Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5623192 Napisano: 27.03.2013 23:18:01
beniaminowa napisał(a):

Maść jest na receptę i jest bardzo tania (u nas ok 7 zł za sporą tubkę) emotka

Ja dzisiaj chciałam kupić, to babka w aptece zawołała 40 zł za 120 ml emotka Miałam ochotę powiedzieć jej,żeby się kulała ( ale jednak sama się odkulałam emotka )
0 0

Gość: katrin22

#5623194 Napisano: 27.03.2013 23:20:02
benasia napisał(a):

no właśnie tylko czy do dermatologa czy alergologa chcieć skierowanie?

A co do reszty Kasiu to on mleka normalnego nie pije, a serka żółtego je mało - tylko jak ma ochotę, za to jogurty jadł prawie codziennie i zaczeło sie to zauważyłam pierwszy raz jak zjadł jogurt z wiśniami, od tego czasu jak zje jogurt to ma a tak wczesniej mogł jeść inne jogurty z truskawkami, malinami (tylko nigdy nie dawałam wiśniowego a wówczas dziadki kupili) i się zaczęło teraz emotka
Tylko jak odstawię całkiem jogurty to co ja mam mu dawać emotka

No i jak znam to wizyty na NFZ do dermatologa czy alergologa to też nie są w najbliższych terminach...

Asiu a dajesz serek wiejski?. Możesz kupić też jogurt naturalny i dodać miód/ deserek co tam chcesz (wtedy zobaczysz w 100% czy uczula białko)
Mój Kubuś, to mleczarz, Wypija dziennie po ok.500 mleka i bez niego ani rusz. Wczoraj skończył mi się bebilon, to do wieczora widziałam, że dziecko chce mleczka.

Asiu a kaszki mleczne je Mikuś?? możesz też na wodzie ugotować mannę i dodać mleko modyfikowane, może pod taką postacią zje. Ja też robię takie mieszanki z kaszy manny z kukurydzianą i potem dodaję mm, do tego deserek i tak Kuba uwielbia. W sumie moje dziecko najbardziej na świecie lubi jajecznicę i rosół z makaronem emotka
0 0

kalisto1986

#5623198 Napisano: 27.03.2013 23:24:27
katrin taaa rosół, to jest to co mój synek ubóstwia emotka
Wczoraj chwalił się,że w szkole byli na śniadaniu na stołówce i pani pozwoliła im zjeść zupkę, kto chce .... a,że był rosół to ten opędzlował 3 dokładki emotka
0 0

Gość: size

#5623209 Napisano: 27.03.2013 23:33:34
beniaminowa napisał(a):

Szkoda, że nie wiedziałam, wczoraj byliśmy na kontroli u naszej pediatry, poprosiłabym emotka

dolly napisał(a):

Size, też pomyslałam o mrozie
alt+shift- jak nic nie pokręciłam

:)

Zrobiłam jednak ten restart i odtwarzam powoli pozamykane emotka
Wypróbuję przy następnej okazji emotka
Ale dziękuję emotka

kalisto1986 napisał(a):

Ja dzisiaj chciałam kupić, to babka w aptece zawołała 40 zł za 120 ml emotka Miałam ochotę powiedzieć jej,żeby się kulała ( ale jednak sama się odkulałam emotka )

emotka
Kalisto jesteś świetna z tymi porównaniami/stwierdzeniami emotka Humorek nie opuszcza jak widać emotka
0 0

kalisto1986

#5623210 Napisano: 27.03.2013 23:36:24
size ja teraz mam takie samopoczucie,że jedynie albo płakać, albo śmiać się, więc chyba pozostaje to drugie emotka
Czasem pojęczę mężowi i on teraz chodzi i nabija się ze mnie kiedy trzecie emotka Jak zawsze mówiłam,że będzie trójka, tak teraz odpowiadam,żeby się bujał, ewentualnie adoptujemy ( co bardzo bym chciała zrobić,ale niestety raczej to nie dla nas )
0 0

Gość: katrin22

#5623219 Napisano: 27.03.2013 23:45:00
kalisto1986 napisał(a):

katrin taaa rosół, to jest to co mój synek ubóstwia emotka
Wczoraj chwalił się,że w szkole byli na śniadaniu na stołówce i pani pozwoliła im zjeść zupkę, kto chce .... a,że był rosół to ten opędzlował 3 dokładki emotka

Ja już 4 dzień gotuję rosół emotka i makaron też nie może być byle jaki, muszą być nitki emotka
emotka
0 0

Gość: size

#5623220 Napisano: 27.03.2013 23:46:48
kalisto1986 napisał(a):

size ja teraz mam takie samopoczucie,że jedynie albo płakać, albo śmiać się, więc chyba pozostaje to drugie emotka
Jak zawsze mówiłam,że będzie trójka, tak teraz odpowiadam,żeby się bujał, ewentualnie adoptujemy ( co bardzo bym chciała zrobić,ale niestety raczej to nie dla nas )

Ad. 1. pogrubienie - no raczej emotka Za niedługo poczujesz się lepiej emotka

Ad. 2. pogrubienie - też o tym myślę czasami, bo drugiej ciąży się boję. Do Oli przedszkola uczęszczają Maluszki z Domu Dziecka i jest taka jedna dziewczynka, taka myszka, czasami płakać mi się chce jak Ją widzę. Stwierdzam, ze posiadanie dziecka rozbudza i tworzy uczucia, o które wcześniej nigdy nie posądzalibyśmy się. A na pewno zmienia optykę patrzenia na wiele spraw.
0 0

fryteczka

#5623249 Napisano: 28.03.2013 00:53:05
kalisto1986 napisał(a):

fryteczka a nie dała wam skierowania do alergologa ? Testy są na kase chorych, ale niestety często u takich maluszków mogą nie wyjść emotka
Chyba najlepiej wykluczać alergię metodą odstawiania. A jak wyglądaj ta wysypka ? Mój chrześniak ma ostre azs i u niego zaczeło się od policzków i rączek, ale miał wręcz rany emotka

testy z krwi nie sa na kase chorych,mowila,ze tylko prywatnie..40-50zl od 1 alergenu emotka ja sama jestem alergikiem wrecz na wszystko..jako maluch ze skaza bialkowa.
a wysypka to takie malutkie krostki ,bardziej wyczuwane niz widoczne i czasami czerwone policzki takie plamy czerwone i to jest chwilowe
0 0

fryteczka

#5623250 Napisano: 28.03.2013 00:57:25
benasia napisał(a):

odnośnie wysypki to mój ma na policzkach takie jakby czerwone plamy (tzn czerwone jakby kółka) i na nich takie jakby malutkie chrostki emotka
Chyba jogurty odstawiamy na dobre -choć dziwne bo przed tymi felernymi wiśniami nic mu nie było emotka

u nas wyglada wlasnie tak samo..
kalisto1986 napisał(a):

beniaminowa słyszałam właśnie o marchewce,że lubi uczulać. Babeczka, u której zamawiałam teraz nasiona na działkę tzn specyficzne odmiany dyń, pisała mi,że właśnie dynią zastępuje marchewką we wszelakich zupach itp

moze i to marchewka ? kurde..maly czasami dostaje Kubusia do picia..moze to to emotka koniec z kubusiem..od tego zaczniemy.
beniaminowa napisał(a):

masc cholesterolowa..ile sie tego narobilam w aptece emotka duuuzo os po to przychodzi.
0 0

benasia

#5623353 Napisano: 28.03.2013 09:43:31
size ale u nas już z miesiąc takie objawy i nie możliwe że od dworu bo zawsze małego smaruję emotka

Fryteczka u nas takie same objawy...

Katrin mój mleka nie chce wcale - pije 120ml tylko o pólnocy jak śpi... Kiedyś jadł jogurt naturalny i normalne i nic mu nie było... Teraz jak z naturalnym to nie wiem ale po zwyklym nieciekawie...
Kasiu Mikołaj je na śniadanie i czasami na kolacje kaszki mleczno-ryżowe te na wodę z nestle.
Zwykłych nie je. Nawet ryzu na mleku nie tknie... emotka
0 0

agusia147

#5623366 Napisano: 28.03.2013 10:07:41
Chwilę mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania. My dziś wyjeżdżamy do moich rodziców, jeszcze musimy się spakować, muszę też lecieć do urzędu a tak mi się nie chce.
0 0

Gość: agasiam

#5623429 Napisano: 28.03.2013 11:43:00
ja też w trakcie pakowania i nie wiem jak się z tym wszystkim zabierzemy.
Dziewczyny robiłyście zakupy kiedyś w sklepach wyprzedażowych typu Fashion Days, Limango ? Koleżanka namówiła mnie na buty podobno świetne i wczoraj czatowałam na poczatek wyprzedaży. Udało się a dziś rano patrze że wszystkie wyprzedane. Byłam zaskoczona, nie wiedziałam że to takie popularne.Oby tylko buty były dobre.
0 0

beniaminowa

#5623433 Napisano: 28.03.2013 11:48:49
benasia napisał(a):

size ale u nas już z miesiąc takie objawy i nie możliwe że od dworu bo zawsze małego smaruję emotka

Fryteczka u nas takie same objawy...

Katrin mój mleka nie chce wcale - pije 120ml tylko o pólnocy jak śpi... Kiedyś jadł jogurt naturalny i normalne i nic mu nie było... Teraz jak z naturalnym to nie wiem ale po zwyklym nieciekawie...
Kasiu Mikołaj je na śniadanie i czasami na kolacje kaszki mleczno-ryżowe te na wodę z nestle.
Zwykłych nie je. Nawet ryzu na mleku nie tknie... emotka

A czym małego smarujesz? Nie było problemów po nasmarowaniu? U nas małego najpierw smaruję wazeliną a dopiero później Niveą bo inaczej go sypie... Teraz jest suche powietrze (przynajmniej u nas) i to znacznie pogarsza sprawę...
0 0

benasia

#5623579 Napisano: 28.03.2013 14:12:11
Jak wychodzimy na dwór to smaruję mu buźke kremem NIVEA baby na każdą pogodę, a po kapieli jeśli w Balneum to niczym juz nie smaruje a jeśli w J&J Bedtime to smaruje z tej samej serii mleczkiem lub bardzo rzadko oliwką.

A byłam u dr z małym bo czasem mi kaszlnie i zdrowy Mikołaj, po prostu znów ząbkuje i katar ma a od tego kaszle czasem.
Co do policzków dr kazał odstawić czekolady,wszystko co ma w składzie kakao - choć mały nie jadł czekolad ale ostatnio te święta i jak dostał to sobie gryza wział zawsze, albo w aptece tez dostał taką czekolade dla dzieci z witaminami biała to tez co którys dzień zjadł kostke wiec moze faktycznie od tego emotka
Ale jakby co to jogurty tez odstawić bo moze być na nabial uczulony.
Gdy zapytałam czy moze do dermatologa to powiedział dr że nie ma potrzeby zeby odstawic tamto i obserwowac bo kakao bardzo uczula...
0 0

kalisto1986

#5623594 Napisano: 28.03.2013 14:20:09
benasia to prawda najlepiej najpierw zacząć od odstawiania, żeby zorientować się cy to pomoże.
U nas tragedia z tą wysypką, teściowa od rana dzwoni po koleżankach,żeby "zdobyć" miejsce poza kolejką do alergologa, ewentualnie dermatologa, ale przed świętami lipa.
Chyba dzisiaj pójdziemy na prywatną wizyte, tylko muszę jakoś to zorganizować, bo lekarz ( o ile nas przyjmie) ma wizyty wieczorem, a mąż na 15 idzie na 17 godzin do pracy emotka Mnie znowu skurcze gnębią i jakoś nie wyobrażam sobie jechać 40 minut autobusem w jedną strone emotka
0 0

beniaminowa

#5623699 Napisano: 28.03.2013 16:57:01
benasia ja bym zrezygnowała z J&J, nawet w szpitalu nam mówili że często uczula...
A byłam ostatnio z dziećmi u dentysty (mam kuzynkę która z mężem mają prywatny gabinet) i jak zobaczył młodego powiedział że ma atopowe policzki i przy ząbkowaniu mu to będzie bardziej widać (faktycznie jak mu wyszły dolne dwójki to rumieńce są bledsze - albo sugestia zadziałała emotka )
0 0

kalisto1986

#5623727 Napisano: 28.03.2013 17:32:31
U nas wysypka daje popalić ;/ Lekarze chyba wszyscy się zmówili i poszli na urlop i nie było szansy nawet na prywatną wizyte, chyba jutro nawiedzę rodzinną, bo, aż boje się co będzie w święta ;( Na serio czegoś takiego to on jeszcze nie miał i już nawet nie mam pomysłów od czego to może być
0 0

Gość: dianek

#5623738 Napisano: 28.03.2013 17:48:27
kalisto, macie jakiegoś zwierza? albo on miał kontakt ze zwierzakiem dłuższy?

alergeny potrafią siedzieć nawet 2-3 tygodnie, więc można sobie zgadywać od czego...

albo jakiś stan zapalny emotka

btw - dotarł do nas Scuttlebug emotka młody go na razie traktuje w większości jak pchacza, ale powoli zaczyna łapać o co chodzi z tym sprzętem emotka kółka całkiem spore, super zwrotny, z przodu sprężynka ułatwiająca pokonywanie dziur i wertepów - tak więc polecam jak najbardziej emotka
no i składa się do takich rozmiarów, że mieści się w normalnym plecaku (tylko trochę rączka wystaje)
0 0

benasia

#5623744 Napisano: 28.03.2013 17:59:21
beniaminowa być może masz rację bo mojemu idzie ostatnia trójka a wszystkie czwórki już ma...
No a co kąpieli to długo go kąpałam w Balneum ale potem zaczelismy J&J Bedtime i nic mu nie było, szampon tez ten używa...
No nie wiem - najpierw odstawimy jedzenie potem zobaczy sie co dalej.

Swoją drogą jakich szamponow dla dzieci używacie?
Bo kilka dni temu widziałam że mały miał taką suchą skóre w jednym miejscu we włosach- potraktowałam oliwką i potem normalna kapiel. Ale mozliwe ze mąz nie spłukał dobrze mu włosów przy kąpieli...
0 0

dolly

#5623763 Napisano: 28.03.2013 18:36:21
Bobini albo nivea
0 0