Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5623808 Napisano: 28.03.2013 19:31:46
dianek mamy psa, ale pies jest u nas od zawsze, czyli zanim mały się urodził.
Już wszystko przemaglowałam co nowego i z jedzenia nic nie wychodzi, jedynie mam 2 podejrzenia.
Szczerze to wolałabym, żeby to było faktycznie jakieś zapalenie niż alergia ;/

benasia j&j jest uczulający emotka My mogliśmy go używać, ale wiem,że dużo osób uczula. We włosach jakby łupież to tak się zaczyna uczulenie, tzn u nas tak zawsze zaczyna się i tym razem też tak było.

Już sama nie wiem jak smarowałam go balneum ostatnio był pisk,że piecze, po oliwce pat&rub było ok, teraz posmarowałam go maścią i też okropnie piekło.
Ehh normalnie martwie się
0 0

benasia

#5623820 Napisano: 28.03.2013 19:52:28
czyli Kalisto sądzisz że to J&J zaczął uczulać małego?
Bo juz dosyć długo go uzywamy tzn od maja zeszłego roku -choć czasem balneum bo jeszcze miałam, i nigdy nic małemu nie było emotka
Szamponu tez wyłacznie tego uzywam dla Mikołajka i pierwszy raz zauważyłam w jednym miejscu ten "lupież" -sądziłam że to ciemieniucha taka mała emotka
0 0

benasia

#5623821 Napisano: 28.03.2013 19:52:59
pierwszy szampon jaki mieliśmy miałam z Hippa - może czas wrócić do niego...
0 0

Gość: dianek

#5623830 Napisano: 28.03.2013 20:05:01
kali, nie ma znaczenia od kiedy macie psa
ja się na sierściuchy uczuliłam mając lat 14-15...
a od królików puchnę emotka (a w dzieciństwie trochę ich się przewinęło)
0 0

monika1985monik

#5623832 Napisano: 28.03.2013 20:08:23
U nas J&J strasznie uczulał
0 0

kalisto1986

#5623834 Napisano: 28.03.2013 20:10:56
benasia napisał(a):

pierwszy szampon jaki mieliśmy miałam z Hippa - może czas wrócić do niego...

Hipp ma świetny skład, ale ja nie mówie, że koniecznie j&j może uczulać, uwierz mi teraz to ja sama głupieje.

Diana wiem,że może dopiero teraz uczulić, zwłaszcza,że psisko też ostatnio świruje nam ze zdrowiem ( tzn wygląda jakby miał anoreksje - ale robali, ani nic z tych rzeczy nie ma)
Ehhh załamka normalnie
0 0

beniaminowa

#5623860 Napisano: 28.03.2013 20:35:51
Kali ja patrząc na zdjęcia na FB podejrzewałabym pot i kurz emotka Szalony junior emotka
0 0

kalisto1986

#5623877 Napisano: 28.03.2013 20:55:09
beniaminowa napisał(a):

Kali ja patrząc na zdjęcia na FB podejrzewałabym pot i kurz emotka Szalony junior emotka

też o tym myśleliśmy, bo faktycznie przed występem miał delikatnie, a po zaczeło wychodzić z dnia na dzień i coraz bardziej emotka Kurz raczej nie, ale pot bym podejrzewała, bo właśnie na zimę, jak cieplej go ubieramy to jego skóra szaleje ( chociaż nie, aż tak jak teraz)
0 0

Gość: size

#5623895 Napisano: 28.03.2013 21:27:54
kalisto1986 napisał(a):

( Kurz raczej nie, ale pot bym podejrzewała, bo właśnie na zimę, jak cieplej go ubieramy to jego skóra szaleje ( chociaż nie, aż tak jak teraz)

Kalisto, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Wy robiliście jakieś remontowe przygotowania... Może jakaś farba, lakier lub coś w tym stylu uczula Dominika?
Czytałam jeszcze o roztoczach - ale je odrzucasz, barwnikach w napojach, witaminach, kwiatkach doniczkowych - jako źródle pleśni... Może ma od niedawna jakąś osobistą roślinkę?
No i jeszcze może mieć pasożyty...
No lekarz Was raczej nie ominie.

Tak myślę, że skoro z dnia na dzień ma gorzej, to musi to być coś z czym ma kontakt codziennie.
Może zegarek - uczulenie na nikiel - ale to chyba bardziej miejscowe...

Biedny, strasznie Wam współczuję. Mam nadzieję, że będzie lepiej. W razie jakby to wiesz, calcium - pewnie podajesz, i ten fenistil w kroplach - ale żeby coś tam działało to musi być dłuższy czas przyjmowane.

emotka
0 0

kalisto1986

#5623909 Napisano: 28.03.2013 21:44:35
Ani calcium, ani fenistil, mamy od lekarki syrop przeciwhistaminowy.
Remont mamy cały czas, ale to raczej nie od tego ...
Pleśni, no właśnie jednym z podejrzanych to są boczniaki ... tzn takie baloty do hodowania, ale one poleciały na klatkę i z tego co się orientowałam to raczej nie one.
Już sama nie wiem głupieje. teraz biedak próbuje usnąc wtulony we mnie, ale ciągle go swędzi emotka leżymy a ja dmucham na niego
0 0

#5623913 Napisano: 28.03.2013 21:50:37
kalisto1986 napisał(a):

Ani calcium, ani fenistil, mamy od lekarki syrop przeciwhistaminowy.
Remont mamy cały czas, ale to raczej nie od tego ...
Pleśni, no właśnie jednym z podejrzanych to są boczniaki ... tzn takie baloty do hodowania, ale one poleciały na klatkę i z tego co się orientowałam to raczej nie one.
Już sama nie wiem głupieje. teraz biedak próbuje usnąc wtulony we mnie, ale ciągle go swędzi emotka leżymy a ja dmucham na niego

Szkoda, ze nie masz męża teraz przy sobie - chodzi mi o mobilność, ja chyba spakowałabym Młodego i pojechała do szpitala. Ta Oli kuzynka była wysypana cała, calutka, płakała, drapała się i ogólnie było strasznie. Po tym jednym zastrzyku doszła bardzo prędko do siebie, zasnęła w końcu - przez parę dni miała z tym problem. I od razu dostała leki na kolejne dwa tygodnie. Akurat, by mogli wrócić do siebie.
Szkoda Was. A teraz te święta, brak lekarzy i ogólnie kupa.
Nie może Was ktoś przetransportować?
0 0

kalisto1986

#5623917 Napisano: 28.03.2013 21:56:27
Mały usnął właśnie, śpi niespokojnie, ale śpi.
Mąż pracuje pod nosem i zagląda do nas, ale jechać nie może. Ogólnie na pewno miałby kto z nami jechać, ale nie wiem czy nie lepiej poczekać do rana i jechać do naszej lekarki. Dopiero co posmarowałam małego i dostał syrop więc pewnie zaczyna działać.
Ehh właśnie tych świąt się boje, jak coś to możemy jechać do szpitala gdzie pracuje teściowa,ale tam jest tragiczna dermatolog
0 0

benasia

#5623942 Napisano: 28.03.2013 22:45:29
kalisto współczuje - wyobrażam sobie jakie to straszne dla synka i jak bardzo mu dokucza, mam nadzieje ze wam się polepszy emotka

A powiedzcie czym ja mam smarować te policzki synka? Dr nic nie mówił, nie zapisał...
Kąpałam go dzis w Balneum a po kąpieli w Balneum juz nie smaruje go dodatkowo - ale policzki miał takie suche i szorstkie nawet emotka
0 0

kalisto1986

#5623950 Napisano: 28.03.2013 22:56:48
Ja nie jestem panikarą i raczej jestem przeciwniczką biegania do lekarza ze wszystkim co możliwe emotka
Młody dostaje syropek, ciałko ma smarowane, a wiadomo,że efekty nie przyjdą w jednej chwili. Myślę,że wizyta w szpitalu w tym przypadku nie ma sensu. Tak jest juz z różnej maści uczuleniami, czy problemami skórnymi. Innych objawów poza wysypką nie ma ( temperatura ok, nic nie boli itp), więc śmiało możemy jechać jutro - zresztą ja mojej lekarce rodzinnej baaardzo ufam, pomimo,że jestesmy u niej od niedawna.
Może inaczej bym reagowała, gdybym nie widziała nigdy wcześniej takich objawów ( wtedy mogłabym wpaść w panikę), ale mój chrześniak ma zaawansowane azs, jak byli w polsce miał chyba rok, a uczulenie wręcz z ranami emotka tak samo chrześniak męża, dosłownie nie wiem, może z 2 tygodnie przed Dominikiem też dostał alergii ( nie wiadomo jeszcze na co) i ma to samo co młody, a nawet gorzej, bo na polikach ma też już prawie rany. I w każdym przypadku potrzeba czasu,żeby leki zadziałały.
No i wiadomo różni lekarze przyjmują na dyżurach ...
Mąż wraca o 8 rano z pracy i od razu zadzwonie do naszej lekarki, wrazie czego może nam dać skierowanie na dermatologię.
Bardziej boję się tego,żeby teraz juniorowi nie chciało się wychodzić, no bo wtedy nie wyobrażam sobie, jak wytrzymam w szpitalu nie mogąc jednocześnie z Domiśkiem być.

Teraz śpi sobie słodko z rozłożonymi rączkami i nóżkami, chyba wszystko zaczeło działać i oby tak było do rana.
0 0

kalisto1986

#5623955 Napisano: 28.03.2013 22:58:46
benasia napisał(a):

kalisto współczuje - wyobrażam sobie jakie to straszne dla synka i jak bardzo mu dokucza, mam nadzieje ze wam się polepszy emotka

A powiedzcie czym ja mam smarować te policzki synka? Dr nic nie mówił, nie zapisał...
Kąpałam go dzis w Balneum a po kąpieli w Balneum juz nie smaruje go dodatkowo - ale policzki miał takie suche i szorstkie nawet emotka

może spróbuj też do kąpieli dawać tą sól co pisałam o niej ?
Na pewno nie zaszkodzi emotka U nas właśnie po tej kąpieli Dominika zdecydowanie mniej swędzi, skóra robi się fajniejsza, a młody,aż nie chce wychodzić z wanny.
Albo krem jakiś lekki, nie typowo tłusty ?
0 0

dolly

#5623960 Napisano: 28.03.2013 23:15:19
Linomagiem zielonym bym posmarowała Benasiu
Kali, rano koniecznie pojedzcie, zresztą sama wiesz emotka
0 0

#5623962 Napisano: 28.03.2013 23:15:51
benasia napisał(a):

Ja Ci mogę powiedzieć o naszych przygodach emotka

- na początku próbowaliśmy (jak nie wiedzieliśmy co i jak) chyba Alantanu - coś jakby to, ale trochę inaczej opakowanie wyglądało:

http://www.alanta...n/alantan-masc.html,
W każdym razie maść, nie krem. Bardzo skutecznie pomagało, ale też zużywało się szybko, bardzo brudziło pościel, ubranka itp. - wszak tłuste emotka
Ale naprawdę pomagało i ludzie sobie chwalą. Jest bez recepty.

Potem było Oilatum - krem Soft - nie widziałam żadnej różnicy. Odstawiliśmy - taka skórka z podejrzeniami AZS potrzebuje natłuszczenia podobno. I mogę potwierdzić.

Potem wszystko możliwe z Emolium - w zasadzie mogę polecić wsio, ale najbardziej skuteczne to: emulsja specjalna - tłusta, ale ładnie się wchłania, krem specjalny - też fajny, ale lepsza dla nas była emulsja. Lżejsza wersja to emulsja do ciała - taki balsamik nietłusty.

Tutaj cała seria: http://www.emoliu...aznion/subcategory:/

Oczywiście wszystkie płyny do kąpieli, żele do mycia itp. też z tej serii. Ale u nas ta pielęgnacja jak widać dała niewiele.

Nam lekarka mówiła kiedyś, żeby wacik nasączyć takim emolientem i natłuścić to co trzeba. Podobno skuteczne. Ja w którymś momencie bałam się, że pozatykam wszystkie pory i będzie znów padaka - choć innego rodzaju. Jak macie Balneum, możesz spróbować natłuścić twarz Mikołajka w ten sposób.

I to moi faworyci na etapie braku poważniejszych problemów.
Alantan i emulsja specjalna z emolium.

Teraz mamy tą robioną, ale tyle się naczytałam dobrego o tej maści cholesterolowej,że myślę, że Wam też mogłaby pomóc. Tyle, ze na receptę.

Olejek pat&rub przetestuje jak dojdzie - z emolium olejku jednak nie polecam, choć bosko pachnie i dobrze się wchłania. Ale taki zatykający mi się wydaje. I maść, co Kalisto polecała - bio eulen - dam znać, czy pomaga jak dojdzie.

0 0

benasia

#5623963 Napisano: 28.03.2013 23:17:08
no właśnie tylko jaki krem?
Chyba źle zrobiłam bo przed spaniem wazeliną nasmarowałam mu żeby nie miał suchych emotka
A tą sól mogę normalnie dac do Balneum do kapieli?
I jak włoski też moczy i w razie gdyby do oczek naleciało to nic mu nie będzie po tej soli morskiej?
0 0

benasia

#5623966 Napisano: 28.03.2013 23:24:08
dziękuję size ten alantan wygląda zachęcająco - chyba kupię i będę rano i wieczorem smarować policzki Mikusia.
Skąd to się bierze że tyle dzieci ma teraz problemy z skóra?
W szoku jestem emotka
Nawet mój Mikołaj przecież nigdy nic nie miał a teraz nagle coś emotka

Tylko w związku z tym chyba mozemy nadal normalne szampony używać do włosków, i chyba normalny płyn do kapieli tzn kupie teraz inny chwilowo np hippa bo w Balneum nie kapie go codziennie bo wszak kończyć mi się będzie niedługo, no i skórę na ciele ma idealną gładką i bez żadnej skazy - tylko policzki takie brzydsze emotka
0 0

kalisto1986

#5623968 Napisano: 28.03.2013 23:27:55
To ja jeszcze uzupełnie to co pisała size oilatum, mimo,że ta marka jest dla mnie średniakiem, to jak Domiś był mały, krem do twarzy kochałam miłością wielką.
Maść cholesterowa, sprzedawana jest bez recepty emotka tylko akurat w jednej aptece co chciałam ją kupić przesadzili z ceną, nie wiem jak w innych - z receptą pewnie taniej.
Ja bym wazeliną nie smarowała, lepiej lekki krem, który nie obciąży skóry
Sól samą poczytaj sobie jakie ona działa cuda, a sama będziesz dla siebie stosowała emotka Nie szczypie, ja w niej wczoraj kąpałam się i super - myślę,że z oczkami też nic nie będzie, zwłaszcza,że tego nie dajesz dużo, nawet woda nie jest słona (ja sypie 2 wielkie garści na wanne, która jest duża).
0 0