Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5625064 Napisano: 31.03.2013 19:36:14
To nie co gorsza tylko ciesz się emotka Mój też dośc szybko odpieluchował się, ale jednak troszkę później niż Beniu.
Ehh u nas ciąg dalszy przebojów Dominikowych emotka Dzisiaj wywozimy go z domu na noc i zobaczymy jak będzie, bo już coraz bardziej podejrzewamy albo coś w domu, albo wode ( bo są u nas ostatnio jaja z wodą). Wysypka schodzi od leków, za to znowu napuchł nam, całe szczęście najbardziej było rano, teraz już powolutko schodzi
0 0

Gość: prodiament

#5625065 Napisano: 31.03.2013 19:36:38
Jak Wam mijają święta? emotka Mi z brzuchem ciężko wysiedzieć przy stole i od samego patrzenia na jedzenie wydaje mi się, że zaraz pęknę emotka A propos - jak radziłyście/radzicie sobie ze zgagą w ciąży? Obojętnie co zjem, strasznie mnie męczy emotka
0 0

kalisto1986

#5625069 Napisano: 31.03.2013 19:41:04
prodiament napisał(a):

Jak Wam mijają święta? emotka Mi z brzuchem ciężko wysiedzieć przy stole i od samego patrzenia na jedzenie wydaje mi się, że zaraz pęknę emotka A propos - jak radziłyście/radzicie sobie ze zgagą w ciąży? Obojętnie co zjem, strasznie mnie męczy emotka

maalox i tylko to. Mleko, migdały działają n a krótką mete i tylko chwilowo, rennie tak samo, a maalox działa cuda ! Tabletki na lżejszą, a mleczko pokona każdą - nawet mój mąż, który okrutnie cierpiał maalox zaczął zachwalać odkąd mój gin go polecił.

A święta u nas do duszy, męzu dopiero zaraz wraca z pracy po całym dniu, ja ledwo się ruszam, a reszta wiadomo emotka
0 0

dejzi

#5625086 Napisano: 31.03.2013 21:07:58
dianek dzięki teraz mam takie litery, że mogę łatwo czytać i pisać, sama bym tego nie wykombinowała.

U nas 25 cm śniegu, szkoda że mały dalej chory bo by na sanki szedł, za to kupiłam mu karmik by na ptaszki patrzył, bo u nas dużo sikorek i wróbli emotka
0 0

#5625089 Napisano: 31.03.2013 21:25:48
kalisto1986, dzięki za radę - będe musiała się zaopatrzyć, bo ta zgaga jest nie do zniesienia, szczególnie w nocy, jak się leży i próbuje zasnąć.
0 0

#5625091 Napisano: 31.03.2013 21:32:33
PS. kalisto - Współczuję nieobecności męża w dni świąteczne - ale jeśli tak pracuje to czy chociaż ma wolne za to w inne dni w tygodniu, żeby mógł je z Wami spędzać?
0 0

kalisto1986

#5625126 Napisano: 01.04.2013 00:10:18
prodiament napisał(a):

PS. kalisto - Współczuję nieobecności męża w dni świąteczne - ale jeśli tak pracuje to czy chociaż ma wolne za to w inne dni w tygodniu, żeby mógł je z Wami spędzać?

Tak, jego zmiany są zazwyczaj 12 godzinne i w większości to nocki, więc dobre jest to,że często jest w domu i może mi pomóc. Nie mamy problemu,żeby jeździć razem do lekarzy, czy załatwić sprawy, zazwyczaj też zaprowadza i odbiera syna ze szkoły. Ale jednak to też ma swoje minusy, bo dni świąteczne to u nich normalne dni i nie mają za to nic dodatkowo płatne
0 0

#5625148 Napisano: 01.04.2013 09:21:10
Dziewczyny, czy trzeba jakoś przygotować swoje piersi przed porodem, żeby potem bez problemów podjąć karmienie, czy obędzie się bez specjalnych przygotowań? Zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca do terminu.
0 0

monika1985monik

#5625247 Napisano: 01.04.2013 13:46:39
prodiament nic nie musisz robić emotka

Ja też święta spędzam bez męża wiecznie jak są święta to akurat tak mu zmiana wypadnie że go nie ma emotka dziś ma popołudniówki emotka
0 0

dolly

#5625356 Napisano: 01.04.2013 18:52:51
prodiament napisał(a):

Dziewczyny, czy trzeba jakoś przygotować swoje piersi przed porodem, żeby potem bez problemów podjąć karmienie, czy obędzie się bez specjalnych przygotowań? Zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca do terminu.

można je hartować, pocierając ręcznikiem, ale ja tego nie robiłam.

Kalisto jak Dominik?
0 0

kalisto1986

#5625437 Napisano: 01.04.2013 21:53:02
dolly napisał(a):

prodiament napisał(a):

można je hartować, pocierając ręcznikiem, ale ja tego nie robiłam.

Kalisto jak Dominik?

Dużo lekarzy twierdzi,że hartowanie przez pocieranie jest na czele ciążowych "zabobonów", można smarować maścią na brodawki, ale moim zdaniem i tak początkowo będzie boleć emotka

A domiś wczoraj wyglądał jak po bitwie (spuchnięty) dzisiaj wszystko schodzi ... i podejrzewamy teraz wode, lub coś w domu bo spał u chrzestnego i jest dużo lepiej, dzisiaj moja mamuśka go przejeła i dalej będziemy obserwować. Coś czuje,że czeka nas gotowanie wody do kąpieli w garze
0 0

dolly

#5625478 Napisano: 01.04.2013 23:33:25
Mówią też, żeby brzucha nie macać bo się skurcze wywoła...

Dobrze, że z młodym lepiej. Faktycznie coś w domu nie tak, jeżeli lepiej dzisiaj, choc może zbieg okoliczności.

0 0

#5625574 Napisano: 02.04.2013 09:37:36
Dzięki za odpowiedzi emotka - zatem postanawiam zostawić piersi w spokoju, niech wszystko przebiega jak chciała natura emotka
0 0

#5625586 Napisano: 02.04.2013 09:54:53
Kolejne pytanie niedoświadczonej, przyszłej mamy emotka - czego tak naprawdę będę potrzebować dla siebie i dla Malutkiej przed porodem, a co można dokupić dopiero, jak się już urodzi?

Piszcie proszę o każdym najmniejszym drobiazgu (rzeczywiście potrzebnym, który się zawsze przydaje, a nie tylko leży na wszelki wypadek), bo pewnie połowa rzeczy nawet by mi do głowy nie przyszła.

Na razie mam tylko: wózek z nosidełkiem/fotelikiem samochodowym, kilka sprezentowanych mi kosmetyków dla dziecka (maść ochronna przeciw odparzeniom pieluszkowym, kremy nawilżające, balsamy i mleczka, żele i płyny do mycia, szampony, olejki) oraz również sprezentowany 2x mini smoczek do karmienia Philips Avent 0m+ (nie wiem, czy się przyda), a połowa maja zbliża się coraz szybciej - najwyższy czas porobić niezbędne zakupy.
0 0

malutka456

#5625603 Napisano: 02.04.2013 10:14:24
prodiament dla Ciebie będa potrzebne po porodzie podpaski poporodowe - takie duże np. Belli, podkłady na łóżko (do szpitala), koszule do karmienia, maść na piersi z lanoliną (purelan z medeli jest dobry, ale drogi, tańszym zamiennikiem jest z Ziajki lanolina - mamy ją sobie chwalą), pampersy i pieluszki tetrowe pewnie masz emotka ehhh, lista jest długa emotka
Ty masz termin w maju i masz juz wozek, ja za 3 tygodnie i nawet lozeczka nie mam emotka w sumie mam wybrany model wózka i łóżeczka, "tylko" trzeba pojechać i zamówić emotka jeszcze wanienka i kosmetyki sa na liście moich zakupów, a sił coraz mniej.... obrzęki mnie męczą codziennie, skurcze i bóle nóg budzą po nocach pomimo magnezu i Cyclo3Fort, dłonie jak u słonicy...MASAKRA o założeniu butów zimowych juz nie mówię, brak kostek troszke w tym przeszkadza emotka emotka wyżaliłam się na forum, to teraz moge ruszyc się na pocztę, a później pomyślę nad kosmetykami dla małej emotka
0 0

#5625615 Napisano: 02.04.2013 10:34:53
malutka456 - nie zgadłaś, pieluch jeszcze nie mam i nie wiem, jakie kupić emotka Właśnie - lista jest na pewno długa, a ja mam tylko te kilka rzeczy, które wymieniłam.

Nie wiem nawet, co to są podkłady na łóżko, o których napisałaś emotka Wanienki i łóżeczka również jeszcze brak.

A podpaski poporodowe to takie największe "nocne", jakie można kupić w sklepie, czy jakieś specjalne do kupienia tylko w aptece?

Współczuję obrzęków - mi zdarzają się tylko raz na kilka dni, ale są na tyle znośne, że zimowe kozaki jeszcze włożę, chociaż czuję, że są ciaśniejsze niż zwykle - no, ale wszystko przede mną, bo i termin dalszy niż u Ciebie.
0 0

malutka456

#5625621 Napisano: 02.04.2013 10:41:09
prodiament napisał(a):

malutka456 - nie zgadłaś, pieluch jeszcze nie mam i nie wiem, jakie kupić emotka Właśnie - lista jest na pewno długa, a ja mam tylko te kilka rzeczy, które wymieniłam.

Nie wiem nawet, co to są podkłady na łóżko, o których napisałaś emotka Wanienki i łóżeczka również jeszcze brak.

A podpaski poporodowe to takie największe "nocne", jakie można kupić w sklepie, czy jakieś specjalne do kupienia tylko w aptece?

Współczuję obrzęków - mi zdarzają się tylko raz na kilka dni, ale są na tyle znośne, że zimowe kozaki jeszcze włożę, chociaż czuję, że są ciaśniejsze niż zwykle - no, ale wszystko przede mną, bo i termin dalszy niż u Ciebie.

to są podpaski http://www.caline...la-mamma-p-3878.html

podkłady http://www.okazje...czne-60x90/ceny.html

Takie zwykłe podpaski to w 2 lub 3 dobie po porodzie mamy zakładaja, ale te duże maja ten plus, że są chłonne i bardziej przewiewne, bo nie maja ceratki od spodu. Kup sobie także majtki jednorazowe, chociaż ja bardziej niz te z flizeliny czy czegos takiego polecam te http://www.abcmal...-2szt-rozmiar-l.html szybko schną i przepuszczają powietrze, a w domu to już bawełniane emotka dobra uciekam, nogi troszkę odpoczęły, to śmigam na pocztę emotka
0 0

lilithbb

#5625643 Napisano: 02.04.2013 11:01:04
Polecam podpaski z biedronki MAXI - są bardzo tanie a duże - używałam ich już w szpitalu zamiast wkładów poporodowych.
Ogólnie mi zeszło:
Paczka podkładów na łóżko
paczka wkładów poporodowych - większe niż podpaski
paczka podpasek maxi jeszcze w szpitalu + 2 w domu

majtki poporodowe są teraz obowiązkowe

oprócz tego dla dziecka pampersy - też miałam z biedronki
całą paczkę w szpitalu newborn - teraz w 5 tygodni zużyłam w domu 3 paczki nr "2"
0 0

#5625718 Napisano: 02.04.2013 12:13:56
No to już mniej więcej wiem, co dla siebie "na start" emotka - wpisuję na listę zakupów: podpaski/podkłady poporodowe (plus jakieś zwykłe MAXI), majtki z siateczki, maść na brodawki i ewentualnie wkładki laktacyjne (zawsze się przydają, czy to zależy od ilości pokarmu, jaką się ma?)

A co dla Malutkiej na te kilka dni po porodzie, poza pieluchami, się przyda?
0 0

Gość: bubulina

#5625719 Napisano: 02.04.2013 12:19:28
prodiament napisał(a):

No to już mniej więcej wiem, co dla siebie "na start" emotka - a co dla Malutkiej na te kilka dni po porodzie, poza pieluchami, się przyda?

Ja dla dziecka po porodzie musiałam mieć tylko pampersy i chusteczki nawilżane,reszte włącznie z ubrankami zapewniał szpital. Musisz dowiedzieć się w szpitalu w którym będziesz rodzić,co będzie potrzebne dla maluszka, bo w każdym szpitalu jest inaczej emotka
Wkładki laktacyjne zawsze się przydają emotka
0 0