Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5626727 Napisano: 03.04.2013 15:06:08
quaqua pij dużo( nawet Karmi wypij, ponoć słód jęczmienny wzmaga laktację, u mnie się sprawdzał. Odgazuj i wypij szklaneczkę). Wody pij nawet 2,5 litra dziennie albo i więcej. Małą często przystawiaj, np. przed podaniem mm, żeby pobudzić piersi.
Pewnie, że nie ilość się tu liczy emotka

emotka, to trzymamy kciuki byś wytrwała jeszcze te kilka tygodni emotka
0 0

kalisto1986

#5626739 Napisano: 03.04.2013 15:17:31
Ja nie uważam,że usg jest konieczne na każdej wizycie, ale jak jest taka sytuacja, że koniecznie trzeba to się robi, a nie ...
Skróconą szyjke lekarz o ile się nie myle wybada przy zwykłym badaniu.
Katrin to ja mam tak jak Ty, tylko na samą myśl o cc emotka i baaardzo mi zalezy na sn, wole męczyć się niż dać się kroić emotka

A co do zakupów, też uważam,że nie powinno się zostawiać na ostatnią chwile, różne rzeczy się zdarzają.
0 0

emotka

#5626741 Napisano: 03.04.2013 15:18:26
katrin22 napisał(a):

emotka, to trzymamy kciuki byś wytrwała jeszcze te kilka tygodni emotka

Dziękuję, staram się pocieszać tym, że podobno skrócenie szyjki jest dość często diagnozowane w ciąży. Tak piszą na forach internetowych i jak przeprowadziłam wywiad wśród kobiet w mojej rodzinie, a trochę ich jest, to też taki obraz się wyłania...

Tobie też, wszystkiego dobrego...
0 0

kalisto1986

#5626757 Napisano: 03.04.2013 15:33:21
emotka znam pełno dziewczyn którym skracała się szyjka emotka Poleżysz i będzie ok.
A w którym tygodniu jesteś ?
0 0

emotka

#5626765 Napisano: 03.04.2013 15:45:20
kalisto1986 napisał(a):

Ja nie uważam,że usg jest konieczne na każdej wizycie, ale jak jest taka sytuacja, że koniecznie trzeba to się robi, a nie ...
Skróconą szyjke lekarz o ile się nie myle wybada przy zwykłym badaniu.

Ja się zawsze cieszyłam z comiesięcznego USG. I maluszka było miło widzieć i wiedziałam, że mimo, że mam mały brzuch to dziecko rośnie i przybiera prawidłowo na wadze. Bez tego bym się zamartwiała, bo jestem w 7 m-cu a przytyłam tylko 4 kg, mimo, że jem normalnie.
A skróconą szyjkę lekarz i tak musiał potwierdzić podczas USG i tylko tak mógł dokładnie zmierzyć o ile jest skrócona.

Poza tym, chcieliśmy znać płeć ale malutka zawsze w dniu wizyty tak się układała, że za nic nie dało się nic zobaczyć. W efekcie dopiero pod koniec 5 m-ca dowiedzieliśmy się, że będziemy mieć córeczkę. Tak samo polowaliśmy na możliwość nagrania filmu 4D, bo Emilka za nic nie chciała pokazać twarzyczki. Raz się prawie udało, ale i tak na filmie jest fragment pępowiny. Mamy małą wstydnisię:-)
0 0

benasia

#5626772 Napisano: 03.04.2013 15:47:46
U nas na dworze błoto - ale ostatni zakup czyli kaloszki okazał się trafiony. Poszliśmy na dwór przewietrzyć się a jako, że Mikuś miał założone kaloszki nie omieszkał wypróbowac ich w każdej kałuży i błocku, a na koniec gdy tylko na sekundkę spuściłam go z oka zobaczyłam go calego ubrudzonego - coż czeka nas pranko emotka
0 0

emotka

#5626779 Napisano: 03.04.2013 15:52:09
kalisto1986 napisał(a):

emotka znam pełno dziewczyn którym skracała się szyjka emotka Poleżysz i będzie ok.

Wczoraj się zaczął 33 tydzień. Lekarz mówi, że muszę wytrzymać do 36tc wtedy będzie wszystko OK. A przed 36 tygodniem mała może wymagać OIOM-u noworodkowego.
To moja pierwsza ciążą. Wszystkim się stresuję. Ale chyba nie jest tak źle skoro narazie dostałam tabletki. Gdyby było tragicznie to chyba lekarz założyłby szew albo krążek. Odliczam czas do wieczornej wizyty. Idę do ginekologa na 19:15. Odetchnę jak usłyszę, że leki działają. Strasznie wolno dziś płynie czas. Cały ten tydzień się ślimaczył...
0 0

joan

#5626787 Napisano: 03.04.2013 15:58:25
emotka - dużo zdrówka życzymy emotka
0 0

dolly

#5626791 Napisano: 03.04.2013 16:01:59
Emotka jak krotką masz szyjkę?
0 0

aanneettaa

#5626796 Napisano: 03.04.2013 16:06:55
rachel napisał(a):

no właśnie w h&m byłam i nic ciekawego a w reserved na 86 też lipa:/ mam zarombisty dylemat z tym. znalazłam fajna sukienke w wojciuku ale kupiłabym ja pod warunkiem ze miałabym kod -20 zł na pierwsze zakupy, a te rozdaja w sklepach stacjonarnych - 60 km ode mnie:((

rachel pw
0 0

koper

#5626798 Napisano: 03.04.2013 16:11:25
emotka zdrowia, cierpliwości i spokoju emotka Na pewno jeszcze kilka tygodni minie zanim urodzisz, będzie dobrze emotka

A na pocieszenie powiem, że znam zdrową i zupełnie normalnie rozwiniętą, na tle rówieśników, 5-latkę, która urodziła się w 24 tyg. ciąży emotka więc ten 33 tydzień nie brzmi tak strasznie, chociaż oczywiście wiadomo, że najlepiej urodzić w terminie, więc trzymam kciuki emotka emotka
0 0

emotka

#5626843 Napisano: 03.04.2013 17:07:57
dolly napisał(a):

2,21 cm
0 0

emotka

#5626848 Napisano: 03.04.2013 17:13:26
joan napisał(a):

emotka - dużo zdrówka życzymy emotka

Dzięki. Tłumaczę małej, że nie ma się do czego spieszyć, że tu zima a tam ma ciepło, że jakiś wariat wszczyna wojnę i nie wiadomo,co z tego wyniknie, że jej cudowny wózeczek jeszcze 3 tygodnie się będzie bujał na statku, że ma karnet na pływalnię MAMUSIA jeszcze na 7 tygodni i żeby go sobie wykorzystała do końca, bo pływanie jest fajne...
Choć jej tam biednej pewnie jest ciasno, skoro mama ma mały brzuszek i dlatego chce wyjść:-(
0 0

dolly

#5626863 Napisano: 03.04.2013 17:28:38
emotka napisał(a):

dolly napisał(a):

2,21 cm

nie jest źle, nie martw się i daj znac co po dzisiejszej wizycie powie lekarz emotka
0 0

bridget

#5626869 Napisano: 03.04.2013 17:37:05
http://www.youtub.../watch?v=AnYywA2c29E tak cos na poprawienie humoru:)

a usg nie jest szkodliwe?
Emotka wytrwałosci zycze i oby córcia jeszcze poczekała
0 0

kalisto1986

#5626878 Napisano: 03.04.2013 17:45:13
emotka ja też mojemu mówie, że pomimo mamuśki złego samopoczucia niech posiedzi jeszcze z tydzień, żeby pogoda się poprawiła emotka
A wagą nie przejmuj się, pamiętam jak ja tutaj panikowałam,że jestem na minusie, ewentualnie lekko waha mi się waga na plus, a w ostatnich miesiącach nadrobiłam emotka
Teraz mam taaaaaaaaki brzuch emotka emotka Ostatnio znajomy się śmiał, że jak idę to najpierw brzuch,brzuch,brzuch, a dopiero ja emotka
0 0

aneta411

#5626883 Napisano: 03.04.2013 17:52:57
rachel napisał(a):

no właśnie w h&m byłam i nic ciekawego a w reserved na 86 też lipa:/ mam zarombisty dylemat z tym. znalazłam fajna sukienke w wojciuku ale kupiłabym ja pod warunkiem ze miałabym kod -20 zł na pierwsze zakupy, a te rozdaja w sklepach stacjonarnych - 60 km ode mnie:((

http://www.earlyd...a_haleczce-3554.html ja kupowałam siostrzenicom takie sukieneczki. Niedrogie, a bardzo ładne. Teraz jest większy wybór, z tym, ze nowości są droższe.
0 0

malutka456

#5626911 Napisano: 03.04.2013 18:21:27
kalisto1986 napisał(a):

emotka ja też mojemu mówie, że pomimo mamuśki złego samopoczucia niech posiedzi jeszcze z tydzień, żeby pogoda się poprawiła emotka
A wagą nie przejmuj się, pamiętam jak ja tutaj panikowałam,że jestem na minusie, ewentualnie lekko waha mi się waga na plus, a w ostatnich miesiącach nadrobiłam emotka
Teraz mam taaaaaaaaki brzuch emotka emotka Ostatnio znajomy się śmiał, że jak idę to najpierw brzuch,brzuch,brzuch, a dopiero ja emotka

tez pamietam czas, kiedy panikowalam, ze brzuch jest za maly, a teraz emotka emotka wlasnie wrocilam z USG i mloda ma 2529g +/- 300g, wiec jest emotka jutro kolejna wizyta, a w weekend ide na KTG, bo mam zalecenie, zeby robic raz w tygodniu (bedzie pretekst by odwiedzic kolezanki) emotka
0 0

agusia147

#5626932 Napisano: 03.04.2013 18:46:51
emotka napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Wczoraj się zaczął 33 tydzień. Lekarz mówi, że muszę wytrzymać do 36tc wtedy będzie wszystko OK. A przed 36 tygodniem mała może wymagać OIOM-u noworodkowego.
To moja pierwsza ciążą. Wszystkim się stresuję. Ale chyba nie jest tak źle skoro narazie dostałam tabletki. Gdyby było tragicznie to chyba lekarz założyłby szew albo krążek. Odliczam czas do wieczornej wizyty. Idę do ginekologa na 19:15. Odetchnę jak usłyszę, że leki działają. Strasznie wolno dziś płynie czas. Cały ten tydzień się ślimaczył...

Nie przejmuj się, ja przez długi okres czasu w ciąży miałam 1,5 cm szyjki i lekarz mówił, że wszystko OK. Młody się urodził 2 tygodnie po terminie.
0 0

kalisto1986

#5626973 Napisano: 03.04.2013 19:42:39
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

tez pamietam czas, kiedy panikowalam, ze brzuch jest za maly, a teraz emotka emotka wlasnie wrocilam z USG i mloda ma 2529g +/- 300g, wiec jest emotka jutro kolejna wizyta, a w weekend ide na KTG, bo mam zalecenie, zeby robic raz w tygodniu (bedzie pretekst by odwiedzic kolezanki) emotka

chyba każda to przechodzi emotka też ktg miałam wczoraj, następne 9.04

Matko jakie ja mam ciążowe zgąbczenie mózgu emotka
Ciągle mam manie odgracania mieszkania, zasuwam jak ten świstak, no i jechaliśmy teraz po Dominika do mojej mamy, stwierdziłam,że przemknę niezauważalnie do auta ( w końcu taki ze mnie okruszek,że nikt nie zobaczy mnie emotka ) więc nie przebieram się,ani nie maluje. Podjechaliśmy na orlen i mąż spytał się czy pójde zapłacić, żeby było szybciej, na co ochoczo przystałam emotka Pewność siebie straciłam jak ludzie dziwnie się na mnie patrzeli, znajomy trzasnął uśmiech, no ale pomyślałam sobie co tam w końcu urosło mi się ....
taaa wróciłam do auta spojrzałam w lusterko i już nie byłam taka pewna siebie emotka To,że niewymalowana to jeszcze bym przeżyła, ale włosy jakby piorun we mnie trzasnął, na policzku brudna, spodnie "domowe" zakurzone matkooooo nie pokaże się tam długo emotka
0 0