WC - rozmowy o wszystkim

tobik

#7367994 Napisano: 24.06.2026 14:26:49
pikawka napisał(a):

tobik napisał(a):

Hej. Mam pytanie o protokoły odbioru nagrody. Kurier DPD przywiózł nagrodę, którą wygrał mój małżonek i nakłaniał mnie, abym podpisała się za męża na protokole. Mówię mu, że to fałszerstwo a ten mi na to, że mnie nie zmusza,ale nie wyda paczki bez tego. Skoro mieszkamy pod jednym adresem to czy naprawdę nie może przyjąć mojego podpisu na protokole takiej pierdoły z mniej niż 100 zł? Jakie macie doświadczenia w tym względzie? Dodam, że w godzinach, kiedy przyjeżdża kurier mąż jest zawsze w pracy , a do punkt odbioru mamy 20 km w jedną stronę.

Mój kurier z Dpd sam podpisuje wszystko za mnie, jest wyluzowany, wszystko czeka na mnie na ławeczce pod drzwiami i mam spokój emotka

Ha, ha  emotka  Też takiego kiedyś mieliśmy, ale zmieniliśmy miejsce zamieszkania i teraz jakiś młodzik jeździ.
1 pikawka 0

pioge7

#7367997 Napisano: 24.06.2026 14:36:07
tobik napisał(a):

pikawka napisał(a):

tobik napisał(a):

Hej. Mam pytanie o protokoły odbioru nagrody. Kurier DPD przywiózł nagrodę, którą wygrał mój małżonek i nakłaniał mnie, abym podpisała się za męża na protokole. Mówię mu, że to fałszerstwo a ten mi na to, że mnie nie zmusza,ale nie wyda paczki bez tego. Skoro mieszkamy pod jednym adresem to czy naprawdę nie może przyjąć mojego podpisu na protokole takiej pierdoły z mniej niż 100 zł? Jakie macie doświadczenia w tym względzie? Dodam, że w godzinach, kiedy przyjeżdża kurier mąż jest zawsze w pracy , a do punkt odbioru mamy 20 km w jedną stronę.

Mój kurier z Dpd sam podpisuje wszystko za mnie, jest wyluzowany, wszystko czeka na mnie na ławeczce pod drzwiami i mam spokój emotka

Ha, ha  emotka  Też takiego kiedyś mieliśmy, ale zmieniliśmy miejsce zamieszkania i teraz jakiś młodzik jeździ.

U mnie to samo co pikawka.

Jak dzwoni to tylko wtedy jak nas nie ma i informuje, że paczkę zostawa za domem w altance, żeby nikt nie wziął sprzed drzwi.
Dokumenty też praktycznie zawsze podpisuje on. Zdarza się, że jak ktoś w domu to daje do podpisu a tak to robi to on. 

A z Gls kurier tylko wysyłka SMS: paczka w skrzynce na listy. Albo paczka przed drzwiami 

Większość spoko. Bez problemu. Pfu pfu żebym nie wykrakał
1 tobik 0

makra

#7368069 Napisano: 24.06.2026 16:37:38
U mnie kiedyś sąsiadka podpisała.
0 0

boss75

#7368181 Napisano: 24.06.2026 20:46:57
Moi drodzy kto ugra lub odsprzeda , nie za miliony maskotkę  Nuii dla Małej Agatki?
0 0

dzasmina

#7368205 Napisano: 24.06.2026 21:36:49
tobik napisał(a):

pikawka napisał(a):

tobik napisał(a):

Hmm czyli jak kurier podpisywał za Was, to było ok, a jak Ty miałaś podpisać za męża, to już fałszerstwo? Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekiwałaś, ale na miejscu młodzika następnym razem nawet nie proponowała bym takiej opcji.

paula9891

#7368208 Napisano: 24.06.2026 21:41:06
aniaaa131 chyba przez przypadek mnie zablokowałaś?Chciałam Ci odpisać na temat zakupu paragonu.
0 0

sergrazyna

#7368235 Napisano: 24.06.2026 22:42:27
dzasmina napisał(a):

tobik napisał(a):

pikawka napisał(a):

tobik napisał(a):

Hmm czyli jak kurier podpisywał za Was, to było ok, a jak Ty miałaś podpisać za męża, to już fałszerstwo? Nie wiem jakiej odpowiedzi oczekiwałaś, ale na miejscu młodzika następnym razem nawet nie proponowała bym takiej opcji.

Aż mi się przypomniało jak w sądzie mieliśmy panią, która w czasie sprawy rozwodowej zawiadomiła prok, że mąż podpisał za nią pewien formularz urzędowy. Zapomniała tylko o tym, że potem sama się nim posłużyła, co też jest przestępstwem emotka
0 0

whoisshe

#7368390 Napisano: 25.06.2026 11:38:11
Lol przyjechal 1 kurier myslalam ze to koniec a 5 minut pozniej 2 kurier. Tak to jest jak nie dostaje się powiadomień o paczkach 🙄. Dobrze, że napisałam, że dziś zdalnie pracuję, bo inaczej nie odebrałabym tej drugiej paczki pewnie
0 0

MDL

#7368438 Napisano: 25.06.2026 13:11:09
Wygrałam w tym tygodniu kilka nagród, nie nastawiałam się na żadną wygraną, nie jest to łatwe, ale w moim przypadku jest to jakiś magiczny klucz do wygranych...Przed momentem Capri Sun...zawsze jak widzę nieznany numer myślę" odbiorę, może coś wygrałam". Dzisiaj miałam myśl inną niż zawsze: "Chyba ktoś z pracy...", a tu Pan z informacją o wygranej walizce, jak powiedział, że to nagroda I stopnia to myślałam, że to wakacje 🤭😅

as32572

#7370382 Napisano: 01.07.2026 15:07:55
Czego używacie do przesyłania plików na komputer?
Ja używałam fb, ale ostatnio jak wrzucam z komórki na fb to jest strasznie słaba rodzielczość, z kolei jak wysyłam przez bluetoth to zajmuje to dużo czasu i pliki są za duże.
0 0

halliday

#7370421 Napisano: 01.07.2026 17:01:42
as32572 napisał(a):

Ja używałam fb, ale ostatnio jak wrzucam z komórki na fb to jest strasznie słaba rodzielczość, z kolei jak wysyłam przez bluetoth to zajmuje to dużo czasu i pliki są za duże.

a Łącze do Windows nie próbowałaś? Jak masz androida i windowsa.
0 0

Dama_z_lisem

#7370496 Napisano: 01.07.2026 20:03:35
as32572 napisał(a):

Wetransfer
1 Avelinax 0

sergrazyna

#7370503 Napisano: 01.07.2026 20:32:40
as32572 napisał(a):

Jeśli masz urządzenia Apple, to można przez AirDrop
0 0

ziolko

#7370581 Napisano: 02.07.2026 07:58:02
as32572 napisał(a):

Zależy co masz. Jeśli androida, to pewnie masz google. 
Korzystam z Notatek Google, czyli Notatki Keep.
Ewentualnie można sobie wysyłać na pocztę
0 0

GreenEK

#7370691 Napisano: 02.07.2026 12:04:49
as32572 napisał(a):

what's up
0 0

Rybcia0707

#7370743 Napisano: 02.07.2026 13:06:29
Hej piszę z zapytaniem, być może ktoś z Was brał udział w konkursie Książęcego i wygrał takie jak na zdjęciu poniżej podkładki pod kufle? albo ktoś ma jakieś z innych konkursów?
Proszę o info na priv jeśli tak. Pozdrawiam 
0 0

Mariannan111

#7370748 Napisano: 02.07.2026 13:11:48
as32572 napisał(a):

Jeśli mało plików to mailem, jeśli więcej to za pomocą wetransfer
0 0

as32572

#7370750 Napisano: 02.07.2026 13:12:27
Dama_z_lisem napisał(a):

Wetransfer

dzięki to jest spoko
co do pozostałych odpowiedzi mam androida, nie znajduję aplikacji notatki google/keep, nie wiem jak przesłać z whatsup na komputer emotka
#technology
0 0

Jestemnowa

#7370891 Napisano: 02.07.2026 18:58:35
Czy ktoś może coś polecić na AlohaCamp nad morzem , blisko plaży 🙂 może ktoś z Was był i może coś polecić ... pierwszy raz przez to rezerwuje i nie umiem nic sensownego wyszukać emotka
0 0

makra

#7370930 Napisano: 02.07.2026 22:29:12
Jestemnowa napisał(a):

Czy ktoś może coś polecić na AlohaCamp nad morzem , blisko plaży 🙂 może ktoś z Was był i może coś polecić ... pierwszy raz przez to rezerwuje i nie umiem nic sensownego wyszukać emotka

A rezerwujesz może z wygranej Kinder i Nutella ?
0 0