WC - rozmowy o wszystkim

mandarynka16

#7374360 Napisano: 15.07.2026 12:33:28
emanuela24 napisał(a):

Z tym najtaniej bym się kłóciła. Dla syna chcieliśmy w zeszłym roku w Bydgoszczy. Pokój jednoosobowy w akademiku 1350.  Nasłuchaliśmy  o kradzieżach w akademikach, karaluchach, imprezach itd. Wynajmujemy pokój w super okolicy z przystankiem od bramki domu 50 metrów. Płacimy 1000zl. Syn ma w pokoju balkon i może korzystać z podwórka, altany, grilla itd i co najważniejsze ma spokój, żadnych akademickich imprez nad glową. 
Polecam jednak pokój.
Tylko zwróć uwagę na metraż, jakiś balkon itd bo szukając dla syna widziałam taką patologie jak np pokój bez oknaemotka  Ktoś z mieszkania 2 pokojowego zrobił 5 pokojowyemotka

a co jest złego w imprezach w akademiku ? emotka
0 0

emanuela24

#7374362 Napisano: 15.07.2026 12:39:44
mandarynka16 napisał(a):

a co jest złego w imprezach w akademiku ? emotka

Na lekarskim dosyć dużo emotka
Nie ma tam mowy o dniach bez nauki. 
Na imprezę jak chce iść to sobie pójdzie, jak chce spokój to zostaje u siebie.
0 0

lusienka

#7374462 Napisano: 15.07.2026 16:19:40
emanuela24 napisał(a):

Z tym najtaniej bym się kłóciła. Dla syna chcieliśmy w zeszłym roku w Bydgoszczy. Pokój jednoosobowy w akademiku 1350.  Nasłuchaliśmy  o kradzieżach w akademikach, karaluchach, imprezach itd. Wynajmujemy pokój w super okolicy z przystankiem od bramki domu 50 metrów. Płacimy 1000zl. Syn ma w pokoju balkon i może korzystać z podwórka, altany, grilla itd i co najważniejsze ma spokój, żadnych akademickich imprez nad glową. 
Polecam jednak pokój.
Tylko zwróć uwagę na metraż, jakiś balkon itd bo szukając dla syna widziałam taką patologie jak np pokój bez oknaemotka  Ktoś z mieszkania 2 pokojowego zrobił 5 pokojowyemotka

Też znajomi mi o akademiku opowiadali niezbyt pozytywne opinie(akurat nie Wrocław). Sun jest bardzo nastawiony na wynajem, bo z kolegą z klasy dostał się na ten sam kierunek i będziemy szukać dla dwóch osób. Osobiście wolałabym aby udało się nam coś prywatnie znaleźć, by po powrocie z uczelni mieli spokój. A jeśli chodzi o imprezy to też jestem zdania że jeżeli chcą idą na miasto. Pytaliśmy dziś o akademiku, od połowy sierpnia można składać wnioski, pierwszeństwo mają studencki od 2 roku więc dla pierwszaków zostanie pewnie byle co. Zaczynamy dzwonić.... Mam nadzieję że uda nam się znaleźć coś fajnego(wolę dopłacić a być spokojna o komfort).
Dziękuję jeszcze raz za wskazówki i opinie 🥰🤗

elemelex

#7374566 Napisano: 15.07.2026 21:07:00
Mam nadzieję, że już wszyscy wpadli na pomysł na moment kiedy "pachną pięknie wszędzie" . emotka  emotka

meliska

#7374571 Napisano: 15.07.2026 21:23:28
elemelex napisał(a):

Mam nadzieję, że już wszyscy wpadli na pomysł na moment kiedy "pachną pięknie wszędzie" . emotka  emotka

Mam to już za sobą ale ewentualna wygrana w wysokości 50 zł nie wynagrodzi mi tego czasu... Oby bardziej docenili moje męki emotka

Biala17

#7374575 Napisano: 15.07.2026 21:34:53
elemelex napisał(a):

Ja bym chciała byc w komisji i czytać te odpowiedzi 😅

ksiezniczkazasnela

#7374751 Napisano: 16.07.2026 11:45:27
Nic ostatnio nie idzie w dobra stronę u mnie... niech jakieś słoneczko zaświeci nad moja glowa tez  emotka
0 0

Sarr5

#7374824 Napisano: 16.07.2026 13:57:37
Czy jest tu na forum ktoś z tych miejscowości Alwernia Bieruń Bulowice I Bulowice II Czechowice-Dziedzice Malec Nowa Wieś Osiek I Osiek II Oświęcim Polanka Wielka Witkowice Wieprz
potrzebuje coś kupić w sklepie delfin 
0 0

atyde25

#7375434 Napisano: 18.07.2026 16:05:39
Ile macie punktów na Magenta Moments w grze Smaki Lata ? Ja ok 700 i czuję ,że nic nie wygram emotka  Bp boty pewnie nabiły tysiące. ale zabawa super.
0 0

pikawka

#7375440 Napisano: 18.07.2026 16:28:59
atyde25 napisał(a):

Ile macie punktów na Magenta Moments w grze Smaki Lata ? Ja ok 700 i czuję ,że nic nie wygram emotka  Bp boty pewnie nabiły tysiące. ale zabawa super.

Ja mam 1600:)
0 0

kumulacja

#7375455 Napisano: 18.07.2026 18:40:16
W "Dziś cieszę się z..." jest mowa o rowerach. Przenoszę temat tutaj.
Bo ciekawi mnie, jakie polecacie damskie rowery? Jakie są wygodne, niezawodne i w miarę trwałe?
0 0

magdalena-chili

#7375480 Napisano: 18.07.2026 21:32:27
kumulacja napisał(a):

Bo ciekawi mnie, jakie polecacie damskie rowery? Jakie są wygodne, niezawodne i w miarę trwałe?

Zależy czy będziesz śmigać po lasach, czy po asfalcie z gracją, ale ja od nie powiem ilu lat uwielbiam markę Kross. Mam popularnego "górala", ile ja nim kilometrów zrobiłam... pojechalabym na Gibraltar i z powrotem. Nie do zajechania. Mankamentem jest tylko to że jest ciężkawy, a ja go targałam na 1.pietro i z powrotem, bez windy. 
Ale jak dla mnie Kross, to marka numer 1. emotka

kalina590

#7375482 Napisano: 18.07.2026 21:50:02
magdalena-chili napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Zależy czy będziesz śmigać po lasach, czy po asfalcie z gracją, ale ja od nie powiem ilu lat uwielbiam markę Kross. Mam popularnego "górala", ile ja nim kilometrów zrobiłam... pojechalabym na Gibraltar i z powrotem. Nie do zajechania. Mankamentem jest tylko to że jest ciężkawy, a ja go targałam na 1.pietro i z powrotem, bez windy. 

Również polecam Kross. Mam dwa wygrane rowery tej marki. Jeden miejski, drugi trekkingowy. Oba kocham miłością wielką. Zrobiłam nimi setki kilometrów.

magdalena-chili

#7375484 Napisano: 18.07.2026 21:53:09
kalina590 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

kumulacja napisał(a):

Również polecam Kross. Mam dwa wygrane rowery tej marki. Jeden miejski, drugi trekkingowy. Oba kocham miłością wielką. Zrobiłam nimi setki kilometrów.

Aha, i wspieramy polskiego producenta emotka

atyde25

#7375747 Napisano: 20.07.2026 08:52:28
I niech ktoś powie ,że życie to nie promo .Dzięki promo z Rossmanna kupiłam lakier i mam pomalowane pazurki u stóp i rąk pierwszy raz od kilku lat i czuję się tak luksusowo. Dziwnie aż tak za bardzo nawet. Nie przewiduję w tym wygranej ale dalej mnie układanie owoców bawi z 50 razy zagrałam jak nic. W obu grach nie przewiduję wygranej emotka
0 0

picola1

#7375753 Napisano: 20.07.2026 09:14:01
atyde25 napisał(a):

I niech ktoś powie ,że życie to nie promo .Dzięki promo z Rossmanna kupiłam lakier i mam pomalowane pazurki u stóp i rąk pierwszy raz od kilku lat i czuję się tak luksusowo. Dziwnie aż tak za bardzo nawet. Nie przewiduję w tym wygranej ale dalej mnie układanie owoców bawi z 50 razy zagrałam jak nic. W obu grach nie przewiduję wygranej emotka

O jakiej grach piszesz?
0 0

KuntaKinte

#7375806 Napisano: 20.07.2026 10:53:32
GDYNIA 
Kto był/jest z Gdyni i może dać znać co warto tam zobaczyć z dziećmi i gdzie można świeżo zjeść (żeby potem nie zdychać) ?
0 0

paula9891

#7375987 Napisano: 20.07.2026 19:23:15
KuntaKinte napisał(a):

GDYNIA 
Kto był/jest z Gdyni i może dać znać co warto tam zobaczyć z dziećmi i gdzie można świeżo zjeść (żeby potem nie zdychać) ?

Co warto zobaczyć w Gdyni? emotka
W Gdyni nic nie ma. Jest tylko święty spokój za co ją kocham.
Jedyne co warto zobaczyć to plaża... a jedzenie to zależy jakiej kuchni szukasz. Warto spróbować Gdynianki - najstarsza pizzeria w Gdyni. Pączuś - kultowe pączki.
Ja bardzo lubię "Mąka i kawa" - malutki lokal, ale niedrogo i pyszna pizza.
Polecam wieczorem kino letnie Gdynia Orłowo albo Sopot - ogląda się film na leżakach z widokiem na morze.
Na głównej plaży w centrum Gdyni jest też ogólnodostępny spory plac zabaw.
I można obejrzeć statki zacumowane w marinie niedaleko Sea Towers.
Ja polecam po prostu poczuć to miasto. Iść przed siebie. Najlepiej brzegiem morza. emotka

MDL

#7376162 Napisano: 21.07.2026 10:21:45
Uruchomiłam wczoraj Raida kupionego w Rossmannie na konkurs-misję. Do dziś nie złapał się żaden owad, nie polecam 😄 Czytałam negatywne opinie przed, ale skusiłam się na ten konkurs i fakt, że zrobili promkę z 70 zł na 50zl.
0 0

mampytanie

#7376511 Napisano: 21.07.2026 22:59:19
Tak mnie naszła ciekawość, mianowicie niektórzy z Was piszą, że wysyłają po kilkadziesiąt zgłoszeń na loterie - po 20, 50, 80, 100 i więcej. Jako trochę taki loteryjny szarak, bo w loteriach biorę udział 1-2 razy, chyba, że produktem jest coś, co używam, a loteria trwa długo, to jest to dla mnie wręcz niewyobrażalne.

A moje pytanie - co Wy robicie np. Ze 100 butelkami Pepsi? Czy 200 butelkami piwa? Czy 70 paczkami chipsów?   I tak w kółko przez cały rok, bo loterie są głównie z niezdrowym żarciem. 

Pytam na poważnie, bo choć sama mam miejsce, by składować takie rzeczy, to nie wyobrażam sobie spiżarki czy garażu zapchanych tyloma truciznami, ba, nie zjadłabym i nie wypiłabym tego w takich ilościach, nawet oddając część po rodzinie, to prędzej by się zepsuło xd
1 iwona0103 0