Wkurza mnie...

Gość: wsciekly

#3788570 Napisano: 17.10.2010 09:30:16
buskowianka napisał(a):

wkurzajamnie moje ciągle zatkane zatoki,wariacji mozna dostać z bólu.Na chusteczki wydaje majątek emotka emotka zna ktoś może jakis sposób na pozbycie sie zatkanych zatok?może jakis zabieg chirurgiczny komuś pomógł?

Otrivin Duo najlepszy
0 0

Gość: moonfairy

#3788594 Napisano: 17.10.2010 09:44:21
Wkurzył mnie Orsay. Kupiłam za 239zł(miałam 20%zniżki) skórzaną kurtkę 19.09 dzien pożniej zauwazyłam sazę na ramieniu, mówie pal licho niewidoczna jest przezyję.... jednak idąc do szkoły 4.10 zauwazyłam że mój rękaw się pruje... nosz cholera... zaniosłam skórę do sklepu. Poprosiłam o napisanie reklamacji ze skóra ma skazę którą zauwazyłam dzien po zakupie i rozdarty szew na raieniu zauwazony tego dnia.
Na domiar złego zobaczyłam ze moja kurtka z 300zł jest przeceniona na 179 ;/
no ale nic.... poczekałam terminowe 14 dni...
poszłam tam dzis a moja reklamacja nie uznana...
rzeczoznawca stwierdził ze skaza to mechaniczna robotam a rozdarcia nawet nie zauwazył. Poprosiłam kierownika sklepu... no i koniec konców po milionach uwag i postraszeniem rzecznikiem praw konsumenta.... oddali mi moje pieniądze, nie w gotówce ale w bonach do Orsay.
czy ludzie nie rozumieją ze ja już nie chcę tam kupować po takich przebojach.
;(
ja chcę kupić sobie kurtkę ;(
jakby ktoś chciał wymienic bon 2x100zł to ja bardzo chętnie papierek za papierek z Jagiełłą
0 0

Gość: kajanna

#3788621 Napisano: 17.10.2010 10:16:35
ineska napisał(a):

cb656 napisał(a):

swibek napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

gosia16 napisał(a):

buskowianka napisał(a):

wkurzaja mnie moje ciągle zatkane zatoki (...) zna ktoś może jakis sposób na pozbycie sie zatkanych zatok?

mnie pomogła punkcja zatok

jest jeszcze taki zabieg ktory polega na przeplukiwaniu zatok, taka woda z sola (nie wiem gdzie to robia) ja mialam taki zabieg w sanatorium i mi pomoglo, mowilkismy na to kiki...bo tak trzeba mowic, przy wpuszczaniu wody do nosa, aby do gardła nie wleciała... uczucie nie jest komfortowe, ale warto sprobowac bo pomaga..

bardzo podobny sposób domowy.. starzy górale stosują emotka tylko trzeba byc bardzo baaardzo ostrożnym.. nabiera się lodowatej wody na ręce, i wciąga nosem.. uczucie bardzo nieprzyjemne, trzeba uważac, żeby się nie zakrztusić. Na początek można zamoczyc koniec nosa i lekko pociągnąć i odrazu wydmuchać.. przy większej ilości może przez gardło polecieć.. wtedy szybko wypluć.. trening czyni mistrzem.. może to nieprzyjemne ale bardzo skuteczne.. po 2 dniach płukania ok. 3-4 razy dziennie wypłukane wszystko i święty spokój emotka ja tak wyleczyłam zatoki sobie i swojej rodzinie emotka od kilku lat nic nas nie złapało.. emotka

Potwierdzam Świbkową recepturę - znałem ją co prawda jako stary, żołnierski sposób (a nie góralski) emotka ale skuteczność potwierdzam. Uczucie mało komfortowe, czyści zapchany nos dość radykalnie. emotka Raczej dla zdesperowanych, wymaga poświęcenia, nie jest przyjemny.

ten sposób na kiki też miałm. Oprócz tego, że do jednej dziurki jes wpuszczana sól to do drugiej jest wsadzana rurka żeby wyciągnąć zawartość naszego nosa. Pomaga ale jest dość nieprzyjemne emotka

Poleciła mi znajoma.Kupiłam już,płukałam na razie 1 raz,więc dużo nie mogę napisać,ale płukanie tym aparatem nie jest jakoś bardzo nieprzyjemne...
http://www.nosizatoki.pl/
0 0

Gość: arta

#3788623 Napisano: 17.10.2010 10:25:10
moonfairy - sprzedawca nie mial takiego prawa... Jest ustawa, ktora mowi o towarze niezgodnym z umową i masz prawo do 2 lat żądać naprawy uszkodzonego towaru, lub wymiany na nowy (sama wybierasz opcję). Poszukaj w googlach, jeśli chce Ci się bawić. Zapraszam też na pw, korzystałam już z tego prawa i mogę coś podpowiedzieć...
0 0

mia

#3788625 Napisano: 17.10.2010 10:27:27
A mnie wkurzyło, że kopiłam dzisiaj płaszczyk, co do którego nie jestem pewna, czy tak do końca mi sie podoba (generalnie rodzinka mnie namówiła, żeby go wziąć, bo mam same szmatławce) i pewnie go oddam...
Do szału mnie doprowadza mój brak zdecydowania... emotka emotka emotka
0 0

patysiaczek

#3788645 Napisano: 18.10.2010 04:16:16
mia napisał(a):

A mnie wkurzyło, że kopiłam dzisiaj płaszczyk, co do którego nie jestem pewna, czy tak do końca mi sie podoba (generalnie rodzinka mnie namówiła, żeby go wziąć, bo mam same szmatławce) i pewnie go oddam...

Ojoj.....mam to samo emotka w piątek oddałam buciki zakupione we czwartek emotka
0 0

Gość: monisia23

#3788664 Napisano: 18.10.2010 05:43:59
patysiaczek napisał(a):

mia napisał(a):

Ojoj.....mam to samo emotka w piątek oddałam buciki zakupione we czwartek emotka

Skąd ja to znam emotka
Chciałabym mieć prywatnego stylistę, który mówiłby mi co mam kupić, w czym wyglądam super a w czym beznadziejnie. Może w końcu przestałabym mieć problemy ze zdecydowaniem się, co zakupić emotka
0 0

bobilcia

#3788689 Napisano: 18.10.2010 06:20:16
Dziewczyny ja najczęściej po powrocie z zakupów stwierdzam że dla mnie jeszcze odpowiedniej rzeczy nie wyprodukowano
0 0

Gość: zucchini

#3788697 Napisano: 18.10.2010 06:27:09
wsciekly napisał(a):

buskowianka napisał(a):

wkurzajamnie moje ciągle zatkane zatoki,wariacji mozna dostać z bólu.Na chusteczki wydaje majątek emotka emotka zna ktoś może jakis sposób na pozbycie sie zatkanych zatok?może jakis zabieg chirurgiczny komuś pomógł?

Otrivin Duo najlepszy

mnie pomaga Ibuprom zatoki emotka
0 0

antylopia

#3788702 Napisano: 18.10.2010 06:28:48
moonfairy napisał(a):

Wkurzył mnie Orsay. Kupiłam za 239zł(miałam 20%zniżki) skórzaną kurtkę 19.09 dzien pożniej zauwazyłam sazę na ramieniu, mówie pal licho niewidoczna jest przezyję.... jednak idąc do szkoły 4.10 zauwazyłam że mój rękaw się pruje... nosz cholera... zaniosłam skórę do sklepu. Poprosiłam o napisanie reklamacji ze skóra ma skazę którą zauwazyłam dzien po zakupie i rozdarty szew na raieniu zauwazony tego dnia.
Na domiar złego zobaczyłam ze moja kurtka z 300zł jest przeceniona na 179 ;/
no ale nic.... poczekałam terminowe 14 dni...
poszłam tam dzis a moja reklamacja nie uznana...
rzeczoznawca stwierdził ze skaza to mechaniczna robotam a rozdarcia nawet nie zauwazył. Poprosiłam kierownika sklepu... no i koniec konców po milionach uwag i postraszeniem rzecznikiem praw konsumenta.... oddali mi moje pieniądze, nie w gotówce ale w bonach do Orsay.
czy ludzie nie rozumieją ze ja już nie chcę tam kupować po takich przebojach.
;(
ja chcę kupić sobie kurtkę ;(
jakby ktoś chciał wymienic bon 2x100zł to ja bardzo chętnie papierek za papierek z Jagiełłą

niestety dużo firm teraz nie oddaje pieniędzy a bony do siebie, taki trik żeby zatrzymać klienta przy sobie emotka
0 0

Gość: cb656Old

#3788893 Napisano: 18.10.2010 07:39:39
jola29k napisał(a):

wkurza mnie moja córka uczyc sie nie chce

Zaprowadź ją do przytułku dla bezdomnych, niech zobaczy co ją czeka, gdy jako osobnik bez wykształcenia i umiejętności nie będzie mogła znaleźć nigdzie pracy emotka
Terapia wstrząsowa bywa skuteczna emotka
0 0

monia24

#3788935 Napisano: 18.10.2010 07:50:29
zucchini napisał(a):

wsciekly napisał(a):

buskowianka napisał(a):

Otrivin Duo najlepszy

jesli Ci pomaga ibuprom zatoki, to wierz mi, ale nie masz pojęcia o zatokach - i ciesz się kochana z tego emotka
0 0

Gość: pola731

#3789002 Napisano: 18.10.2010 08:08:15
wkurzyła mnie tqg - diabli by ich wzięli z tym puszczeniem smsów i do rezerwy ...

ciekawe jak czują się Ci , którzy kupili paragony i nie wygrali - ja miałam choć swoje paragony
0 0

Gość: kajanna

#3789038 Napisano: 18.10.2010 08:18:43
monia24 napisał(a):

zucchini napisał(a):

wsciekly napisał(a):

buskowianka napisał(a):

Otrivin Duo najlepszy

jesli Ci pomaga ibuprom zatoki, to wierz mi, ale nie masz pojęcia o zatokach - i ciesz się kochana z tego emotka

Święta prawda Monia24!
0 0

madzia34

#3789049 Napisano: 18.10.2010 08:24:35
ze jeszcze nie dotarło doładowanie z GFK emotka
0 0

katmich

#3789055 Napisano: 18.10.2010 08:25:43
wkurza mnie że wczoraj złamał mi się ząb który niedawno leczyłam i wywaliłam na niego kupę kasy, dzwonię do dentystki a ona mi mówi, że nie mam prawa do reklamacji bo ząb był słaby i to się mogło stać .. no co za ***** jedna! jak brała kasę to nic takiego nie mówiła, że jedząc kanapkę z serem zjem połowę zęba i to po kilku miesiącach od jego leczenia! jak myślicie - można żądać jakoś uznania reklamacji? emotka
0 0

ziolko

#3789185 Napisano: 18.10.2010 09:06:21
katmich napisał(a):

wkurza mnie że wczoraj złamał mi się ząb który niedawno leczyłam i wywaliłam na niego kupę kasy, dzwonię do dentystki a ona mi mówi, że nie mam prawa do reklamacji bo ząb był słaby i to się mogło stać .. no co za ***** jedna! jak brała kasę to nic takiego nie mówiła, że jedząc kanapkę z serem zjem połowę zęba i to po kilku miesiącach od jego leczenia! jak myślicie - można żądać jakoś uznania reklamacji? emotka

masz prawo do reklamacji, jesli od usługi stomatologicznej nie minął rok. Poszukaj dokładniej w necie, powinny być przepisy odpowiednie, jakaś rękojmia czy coś, wykonanie dzieła niezgodnie z umową
0 0

Gość: kolastynka

#3789235 Napisano: 18.10.2010 09:21:52
buskowianka napisał(a):

Kilka lat temu dorobiłam się (sama, bo sie głupia bałam laryngologa) takiego bólu zatok i całej szczęki przy okazji że błagałam o punkcję, bo juz żadne antybiotyki nie pomogły. I punkcja pomogła od ręki, miałam spokój na 9 lat, a w tym roku zawierzyłam reklamom i ibupromom i z zapalenia zatok katar zszedł na płuca i zapalenie płuc jak malowane. Dlatego doradzam lekarza i sensowne leczenie zanim się coś pokomplikuje, niestety chore zatoki to nie przelewki.
0 0

katmich

#3789249 Napisano: 18.10.2010 09:24:48
ziolko napisał(a):

katmich napisał(a):

masz prawo do reklamacji, jesli od usługi stomatologicznej nie minął rok. Poszukaj dokładniej w necie, powinny być przepisy odpowiednie, jakaś rękojmia czy coś, wykonanie dzieła niezgodnie z umową

dzieki za radę ! już szukam!
0 0

Gość: czarnygreg

#3789430 Napisano: 18.10.2010 10:19:36
agencja TQG mnie wkurza!!
to że nie wygrałam w always, trudno sie mówi, fakt, hasła troszkę zwariowane były...
ale to zamieszanie z smsami jest w...ce!
nie słyszałam jeszcze zeby jakaś agencja wysłała sms a potem nie dała nagrody, kto to widział powiadamiać od razu osoby z rezerwy i kazać odsyłać paragon!
w regulaminie wyraźnie napisali ze laureaci zostaną powiadomieni, laureat to ten, który wygrał i uważam że tego powinniśmy się trzymać
w always nie mam prawa pisać reklamacji ale jak sie okaże że na próżno z paragonem vizira gnałam na pocztę....to narobię zamieszania!
a osobom które wygrały w always radzę reklamacje napisać bo powołując sie na regulamin macie duże szanse na wygrane, suszarki to drobiazg, chodzi o nabijanie ludzi w butelkę
0 0