Wkurza mnie...

Gość: tato999

#3950462 Napisano: 11.12.2010 12:57:31
psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

wkurza mnie, że niedługo są święta. . .

też nie lubię atmosfery Świąt, tych całych życzeń i kadzenie sobie, jedyna pociecha, że wolnego trochę

dla mnie to żadne wolne bo i tak nie pracuje nigdy w weekend emotka
0 0

psemulek

#3950468 Napisano: 11.12.2010 12:59:45
tato999 napisał(a):

psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

też nie lubię atmosfery Świąt, tych całych życzeń i kadzenie sobie, jedyna pociecha, że wolnego trochę

no u mnie dłuższy weekend, bo w Wigilię wolne
0 0

Gość: gosia16

#3950491 Napisano: 11.12.2010 01:08:02
psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

a ja idę w pierwszy dzień świąt na noc do pracyemotka
0 0

mio

#3950560 Napisano: 11.12.2010 01:33:57
wkurza mnie ze bylam dzis z corka w szpitalu bo przychodnie nieczynne a zaden lekarz prywatny w okolicy nie mogl nas przyjac...
pojechalam wiec z 3letnim dzieckiem z katarem kaszlem biegunka z zaropiałymi spuchnietymi oczami do szpitala
dr w ogole wsciekła ze tyle dzieci nawet NIE ZBADAŁA córki emotka nawet jej nie zbadała! powiedziała UWAGA ze nic jej nie będzie ze dobrze wyglada bo jest zdrowa i ze w ogole po co przyszłam.nie dała nic na biegunke z ktora nie moge sobie dac rady nie zajrzala do gardla ucha itp
po prostu dala tylko i wylacznie kropelki do oczu
emotka dziecko sie przelewa przez rece biegunka smecta nie pomaga nie wiem juz co robic emotka
0 0

agamaty

#3950607 Napisano: 11.12.2010 01:53:09
mio napisał(a):

wkurza mnie ze bylam dzis z corka w szpitalu bo przychodnie nieczynne a zaden lekarz prywatny w okolicy nie mogl nas przyjac...
pojechalam wiec z 3letnim dzieckiem z katarem kaszlem biegunka z zaropiałymi spuchnietymi oczami do szpitala
dr w ogole wsciekła ze tyle dzieci nawet NIE ZBADAŁA córki emotka nawet jej nie zbadała! powiedziała UWAGA ze nic jej nie będzie ze dobrze wyglada bo jest zdrowa i ze w ogole po co przyszłam.nie dała nic na biegunke z ktora nie moge sobie dac rady nie zajrzala do gardla ucha itp
emotka dziecko sie przelewa przez rece biegunka smecta nie pomaga nie wiem juz co robic emotka

niech pije - po odrobinie, nawet po łyżeczce wody co pół godziny. Jak się da to podaj jej Orsalit.
Byłaś w tym szpitalu normalnie na dyżurze czy na pogotowiu? Wiesz kto pełni ostry dyżur jak przychodnia jest nieczynna? U nas jest to napisane na drzwiach do przychodni. I wtedy jedziesz tam, podajesz nazwę przychodni i nazwisko lekarza i nie ma bata - muszą przyjąć i udzielić pomocy.
Pilnuj, żeby mała się nie odwodniła! Powodzenia!

0 0

Gość: hittmanka

#3950644 Napisano: 11.12.2010 02:09:00
gosia16 napisał(a):

psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

psemulek napisał(a):

tato999 napisał(a):

a ja idę w pierwszy dzień świąt na noc do pracyemotka

ja pierwsze i drugie święto na noc w pracy ( po 12 godzin + dojazd dwoma autobusami) ... więc w tym roku świąt nie będzie emotka

a najbardziej wkurza mnie teściowa bo nie może zrozumieć że nie chce do niej przyjść na obiad w żadne święto... nie rozumie, że człowiek po 15 godzinach poza domem chce się wykąpać, przespać i właściwie musi znowu wracać do pracy na kolejne 15 godzin ... rzeczywiście tak trudno to zrozumieć?
emotka
0 0

efelinkaaa

#3950653 Napisano: 11.12.2010 02:10:38
powiem Ci, że mój miał okropnie zaropiałe oczka, to skończyło się antybiotykiem.. nie miał biegunki.. Doktor stwierdziła anginę i zapalenie zatok (stąd ta ropka w oczach) i niestety - inf. bakteryjna, domowe leczenie nie pomoże.. emotka
Poczekaj aż będzie druga zmiana i jeszcze raz jedź do lekarza
0 0

mio

#3950685 Napisano: 11.12.2010 02:22:25
agamaty chyba na dyżurze bylam k 10 w szpitalu bo przychodnia nie czynna emotka musze zobaczyc co jest nap na przychodni.
efelinkaaa Chyba tak zrobie bo nic innego nie wymysle emotka tylko boje sie ze znowu natkne sie na ta kobiete emotka co za okropne babsko ale nie tylko nas tak potraktowala kazdy kto od niej wyszedł narzekał zadnego dziecka nie zbadała i ciagle tylko ale dzis chore dzieci no strasznie nagle przypadki emotka
a najgorsze jest to ze w srode rano lecimy na 3 tygodnie do mojej mamy za granice i nie wiem co to bedzie emotka
nic mi sie nie układa emotka
0 0

Gość: meeyka

#3950700 Napisano: 11.12.2010 02:29:20
mio napisał(a):

mojemu dziecku na biegunkę lekarz zalecił paluszki i odgazowaną colę emotka . paluszki mają sól a cola glukozę, które trzeba uzupełniać przy biegunce. jeśli nie ma wymiotów, możesz też podawać lekko ciepłą wodę z miodem.

jeśli smecta nie działa, to może to być rotawirus, i na to nie pomoga domowe środki, trzeba isc do pediatry. jesli w waszym szpitalu jest oddzial dzieciecy to można iść na izbę przyjęć tego oddziału, i oni MUSZ¡ zbadać dziecko w nagłych przypadkach. W przychodniach też są dyżury w niedziele i świeta, ale lepiej najpierw zadzwonić i się upewnić.
0 0

olus15

#3950718 Napisano: 11.12.2010 02:35:12
Enterol też jest dobry przy biegunce
0 0

mio

#3950725 Napisano: 11.12.2010 02:38:02
meeyka coli niestety nie lubi pije tylko i wylacznie wode czasem jakis sok niczego innego jej nie wcisne ale paluszki dobry pomysł wykorzystam emotka
mala miala ok 2m-ce temu rota ale wtedy byla biegunka + wymioty no cos okropnego emotka mam jeszcze cicha nadzieje ze owa pani 'dr' miala racje i 'nic jej nie jest' emotka
swoja droga nie znalazłam zadnej pozytywnej opinii na jej temat bałam sie ze na nia trafimy i prosze wykrakałam

olus dzieki mamy wlasnie enterol i dicoflor ale i z tym i z tym musze sie nameczyc zeby wzieła emotka
0 0

delfinka101

#3950728 Napisano: 11.12.2010 02:38:35
Mimo,ze dziecko ma dopiero 3 lata daj stoperan..pomoze nawet jezeli to rota wirus...Wole dac lek który jes przeznaczonych dla starszych niz dopuscic do odwodnienia.
0 0

efelinkaaa

#3950739 Napisano: 11.12.2010 02:42:30
u nas na biegunke - tylko marchwianka.. zbija wszystko.. I jeszcze węgiel w kropelkach..

Tak czy siak - lekarz powinien zbadac maluszka, bo takie dzieci szybko się odwadniają..

ps. i po co my składki opłacamy zdrowotne?
0 0

merynosek

#3950743 Napisano: 11.12.2010 02:43:33
Na biegunkę można podać rozgotowaną marchewkę i np Lakcid emotka
0 0

Gość: tato999

#3950744 Napisano: 11.12.2010 02:43:40
mio napisał(a):

meeyka coli niestety nie lubi pije tylko i wylacznie wode czasem jakis sok niczego innego jej nie wcisne ale paluszki dobry pomysł wykorzystam emotka
mala miala ok 2m-ce temu rota ale wtedy byla biegunka + wymioty no cos okropnego emotka mam jeszcze cicha nadzieje ze owa pani 'dr' miala racje i 'nic jej nie jest' emotka
swoja droga nie znalazłam zadnej pozytywnej opinii na jej temat bałam sie ze na nia trafimy i prosze wykrakałam

olus dzieki mamy wlasnie enterol i dicoflor ale i z tym i z tym musze sie nameczyc zeby wzieła emotka

w dzieciństwie miałam takie zatrucie ale wtedy to sie nazywalo po prostu zatrucie a nie jakis rota wirus emotka trwalo to 4-5 dni

zawsze jadlam wtedy sucharki, zwykle chrupki kukurydziane czy suche bulki taki malymi keskami i zulam kazdy kes bardzo dlugo zeby nie meczyc zoladka trawieniem

zeby sie nie odwodnic mama gotowala mi kisiel ktory jadlam bardzoooooo powolutku ale zoladek wtedy lepiej sie czul

najwazniejsze zeby dziecko cos zjadlo chocby mialo za chwile to zwymiotowac ale jak nie ma czym wymiotowac to jest dopiero bol

0 0

#3950760 Napisano: 11.12.2010 02:49:09
mio napisał(a):

tylko nie dawaj soków -- mogą dodatkowo podrażnić żołądek! Przegotowana woda z miodem powinna jakoś przejść przez gardło emotka .

przy tych objawach raczej nie powiedziałabym, że nic jej nie jest emotka . zaropiałe oczka wskazują na infekcję bakteryjną, a kaszel wskazuje, że to już mogło objąć gardło emotka . Czy katar jest bezbarwny czy żołto-zielony? Naprawdę powinien zbadać ją jakiś kompetentny lekarz, bo u małych dzieci infekcje szybko postępują emotka .

ja z moją nie mam problemów, ona jest lekomanką i uwielbia wszelkie syropy emotka
0 0

efelinkaaa

#3950770 Napisano: 11.12.2010 02:53:29
meeyka napisał(a):

ja z moją nie mam problemów, ona jest lekomanką i uwielbia wszelkie syropy emotka

mój ostatnio też.. dziwię się, bo tak Mu tran pozmakował, że mnie mdli - a On pije i łyżeczkę oblizuje..
0 0

joan

#3951599 Napisano: 11.12.2010 07:42:23
Że chciałam pierwszy raz od długiego czasu zerknąć w szklany ekran, a tam złowieszczy napis Brak sygnału. Nie wiem, co jest przyczyną, może mi talerz na dachu śniegiem zasypało. To se pooglądałam... emotka
0 0

#3951944 Napisano: 11.12.2010 09:14:07
joan napisał(a):

Że chciałam pierwszy raz od długiego czasu zerknąć w szklany ekran, a tam złowieszczy napis Brak sygnału. Nie wiem, co jest przyczyną, może mi talerz na dachu śniegiem zasypało. To se pooglądałam... emotka

sprawdz tez kabelki... u mnie tak bywało, kiedy przy odkurzaniu niechcący je ruszyłam emotka
0 0

Gość: kotek11

#3952086 Napisano: 11.12.2010 10:08:49
co do problemów zdrowotnych - zobacz szpital chorób zakaźnych w twojej okolicy. my z synkiem juz 2 razy przechodzilismy ostre biegunki (pierwszy raz w ieku 6 m-cy) lasnie spedzilismy tydzien na oddziale zakznym - tam zrobia najlepse badania z czego ta biegunka. ponadto u nas w miescie jak slysza szpitalu biegunka od razu kieruja na zakazny. my oprocz smecty, orsalitu, enterolu, chrupek kukurydzianych, sucharkow i suchych bulek kupowialismy Hipp w aptece marchewkowy (chyba ORS seria) .... on jest wlasnie na odwodnienia organizmu.
0 0