Wkurza mnie...

Gość: xagadee

#4104751 Napisano: 02.02.2011 11:21:54
tomik77 napisał(a):

błaznisz sie ty z policja.Wedlug ciebie co mam jeszcze zrobic????

nie rzucać się tak i wykazać skruchę?

tak nie wiele i tak wiele...
0 0

#4104755 Napisano: 02.02.2011 11:23:25
xagadee napisał(a):

tfu niewiele

idę napisać na kartce sto razy emotka
0 0

Gość: pola731

#4104757 Napisano: 02.02.2011 11:23:49
tomik77 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

lacuna napisał(a):

macie zajęcie
ale samo przepraszam to za mało -
powinna usunąć zdjęcie z konkursu z wyjaśnieniem powodów- i zaproponować formę zadośćuczynienia - tak byłoby uczciwie .

bylam tam widzialam... polowa zdjec tam to plagiaty wiec tam sie tez rzucajcie a nie jak stado sępów rzucacie sie na 1 osobę. Przeprosila i kropka
a gadanie o policjach itp. to wogóle ponizej pasa

Policja poniżej pasa ?
Skoro nie rozumiesz faktu, że przywłaszczenie pożyczenie czyjejś pracy jest kradzieżą to postaw się w sytuacji osoby która napracowała się.
Wyobraź sobie, że poświęcasz swój czas, po to, żeby wykonać jakieś zadanie np w pracy tworzysz swój projekt, następnie pokazujesz go drugiej osobie również z twojej pracy, po czym ta osoba zgłasza twój projekt jako własny i dostaje za to wypłate, rozumiem, że bys poszła i powiedziała że nie ma o co robić afery to tylko projekt....

To jest taka sama sytuacja, przecież autor napracował się nie tylko przy wykonaniu, ozdabianiu pierników, ale także przy robieniu zdjęć, a ktoś ot tak sobie wziął je po to by zgarnąć za jej prace nagrodę.

Po tym co osoba pożyczająca tutaj napisała, nie wachałabym się zgłosić sprawę na policje

albo nie sama sie zgłosze ok?ulży ci wtedy????

myślę ,że zamiast się zaperzać powinnaś fotkę usunąć - a dziewczynie ,której pracę wykorzystałaś zaproponować coś - nie wiem ..kawę , kosmetyk - coś, co pokaże ,że rzeczywiście jest Ci przykro - albo zaproponuj podzielenie się wygraną - jej praca a Twoje zbieranie głosów - nie sądzisz ,że w stosunku do niej tak byłoby fair ?

argument ,że wszyscy kradną nie przemawia do mnie - wszyscy nie zostali przyłapani - Ty zostałaś - i tyle w tym temacie.
jeśli ktoś inny zostanie przyłapany - niech odpowiada
0 0

dawidekk

#4104758 Napisano: 02.02.2011 11:24:05
zielonaszpilka napisał(a):

Jak dla mnie temat skończony, dziewczyna przeprosiła, fotkę usunęła, więc koniec.
Żądanie od niej jakiejś rekompensaty jest grubą przesadą.
Poszukajcie lepiej jakiś nowych plagiatów, a nie, wyżywacie się dalej na niej emotka

A gdzie 'mocne postanowienie poprawy'? emotka co z tego, że przeprosi, skoro uzna że następnym razem też przeprosi i będzie ok? Chodzi też o jej zachowanie, przeczytaj jej posty. Wyraża się w sposób, jakby wielką łaskę nam robiła usuwając te zdjęcia. Tyle ode mnie. Czekam na ripostę emotka
0 0

Gość: lacuna

#4104760 Napisano: 02.02.2011 11:24:21

Czy podobają Ci się Twoje fotki? Lubisz je? Są Twoje, prawda? Czy naprawdę uważasz, że chodzi o pierniczki?
to może ktoś z nas doda zdjęcia lacuny gdzieś na konkurs jako swoje? My tylko pożyczymy...może zrozumiesz o co nam chodzi-albo nie... emotka

wiesz ostatnio pieklam ciasteczka w ksztalcie serc chcesz fotke do konkursu? nie ma problemu
mowisz masz
ale fotek dzieci moich prosze w to nie mieszac kapejszyn?
0 0

sambolera

#4104761 Napisano: 02.02.2011 11:24:21
xagadee napisał(a):

xagadee napisał(a):

tfu niewiele

potem zeskanuj i nam pokaż
bo jak nie to sie wkurzymy
emotka
0 0

Gość: panczita

#4104762 Napisano: 02.02.2011 11:24:34
Wkurza mnie że nagrody które dostaję są LIPNE!
tzn. stara książka, jedna książeczka która miała być kompletem książeczek, a teraz jeszcze popsuta waga!!!!!
emotka
0 0

#4104764 Napisano: 02.02.2011 11:25:12
sambolera napisał(a):

xagadee napisał(a):

xagadee napisał(a):

tfu niewiele

potem zeskanuj i nam pokaż
bo jak nie to sie wkurzymy
emotka

tia, jak już wygram skaner emotka
0 0

kajeczka

#4104768 Napisano: 02.02.2011 11:25:36
lacuna napisał(a):

Czy podobają Ci się Twoje fotki? Lubisz je? Są Twoje, prawda? Czy naprawdę uważasz, że chodzi o pierniczki?

to może ktoś z nas doda zdjęcia lacuny gdzieś na konkurs jako swoje? My tylko pożyczymy...może zrozumiesz o co nam chodzi-albo nie... emotka

wiesz ostatnio pieklam ciasteczka w ksztalcie serc chcesz fotke do konkursu? nie ma problemu
mowisz masz

to tylko przykład-jaki i ja podałam,zostając tym samym nazwana uliczną......po co się oburzasz od razu?
0 0

kalisto1986

#4104770 Napisano: 02.02.2011 11:25:57

błaznisz sie ty z policja.Wedlug ciebie co mam jeszcze zrobic????

dziewczyno ja się nie błaźnie kradnąc czyjeś fotki, w przeciwieństwie do ciebie, wszystko co wygrywam zawdzięczam swojej pracy i swoim pomysłom, nie musze ich kraść innym.
Zauważ, co napisałaś wcześniej, nie już po wycofaniu fotki bo w tym czasie ja pisałam swój post, więc tego nie czytałam. Natomiast jedyne co rzuciło mi się w oczy to fakt, że dla ciebie kradzież nie jest niczym złym i nie zamierzasz wycofywać się z konkursu.
Ja wiem jedno, gdybym kiedykolwiek znalazła swoje zdjęcie, lub swój tekst przywłaszczony przez inną osobę, na pewno zgłosiłabym to na policje, a wbrew twoim przypuszczeniom policja taki rzeczami się zajmuje, bo to jest właśnie kradzież
0 0

dawidekk

#4104771 Napisano: 02.02.2011 11:26:35
lacuna napisał(a):

mowisz masz

Każdy stara Ci się wyjaśnić, że to nie chodzi o to co jest na zdjęcia (pierniki czy Bóg wie co) tylko o sam fakt kradzieży zdjęcia. emotka
0 0

#4104772 Napisano: 02.02.2011 11:28:38
nie ma zdjecia
byly przeprosiny a wam sie widac bardzo nudzi emotka
0 0

Gość: stasiak50

#4104775 Napisano: 02.02.2011 11:29:47
lacuna napisał(a):

mowisz masz
no to ich pilnuj Zeby nikt Tobie kiedy ich nie pożyczył sobie emotka (czytaj ukradł)
0 0

ziolko

#4104777 Napisano: 02.02.2011 11:29:50
lacuna.... emotka
0 0

izoldaaa6

#4104778 Napisano: 02.02.2011 11:30:00
ej no dajcie już spokój dziewczyna zrobi to co uważa za słuszne, niech alice zadecyduje czy to jej wystarcza czy nie...

tomik trzymaj nerwy na wodzy, bo faktycznie twoje ostatnie posty w twojej sytuacji trochę nie pasują... idź się połóż i uspokój troszkę emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#4104781 Napisano: 02.02.2011 11:31:03
lacuna napisał(a):

nie ma zdjecia

dokładnie, jak tak bardzo chcecie na policje wszystko zgłaszać to szukajcie na ulicy psich kup i odnajdźcie właścicieli i na policje ich zgłoście, będzie to bardziej pożyteczne od sprzątania internetu, no i jaka satysfakcja emotka
0 0

zielonaszpilka

#4104782 Napisano: 02.02.2011 11:32:08
dawidekk napisał(a):

Jak dla mnie temat skończony, dziewczyna przeprosiła, fotkę usunęła, więc koniec.
Poszukajcie lepiej jakiś nowych plagiatów, a nie, wyżywacie się dalej na niej emotka

A gdzie 'mocne postanowienie poprawy'? emotka co z tego, że przeprosi, skoro uzna że następnym razem też przeprosi i będzie ok? Chodzi też o jej zachowanie, przeczytaj jej posty. Wyraża się w sposób, jakby wielką łaskę nam robiła usuwając te zdjęcia. Tyle ode mnie. Czekam na ripostę emotka

Dziewczyna przede wszystkim nie zaczęła nikogo obrażać. Jasne, że najlepiej jakby po zgłoszeniu pretensji autorki zdjęcia, przeprosiła, fotkę usunęła i obiecała, że więcej tego nie zrobi. No ale jej reakcja jest całkiem naturalna emotka Została zaatakowana przez stadko wściekłych konkursowiczów i próbowała się jakoś (miernie, bo miernie) bronić emotka Zwykła psychologiczna reakcja na atak. Bardzo mało osób w takiej sytuacji karnie posypie głowę popiołem.
Przede wszystkim
a) nie należy kraść
b) jak już coś splagiatujesz i zostajesz złapany to albo wycofujesz się z konkursu i milczysz! co by się dalej nie błaźnić, albo najlepiej usuwasz fotę, przepraszam i obiecujesz mocne postanowienie poprawy
^^ taki mały poradnik dla potencjalnych plagiatorów emotka

Dziewczynie nie do końca to wyszło, ale jednak w końcu wymuszono na niej usunięcie tej fotki. I szczerze? Myślę, że akurat ona więcej tego nie zrobi emotka
0 0

#4104784 Napisano: 02.02.2011 11:34:04
rafi323raf napisał(a):

lacuna napisał(a):

nie ma zdjecia

dokładnie, jak tak bardzo chcecie na policje wszystko zgłaszać to szukajcie na ulicy psich kup i odnajdźcie właścicieli i na policje ich zgłoście, będzie to bardziej pożyteczne od sprzątania internetu, no i jaka satysfakcja emotka

ooo popieram
psie kupy to plaga
0 0

Gość: czarnygreg

#4104785 Napisano: 02.02.2011 11:35:55
coś dzisiaj w powietrzu wisi chyba, nie żebym popierała osobę, która zawłaszczyła sobie cudze zdjęcie, ale ona w końcu przeprosiła, z kona sie wycofała a tu szum że hej!
strasznie się wszyscy nakręciliście akurat tą sprawą, plagiaty już nieraz tu się pojawiały, pamiętacie jak pewna osoba wygrała jakieś aparaty i lapka chyba za cudze hasła( konkurs olay organizowany przez Hypermedia) Tedance wtedy zwróciła na to uwagę, szum był króciutko, plagiatorka zniknęła na jakiś czas z forum,teraz znów ja widzę z innym avatarem, nikt słówka nie mówi, przyschło, przycichło,nie wiem czy osoby których hasła ukradła coś z tym zrobiły, gromy się na nią nie posypały,
tutaj byłoby podobnie ale się winowajczyni postawiła zamiast uszy po sobie położyć,
strasznie się uruchamiacie dziewczyny, macie rację, owszem ale...wyciągnęłyście grube działa!
0 0

dawidekk

#4104788 Napisano: 02.02.2011 11:37:42

dawidekk napisał(a):

Dziewczyna przede wszystkim nie zaczęła nikogo obrażać. Jasne, że najlepiej jakby po zgłoszeniu pretensji autorki zdjęcia, przeprosiła, fotkę usunęła i obiecała, że więcej tego nie zrobi. No ale jej reakcja jest całkiem naturalna emotka Została zaatakowana przez stadko wściekłych konkursowiczów i próbowała się jakoś (miernie, bo miernie) bronić emotka Zwykła psychologiczna reakcja na atak. Bardzo mało osób w takiej sytuacji karnie posypie głowę popiołem.
Przede wszystkim
a) nie należy kraść
b) jak już coś splagiatujesz i zostajesz złapany to albo wycofujesz się z konkursu i milczysz! co by się dalej nie błaźnić, albo najlepiej usuwasz fotę, przepraszam i obiecujesz mocne postanowienie poprawy
^^ taki mały poradnik dla potencjalnych plagiatorów emotka

Dziewczynie nie do końca to wyszło, ale jednak w końcu wymuszono na niej usunięcie tej fotki. I szczerze? Myślę, że akurat ona więcej tego nie zrobi emotka

Uff, emocje trochę opadły. emotka Jedyne do czego mogę się 'przyczepić' to to ale jednak w końcu wymuszono na niej usunięcie tej fotki - no właśnie - wymuszono - a szkoda, że sama wcześniej nie zrozumiała że to kradzież. Również mam nadzieję że więcej tego nie zrobi emotka
0 0