Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: jkkp
Gość: marielu
Litości
Dagmaro , jak dla mnie pisz co chcesz i wygrywaj ile się da - i nie daj sobie wmówić że bierzesz jury na litość . To tylko złośliwości małej garstki zepsutych konkursowiczów .
Wiele osób namiętnie biorących udział w konkursach pisze zwłaszcza o domu, walce z chorobami, dzieciach o codziennych problemach - wcale nie jesteś odmieńcem .
I myśl zawsze że twoje prace wzbudzają podziw
I nie patrz na tych co za długopis potrafią wydłubać oko
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
echh.. mam prawo, bo On na prawde nie chce jeść.. ograniczyłam przekąski, słodycze (czasami zje jakąś mambę czy lizaka, ale nie codziennie!), a On nadal nie chce..
mięsa - nie lubi, wypluwa jak poczuje (czasami zje packę mielonego z ziemniakiem)
warzywa - niezbyt
owoce - cytrusy i winogrona, reszta pe!
pieczywo - tylko chrupkie (vasa z serkiem - o to może zjeść)
i mleko, mleko, mleko - 3xdoba - nie próbuję nawet ograniczać, bo jak chce to nie odpuści..
chyba zacznę Mu jakieś kropelki dawać Apetizer czy jakoś tak..? Próbowałyście?
Gość: wsciekly
postaw na widocznym miejscu kanapki i picie (byle nie chipsy i słodycze!), ale nie zmuszaj
nie zje śniadania, obiadu, kolacji, znowu śniadania to sam sięgnie po kanapkę lub bułę
i nie martw się, że przez 2 - 3 dni coś mu się stanie
mnie tak babcia jeść nauczyła
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fajnie widzieć twoją mordeczkę
efelinkaaa a robiłaś małemu badania ? tzn te podstawowe ? jeśli ma wszystkie dobre, to najlepszy sposób to odpuścić, nie chce jeść to znaczy, że nie jest głodny
Moja mamuśka zawsze mi marudziła, jak zobaczyła, że synek mało zjadł ( choć raczej do rzadkość
Gość: wsciekly
na pewno nie handryczyć
klaudia011
Postów 1057
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jestem tego samego zdania!!
A moja teściowa niestety, wiecznie twierdzi ze młody za mało je...i na kolanach za nim chodzi bo może jeszcze jedną łyżeczkę zupki mu wepcha
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
yes.. ma anemię.. dostaje żelazo - bardzo nieregularnie, bo często choruje i wtedy mam odstawiać (oo tak jak teraz.. dzisiaj bylismy u lekarza ;]).. Wydaje mi się, że anemia może być przyczyną niskiej wagi dziecka, a nie braku apetytu.. Ja już zgłupiałam.. normalnie, jak nie urok, to sr....
chyba Mu odpuszczę - tak jak radzicie.. niedługo będzie miał koszmary ze mną i łyżeczką w roli głownej..
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
:( to chyba musisz znaleźć sposób, żeby chciał wciągać zwłaszcza mięsko i warzywa
a próbowałaś z nim przygotować coś ? może jakieś kolorowe obiadki typu pierś z kuraka z warzywami, niech sam popaćka warzyw itp
Gość: ewachem
kinga1
Postów 697
Data rejestracji 27.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spotkał się też ktoś z takim pechem?
Gość: aleks21
Mój dzieciak miał anemię. Niestety anemia działa na zasadzie, że jak są słabe wyniki to jeść się nie chce. Jak jeść się nie chce to są słabe wyniki. Błędne koło. Nam dopiero specyfiki apteczne zapisane przez lekarza - Hemofer - pomogły pozbyć się kłopotu.
samantha22
Postów 1407
Data rejestracji 31.03.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, moje odbieram wiecznie krzywe od optyka
jak jutro się okaże, że znowu są krzywe, to zrobię Panu krzywdę
Gość: ewachem
ale sęk w tym, ze to nie jest jednoznaczne stwierdzone, ze chodzi o kawe zbozowa. Jak ja bylam mala to mama mowila: chcesz inke? a nie czy che kawe?...ja rozumiem ze nie moga wymieniac nazwy firmy kawy zobzowe...wiec i tak uwazam ze mogliby zamienic np na kakao....pewnie przemawia przeze mnie sfrustrowanie wynikajace z faktu, ze moj synek nie chce pic ani mleka ani kakao
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mamy Ferrum w syropie + kwas foliowy, i witaminy na lepsze przyswajanie..
Tylko szczerze - nie jestem zadowolona z efektu, dostaje to (z przerwami - tak jak pisałam) półtora roku, a wyniki nadal zaniżone..
kalisto - mój Syn uwielbia ze mną gotowac, np. miesza ciasto na nalesniki, ale potem nie chce ich jeść.. skubnie trochę sera do nich itd, ale do obiadu nie zasiada..
mama mi tłumaczy, ze to może być jakoś genetycznie - ja z powodu niedowagi nie przeszłam bilansu dwulatka
nie wiem, wyjdziemy z choróbska i poproszę o te skierowanie do laryngologa i jeszcze raz na morfologię. Może przepiszą mi jakieś inne żelazo, i wtedy coś ruszy..
joan
Postów 18736
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Gość: fikumiku
Widzę,ze jeszcze tłumaczenie potrzebne jest
http://www.sjp.pl/co/handryczy%E6
onlyrybka
Postów 1385
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moje dzieci piją kawę !
inka
Gość: awi
efelinkaaa czy dajesz mu soki warzywne np. z marchewki, nie te kupowane w sklepach, tylko robione w domu? Teraz jest dobra pora ponieważ warzywa są odpowiednio... stare:)
Pyszny i odżywczy jest sok z buraków, jabłek i cytryny. Proporcje: ok.300-350ml soku z buraków, ok. 100ml soku z jabłek + sok z pół lub z całej cytryny (do smaku). Wychodzi ok pół litra smacznego soku i nie potrzeba żadnych dodatków. Sok z buraków musi odstać przynajmniej 2-3 godziny , niektóre osoby mają po takim świeżym sensacje żółądkowe... Ja go trzymam w lodówce.
Marchew i buraki kupuj jędrne, średniej wielkości, jabłka również, najlepiej renety lub inne stare odmiany, kwaskowe. Warzywa dobrze wyszoruj. I pamiętaj, żeby soki pił w innych porach niż mleko
agamaty
Postów 2876
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale mleko się nie rymuje!