Wkurza mnie...

Gość: l0ginka

#2164848 Napisano: 10.02.2009 02:42:47
Wkurza mnie, ze od jesieni zbieralam kody kreskowe z Hochllandu, a teraz okazuje sie , ze w nowej promocji na produkty wymieniamy punkty z opakowan emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

gocha542

#2164851 Napisano: 10.02.2009 02:43:30
l0ginka napisał(a):

Wkurza mnie, ze od jesieni zbieralam kody kreskowe z Hochllandu, a teraz okazuje sie , ze w nowej promocji na produkty wymieniamy punkty z opakowan emotka emotka emotka emotka emotka

To chyba wszystkich wkurzyło emotka
0 0

misio666

#2164907 Napisano: 10.02.2009 03:12:04
Oczywiście wkurza mnie listonosz!!!!!!
Właśnie idę na pocztę odebrać przesyłkę (BYŁAM W DOMU). Przy okazji przekażę kierowniczce poczty list, który właśnie napisałam:
Witam

Jestem mieszkanką bloku przy ulicy Obozowej XX. Od wielu lat do szału doprowadza mnie fakt, że znajduję w skrzynce pocztowej awizo, mimo tego, że w danym dniu byłam w domu. Listonosz uparcie twierdzi (co wnioskuję z zapisu na pozostawionym awizo), że mnie nie zastał. Ciekawa zatem jestem jakiego sposobu ów listonosz używa, aby sprawdzić moją obecność w mieszkaniu. Jeśli stawia sobie pasjans, wróży z fusów, bądź rzuca monetą, nic dziwnego, że dostaje nieprawidziwe informacje. Może gdyby zapukał, bądź zadzwonił domofonem okazałby się to wiarygodniejszym sposobem sprawdzenia mojej obecności.

Jest też możliwość, że się mylę co do pracy listonosza, może tak naprawdę jest to z definicjii osoba zajmująca się dystrybucją piertuszki albo dokarmianiem kotów. Do tej pory wydawało mi się jednak, że listonosz to osoba roznosząca listy i przesyłki. Proszę mi wybaczyć, jeśli się mylę.

Może też się okazać, że listonosz posiada tylko jedną nogę i nie jest w stanie wdrapać się na schody. Proszę mu więc przekazać, że w bloku numer XX przy ulicy Obozowej istnieje winda. To takie pomieszczenie w srebrnawym kolorze, którym można bez wysiłku dostać się na różne piętra budynku. Jeśli okaże się, że listonosz wie o istnieniu tego cudu techniki, może wystarczy mu porządne przeszkolenie dotyczące obsługi domofonu.

Nie będę biegać na pocztę za każdym razem, kiedy przychodzi do mnie przesyłka, tylko dlatego, że listonosz jest chorobliwie leniwy bądź złośliwy.

Z poważaniem
0 0

mariwanna

#2164912 Napisano: 10.02.2009 03:17:53
misio666 rozumiem Cię doskonale, bo też mam ciągle aviza.
a jednak z drugiej strony rozumiem listonosza, bo jak ma zabrać kilkanaście/dziesiąt większych przesyłek i chodzić z tym po osiedlu, a np. większości osób nie ma w domu, to szkoda mi go, że tak miałby nosić kilogramy przez cały dzień.
No i dla mnie zdorwiej jest się przejść na świeżym powietrzu. emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#2164914 Napisano: 10.02.2009 03:19:02
noo jak listonosz ma ze 20 dużych przesyłek, to na pewno wszystkie będzie nosił ze sobą i do wszystkich zanosił, + setki listów itd.
0 0

samantha22

#2164922 Napisano: 10.02.2009 03:22:21
misio666 napisał(a):

Oczywiście wkurza mnie listonosz!!!!!!
Właśnie idę na pocztę odebrać przesyłkę (BYŁAM W DOMU). Przy okazji przekażę kierowniczce poczty list, który właśnie napisałam:
....

emotka emotka oooo... niezłe emotka
moja nowa listonoszka też zaczyna wykręcać mi takie numery emotka ostatnio musiałam dreptać na poczte po żarówkę, a to nie była jakaś ogromniasta przesyłka, że nie mogła jej donieść emotka a w domu byłam cały dzień

niech mój listonosz już wraca z urlopu emotka
0 0

misio666

#2164925 Napisano: 10.02.2009 03:24:30
rafi323raf napisał(a):

noo jak listonosz ma ze 20 dużych przesyłek, to na pewno wszystkie będzie nosił ze sobą i do wszystkich zanosił, + setki listów itd.

Ok, ale to niech nie pisze, że mnie nie zastał w domu, tylko, że miał 100 kilo na plecach. Poza tym ode mnie do poczty jest 100 metrów, może sobie trzy rundy zrobić, chyba za to mu płacą. Jasne, że się mogę przejść na pocztę, ale mnie denerwuje sama zasada. A na poczcie stoje 40 minut i się gapię w sufit. Kolejki jak po papier toaletowy. To u mnie standard.
0 0

Gość: paheli

#2164926 Napisano: 10.02.2009 03:26:29
Jak to dobrze że mój listonosz jeździ samochodem emotka
0 0

Gość: paheli

#2164934 Napisano: 10.02.2009 03:30:40
A w temacie mnie nic nie wkurza może poza moim lenistwem emotka
0 0

Gość: iskierka

#2164938 Napisano: 10.02.2009 03:32:17
paheli napisał(a):

Jak to dobrze że mój listonosz jeździ samochodem emotka

mój też emotka
0 0

monikar

#2164941 Napisano: 10.02.2009 03:34:17
annna84 napisał(a):

gocha542 napisał(a):

Mnie strasznie wkurza,ze jak ktos wygra wycieczke to mu ludziska gratuluja,jak dwie to jest Bogiem i farciarzem,jak samochód to mu stopy całuja...a jak ktos weźmie sobie 5 próbek zelu pod prysznic to pisza po co ci tyle? a kur... po to,zeby sie umyc emotka emotka emotka

Wszystko zależy od konkretnej sytuacji. Jest różnica między szczęściem w losowaniu, a konkursami gdzie kto pierwszy ten lepszy. Trudno mieć do kogoś pretensje jeśli wygra dwie wycieczki. Najwyżej można mieć pretensje do losu, że jednym daje wszystko, a innym nic emotka Ale jak jest ograniczona liczba nagród do rozdania, i ktoś nie dostanie nawet jednego zestawu próbek, tylko dlatego, że ktoś inny wziął kilkadziesiąt, to chyba nie jest w porządku. Ja rozumiem kilka zestawów, ale to co się działo w przypadku Rossnet to szaleństwo emotka Wstydziłabym się sama przed sobą gdybym tak zaszalała, nie mówiąc już o odebraniu tego w sklepie emotka

mnie to nie tyle wkurza co śmieszy, rozumiem gdyby to były pełnowartościowe produkty ale to przecież są mini produkty emotka
0 0

Gość: iskierka

#2164947 Napisano: 10.02.2009 03:38:20
mnie dzisiaj amorki wkurzają emotka nie uciekać przecież mówie emotka
0 0

gocha542

#2164956 Napisano: 10.02.2009 03:41:22
Mnie to śmieszy,ze inni nteresuja sie tym ile kto wygrał...i tyle.
...a wkurza mnie fakt,że moje kochanie ugrzęzło w Szwecji i nie wiem czy wróci do piatku-mamy wygrany maraton walentynkowy w szczecinie w multikinie....Gdyby cos,to dam znac w piatek rano na forum może w razie ostatecznosci ktos bedzie mógł za mnie skorzystac....
Zatłuke jego szefa!!!! emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#2164988 Napisano: 10.02.2009 03:57:15
monikar napisał(a):

annna84 napisał(a):

gocha542 napisał(a):

Mnie strasznie wkurza,ze jak ktos wygra wycieczke to mu ludziska gratuluja,jak dwie to jest Bogiem i farciarzem,jak samochód to mu stopy całuja...a jak ktos weźmie sobie 5 próbek zelu pod prysznic to pisza po co ci tyle? a kur... po to,zeby sie umyc emotka emotka emotka

Wszystko zależy od konkretnej sytuacji. Jest różnica między szczęściem w losowaniu, a konkursami gdzie kto pierwszy ten lepszy. Trudno mieć do kogoś pretensje jeśli wygra dwie wycieczki. Najwyżej można mieć pretensje do losu, że jednym daje wszystko, a innym nic emotka Ale jak jest ograniczona liczba nagród do rozdania, i ktoś nie dostanie nawet jednego zestawu próbek, tylko dlatego, że ktoś inny wziął kilkadziesiąt, to chyba nie jest w porządku. Ja rozumiem kilka zestawów, ale to co się działo w przypadku Rossnet to szaleństwo emotka Wstydziłabym się sama przed sobą gdybym tak zaszalała, nie mówiąc już o odebraniu tego w sklepie emotka

mnie to nie tyle wkurza co śmieszy, rozumiem gdyby to były pełnowartościowe produkty ale to przecież są mini produkty emotka

i dlatego trzeba wziąć sobie więcej, bo są to mini produkty
emotka a bierzcie tez po kilkanaście tych produktów, a nie narzekacie emotka
0 0

Gość: js28

#2165002 Napisano: 10.02.2009 04:02:35
l0ginka napisał(a):

mnie też to wkurza! emotka
0 0

mariwanna

#2165100 Napisano: 10.02.2009 04:48:34
misio666 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

Ok, ale to niech nie pisze, że mnie nie zastał w domu, tylko, że miał 100 kilo na plecach. Poza tym ode mnie do poczty jest 100 metrów, może sobie trzy rundy zrobić, chyba za to mu płacą. Jasne, że się mogę przejść na pocztę, ale mnie denerwuje sama zasada. A na poczcie stoje 40 minut i się gapię w sufit. Kolejki jak po papier toaletowy. To u mnie standard.

nie wiem jakie masz druki avizo, u mnie to jest standardowy druczek, na którym listonosz wpisuje tylko moje dane i datę oraz zaznacza rodzaj przesyłki, a zdanie w dniu... nasz listonosz nie zastał w domu (nie pamiętam dokładnie jak brzmi) jest wydrukowane. Więc to nie on to pisze...

a co do żarówki (dotyczy wypowiedzi samantha22) to mój listonosz powiedział, że nie brał, bo do skrzynki by nie mógł wepchać. I dobrze - dzięki temu mam całą żarówkę emotka
0 0

mahuska

#2165107 Napisano: 10.02.2009 04:51:23
misio666 napisał(a):

rafi323raf napisał(a):

mój też nie nosi jak ma coś wiekszego
ale pani na poczcie jak mnie widzi to otwiera okienko na paczki i poza kolejką podeje emotka
0 0

Gość: marcinek1985

#2165166 Napisano: 10.02.2009 05:27:04
no to ja się też pożale na listonosza emotka

ostatnio wracam do akademika a tam awizo, że Mnie nie zastał o godz. 14:00 emotka patrze na zegarek a tam 13:55 emotka

czasem zostawia mi listy polecone na portierni a czasem nie więc nie wiem o co chodzi emotka
0 0

annb

#2165190 Napisano: 10.02.2009 05:41:09
tunezja pisać do mnie xD Jestem sprawdzona emotka Chyba emotka

A w temacie wkurzają mnie amorki i lenistwo emotka Moje ofc emotka
0 0

Gość: krzyszu

#2165223 Napisano: 10.02.2009 06:01:52
mnie też wkurzają te amorki grrrr znalazłem ino jednego i to jeszcze jak kliknąłem na niego to pokazał mi się komunikat, że niestety się spóźniłem emotka .
0 0