Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cudaczek121
Postów 6809
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Moja siostra po roku małżeństwa miała dość oglądania takich zwłok w każdy weekend i tego,że mąż nic w domu nie robił,przy dziecku nie pomagał,a zapytany o pieniądze,twierdził zawsze,że nie ma i kazał mojej siostrze iść po kasę do naszych rodziców
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no niestety... mnie też nic nie zdziwi.. obydwoje rodziców pracujących to jedno z ostatnich kryteriów, którymi kierują się przy sporządzaniu listy...
Gość: czarnygreg
w ogóle to co się teraz dzieje w oświacie napełnia mnie przerażeniem, decyzję podejmują ludzie którzy nie mają nie tylko żadnej wiedzy ale nawet zdrowego rozsądku, nie ma się co łudzić ze ktoś tu myśli o korzyściach dla dzieci, korzyści nie ma żadnych, co niby ma dziecko zyskać na tym ze wcześniej rozpocznie naukę? ile dzieci jest naprawdę zainteresowanych tym żeby się uczyć, pisać, czytać, systematycznie odrabiać lekcje? znikomy procent!
co ciekawe podstawa programowa szkoły podstawowej nie jest ruszona, dzieci mają opanować te same wiadomości, co prawda dokonano istotnych zmian w podręcznikach dla klasy I, jednak w klasach I-III ilość materiału jest niezmieniona, a częstokroć panie nauczycielki mając w klasie mieszankę 6 i 7 latków pracują na starszych podręcznikach,
bardzo dużo jest teraz dzieci mających znaczne problemy z opanowaniem techniki czytania i pisania, co z nimi?
tak naprawdę pomocy nie dostaną bo nawet jak po diagnozie w poradni zlecę zajęcia w szkole to tych zajęć nie ma bo nie ma na nie pieniędzy!
masza
Postów 7691
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pani przedszkolanka taka wykształcona a nie wie, ze dziecko posyła się do przedszkola po to żeby miało kontakt z dziećmi i czegoś się nauczyło, a nie tylko z tego powodu że rodzic nie ma co z nim zrobić bo pracuje........
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
masza
Postów 7691
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cudaczek121
Postów 6809
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Moja mama,nauczycielka w przedszkolu z 28 letnim stażem,pracuje obecnie w grupie z dziećmi 5-letnimi i uważa,że zdecydowana większość tych dzieci absolutnie nie nadaje się,aby w przyszłym roku posłać je do pierwszej klasy.
smsowicz
Postów 1407
Data rejestracji 10.08.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A starcom podnoszą wiek emerytalny i zabierają starość.
Gość: czarnygreg
ale cóż nie pyta się osób które się znają, nasza minister z grzywką wie lepiej
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no i właśnie o to chodzi - nie, żeby dzieciom było lepiej, tylko żeby szybciej poszły do pracy i podatki płaciły
Osobiście posłałabym dziecko do szkoły jak najpóźniej, tylko ja już nie będę miała wyboru.
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
Gość: moniaainom
A podsyłanie samych linków tym bardziej wsadźcie sobie w tyłek!
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tam myślę, że to niewiele ma wspólnego z pracą bo jej akurat jest deficyt. Proponuje się przy tym ludziom takie formy zatrudnienia, że wyzysk to mało powiedziane. Mnie w kwestii oświaty najbardziej martwi to, że poziom nauki się obniża. W programie więcej głupot koniunkturalnych niż prawdziwej wiedzy. Wszak lepiej mieć obywateli nieuczonych bo (przepraszam za wyrażenie) ale bydłem łatwiej rządzić. Ono nie będzie się domagać swoich elementarnych praw i na ulice nie wyjdzie.
Gość: agngrz
5 a 6 lat to jeszcze duuuża różnica
Ja poszłam do zerówki, jak miałam 6 lat i wspominam bardzo fajnie
zdolnabestia
Postów 5299
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
zdolnabestia
Postów 5299
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 1
Gość: nineczka17
właśnie ja ma teraz córę w I klasie poszła do zerówki w szkole nie chodziła do przedszkola
rok przed pójście do szkoły zaczęłam uczyć ja pisać, czytać tak by mi pani nie wypomniała że dziecko nic nie umie
okazało się ze córa w zerówce ma program dla 5-latków przez zabawę do nauki nie wiele pisali, trochę czytali,byłam tym rozczarowana takim programem a teraz w I klasie szał takie czytanki mają długie i trudne że szok
córa radzi sobie bardzo dobrze ale w klasie sporo jest dzieci co nie daje radę
od razu bum w I klasie z nauką i dzieci są w szoku a nie można było troszkę więcej w zerówce wymagać uczyć pisać więcej czytać
córa powtarza bratu który od września do zerówki wiesz w zerówce jest najfajniej pamiętaj teraz to tylko nauka
ta całe teraz polityka edukacyjna zgadzam się jest nie przygotowana dla dzieci
Gość: marielu
Ogólnie szkoła zabiera dzieciństwo, czas wolny i przyjemności - Mary miała to poczucie przez cały szkolny żywot
Gość: nineczka17
oj tak zgadza się
Gość: aka
strzelec02
Postów 78
Data rejestracji 23.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gra bardzo dużo osób i ciężko wygrać,trzeba mieć szczęście by trafić