Wkurza mnie...

Gość: gosia1983

#4307965 Napisano: 22.04.2011 10:47:48
malenka89 napisał(a):

79magda napisał(a):

Wkurza mnie, że nie wygrałam garnkaaaaa emotka

i mnie emotka

mnie kamis zawsze wkurza, ostatnio nagrodzili mnie rok temu w konkursie wielkanocnym na fb emotka
0 0

Gość: copacabana

#4308180 Napisano: 22.04.2011 12:01:37
Wkurza mnie moj facet!
Wkurzyla mnie fryzjerka (Portugalka, bo tu wlasnie mieszkam obecnie) - poszlam na profilaktyczne podciecie koncowek, ktore nota bene nie byly w zlym stanie, a fryzjerka do mnie : oj, bardzo slabiutkie te pani wlosy, ja juz podcielam koncowki a one wciaz slabe. I z tytulu jakiegos beznadziejnego suszenia zarzadala nie 8 a 20 euro !!!

Co za geniusz! Przeciez naturalnie i genetycznie Polki maja wlosy ciensze od Portugalek!

Wkurzaja mnie konkursy w ktorych nic nie wygrywam od dwoch tygodni!
emotka
0 0

Gość: iskierka

#4308256 Napisano: 22.04.2011 12:33:52
a ja miałam nadzieje że torby z kasi na święta WIELKANOCNE nam wyślą ,a tu ....buu emotka
0 0

joan

#4308723 Napisano: 22.04.2011 04:53:16
Dzwonił gościu, przez którego firmę ciągle jeszcze nie złożyłam PITu. Z informacją, że księgowa nigdzie nie uwzględniła tej umowy i z żadnym urzędem jej nie rozliczyła. Więc teraz zamiast odpoczywać albo dać się ponieść świątecznemu nastrojowi, będę siedzieć w necie i konstruować oficjalne pismo do tego pana emotka I jeszcze sobie pozwolę nadmienić, że podczas tych kilku rozmów telefonicznych... ani razu mnie nie przeprosił za problemy, które powstały w wyniku bałaganu w jego firmie! Ludzie mają tupet! emotka
0 0

Gość: mariolakal

#4308739 Napisano: 22.04.2011 05:04:59
joan napisał(a):

Dzwonił gościu, przez którego firmę ciągle jeszcze nie złożyłam PITu. Z informacją, że księgowa nigdzie nie uwzględniła tej umowy i z żadnym urzędem jej nie rozliczyła. Więc teraz zamiast odpoczywać albo dać się ponieść świątecznemu nastrojowi, będę siedzieć w necie i konstruować oficjalne pismo do tego pana emotka I jeszcze sobie pozwolę nadmienić, że podczas tych kilku rozmów telefonicznych... ani razu mnie nie przeprosił za problemy, które powstały w wyniku bałaganu w jego firmie! Ludzie mają tupet! emotka

Nie przejmuj się... Mój Pan i Władca też nie dostał jeszcze PIT-u bo Jego szef ma burdel w księgowości... Sam nie potrafi go wystawić, a nie ma kasy na księgowego... I pomyśleć, że dzięki Bogu nie dałam się mu namówić na pracę z powodu Jego zaległości w podatkach, ZUS-ach itp... Chciał żebym mu wyprowadziła papiery na 4 miesiące wstecz bez posiadania żadnego programu komputerowego i telefonu... Ale moja intuicja mnie nie zawiodła... Nie zgodziłam się chociaż do dzisiaj wegetuję, ale przynajmniej wiem, że On i tak by mi nie zapłacił... emotka
0 0

joan

#4308753 Napisano: 22.04.2011 05:11:20
mariolakal - decyzja o niezatrudnianiu się u niego była z pewnością dobrą decyzją, pewnie kazałby Ci poprawiać ten burdel z ostatnich lat emotka I jeszcze w razie kontroli byłby taki sajgon, że hej!

Ja wiem, że w ogóle żadnego rozliczenia nie dostanę, bo tej umowy nigdzie nie uwzględniono i stosownych pieniędzy nie odprowadzono emotka I jeszcze kolo mi przedwczoraj sugerował, że może byśmy zrobili tak, że tej umowy nigdy nie było emotka
0 0

Gość: tato999

#4308756 Napisano: 22.04.2011 05:13:54
joan napisał(a):

mariolakal - decyzja o niezatrudnianiu się u niego była z pewnością dobrą decyzją, pewnie kazałby Ci poprawiać ten burdel z ostatnich lat emotka I jeszcze w razie kontroli byłby taki sajgon, że hej!

Ja wiem, że w ogóle żadnego rozliczenia nie dostanę, bo tej umowy nigdzie nie uwzględniono i stosownych pieniędzy nie odprowadzono emotka I jeszcze kolo mi przedwczoraj sugerował, że może byśmy zrobili tak, że tej umowy nigdy nie było emotka

masz egzemplarz umowy podpisany?

idz do sądu pracy

0 0

monia24

#4308846 Napisano: 22.04.2011 06:11:19
wkurza mnie że TQG już nawet nie wpisuje mnie na listę rezerwową emotka
0 0

joan

#4308856 Napisano: 22.04.2011 06:16:27
tato999 napisał(a):

joan napisał(a):

idz do sądu pracy

Mam, oczywiście, są piecząteczki i podpisiki. Tylko, że zostały mi 4 dni robocze na złożenie PITu i muszę sobie w głowie poukładać, jak to wszystko ugryźć. Bo sprawa się właśnie rozbija o kwestie podatkowe emotka
0 0

Gość: wsciekly

#4308875 Napisano: 22.04.2011 06:25:19
joan napisał(a):

tato999 napisał(a):

joan napisał(a):

idz do sądu pracy

Mam, oczywiście, są piecząteczki i podpisiki. Tylko, że zostały mi 4 dni robocze na złożenie PITu i muszę sobie w głowie poukładać, jak to wszystko ugryźć. Bo sprawa się właśnie rozbija o kwestie podatkowe emotka

a czy dostałaś wynagrodzenie zapisane w umowie pomniejszone o podatek emotka
0 0

joan

#4308922 Napisano: 22.04.2011 06:47:44
wsciekly - nie pamiętam, dokumenty oddałam, żeby mi rozliczono PIT, zobaczę je dopiero jutro. Też się nad tą kwestią zastanawiałam - jeśli zrobili potrącenie, powinni mi chyba oddać kasę emotka Powiem szczerze, mam ochotę tych goroli podp* do urzędów, tylko mi się nie chce z tą całą biurokracją męczyć... Na razie chciałabym prawidłowo (o ile w mojej sytuacji można o tym mówić) rozliczyć PITem rok 2010. A potem się dogłębnie zainteresuję tematem. Sprawę komplikuje Wielkanoc = brak czasu emotka
0 0

Gość: wsciekly

#4308928 Napisano: 22.04.2011 06:54:32
joan napisał(a):

wsciekly - nie pamiętam, dokumenty oddałam, żeby mi rozliczono PIT, zobaczę je dopiero jutro. Też się nad tą kwestią zastanawiałam - jeśli zrobili potrącenie, powinni mi chyba oddać kasę emotka Powiem szczerze, mam ochotę tych goroli podp* do urzędów, tylko mi się nie chce z tą całą biurokracją męczyć... Na razie chciałabym prawidłowo (o ile w mojej sytuacji można o tym mówić) rozliczyć PITem rok 2010. A potem się dogłębnie zainteresuję tematem. Sprawę komplikuje Wielkanoc = brak czasu emotka

najłatwiej dojść swojego, jeśli się miało wpłatę na konto a nie w kasie do rączki

nawet jak nie masz konta internetowego lub starych wyciągów, bank musi Ci udostępnić wypis z historii (niestety, zazwyczaj odpłatnie)

najlepiej byłoby zablefować i zwrócić się do firmy o zwrot kwoty, która potrącono tytułem zaliczki na podatek dochodowy

skoro skarbówka nie zwróci Ci nadpłaty, pracodawca powinien oddać niesłusznie pobrany podatek

zaliczka nie wpłacona do US to działanie na niekorzyść pracownika czyli zwykła kradzież
0 0

joan

#4308944 Napisano: 22.04.2011 07:02:03
wsciekly - gotóweczka do rączki... tak, byłoby pięknie, bo rzeczywiście moglibyśmy zapomnieć o tej umowie. A nawet o tym, że kiedykolwiek się spotkaliśmy. Ale niestety, było inaczej emotka

Co do tych potrąceń: przeprowadziłam kurs językowy, umówiliśmy się, ile mam dostać netto i kwota, którą otrzymałam zgadzała się ze wcześniejszymi ustaleniami.
0 0

Gość: dominikb

#4309058 Napisano: 22.04.2011 07:41:04
jeśli w jakiejś firmie miało się umowę i kwota nie przekracza 200 zł to nie dostaje się pit-a
0 0

Gość: goralecka

#4309338 Napisano: 22.04.2011 09:19:16
wkurzają mnie wysokie koszty leczenia zębów. Skąd ja wezmę 20 tysięcy? emotka
0 0

chmurka

#4309628 Napisano: 23.04.2011 08:12:35

dawidekk

#4311333 Napisano: 24.04.2011 11:13:48
Nie powiedziałbym że mnie to wkurza, ale raczej śmieszy...

http://www.polski...a-Grob-Panski-w-Rumi

Jezus Chrystus w tupolewie emotka no coś nie halo emotka
0 0

zaczytana-pola

#4311356 Napisano: 24.04.2011 11:34:25
dawidekk napisał(a):

Nie powiedziałbym że mnie to wkurza, ale raczej śmieszy...

http://www.polski...a-Grob-Panski-w-Rumi

Jezus Chrystus w tupolewie emotka no coś nie halo emotka

Niektórym chyba na mózg padło emotka
0 0

Gość: l0ginka

#4311367 Napisano: 24.04.2011 11:46:38
Wkurza mnie deszcz i to, że nie mogę się zdecydować, który film obejrzeć.
0 0

Gość: krzyszu

#4311920 Napisano: 24.04.2011 11:09:31
Ale doła załapałem... myślałem, że już mi przeszło ale jednak się myliłem emotka już 24 dni emotka emotka
0 0