Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: gosia1983
mnie kamis zawsze wkurza, ostatnio nagrodzili mnie rok temu w konkursie wielkanocnym na fb
Gość: copacabana
Wkurzyla mnie fryzjerka (Portugalka, bo tu wlasnie mieszkam obecnie) - poszlam na profilaktyczne podciecie koncowek, ktore nota bene nie byly w zlym stanie, a fryzjerka do mnie : oj, bardzo slabiutkie te pani wlosy, ja juz podcielam koncowki a one wciaz slabe. I z tytulu jakiegos beznadziejnego suszenia zarzadala nie 8 a 20 euro !!!
Co za geniusz! Przeciez naturalnie i genetycznie Polki maja wlosy ciensze od Portugalek!
Wkurzaja mnie konkursy w ktorych nic nie wygrywam od dwoch tygodni!
Gość: iskierka
joan
Postów 18741
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Gość: mariolakal
Nie przejmuj się... Mój Pan i Władca też nie dostał jeszcze PIT-u bo Jego szef ma burdel w księgowości... Sam nie potrafi go wystawić, a nie ma kasy na księgowego... I pomyśleć, że dzięki Bogu nie dałam się mu namówić na pracę z powodu Jego zaległości w podatkach, ZUS-ach itp... Chciał żebym mu wyprowadziła papiery na 4 miesiące wstecz bez posiadania żadnego programu komputerowego i telefonu... Ale moja intuicja mnie nie zawiodła... Nie zgodziłam się chociaż do dzisiaj wegetuję, ale przynajmniej wiem, że On i tak by mi nie zapłacił...
joan
Postów 18741
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Ja wiem, że w ogóle żadnego rozliczenia nie dostanę, bo tej umowy nigdzie nie uwzględniono i stosownych pieniędzy nie odprowadzono
Gość: tato999
masz egzemplarz umowy podpisany?
idz do sądu pracy
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
joan
Postów 18741
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Mam, oczywiście, są piecząteczki i podpisiki. Tylko, że zostały mi 4 dni robocze na złożenie PITu i muszę sobie w głowie poukładać, jak to wszystko ugryźć. Bo sprawa się właśnie rozbija o kwestie podatkowe
Gość: wsciekly
a czy dostałaś wynagrodzenie zapisane w umowie pomniejszone o podatek
joan
Postów 18741
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Gość: wsciekly
najłatwiej dojść swojego, jeśli się miało wpłatę na konto a nie w kasie do rączki
nawet jak nie masz konta internetowego lub starych wyciągów, bank musi Ci udostępnić wypis z historii (niestety, zazwyczaj odpłatnie)
najlepiej byłoby zablefować i zwrócić się do firmy o zwrot kwoty, która potrącono tytułem zaliczki na podatek dochodowy
skoro skarbówka nie zwróci Ci nadpłaty, pracodawca powinien oddać niesłusznie pobrany podatek
zaliczka nie wpłacona do US to działanie na niekorzyść pracownika czyli zwykła kradzież
joan
Postów 18741
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Co do tych potrąceń: przeprowadziłam kurs językowy, umówiliśmy się, ile mam dostać netto i kwota, którą otrzymałam zgadzała się ze wcześniejszymi ustaleniami.
Gość: dominikb
Gość: goralecka
chmurka
Postów 366
Data rejestracji 06.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.nation...wierze-na-wielkanoc/
http://www.facebo...122203724699?sk=wall
dawidekk
Postów 1488
Data rejestracji 23.07.2008