Wkurza mnie...

Gość: skorpionka82

#4484918 Napisano: 27.06.2011 02:18:20
kadjas123 napisał(a):

Mnie wkurzyło teraz babsko w okienku na poczcie,nie przyjęła listu poleconego ponieważ na kopercie widniały dwa imiona -moje i męża-podobno zmieniły się przepisy emotka Akurat jak zależało mi na dzisiejszej wysyłce emotka

tak, wg przepisów adresatem/nadawcą może być tylko 1 osoba.
0 0

slonecznik1309

#4484928 Napisano: 27.06.2011 02:20:32
kadjas123 napisał(a):

Mnie wkurzyło teraz babsko w okienku na poczcie,nie przyjęła listu poleconego ponieważ na kopercie widniały dwa imiona -moje i męża-podobno zmieniły się przepisy emotka Akurat jak zależało mi na dzisiejszej wysyłce emotka

tak niestety jest ;( ja kiedys wyslalam przesyłke z allegro i adres z wysyłki miał dwa imiona (małżenstwo) i paczka polecona wróciła ;(
0 0

Gość: hittmanka

#4484939 Napisano: 27.06.2011 02:23:02
asiabuczkowska napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

tak niestety jest ;( ja kiedys wyslalam przesyłke z allegro i adres z wysyłki miał dwa imiona (małżenstwo) i paczka polecona wróciła ;(

To już jest jakieś wydziwianie... ja całe życie adresuje kartki na święta czy z wakacji na np. imiona dziadków, wujków bo pozdrowienia są dla obojga... a teraz mam wysyłać im osobno? to jest chore emotka emotka
0 0

bridget

#4484941 Napisano: 27.06.2011 02:23:16
czarnygreg napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

ja na 5 sklepów dostałąm w 1 wczoraj, a i tak nie wygrałam:/a wkurza mnei jeszcze, ze kupiłam czeresnie z robalami, mimo ze pisało iz sa bez emotka

nie martw sie, moze jeszcze wygrasz, zgłoszenie bierze jeszcze udział w losowaniu,
ja wysłałam 2 kody, na drugi dzień miałam charmsa, wczoraj drugiego i na ten drugi wpadła jeszcze bransoletka, szok normalnie emotka
może jutro się uda emotka

fajnie by było:) dziekuje za informację;)
0 0

mama2006

#4484978 Napisano: 27.06.2011 02:32:01
hittmanka napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

To już jest jakieś wydziwianie... ja całe życie adresuje kartki na święta czy z wakacji na np. imiona dziadków, wujków bo pozdrowienia są dla obojga... a teraz mam wysyłać im osobno? to jest chore emotka emotka

też się zdziwiłam jak moje dzieci wysyłaly razem list, to pani zapytała czy to jest małżństwo, bo jeśli nie, to jedno imię musi skreślić.I tak zrobiła- i na kopercie, i na kartce
0 0

Gość: pola731

#4484982 Napisano: 27.06.2011 02:33:23
mama2006 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

też się zdziwiłam jak moje dzieci wysyłaly razem list, to pani zapytała czy to jest małżństwo, bo jeśli nie, to jedno imię musi skreślić.I tak zrobiła- i na kopercie, i na kartce

ja wysyłałam do us nasze zeznanie podatkowe - wspólne - i też musiałam kreślić ,
0 0

Gość: postscript

#4485531 Napisano: 27.06.2011 05:27:09
hittmanka napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

jak w zeszlym roku wyslalem do mojej redakcji kartke z wakacji, to wypisalem imiona wszystkich. zajelo to pol kartki, a potem byl adres. na zyczenia zostalo tylko ciut miejsca. ale to kartka z wakacji. komu by mieli odeslac, skoro podpisalem sie tylko P? emotka
0 0

Gość: konkursy15

#4485534 Napisano: 27.06.2011 05:28:29
postscript napisał(a):

hittmanka napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

jak w zeszlym roku wyslalem do mojej redakcji kartke z wakacji, to wypisalem imiona wszystkich. zajelo to pol kartki, a potem byl adres. na zyczenia zostalo tylko ciut miejsca. ale to kartka z wakacji. komu by mieli odeslac, skoro podpisalem sie tylko P? emotka

zwykłych kartek i listów nie odsyłają
przepis dotyczy tylko listów poleconych
0 0

Gość: skorpionka82

#4485553 Napisano: 27.06.2011 05:33:45
hittmanka napisał(a):

ok, zwykłych listów to NIE DOTYCZY.
Tylko poleconych.
0 0

wrrrryyy

#4485655 Napisano: 27.06.2011 06:06:49
skorpionka82 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

Tylko poleconych.

Poczta Polska zapewne wącha czas i stwierdziła, że dostarczanie listów, gdzie widnieje dwóch adresatów, jest zbyt niebezpieczne. Szczególnie w obecnych czasach, gdy jest coraz więcej rozwodów i innych podobnych, niemiłych akcji emotka
0 0

Gość: marielu

#4485709 Napisano: 27.06.2011 06:25:37
wrrrryyy napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

Tylko poleconych.

Poczta Polska zapewne wącha czas i stwierdziła, że dostarczanie listów, gdzie widnieje dwóch adresatów, jest zbyt niebezpieczne. Szczególnie w obecnych czasach, gdy jest coraz więcej rozwodów i innych podobnych, niemiłych akcji emotka

przy listach poleconych wynika to z przepisów, nie dotyczy to listów zwykłych .

PP jeśli coś wącha to ew nagrody w waszych kopertach emotka
0 0

jasnoska

#4485722 Napisano: 27.06.2011 06:30:28
susza w konkursach-brak wygranych emotka
0 0

Gość: aneczkar10

#4485749 Napisano: 27.06.2011 06:40:43
wkurza mnie nivea i ta cała sytuacja z kosmetykami do testów, napisałam im co myślę o tym wszystkim
https://www.faceb...osts/220152038016693
przynajmniej sie wygadałam, ale to i tak nic nie zmieni emotka
0 0

Gość: postscript

#4485771 Napisano: 27.06.2011 06:48:23
wkurzaja mnie zapunktowani. wlasnie mija 48 godzin, jak czekam na weryfikacje kodow. no co tam sie u licha dzieje???
0 0

edith

#4485801 Napisano: 27.06.2011 06:58:59
Czasem dzien taki piękny jak dzisiaj pelen nagrod telewizor mp3 w Realu potrafi sie przemienic w koszmarny dzien... emotka Starszy syn podczas gry w pilkę uszkodzil kolano jesteśmy po wizycie u chirurga..ściągniete 2 strzykawki plynu z krwią..noga w szynie..zastrzyki do brzucha.. 1 podalam..brrr. emotka Teraz za 3 dni wizyta u ortopedy i rezonans ale niema terminu do ortopedy najwcześniejszy na 18 lipca o rezonansie to nawet niewiem co myślec a on ma byc za 3 dni u ortopedy i co teraz??A 18 leci na obóz do Bułgarii.. wkurza mnie slużba zdrowia i przewrotny los najpierw daje a potem zabiera radosc emotka
0 0

Gość: marielu

#4485811 Napisano: 27.06.2011 07:03:01
edith nie martw się na zapas, tak to w życiu bywa że los płata nam niespodzianki - czasem miłe a czasem.. zastrzyk w brzuch to dobrodziejstwo - chroni przed poważnymi zachorowaniami jak zator - więc bez mrugnięcia okiem podawaj i nie marudź. Myśl pozytywnie , będzie dobrze, chłopcy tak mają że mimowolnie sobie robią kuku tu i tam emotka
0 0

joan

#4485856 Napisano: 27.06.2011 07:14:30
edith - u mnie również realowa radość została zgaszona, siedzę i pukam się w czoło emotka Ale koniec końców będzie dobrze, tak myślę, tylko dzisiejszy dzień taki spier* emotka

marielu - o tak,robienie sobie kuku tu i tam to ich specjalność emotka Po ostatniej kontuzji Mój dostał zakaz grania w piłkę; jedyna dopuszczalna opcja to PlayStation emotka
0 0

edith

#4485869 Napisano: 27.06.2011 07:17:56
joan napisał(a):

edith - u mnie również realowa radość została zgaszona, siedzę i pukam się w czoło emotka Ale koniec końców będzie dobrze, tak myślę, tylko dzisiejszy dzień taki spier* emotka

marielu - o tak,robienie sobie kuku tu i tam to ich specjalność emotka Po ostatniej kontuzji Mój dostał zakaz grania w piłkę; jedyna dopuszczalna opcja to PlayStation emotka

Bardzo się boję bo lekarz chirurg mówi że jakby plyn był czysty to nie jest tak zle a w tej sytuacji to moze byc cos z panewka więzadlami ...jejku jak sie boje kolano to taka kontuzja juz na cale lata a on marzyl o AWF emotka emotka Zobaczymy co powie ortopeda tylko kiedy my sie do niego dostaniemy??A zastrzyki wiem nie takie grozne ale 1 raz zawsze najgorszy emotka
0 0

mama2006

#4485872 Napisano: 27.06.2011 07:18:47
edith napisał(a):

Czasem dzien taki piękny jak dzisiaj pelen nagrod telewizor mp3 w Realu potrafi sie przemienic w koszmarny dzien... emotka Starszy syn podczas gry w pilkę uszkodzil kolano jesteśmy po wizycie u chirurga..ściągniete 2 strzykawki plynu z krwią..noga w szynie..zastrzyki do brzucha.. 1 podalam..brrr. emotka Teraz za 3 dni wizyta u ortopedy i rezonans ale niema terminu do ortopedy najwcześniejszy na 18 lipca o rezonansie to nawet niewiem co myślec a on ma byc za 3 dni u ortopedy i co teraz??A 18 leci na obóz do Bułgarii.. wkurza mnie slużba zdrowia i przewrotny los najpierw daje a potem zabiera radosc emotka

czasami tak źle wygląda na początku, zobaczysz, po oczyszczeniu i zaopatrzeniu rany noga na pewno szybko się wygoi.A ten , kto zalecił zrobienie RM w 3 dni mógłby sam Wam go załatwić.Wkurza mnie bezmyślność niektórych, którzy każą nam zwykłym szarakom załatwiać sprawy niemożliwe.
0 0

bridget

#4485877 Napisano: 27.06.2011 07:19:37
aneczkar10 napisał(a):

wkurza mnie nivea i ta cała sytuacja z kosmetykami do testów, napisałam im co myślę o tym wszystkim
https://www.faceb...osts/220152038016693
przynajmniej sie wygadałam, ale to i tak nic nie zmieni emotka

tez napisałam co mysle , 2 konkurs i 2 nagroda która nie dotrze porazka!
0 0