Wkurza mnie...

melissa

#4805115 Napisano: 03.11.2011 12:43:23
tato999 napisał(a):

karolkas napisał(a):

szarri napisał(a):

karolkas napisał(a):

Ale sie wkurzyłam, nie wiem może ktoś mnie naprostuje, moze ja źle rozumuję.
Wysłałam synkowi mojej siostry prezent - samochód z lego i chciałam żeby go jemu wręczyła tak od ciotki, a ona co zrobiła? schowała i powiedziała że dokupi jeszcze czekoladkę i da mu na Mikołaja, ręce mi opadły.

No kurde nie wiem, a może tak się robi teraz, dostajesz od ciotek prezenty dla dzieci i je chowasz i selekcje robisz (to na mikołaja, to pod choinkę,to na urodziny) i jednym słowem pozbywasz sie problemu kupowania prezentu od siebie.

a siostra jest z tych normalnych? bo jeśli tak, to może po prostu wie, że dzieciak ma za dużo zabawek i nie chce mu dawać kolejnych bez okazji. wiem po moim rodzeństwie, że pierółka od babci, coś tam od cioci i nagle chłopaki mają dziesięć ton zabawek i nie potrafią docenić następnej ani nawet tych, co mają...

siostra mi napisała w smsie, ze nie ma w tym nic zlego ze chciała odciązyc babcię,która ma do obdarowania trzech wnuków i zeby ten prezent wręczyła babcia jako swój.A moje dzieci i tak prezentów od babci nie dostają, bo babcia nie ma pieniedzy (z resztą, jak dostaną lizaka tylko to też się cieszą a ja nie wymagam od nie).
Nie wiem jakoś mi sie to nie podoba i mam prawo być lekko wkurzona, chocby i w dobrym celu to było

zadzwoń i powiedz co sądzisz a nie robi z Ciebie głupka i dysponuje Twoimi rzeczami jak jej się podoba

To niech sama coś kupi i da w imieniu babci,jeśli chce dać prezent niby od babci - też nie lubię takiego krętactwa.
0 0

pioge7

#4805119 Napisano: 03.11.2011 12:45:08

właśnie, ja bym zadzwonił na twoim miejscu do dzieckiaka emotka i powiedział że wysłałaś i mamusia powinna mu dać juz i niech potem mamę gnębi i powiedz mu ze prezent jest super
0 0

karolkas

#4805145 Napisano: 03.11.2011 12:55:40

uff dzieki, myślałam ze to ja jakaś dzwina jestem.tyle wskóralam, że siostra da tę zabawke dziecku (tak mi powiedziała) ale z tekstem do mnie że jestem nieczuła i babcia nie bedzie miala co dziecku dac na mikolaja i ot tyle w tym temacie emotka i jakos sie źle czuję, bądź człowieku dobry i daj coś dziecku
0 0

79magda

#4805165 Napisano: 03.11.2011 01:03:27
Chciałaś dać coś dziecku, czy pokazać, że jesteś taką super ciocią? Nie twierdzę, że nie masz racji i rozumiem Twoje oburzenie, ale z drugiej strony to gdyby zależało Ci tylko na tym, by to dziecko miało frajdę, to w sumie jaka różnica, kto ten prezent wręczy?! A Siostra nawet, jak chciała tak zrobić, powinna Cię zapytać o to, czy się zgadzasz...
0 0

Gość: tato999

#4805169 Napisano: 03.11.2011 01:04:54
nie daj sobie w kaszę dmuchać emotka

ja to bym jej tak powiedziała po takim tekście że by jej w pięty poszło i dopiero wtedy by zobaczyła jaka jestem nieczuła i jeszcze zaczęłaby przepraszać emotka emotka emotka
0 0

#4805185 Napisano: 03.11.2011 01:09:07
79magda napisał(a):

Chciałaś dać coś dziecku, czy pokazać, że jesteś taką super ciocią? Nie twierdzę, że nie masz racji i rozumiem Twoje oburzenie, ale z drugiej strony to gdyby zależało Ci tylko na tym, by to dziecko miało frajdę, to w sumie jaka różnica, kto ten prezent wręczy?! A Siostra nawet, jak chciała tak zrobić, powinna Cię zapytać o to, czy się zgadzasz...

a jak zdasz egzamin na 5 i ktoś skresli Twoje nazwisko i wpiszę swoje to też będzie w porządku bo wykładowca się bedzie cieszyć że ma zdolnego studenta? emotka
0 0

karolkas

#4805259 Napisano: 03.11.2011 01:30:20
79magda napisał(a):

no chciałam żeby dziecko też wiedziało że dostaje tez coś od cioci, a nie ciagle od babci, mamy czy mikołaja.
To chyba tez przyjemnie jest jak dzieci później wiedzą od kogo co dostały. Moje przynajmniej wiedzą, że tę zabawkę maja od babci, tamtą od wujka, a tamtą mikołaj przyniósł i jak ten wujek przyjedzie to wiedzą że to od niego.Moim zdaniem tak powinno być.
0 0

79magda

#4805263 Napisano: 03.11.2011 01:30:29
tato999 napisał(a):

79magda napisał(a):

a jak zdasz egzamin na 5 i ktoś skresli Twoje nazwisko i wpiszę swoje to też będzie w porządku bo wykładowca się bedzie cieszyć że ma zdolnego studenta? emotka

Widać, że nie masz dzieci.
0 0

79magda

#4805271 Napisano: 03.11.2011 01:33:24
karolkas napisał(a):

79magda napisał(a):

no chciałam żeby dziecko też wiedziało że dostaje tez coś od cioci, a nie ciagle od babci, mamy czy mikołaja.
To chyba tez przyjemnie jest jak dzieci później wiedzą od kogo co dostały. Moje przynajmniej wiedzą, że tę zabawkę maja od babci, tamtą od wujka, a tamtą mikołaj przyniósł i jak ten wujek przyjedzie to wiedzą że to od niego.Moim zdaniem tak powinno być.

Moim również. I dlatego napisałam, ze się z Tobą zgadzam. Tyle tylko, że wypowiedzi innych forumowiczów są wydaje mi się zbyt ostre.

A następnym razem możesz zaadresować przesyłkę bezpośrednio do dziecka i zaznaczyć Siostrze, że ma sobie samo rozpakować. Dzieciaki uwielbiają te emocje... emotka
0 0

Gość: anavaX

#4805274 Napisano: 03.11.2011 01:33:43
karolkas napisał(a):

79magda napisał(a):

jedź do siostry, weź prezent z szafy i daj osobiście
0 0

Gość: stokrotka60

#4805946 Napisano: 03.11.2011 05:57:23
karolkas Zły to ptak co własne gniazdo kala na forum publicznym emotka
0 0

Gość: vilemo

#4806061 Napisano: 03.11.2011 06:40:30
zmieniając temat - wkurza mnie poczta na wp - od godziny nie działa - też tak macie?
0 0

#4806069 Napisano: 03.11.2011 06:43:44
vilemo napisał(a):

zmieniając temat - wkurza mnie poczta na wp - od godziny nie działa - też tak macie?

działa bez zarzutu
0 0

Gość: vilemo

#4806073 Napisano: 03.11.2011 06:44:23
cholerka to coś u mnie się stało? ech... sprawdzę przez inną przeglądarkę...
0 0

Gość: wsciekly

#4806148 Napisano: 03.11.2011 07:10:38
karolkas, siora postąpiła nie fair i tyle

Twój prezent, Twoja kasa lub wygrana i Twoja wola

a babcię chyba stać na symboliczny prezent mikołajkowy - nie musi od razu być jakiś bajer

przy okazji moja rada - nie wysyłaj prezentów pocztą, ale wykorzystaj jakieś rodzinne spotkanie i wręcz go sama

niech sobie zabawka leżakuje w szafie i czeka na stosowną okazję - imieniny, Wigilia...

rodzina nie ma prawa nikogo wykorzystywać i wpędzać w poczucie winy
0 0

#4806164 Napisano: 03.11.2011 07:19:52
efelinkaaa napisał(a):

jestem w Erze już 6 lat (2 w mixie, 4 w abonamencie), moja mama jest ponad 10.. Rachunki płacone regularnie i wcale nie takie małe.
Kończy mi się umowa i chciałam wymienić telefon. I co? W abonamencie (60) muszę zapłacić za Nokię (wcale nie najnowszy model! Taki przeciętny telefon) około 800zł.. To jest dbanie o stałego klienta? Bardziej opłaca mi się zerwać umowę i podpisać drugą niż być stałym abonentem. Paranoja!

Czy w salonach można się targować i z jakim skutkiem?

ale zawsze możesz zerwać umowę i przejść na kartę

T-Mobile co kilka miesięcy ma podwójne doładowania i za 175 zeta dostajesz 325, a doładowując przez ich stronkę jeszcze dodatkowe 17,50 (10 %)

wiesz ile to kaski na eski konkursowe emotka emotka

a w abonamencie zawsze dopłacasz do interesu
0 0

monia24

#4806173 Napisano: 03.11.2011 07:24:32
wsciekly napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

jestem w Erze już 6 lat (2 w mixie, 4 w abonamencie), moja mama jest ponad 10.. Rachunki płacone regularnie i wcale nie takie małe.
Kończy mi się umowa i chciałam wymienić telefon. I co? W abonamencie (60) muszę zapłacić za Nokię (wcale nie najnowszy model! Taki przeciętny telefon) około 800zł.. To jest dbanie o stałego klienta? Bardziej opłaca mi się zerwać umowę i podpisać drugą niż być stałym abonentem. Paranoja!

Czy w salonach można się targować i z jakim skutkiem?

ale zawsze możesz zerwać umowę i przejść na kartę

T-Mobile co kilka miesięcy ma podwójne doładowania i za 175 zeta dostajesz 325, a doładowując przez ich stronkę jeszcze dodatkowe 17,50 (10 %)

wiesz ile to kaski na eski konkursowe emotka emotka

a w abonamencie zawsze dopłacasz do interesu

to prawda, poza tym możesz sobie wykupywać tanie pakiety, np. 45 minut do ery i stacjonarne za 9,08 zł. Jak się zobowiążesz utrzymywać nr np. przez 2 lata to możesz kupić taniej aparat, jeśli nie podpiszesz umowy tylko kupisz sam starter to od każdego ostatniego smsa/połączenia masz konto ważne rok, więc nawet nie musisz jakoś specjalnie doładowywać.
0 0

#4806197 Napisano: 03.11.2011 07:33:16
a w T-Mobile można dostać zestaw podwójnych starterów (pisałem o tym w DARMOWYCH...)

między tymi numerami połączenia są bezpłatne cały rok
0 0

moskala22

#4806224 Napisano: 03.11.2011 07:43:30
wkurza mnie dylemat jaki mam - moje dwie przyjaciółki (one się nie znają) biorą ślub w tym samym dniu i jestem między młotem a kowadłem...
0 0

Gość: bc14

#4806237 Napisano: 03.11.2011 07:48:05
ale pech;/ kiedys znajoma też tak miała i podzieliła czasowo,ze w sumie na troche po obiedzie wyrwała sie na 4 h na to drugie a potem wróciła. Najlepiej to jezeli któres z wesel jest dwu dniowe i jeden dzien u jednej pray a poprawiny u drugich spedzic emotka
0 0