Wkurza mnie...

dotusia

#4806242 Napisano: 03.11.2011 07:49:58
tato999 napisał(a):

karolkas napisał(a):

szarri napisał(a):

karolkas napisał(a):

Ale sie wkurzyłam, nie wiem może ktoś mnie naprostuje, moze ja źle rozumuję.
Wysłałam synkowi mojej siostry prezent - samochód z lego i chciałam żeby go jemu wręczyła tak od ciotki, a ona co zrobiła? schowała i powiedziała że dokupi jeszcze czekoladkę i da mu na Mikołaja, ręce mi opadły.

No kurde nie wiem, a może tak się robi teraz, dostajesz od ciotek prezenty dla dzieci i je chowasz i selekcje robisz (to na mikołaja, to pod choinkę,to na urodziny) i jednym słowem pozbywasz sie problemu kupowania prezentu od siebie.

a siostra jest z tych normalnych? bo jeśli tak, to może po prostu wie, że dzieciak ma za dużo zabawek i nie chce mu dawać kolejnych bez okazji. wiem po moim rodzeństwie, że pierółka od babci, coś tam od cioci i nagle chłopaki mają dziesięć ton zabawek i nie potrafią docenić następnej ani nawet tych, co mają...

siostra mi napisała w smsie, ze nie ma w tym nic zlego ze chciała odciązyc babcię,która ma do obdarowania trzech wnuków i zeby ten prezent wręczyła babcia jako swój.A moje dzieci i tak prezentów od babci nie dostają, bo babcia nie ma pieniedzy (z resztą, jak dostaną lizaka tylko to też się cieszą a ja nie wymagam od nie).
Nie wiem jakoś mi sie to nie podoba i mam prawo być lekko wkurzona, chocby i w dobrym celu to było

zadzwoń i powiedz co sądzisz a nie robi z Ciebie głupka i dysponuje Twoimi rzeczami jak jej się podoba

wg mnie to wszystko zależy od relacji w rodzinie... ja bym się w ogóle nie oburzyła... kupujemy lub dajemy swoim dzieciom na zmianę różne rzeczy i nie ma problemu... a odkąd ja wygrywam w konkursach to baaardzo często daję siostrze rzezy dla jej synków... i wcale nie mówię, że to ode mnie czy mamy... po prostu dzieciaki mają frajdę i tyle! ja nawet siostrze oddałam kino domowe z wedla, nie wypominam jej kasy ani nic... po prostu mamy zdrowe relacje...

wybacz śmiałość, ale może czujesz, że powinnaś siostrzeńcowi coś zrekompensować? może za rzadko go widujesz... mam wrażenie, że ten problem to nie jest tylko zabawka... bo jeśli tak, to ta sprawa została niepotrzebnie rozdmuchana... pokłócisz się z siostrą, babcia zostanie bez prezentu bo nie ma kasy... a wszystko o jeden samochód, który wygrałaś za darmo...
0 0

kalisto1986

#4806247 Napisano: 03.11.2011 07:51:55
moskala22 napisał(a):

wkurza mnie dylemat jaki mam - moje dwie przyjaciółki (one się nie znają) biorą ślub w tym samym dniu i jestem między młotem a kowadłem...

u mnie przyjaciółka tak miała ( jej męża kuzyn miał w ten sam dzień)
U nas przyszła do kościoła + na poprawiny, u kuzyna byli w kościele i na weselu ( w trakcie wesela u nas w kościele)
Ona u mnie miała być świadkową, jej mąż u kuzyna świedkiem, żeby było sprawiedliwie odmówili oboje emotka nikt z nas o nic do nich nie miał pretencji.
Też podziel to jakoś i każdy to zrozumie emotka

wkurzają mnie moje głupie pomysły, oj wkurzają, zachciało mi się eksperymentów w kuchni emotka przez co sprzątałam godzine, bo wyglądało jakby trąba powietrzna przez okno wpadła
0 0

dotusia

#4806253 Napisano: 03.11.2011 07:54:52
dotusia napisał(a):

a wszystko o jeden samochód, który wygrałaś za darmo...

nie napisałaś, że go wygrałaś... to moja interpretacja... ale dla mnie nie ma znaczenia, czy kupiony, czy wygrany...
0 0

moskala22

#4806282 Napisano: 03.11.2011 08:08:31
bc14 napisał(a):

ale pech;/ kiedys znajoma też tak miała i podzieliła czasowo,ze w sumie na troche po obiedzie wyrwała sie na 4 h na to drugie a potem wróciła. Najlepiej to jezeli któres z wesel jest dwu dniowe i jeden dzien u jednej pray a poprawiny u drugich spedzic emotka

Niestety obydwa wesela są jednodniowe i to w sporej odległości od siebie (prawie 150 km w jedną stronę)
0 0

monia24

#4806299 Napisano: 03.11.2011 08:15:04
dotusia napisał(a):

tato999 napisał(a):

karolkas napisał(a):

szarri napisał(a):

karolkas napisał(a):

Ale sie wkurzyłam, nie wiem może ktoś mnie naprostuje, moze ja źle rozumuję.
Wysłałam synkowi mojej siostry prezent - samochód z lego i chciałam żeby go jemu wręczyła tak od ciotki, a ona co zrobiła? schowała i powiedziała że dokupi jeszcze czekoladkę i da mu na Mikołaja, ręce mi opadły.

No kurde nie wiem, a może tak się robi teraz, dostajesz od ciotek prezenty dla dzieci i je chowasz i selekcje robisz (to na mikołaja, to pod choinkę,to na urodziny) i jednym słowem pozbywasz sie problemu kupowania prezentu od siebie.

a siostra jest z tych normalnych? bo jeśli tak, to może po prostu wie, że dzieciak ma za dużo zabawek i nie chce mu dawać kolejnych bez okazji. wiem po moim rodzeństwie, że pierółka od babci, coś tam od cioci i nagle chłopaki mają dziesięć ton zabawek i nie potrafią docenić następnej ani nawet tych, co mają...

siostra mi napisała w smsie, ze nie ma w tym nic zlego ze chciała odciązyc babcię,która ma do obdarowania trzech wnuków i zeby ten prezent wręczyła babcia jako swój.A moje dzieci i tak prezentów od babci nie dostają, bo babcia nie ma pieniedzy (z resztą, jak dostaną lizaka tylko to też się cieszą a ja nie wymagam od nie).
Nie wiem jakoś mi sie to nie podoba i mam prawo być lekko wkurzona, chocby i w dobrym celu to było

zadzwoń i powiedz co sądzisz a nie robi z Ciebie głupka i dysponuje Twoimi rzeczami jak jej się podoba

wg mnie to wszystko zależy od relacji w rodzinie... ja bym się w ogóle nie oburzyła... kupujemy lub dajemy swoim dzieciom na zmianę różne rzeczy i nie ma problemu... a odkąd ja wygrywam w konkursach to baaardzo często daję siostrze rzezy dla jej synków... i wcale nie mówię, że to ode mnie czy mamy... po prostu dzieciaki mają frajdę i tyle! ja nawet siostrze oddałam kino domowe z wedla, nie wypominam jej kasy ani nic... po prostu mamy zdrowe relacje...

wybacz śmiałość, ale może czujesz, że powinnaś siostrzeńcowi coś zrekompensować? może za rzadko go widujesz... mam wrażenie, że ten problem to nie jest tylko zabawka... bo jeśli tak, to ta sprawa została niepotrzebnie rozdmuchana... pokłócisz się z siostrą, babcia zostanie bez prezentu bo nie ma kasy... a wszystko o jeden samochód, który wygrałaś za darmo...

Różnie na to patrzeć. W mojej rodzinie są zdrowe relacje, każdy sobie pomaga jak może, dajemy różne rzeczy, w miarę możliwości, i nikomu nie przyszło na myśl mówić że to od kogoś innego, każdy uczciwie mówi i tyle. Uważam że to nie fair, ktoś sobie odmówi, da komuś, a ktoś schowa i po sprawie. Czy Karola wygrała czy kupiła to nie ma znaczenia, mogła sobie na all sprzedać, mieć kasę dla siebie, chciała żeby dzieciątko miało, a tu taki kanał. No nieładnie trochę, ale różni są ludzie...
0 0

zaczytana-pola

#4806316 Napisano: 03.11.2011 08:19:30

Zgadzam się z Monią. To nie fair, kiedy ktoś zamiast dać dziecku zabawkę chowa ją do szafy, żeby dać od Mikołaja... Nie każdy ma możliwość widywania się z rodziną co tydzień, więc niech dziecko wie, że ciocia o nim pamięta emotka
0 0

karolkas

#4806363 Napisano: 03.11.2011 08:33:59
No kurde, w mojej rodzinie są lekko niezdrowe relacje. Jednym słowem chciałam dobrze, a mam teraz moralniaka, bo odebrałam babci i siostrze (bo miał być wspólny ich prezent) możliwość podarowania wnukowi fajnej zabawki (pomijam fakt, że moje dzieci czyli także wnuki babci, nie dostałyby równie fajnej zabawki). Więc tu już jest dyskryminacja wnuków.
To już w sumie nie chodzi o fakt, że to od cioci czy nie, tylko o to że ja cos daję, a oni chowają do szafy,by dać zabawkę na inną okazją w ramach swojego prezentu.
Ja tam zawsze będę pamiętać że jako małe dziecko dostawałam coś od jednej ciotki i co dostałam.I pamiętam też że jako dzieci się licytowaliśmy też kto co dostał.
Ehh szkoda gadać,zawsze obrócą kota ogonem, żebym tylko miala moralniaka, no i mam. emotka
0 0

ziolko

#4806373 Napisano: 03.11.2011 08:37:19
Karola... dawaj prezenty tylko na święta i inne okazje, typu urodziny, jeśli będziesz chciała, ale osobiście

nie będzie problemu
0 0

Gość: wsciekly

#4806375 Napisano: 03.11.2011 08:37:33
karolkas napisał(a):

No kurde, w mojej rodzinie są lekko niezdrowe relacje. Jednym słowem chciałam dobrze, a mam teraz moralniaka, bo odebrałam babci i siostrze (bo miał być wspólny ich prezent) możliwość podarowania wnukowi fajnej zabawki (pomijam fakt, że moje dzieci czyli także wnuki babci, nie dostałyby równie fajnej zabawki). Więc tu już jest dyskryminacja wnuków.
To już w sumie nie chodzi o fakt, że to od cioci czy nie, tylko o to że ja cos daję, a oni chowają do szafy,by dać zabawkę na inną okazją w ramach swojego prezentu.
Ja tam zawsze będę pamiętać że jako małe dziecko dostawałam coś od jednej ciotki i co dostałam.I pamiętam też że jako dzieci się licytowaliśmy też kto co dostał.
Ehh szkoda gadać,zawsze obrócą kota ogonem, żebym tylko miala moralniaka, no i mam. emotka

nie przejmuj się dziewczyno emotka

po prostu zachomikuj fajną zabawkę i daj ją dziecku przy najbliższej okazji

rodzinka zobaczy, że nie dasz sobie w kasze dmuchać

i nie chodzi tu o kasę, ale o zasady
0 0

sylwika76

#4806606 Napisano: 03.11.2011 09:53:23
a mnie wkurza, że dostałam karnika a nie rozumie co zrobiłam źle emotka
0 0

Gość: swibek

#4806751 Napisano: 03.11.2011 10:35:38
sylwika76 napisał(a):

a mnie wkurza, że dostałam karnika a nie rozumie co zrobiłam źle emotka

emotka kochana.. szybciutko dodasz 10 konków do bazy i nikt nawet nie zauważy, że jakiś karniak był.. emotka
0 0

sylwika76

#4806757 Napisano: 03.11.2011 10:37:59
tak Ci się wydaje emotka
nie mogę spać bo nie wiem za co ?nie czuję się winna
0 0

privatedo

#4806763 Napisano: 03.11.2011 10:43:15
sylwika76 napisał(a):

tak Ci się wydaje emotka
nie mogę spać bo nie wiem za co ?nie czuję się winna

https://www.e-kon...p?pktkarne=sylwika76
0 0

sylwika76

#4806768 Napisano: 03.11.2011 10:47:44
no tak to czytałam - ale nigdzie nie widzę żebym coś nie na temat pisała w wątku dziś dotarła nagroda
dlatego jest to dla mnie nie jasne
0 0

Gość: swibek

#4806772 Napisano: 03.11.2011 10:49:37
sylwika76 napisał(a):

no tak to czytałam - ale nigdzie nie widzę żebym coś nie na temat pisała w wątku dziś dotarła nagroda
dlatego jest to dla mnie nie jasne

bo admin już skasował.. skrobnij do zdolnej bestyji.. ona Ci pomoże..
0 0

sylwika76

#4806776 Napisano: 03.11.2011 10:53:34
dzięki napisałam ale chyba już śpi
0 0

dolly

#4806794 Napisano: 03.11.2011 11:12:33
Karolkas a czemu Ty masz mieć moralniaka? to nie Ty się zachowałaś nie fair tylko siostra. Jak mozna wpaść na taki pomysł, żeby czyjś prezent dać od siebie i babci?
Ja bym zadzwoniła do małego i zapytała czy prezent od cioci sie podobał.... emotka
0 0

assal

#4806802 Napisano: 03.11.2011 11:14:36
Wkurzają mnie firmy, które chyba cenzuraów szukają.
Creative na fb szuka testerów.
Z regulaminu:
1. Produkty zostaną przekazane Testerom na okres dwóch tygodni.

3. Po dwutygodniowym okresie testów, Tester zobowiązany jest odesład paczkę z testowanym
produktem na własny koszt do Zleceniodawcy
emotka emotka emotka

Nie dość, że trzeba się opisać, spełnić różne warunki, to jeszcze dołożyć do interesu? emotka
0 0

Gość: size

#4806830 Napisano: 04.11.2011 12:29:56
Karolkas a czemu Ty masz mieć moralniaka? to nie Ty się zachowałaś nie fair tylko siostra. Jak mozna wpaść na taki pomysł, żeby czyjś prezent dać od siebie i babci?
Ja bym zadzwoniła do małego i zapytała czy prezent od cioci sie podobał....

Ja miałam podobną sytuację. Przed wyjazdem na wakacje dawałam chłopakom mojej sister w malutkich kopertach po 5. dyszek plus doładowanie telefonu, chyba 25 lub 30 zł. Raz do koperty jednego włożyłam też patyk po lodzie Big Milk, by młody wymienił na loda. Po miesiącu Mati mi powiedział, ze dziękuje za patyczek po lodzie... Umarłam....
0 0

Gość: l0ginka

#4807216 Napisano: 04.11.2011 09:47:18
Wczoraj kliknęłam aktualizację mozilli (po kilkudziesięciu już chyba przypomnij później)
i emotka bo przestała w ogóle działać...
wyparowała jak kamfora, również znikł plik instalacyjny,który miałam u siebie na kompie emotka Folder mozilla był, ale bez najistotniejszego elementu. Byłam ściekła, tym bardziej, że wieczorem planowałam sobie zapisać ulubione...a mam ich więcej niż dużo.
Cofnięcie systemu nic nie pomogło....
Dopiero instalacja starej wersji przywróciła spokój w moim domu emotka - mozilla wróciła na miejsce wraz z ulubionymi.
Przestrzegam przed tą aktualizacją!
0 0