Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#6428895 Napisano: 15.11.2017 20:15:10
Zakładka: Konkursy promocyjne
str 1: 7/10 loteria
To nie napawa optymizmem na przyszłość. emotka

joan

#6428908 Napisano: 15.11.2017 20:50:51
anialistopad napisał(a):

No wiesz ja pomyślałam tylko o sobie,ale fakt mogłą tak więcej osób potraktować .I co nic jej nie udowodnię i tak .bo ona powie,że wydała mi resztę i tyle

W Żabkach jest chyba monitoring.
0 0

bibeck

#6429078 Napisano: 16.11.2017 10:12:37
Mój debiut w tym wątku emotka . Wkurza mnie niedotrzymywanie zapisów w regulaminach, tworzonych przez samych organizatorów konkursów. Jednak najbardziej wkurza mnie, że konkursowicz musi znać każdy podpunkt, który może działać na jego niekorzyść (terminy, kwoty zakupów, sklepy konkursowe, który numer należy wpisać w zgłoszeniu, listy produktów), a po drugiej stronie regulaminy mogą być i są często łamane bez żadnych skrupułów. (terminowość podania wyników, terminy wysyłki nagród, sposób informowania o wygranej itd...) 

Gdyby jeszcze podczas składania reklamacji można było powołać się na fakt, że w konkursie X czy Y, agencja sama zawaliła np. terminy i skutkowałoby to uznaniem naszych roszczeń, to byłbym w stanie to zrozumieć, ale konkursowicze zawsze są na przegranej pozycji...

pioge7

#6429378 Napisano: 16.11.2017 17:55:25
Wkurza mnie jedna firma... Przed Wszystkimi Świętymi dzwoniłem do sklepu meblowego zamówić meble... Po dogadaniu szczegółów z panem powiedział że między 1 a 11 listopada przywiezie meble... więc ze stosownym wyprzedzeniem zaczęliśmy remont pokoju tak by skończyć ok. 7-8 listopada. I skończyliśmy... 8.11 i oczekujemy na meble... 10 wypadał w piątek więc byliśmy pewni że przyjadą, dzwonimy na wszelki wypadek w czwartek i powiedział pan że jadą... czekamy... no bo hepi będą wcześniej... Nie dojechały... dzwonimy do pana następnego dnia. okazało się że samochód był przeładowany a złapała ich policja i będzie opóźnienie. Mieli dzwonić w poniedziałek 13 ustalić termin. Ustalili na 16.11 i czekamy dziś. Na wszelki wypadek dzwoniłem do pana i powiedział że meble NA PEWNO DZIŚ BĘDĄ (rozmowa 11:30). Ni stąd ni z owąd dzwoni kierowca który wiezie meble (12:50) że nie będzie go dziś... tylko jutro... nosz kur... emotka tydzień po terminie i dalej nic. W domu bałagan bo wszystko wyrzucone z pokoju i rozlokowane po innych a tu mebli nie ma od tygodnia a miały być.
Już byśmy zrezygnowali z nich żeby mieli nauczkę, że tak się nie robi ale byśmy zaś musieli czekać nie wiadomo ile.... emotka emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6429462 Napisano: 16.11.2017 21:02:36
Skończyła mi się umowa ostatnio na telefon i poszłam ją przedłużyć, żeby dostać nowy telefon. Skorzystałam też z okazji, żeby wymienić sobie numer, bo dosyć miałam telefonów z pytaniami od klientów, hurtowników, banków, itp - czyt to kwiaciarnia taka i siaka? I co się okazało? Znowu dostałam numer z niespodzianką, tym razem po jakimś dłużniku. Wydzwaniają do mnie po kilkadziesiąt razy dziennie z różnych numerów... Tak, kilkadziesiąt razy... dziś wyciszyłam telefon na wieczór i patrzę teraz: 24 nieodebrane połączenia. Jak odbieram to są głuche telefony, albo jacyś ordynarni ludzie, którzy pytają o nieznaną mi osobę i chcą ściągnąć dług. Sprawdzałam te numery w sieci i to firmy windykacyjne. Nie wiem co robić? Oni nie rozumieją, że nie jestem tą osobą i to mój nowy numer... Iść na policję? Do operatora?
0 0

synk

#6429482 Napisano: 16.11.2017 21:49:09
......ja pi*&%%lę... żeby tych co zmienili zasady na allegro muchy obsiadły, żeby im syfki na nosach powyłaziły...Znów jakiś półinteligent nie umie zapłacić i ma wywalone na to że kupuje któryś z rzędu produkt z puli...a ja nie mogę mu nawet palca pokazać.

donia7

#6429486 Napisano: 16.11.2017 21:51:54
synk napisał(a):

......ja pi*&%%lę... żeby tych co zmienili zasady na allegro muchy obsiadły, żeby im syfki na nosach powyłaziły...Znów jakiś półinteligent nie umie zapłacić i ma wywalone na to że kupuje któryś z rzędu produkt z puli...a ja nie mogę mu nawet palca pokazać.

allegro zeszło na psy emotka  ja miałam problem ze sprzedawcą- prawie 3 tygodnie szedł do mnie stolik dla dzieci. W końcu dziś dotarł, po nieprzyjemnej walce emotka  i nie wiem co mam zrobić z tym sprzedawcą, czy dać mu negatywa, czy pozytyw, bo w końcu stloik dotarł. Kiedyś były neutrale i było ok.
0 0

ziolko

#6429499 Napisano: 16.11.2017 22:07:44
pioge7 - jaki sklep? Jysk czy Agata meble?? emotka
0 0

dolly

#6429522 Napisano: 16.11.2017 23:53:17
Niebieska_Laguna napisał(a):

Skończyła mi się umowa ostatnio na telefon i poszłam ją przedłużyć, żeby dostać nowy telefon. Skorzystałam też z okazji, żeby wymienić sobie numer, bo dosyć miałam telefonów z pytaniami od klientów, hurtowników, banków, itp - czyt to kwiaciarnia taka i siaka? I co się okazało? Znowu dostałam numer z niespodzianką, tym razem po jakimś dłużniku. Wydzwaniają do mnie po kilkadziesiąt razy dziennie z różnych numerów... Tak, kilkadziesiąt razy... dziś wyciszyłam telefon na wieczór i patrzę teraz: 24 nieodebrane połączenia. Jak odbieram to są głuche telefony, albo jacyś ordynarni ludzie, którzy pytają o nieznaną mi osobę i chcą ściągnąć dług. Sprawdzałam te numery w sieci i to firmy windykacyjne. Nie wiem co robić? Oni nie rozumieją, że nie jestem tą osobą i to mój nowy numer... Iść na policję? Do operatora?

ja bym poszla do operatora, by zmienili numer.
1 madllen 0

dejzi

#6429696 Napisano: 17.11.2017 14:04:40
Ja teraz dostałam zawieszkę ze śliwka od razu cała śliwka się rozsypała zostały tylko liście, koszt dostarczenia był chyba droższy niż to warte. 
0 0

ewikewikk

#6429703 Napisano: 17.11.2017 14:14:40
anialistopad napisał(a):

Właśnie sobie uświadomiłam,że babka w żabce nie wydała mi reszty. Niby to tylko 10 zł,ale nie dostałam ich.Nigdzie nie wydałam,bo byłam tylko w żabie ,sprawdziłam w portfelu i kieszeniach czy tam ich nie ma.Przypomniało mi się,że dałam jej 50 zł i nie otrzymałam reszty .No kurde to już 3 raz w tym sklepie tam mam,celowo to robią czy co?

Jak masz paragony z tych 3 transakcji - data i godzina sprzedaży - można zgłosić kierownikowi sklepu takie sytuacje. Jeśli to stale ten sam pracownik to im chyba też będzie zależało, żeby złodzieja zwolnić?
0 0

malenka

#6429708 Napisano: 17.11.2017 14:23:09
Niebieska_Laguna napisał(a):

Nie wiem w jakiej sieci masz numer telefonu, ale większość operatorów ma możliwość zmiany numeru w ramach tego samego abonamentu. Taka usługa jest najczęściej płatna kilkadziesiąt złotych, ale możesz złożyć reklamację i żądać zwrotu kosztów za zmianę numeru motywując to takim właśnie odziedziczeniem po kimś uciążliwych kontaktów. Zapytaj u operatora o taką opcję. Niewykluczone zresztą, że numer byłego właściciela trafił do puli wolnych numerów właśnie w ten sposób, że i operatorowi zalegał z opłatami więc został wyłączony.
0 0

amelka2013

#6429792 Napisano: 17.11.2017 18:18:12
Czy tylko ja tak długo czekam na kask Almette z Polo:/
1 nariam 0

ziolko

#6429795 Napisano: 17.11.2017 18:21:21
amelka2013 napisał(a):

Czy tylko ja tak długo czekam na kask Almette z Polo:/

ja dostałam wczoraj 
0 0

moniazr

#6429796 Napisano: 17.11.2017 18:23:41
Uzbierałam naklejki w Biedronce na małego pluszaka i okazało się, że w sklepach zostały tylko duże maskotki i małych już nie będzie. Punkty wydają tylko do niedzieli, więc nie zdążę zapełnić całej karty.
0 0

zaczytana-pola

#6429804 Napisano: 17.11.2017 18:39:31
superloser napisał(a):

moniazr napisał(a):

Uzbierałam naklejki w Biedronce na małego pluszaka i okazało się, że w sklepach zostały tylko duże maskotki i małych już nie będzie. Punkty wydają tylko do niedzieli, więc nie zdążę zapełnić całej karty.

My tego Fioletowego wlasnie odebralismy. 
Nie bedzie juz dostaw? Powinni jeszcze do 3ego grudnia miec dostawy. 

Dostawy mają jeszcze być.

moniazr

#6429806 Napisano: 17.11.2017 18:40:30
superloser napisał(a):

moniazr napisał(a):

My tego Fioletowego wlasnie odebralismy. 
Nie bedzie juz dostaw? Powinni jeszcze do 3ego grudnia miec dostawy. 

Tak powiedziała mi kasjerka. Może nie była zorientowana?
0 0

sylzab2294

#6429809 Napisano: 17.11.2017 18:45:48
ewikewikk napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Właśnie sobie uświadomiłam,że babka w żabce nie wydała mi reszty. Niby to tylko 10 zł,ale nie dostałam ich.Nigdzie nie wydałam,bo byłam tylko w żabie ,sprawdziłam w portfelu i kieszeniach czy tam ich nie ma.Przypomniało mi się,że dałam jej 50 zł i nie otrzymałam reszty .No kurde to już 3 raz w tym sklepie tam mam,celowo to robią czy co?

Jak masz paragony z tych 3 transakcji - data i godzina sprzedaży - można zgłosić kierownikowi sklepu takie sytuacje. Jeśli to stale ten sam pracownik to im chyba też będzie zależało, żeby złodzieja zwolnić?

Ania idź zgłosić i poproś o nagranie z kamery, w żabce też takowe powinny być...
Mi ostatnio w biedronce nie wydała 50 zł... 
Przyjechałam do domu  i coś mnie tknęło, żeby paragon sprawdzić i się zorientowałam, że nie mam reszty...Ale sklep już zamknęli. Pojechałam na drugi dzień z rana, sprawdzili monitoring, sprawdzili raport kasjerki z dnia poprzedniego i kasę oddali emotka
2 joan, brucee 0

czemuszka

#6429903 Napisano: 17.11.2017 23:51:56
Wkurza mnie moje Intermarche... Ma tak kiepsko poopisywane produkty, że czasem jak biorę paragon do ręki, mam ochotę wywrócić wózek do góry kołami emotka
0 0

asantesana

#6429904 Napisano: 17.11.2017 23:57:30
czemuszka napisał(a):

Wkurza mnie moje Intermarche... Ma tak kiepsko poopisywane produkty, że czasem jak biorę paragon do ręki, mam ochotę wywrócić wózek do góry kołami  emotka

Luz, nie masz wyjątkowego Intermarche, wszystkie takie są, bo opisy robią centralnie, a nie w sklepie emotka
0 0