Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#6434481 Napisano: 29.11.2017 09:15:51
jokan napisał(a):

dolly napisał(a):

Ooooo dostałam dzisiaj takiego maila, ale nie wyraziłam zgody na przekierowanie. Za to postraszyli, ze teraz sobie mogę "poczekać" emotka

to, ze nie wyrazilas zgody jeszcze nic nie znaczy hehe, czytalam na FB, ze mimo to paczki sa przekierowywane, ja tez moje 4 paczki dawalam na paczkomat X, a jedna przyszla na X, druga na Y...czekam jeszcze na dwie , zobaczymy

Mnie też postraszyli, ale paczka przyjechała. Nie mogłam odebrać od razu, dopiero po 5. godzinach pojechałam do paczkomatu( w sąsiednim mieście, bo mój paczkomat nieczynny), a gdy już do niego podchodziłam, dostałam SMS-a, żebym się pośpieszyła, bo paczkomat jest przepełniony i inni czekają emotka , a szłam naprawdę szybko emotka .
W dodatku sami są sobie winni. U mnie zabrali paczkomat, bo był za mały. Postawili większy, ale go jeszcze nie uruchomili(  jaka w tym logika?). Wszystkie paczki z mojej okolicy ludzie zamawiają do dwóch paczkomatów w sąsiednim mieście. Nie dziwię się, że są przepełnione emotka
0 0

andii

#6434484 Napisano: 29.11.2017 09:19:38
zaczytana-pola napisał(a):

jokan napisał(a):

dolly napisał(a):

Ooooo dostałam dzisiaj takiego maila, ale nie wyraziłam zgody na przekierowanie. Za to postraszyli, ze teraz sobie mogę "poczekać" emotka

to, ze nie wyrazilas zgody jeszcze nic nie znaczy hehe, czytalam na FB, ze mimo to paczki sa przekierowywane, ja tez moje 4 paczki dawalam na paczkomat X, a jedna przyszla na X, druga na Y...czekam jeszcze na dwie , zobaczymy

Mnie też postraszyli, ale paczka przyjechała. Nie mogłam odebrać od razu, dopiero po 5. godzinach pojechałam do paczkomatu( w sąsiednim mieście, bo mój paczkomat nieczynny), a gdy już do niego podchodziłam, dostałam SMS-a, żebym się pośpieszyła, bo paczkomat jest przepełniony i inni czekają emotka , a szłam naprawdę szybko emotka .

emotka emotka
wkurzam się  że jeszcze nic,nigdy nie odbierałam z paczkomatu---- emotka
0 0

calliope

#6434509 Napisano: 29.11.2017 09:50:48
U nas też paczkomat (z 30 skrytkami  emotka ) jest ostatnio ciągle przepełniony i wszystkie moje paczki (tu akurat nie pytają nawet o zgodę tylko informują) kierują do jedynego w mieście punktu pop, który mam na szczęście niedaleko domu. Nie wyobrażam sobie jechać po paczki np do innego miasta emotka . A wczoraj jak przechodziłam to widziałam jak kurier wydawał przesyłki z busa pod paczkomatem.
0 0

cherry_coke

#6434517 Napisano: 29.11.2017 10:19:17
Wkurza mnie podejście niektórych lekarzy do swoich pacjentów.
Dla przykładu. Chodzę do dentysty prywatnie, bo jestem tak bogata, że nie wystarcza mi płacenie składek na fundusz zdrowia i marzę o tym, żeby wydać kolejne miliony monet... Ale za te niemałe pieniądze mam minimum wymagań. Byłam zapisana wczoraj na 16. Wiedziałam, że pani doktor miała przede mną pół godziny wolnego, bo pytali mnie czy mogę przyjść chwilę wcześniej. Leciałam więc z wyciągniętym ozorem żeby zdążyć. A tu doopa. Namalował się inny pacjent na nie wiadomo jaką godziną. No i weszłam na misiaa o 17, na co pani doktor mówi mi, że musimy się śpieszyć, bo tu pacjent sobie o innej godzinie przyszedł. Krew mnie zalała. Rozumiem, że to fachowiec, że lekarz... ale zapłaciłam za pół godzinną wizytę ponad 300 zł i życzyłabym sobie żeby lekarz miał dla mnie czas. Wiem, wiem... powinnam zmienić dentystę. Ale jak na razie nie natrafiłam na takiego, co by spełniał moje oczekiwania.
Dla odmiany inna pani doktor (z innej dziedziny medycyny) do której chodzę potrafi się dobrze zorganizować. Dla każdego pacjenta ma 15 minut. Osoby spóźnione nie są przyjmowane. Oczywiście z odpowiednim marginesem wyrozumiałości. Kiedyś zapytałam jej dlaczego tak robi. Powiedziała wtedy że osoba, która przychodzi i płaci 200 zł za 15 minut wizyty powinna otrzymać odpowiednią do tych pieniędzy ilość szacunku. 
...
Chyba musiałam się wyżalić. Już mi lepiej. 

joan

#6434537 Napisano: 29.11.2017 10:51:03
cherry_coke - oj, na samo słowo "lekarz" tak mi się ciśnienie podnosi, że szok emotka Może kiedyś opiszę na forum "przygodę dziadka z rakiem", ale na razie nie chcę się niepotrzebnie denerwować.

Jeśli chodzi o dentystę, zdarzyło mi się czekać dłużej, ALE tylko dlatego, że oni tam mają również pogotowie dentystyczne i czasami nagle wpada ktoś spuchnięty i zakrwawiony, bo eksplodowała maszyna, przy której stał i jakiś metalowy element uszkodził mu szczękę.
1 nkba 0

ziolko

#6434540 Napisano: 29.11.2017 10:52:11
cherry_coke to co Ty robiłaś, że za półgodzinną wizytę dałaś 300 zł? emotka  
0 0

cherry_coke

#6434544 Napisano: 29.11.2017 10:54:20
ziolko napisał(a):

Kamień, znieczulenie i naprawa jednego zęba. 
0 0

ziolko

#6434548 Napisano: 29.11.2017 10:57:04
cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

Jutro idę do dentystki to z ciekawości zapytam, ile ona bierze za usuwanie kamienia. 
U mnie znieczulenie jest w cenie, chociaż i tak nie biorę, bo nie lubię odrętwiałej twarzy. Chyba, że to poważna sprawa, to co innego.
Za standardowe leczenie, czasami spore, płacę 100 zł. A jak robię "hurtowo" emotka  to 150 za 2 zęby. 
0 0

andziulka21

#6434549 Napisano: 29.11.2017 10:57:24
I w tym momencie się cieszę,że nigdy w zyciu nie byłam u dentysty,bo nie mam takiej poyrzeby, poza lakowaniem w wieku 6 lat.. 

Wkurza mnie,że śnieg przestał sypać, buuu...
0 0

mietowa

#6434552 Napisano: 29.11.2017 11:02:27
andziulka21 napisał(a):

I w tym momencie się cieszę,że nigdy w zyciu nie byłam u dentysty,bo nie mam takiej poyrzeby, poza lakowaniem w wieku 6 lat.. 

Wkurza mnie,że śnieg przestał sypać, buuu...

Masz prawdziwy powód do szczęścia, w duszy ze śniegiem. Ja za wizyty u dentysty to pewnie już niezłe auto bym kupiła. A mój Mąż ma jak Ty i dzieci na całe szczęście za nim, bo bym splajtowała.

79magda

#6434556 Napisano: 29.11.2017 11:05:42

U mnie zabrali paczkomat, bo był za mały. Postawili większy, ale go jeszcze nie uruchomili(  jaka w tym logika?).

Po pierwsze, jak jest zima, to musi być zimno, bo to odwieczne prawo natury! A po drugie, to przecież macie najbliższy czynny paczkomat i to bynajmniej nie w Szczecinie, więc ja naprawdę nie rozumiem tego rozgoryczenia emotka Naprawdę, wkurzające jest to, jak ludziom się nigdy nie dogodzi emotka
0 0

cherry_coke

#6434562 Napisano: 29.11.2017 11:13:05
ziolko napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

Jutro idę do dentystki to z ciekawości zapytam, ile ona bierze za usuwanie kamienia. 
U mnie znieczulenie jest w cenie, chociaż i tak nie biorę, bo nie lubię odrętwiałej twarzy. Chyba, że to poważna sprawa, to co innego.
Za standardowe leczenie, czasami spore, płacę 100 zł. A jak robię "hurtowo" emotka  to 150 za 2 zęby. 

U mnie kamień 90 zł. 
0 0

Gość: alusia29

#6434566 Napisano: 29.11.2017 11:17:43
Nienawidzę paczkomatów emotka emotka  Z własnej woli nie korzystam, tylko wtedy jak jestem do tego zmuszona, bo już coś kupię i dopiero doczytam, że to jedyna opcja wysyłki.  I zawsze! Ale to zawsze, przekierowują moją przesyłkę gdzie sobie chcą, oczywiście w pizdu daleko od miejsca które mnie jako jedyne zadowalało, i to zawsze wtedy jak jestem bez auta, leje i mam mega ciulasty dzień. No nienawidzę inpostu i już  emotka  
Czekam na jedną paczkę, aż się boję gdzie ją tym razem będę odbierać. Mam nadzieję, że jeszcze w swoim województwie ...

Niebieska_Laguna

#6434575 Napisano: 29.11.2017 11:29:39
cherry_coke napisał(a):

Wkurza mnie podejście niektórych lekarzy do swoich pacjentów.
Dla przykładu. Chodzę do dentysty prywatnie, bo jestem tak bogata, że nie wystarcza mi płacenie składek na fundusz zdrowia i marzę o tym, żeby wydać kolejne miliony monet... Ale za te niemałe pieniądze mam minimum wymagań. Byłam zapisana wczoraj na 16. Wiedziałam, że pani doktor miała przede mną pół godziny wolnego, bo pytali mnie czy mogę przyjść chwilę wcześniej. Leciałam więc z wyciągniętym ozorem żeby zdążyć. A tu doopa. Namalował się inny pacjent na nie wiadomo jaką godziną. No i weszłam na misiaa o 17, na co pani doktor mówi mi, że musimy się śpieszyć, bo tu pacjent sobie o innej godzinie przyszedł. Krew mnie zalała. Rozumiem, że to fachowiec, że lekarz... ale zapłaciłam za pół godzinną wizytę ponad 300 zł i życzyłabym sobie żeby lekarz miał dla mnie czas. Wiem, wiem... powinnam zmienić dentystę. Ale jak na razie nie natrafiłam na takiego, co by spełniał moje oczekiwania.
Dla odmiany inna pani doktor (z innej dziedziny medycyny) do której chodzę potrafi się dobrze zorganizować. Dla każdego pacjenta ma 15 minut. Osoby spóźnione nie są przyjmowane. Oczywiście z odpowiednim marginesem wyrozumiałości. Kiedyś zapytałam jej dlaczego tak robi. Powiedziała wtedy że osoba, która przychodzi i płaci 200 zł za 15 minut wizyty powinna otrzymać odpowiednią do tych pieniędzy ilość szacunku. 
...
Chyba musiałam się wyżalić. Już mi lepiej. 

Ja co prawda mniej poważnie, bo w salonie medycyny estetycznej, ale miałam podobną sytuację. Podobno "najlepszy" salon w naszym mieście, profesjonaliści, itp... Oczywiście ceny wysokie, terminy pozajmowane, ale jakoś się udało. Wchodzę tam ostatnio pierwszy raz: wystrój piękny, w tle kojąca muzyka i jakiś piękny aromat, wygodne fotele w poczekalni, ciekawe czasopisma, cukierki, próbki drogich kosmetyków... No, ale na tym się skończyło. Czekam i czekam i nikt do mnie nie przychodzi. jakaś Pani mignęła na recepcji, ale mnie olała. Mija moja godzina, więc się trochę wkurzam, bo nie ma kogo o coś zapytać. Siedzę tak jak kołek, bo nie wiem, co ze sobą zrobić. Na recepcji pusto, a nie chcę wchodzić do gabinetu, żeby nie przerywać zabiegu. Ale w końcu decyduję się iść tam, gdzie otwarte drzwi... pukam, przepraszam, mówię, że tyle czekam. A tam szefowa zajęta samą sobą chamsko odburkuje, że zaraz po mnie przyjdzie. Oczywiście czekam jeszcze z pół godziny. Potem z łaską "zaprasza" mnie do gabinetu. Pani przyjmuje mnie jedząc jakiś fast food w styropianowym czy jakim tam pudełku, chyba jakiś na wynos. No spoko... Rozumiem. Cały dzień w pracy, to musi zjeść. Ale tak przy kliencie? Ja sobie siedziałam przy biurku, a ona spacerowała między swoim gabinetem, a pokojem gospodarczym, który był obok. Oczywiście z tym posiłkiem w ręku emotka No, ale kto właścicielce zabroni? Dobrze, że to była tylko konsultacja, bo cały czas miałam wizję, jak tymi tłustymi łapami od jakiegoś kebaba, dotyka mojej twarzy i urządzeń, które powinny być sterylne. Na szczęście skończyło się tylko na krótkiej rozmowie, oczywiście nie mogłaby wykonać wybranych zabiegów na mojej twarzy, bo to i siamto. Zero zaangażowania. Jedynie sporo skosiła za tę konsultację. Strasznie się zniesmaczyłam. Bo jednak konkurencja jest duża i jak tyle płacę, to oczekuję profesjonalnego podejścia i zainteresowania moją osobą w czasie konsultacji czy zabiegu. Ale w końcu poszłam do innego, lepszego salonu emotka Tam pani była bardziej kompetentna i okazało się, ze jednak można rozwiązać mój problem. A sprzęt, na którym pracowali w poprzednim salonie był po prostu za kiepski, bo z tą nową zrobiłyśmy śledztwo.  Jak widać promocja, nagrody i wysokie ceny nie swiadczą o jakości usług emotka

zaczytana-pola

#6434581 Napisano: 29.11.2017 11:41:37
79magda napisał(a):

U mnie zabrali paczkomat, bo był za mały. Postawili większy, ale go jeszcze nie uruchomili(  jaka w tym logika?).

Po pierwsze, jak jest zima, to musi być zimno, bo to odwieczne prawo natury! A po drugie, to przecież macie najbliższy czynny paczkomat i to bynajmniej nie w Szczecinie, więc ja naprawdę nie rozumiem tego rozgoryczenia emotka Naprawdę, wkurzające jest to, jak ludziom się nigdy nie dogodzi emotka

W sąsiednim mieście emotka , do którego muszę dojechać samochodem poświęcając na odbiór paczki nie 5- 10, a około 40 minut albo i dłużej.
Jak się to ma do:
 Sztandarowymi usługami InPost są:
  • Paczkomaty – najnowocześniejsza w Polsce usługa umożliwiająca samodzielny odbiór i nadawanie paczek
    24/7, bez kolejek i w dogodnych lokalizacjach 
    ?

Jest okres przedświąteczny. Ludzie zamawiają mnóstwo przesyłek. Skoro mieliśmy mały paczkomat, to powinni go zostawić do czasu uruchomienia dużego. emotka

79magda

#6434584 Napisano: 29.11.2017 11:46:06

79magda napisał(a):

W sąsiednim mieście emotka , do którego muszę dojechać samochodem poświęcając na odbiór paczki nie 5- 10, a około 40 minut albo i dłużej.
Jak się to ma do:
 Sztandarowymi usługami InPost są:
  • Paczkomaty – najnowocześniejsza w Polsce usługa umożliwiająca samodzielny odbiór i nadawanie paczek
    24/7, bez kolejek i w dogodnych lokalizacjach 
    ?

Jest okres przedświąteczny. Ludzie zamawiają mnóstwo przesyłek. Skoro mieliśmy mały paczkomat, to powinni go zostawić do czasu uruchomienia dużego. emotka

Ale ja tylko żartowałam, pani kierowniczko emotka skojarzyło mi się po prostu z Bareją.
0 0

zaczytana-pola

#6434587 Napisano: 29.11.2017 11:47:31
79magda napisał(a):

Ale ja tylko żartowałam, pani kierowniczko emotka skojarzyło mi się po prostu z Bareją.

Coś z moim poczuciem humoru ostatnio nie tak emotka .
0 0

Agnes

#6434625 Napisano: 29.11.2017 12:50:31
cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

jak chodzę do prywatnego od czasów podstawówki za kamień nic nie bierze tylko daje na NFZ znieczulenie u niej to 30zł ale to tylko przy usuwaniu raz miałam tak to nigdy nie brałam
plomba 90zł
0 0

cudaczek121

#6434646 Napisano: 29.11.2017 13:27:28
cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ja na przełomie października i listopada zapłaciłam za rekonstrukcję złamanej szóstki oraz leczenie kanałowe 1570 zł. Mój szanowny ząb ma aż 4 kanały, ale pani doktor stwierdziła, że u "młodego pokolenia" to normalne zjawiskoemotka Kilka innych moich zębów nadaje się na szczęście tylko do leczenia zachowawczego,he,he.
0 0

cherry_coke

#6434649 Napisano: 29.11.2017 13:33:31
cudaczek121 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ja na przełomie października i listopada zapłaciłam za rekonstrukcję złamanej szóstki oraz leczenie kanałowe 1570 zł. Mój szanowny ząb ma aż 4 kanały, ale pani doktor stwierdziła, że u "młodego pokolenia" to normalne zjawisko emotka Kilka innych moich zębów nadaje się na szczęście tylko do leczenia zachowawczego,he,he.

Gdybym się nie brzydziła krwią to chyba bym została dentystą emotka  
Choć i swój zawód wybrałam nie z powodu pasji czy coś, a dla kasy. Trochę to beznadziejne, ale taka prawda.