Wkurza mnie...

asantesana

#6436165 Napisano: 02.12.2017 13:42:23
dwaburekoty napisał(a):

Wkurzają mnie moje "demony przeszłości" nawiedzające mnie w nocy. Od kilku ładnych miesięcy mam prawie co noc 4 powtarzające sny. Zmieniają się krajobrazy, bohaterowie snów, ale sens snów jest ten sam. Jeden z nich już "ogarnęłam". Śniło mi się, że z jakichś powodów nie mogę skończyć studiów: a to pół roku mnie nie było w liceum, a to nie miałam zaliczonego przedmiotu , a to nie pojawiłam się na obronie.Ostatecznie okazało się, że męczy mnie jeden mało znaczący dokument, który powinnam donieść do dziekanatu mojej uczelni jakieś 4 lata temu. Mam problem z ogarnięciem 3 pozostałych: przy dwóch nie wiem o co chodzi, przy jednym wiem, ale przez wzgląd na niektóre osoby, nie jestem w skontaktować się z osobą, z którą mam niewyjaśnione sprawy. 
Kto uwalnia od takich rzeczy? Psycholog? Wróżka?\

Są psychologowie, którzy specjalizują się w analizie snów.

pioge7

#6436233 Napisano: 02.12.2017 17:35:54
izkak napisał(a):

Przyzwyczaiłam się już trochę do ignorowania cebulaków z OLX, którzy stale wypisują, że dadzą "tyle i kropka", dzwonią o 5 rano, żeby zapytać czy przedmiot jest dostępny, albo umawiają się i nie przychodzą na spotkania... No cóż, mam "szczęście" to takich osobników i przyciągam ich jak magnez. Dzisiaj jednak odkryłam zupełnie nowy gatunek "Cebulak z Allegro" - koleś kupił kilka moich rzeczy przez "kup teraz" po czym napisał do mnie, że oferuje 70% ceny i zwrot prowizji, którą zabiera Allegro. Oczywiście odmówiłam i wytłumaczyłam, że transakcja jest wiążąca, a ja nie sprzedaję przedmiotów poza Allegro. Napisałam, że czekam na wpłatę całości albo niech zrezygnuje z zakupu, tak żebym mogła starać się o zwrot naliczonej prowizji. Teraz koleś mnie obraża i "straszy", że gdzieś tam mnie zgłosi do Allegro i wystawi negatywa  emotka Moje pytanie brzmi: na jakim etapie rozwoju zatrzymał się mózg tej osoby?  emotka

Skąd ja to znam... do mnie dzowni jeden od miesięcy am wystawioną krowę milkę i dzowni z pytaniem czy ona daje mleko... No masakra jakaś.. najgorsze że numer nieznany, nic nieda się zrobić emotka  

wkurza mnie aktualizacja na Windows .... od 16:50 do teraz mam 4% ... 40 minut. Czekania... ile to będzie trwać emotka

Gość: rafi323raf

#6436235 Napisano: 02.12.2017 17:37:31
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. (...)

Spróbuj przeczytać obie książki Marie Kondo + pooglądać jej filmiki na YT - może coś zmieni się na lepsze emotka

I życzę wygrania nowego tv, bo najwyraźniej nadszedł na to czas emotka

Ja bez książek stosuję zasadę 3P - zostawiam rzeczy Piękne, Przydatne i Pamiątkowe. Każda rzecz, która nie spełnia jednej z tych kategorii wylatuje emotka

Oj ta zasada u mnie nie działa, bo wszystko pod to podciągam. A też czeka mnie niedługo przeprowadzka i muszę dość znacznie ograniczyć ilość posiadanych rzeczy. Ale jak, jak wszystko "przydasię"?

Choć z drugiej strony nie raz przeżywałem miesiące mając tylko to, co mi się do plecaka zmieściło i da się. Chyba obejrzę ten filmiki emotka
0 0

pioge7

#6436250 Napisano: 02.12.2017 18:35:11
rafi323raf napisał(a):

asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. (...)

Spróbuj przeczytać obie książki Marie Kondo + pooglądać jej filmiki na YT - może coś zmieni się na lepsze emotka

I życzę wygrania nowego tv, bo najwyraźniej nadszedł na to czas emotka

Ja bez książek stosuję zasadę 3P - zostawiam rzeczy Piękne, Przydatne i Pamiątkowe. Każda rzecz, która nie spełnia jednej z tych kategorii wylatuje emotka

Oj ta zasada u mnie nie działa, bo wszystko pod to podciągam. A też czeka mnie niedługo przeprowadzka i muszę dość znacznie ograniczyć ilość posiadanych rzeczy. Ale jak, jak wszystko "przydasię"?

Choć z drugiej strony nie raz przeżywałem miesiące mając tylko to, co mi się do plecaka zmieściło i da się. Chyba obejrzę ten filmiki emotka  

U nas też było „przydasie” i wszytsko lądowało na strychu. Aż w końcu nie było miejsca. Jak poszliśmy na strych to tam radio jeszcze z lat 80. Sokowirówka która okazała się zepsuta i bombonierka z datą do 2014 emotka  także poszło wszystko na porządki i teraz miejsca na strychu że balować można emotka  
0 0

pioge7

#6436251 Napisano: 02.12.2017 18:42:02
cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

do mnie dzowni jeden od miesięcy am wystawioną krowę milkę i dzowni z pytaniem czy ona daje mleko... No masakra jakaś.. najgorsze że numer nieznany, nic nie da się zrobić emotka  

odpowiedz, ze CZEKOLADE daje w formie płynnej albo parówki,  w zaleznosci czym karmiona 

emotka ...albo że parówki o smaku czekolady - to teraz takie modne, robić coś jednego o smaku drugiego (kabanosy o smaku sera, chipsy o smaku bekonu emotka )
Możesz zlikwidować z opisu numer telefonu i podawać go tylko wtedy, gdy się z kimś ugadasz na pewniaka, wymieniając uwagi pod ogłoszeniem - w wiadomościach prywatnych. Zainstaluj apkę olx w telefonie, będzie powiadamiała o nadejściu nowej wiadomości  z ogłoszenia. No i na noc wyciszaj telefon, bo niestety, potrafią pisać o drugiej w nocy emotka a telefon pika, jakby przyszedł SMS.

Wyciszyć nie mogę bo budzik musi mi dzownić o 4:40 żeby do pracy wstać. Olx mam telefonie. 
Ale pomysł dobry. Jak zadzwonią to powiem że daje czekoladę... i się rozłączę emotka
0 0

edzia21

#6436252 Napisano: 02.12.2017 18:42:49
pioge7 napisał(a):

cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

do mnie dzowni jeden od miesięcy am wystawioną krowę milkę i dzowni z pytaniem czy ona daje mleko... No masakra jakaś.. najgorsze że numer nieznany, nic nie da się zrobić emotka  

odpowiedz, ze CZEKOLADE daje w formie płynnej albo parówki,  w zaleznosci czym karmiona 

emotka ...albo że parówki o smaku czekolady - to teraz takie modne, robić coś jednego o smaku drugiego (kabanosy o smaku sera, chipsy o smaku bekonu emotka )
Możesz zlikwidować z opisu numer telefonu i podawać go tylko wtedy, gdy się z kimś ugadasz na pewniaka, wymieniając uwagi pod ogłoszeniem - w wiadomościach prywatnych. Zainstaluj apkę olx w telefonie, będzie powiadamiała o nadejściu nowej wiadomości  z ogłoszenia. No i na noc wyciszaj telefon, bo niestety, potrafią pisać o drugiej w nocy emotka a telefon pika, jakby przyszedł SMS.

Wyciszyć nie mogę bo budzik musi mi dzownić o 4:40 żeby do pracy wstać. Olx mam telefonie. 
Ale pomysł dobry. Jak zadzwonią to powiem że daje czekoladę... i się rozłączę emotka

A co ma wspólnego budzik z wyciszeniem dźwięków przychodzących wiadomości/połączeń/powiadomień z aplikacji? emotka
1 pioge7 0

pioge7

#6436255 Napisano: 02.12.2017 18:53:50
edzia21 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

A co ma wspólnego budzik z wyciszeniem dźwięków przychodzących wiadomości/połączeń/powiadomień z aplikacji?  emotka  

a to ze sobą nie współgra? myślałem że wyciszając telefon wyciszam budzik tak samo emotka sorki, musze jeszcze poznać mój telefon emotka  
1 edzia21 0

madzia34

#6436411 Napisano: 03.12.2017 13:16:19
dostałam przed  chwilka smsa z kodem resetujacym hasło do fb.....nic nie klikałam i nie zmieniałam...czyżby ktos to zrobił??poco??
0 0

androm

#6436416 Napisano: 03.12.2017 13:53:12
pioge7 napisał(a):

izkak napisał(a):

Przyzwyczaiłam się już trochę do ignorowania cebulaków z OLX, którzy stale wypisują, że dadzą "tyle i kropka", dzwonią o 5 rano, żeby zapytać czy przedmiot jest dostępny, albo umawiają się i nie przychodzą na spotkania... No cóż, mam "szczęście" to takich osobników i przyciągam ich jak magnez. Dzisiaj jednak odkryłam zupełnie nowy gatunek "Cebulak z Allegro" - koleś kupił kilka moich rzeczy przez "kup teraz" po czym napisał do mnie, że oferuje 70% ceny i zwrot prowizji, którą zabiera Allegro. Oczywiście odmówiłam i wytłumaczyłam, że transakcja jest wiążąca, a ja nie sprzedaję przedmiotów poza Allegro. Napisałam, że czekam na wpłatę całości albo niech zrezygnuje z zakupu, tak żebym mogła starać się o zwrot naliczonej prowizji. Teraz koleś mnie obraża i "straszy", że gdzieś tam mnie zgłosi do Allegro i wystawi negatywa  emotka Moje pytanie brzmi: na jakim etapie rozwoju zatrzymał się mózg tej osoby?  emotka

Skąd ja to znam... do mnie dzowni jeden od miesięcy am wystawioną krowę milkę i dzowni z pytaniem czy ona daje mleko... No masakra jakaś.. najgorsze że numer nieznany, nic nieda się zrobić emotka  

wkurza mnie aktualizacja na Windows .... od 16:50 do teraz mam 4% ... 40 minut. Czekania... ile to będzie trwać  emotka

serio? jakiś psychol niezły:)

1 pioge7 0

toka

#6436417 Napisano: 03.12.2017 13:53:48
madzia34 napisał(a):

dostałam przed  chwilka smsa z kodem resetujacym hasło do fb.....nic nie klikałam i nie zmieniałam...czyżby ktos to zrobił??poco??

może ktoś ma podobnego mejla i pomylił się prosząc o reset?
0 0

ziolko

#6436429 Napisano: 03.12.2017 15:05:36
toka napisał(a):

madzia34 napisał(a):

może ktoś ma podobnego mejla i pomylił się prosząc o reset?

albo ktoś chciał się włamać na konto.. nic nie klikaj!! 
1 andii 0

cherry_coke

#6436709 Napisano: 04.12.2017 13:21:33
Wkurzam się, że już informują z Pantene, a ja jeszcze nie zagrałam. emotka
2 nkba, andii 0

dwaburekoty

#6436887 Napisano: 04.12.2017 18:22:19
ile tych konkursów..... masakra..... nie nadążam myśleć.
0 0

mugolinka

#6436891 Napisano: 04.12.2017 18:28:12
asia575 napisał(a):

Heniek emotka  emotka
Tyle prób,tyle życzeń i dalej nic emotka  

Postanowiłam się przyłożyć. 150 zgłoszeń w tym 60 różnych tekstów przez 3 week i nawet kapsla nie dadzą. Psuję już a wszystkim , którzy rozgryźli system lub po prostu są dobrzy szczerze gratuluję-ja się nie nadaje :zbanowany:
0 0

ziolko

#6436912 Napisano: 04.12.2017 19:15:55
Tumiwisizm... niechęć, szczególnie do roboty... przygnębienie (chyba z powodu braku słońca).. zero wygranych, mimo włożonego czasu i pieniędzy...

emotka emotka
Echh... fajnie byłoby znowu wygrać szalone zakupy... emotka

mama2006

#6436915 Napisano: 04.12.2017 19:21:18
ziolko napisał(a):

Tumiwisizm... niechęć, szczególnie do roboty... przygnębienie (chyba z powodu braku słońca).. zero wygranych, mimo włożonego czasu i pieniędzy...

emotka emotka
Echh... fajnie byłoby znowu wygrać szalone zakupy...  emotka

oj ziolko, nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem.Totalna niemoc i bezsilność,dobrze by było trafić coś fajnego. To zawsze działa motywująco.

mugolinka

#6436916 Napisano: 04.12.2017 19:24:52
asia575 napisał(a):

mugolinka napisał(a):

asia575 napisał(a):

Heniek   emotka      emotka  
Tyle prób,tyle życzeń i dalej nic   emotka    

Postanowiłam się przyłożyć. 150 zgłoszeń w tym 60 różnych tekstów przez 3 week i nawet kapsla nie dadzą. Psuję już a wszystkim , którzy rozgryźli system lub po prostu są dobrzy szczerze gratuluję-ja się nie nadaje   :zbanowany:  

Myślałam,że jestem w miarę dobra w pisaniu życzeń ale Heniek wyprowadza mnie z błędu z każdymi wynikami emotka  W tamtym roku zrezygnowałam jak puściłam setkę jednego dnia.Teraz postanowiłam że nie odpuszczę  emotka  Tylko pomysły się już dawno skończyły 

W zeszłym roku równiez nic. Ja dla odmiany dałam Heńkowi nasz ostatni week by mnie zapamiętał i n ie chcę tracić już więcej czasu na z góry przegrana sprawę  jest wysyp innych fajniejszych konkursów gdzie wolę więcej czasu spędzić a piwko sobie kupię i to moje ulubione emotka
0 0

estrelitta

#6436920 Napisano: 04.12.2017 19:28:46
Utrzymujący się od wczoraj ból dolnej partii kręgosłupa. Jakiś dziwny ucisk promieniujący az po lewą łydkę. emotka
0 0

mama2006

#6436925 Napisano: 04.12.2017 19:34:00
estrelitta napisał(a):

Utrzymujący się od wczoraj ból dolnej partii kręgosłupa. Jakiś dziwny ucisk promieniujący az po lewą łydkę.  emotka

rwa kulszowa?

mama2006

#6436942 Napisano: 04.12.2017 20:04:19
mama2006 napisał(a):

estrelitta napisał(a):

Utrzymujący się od wczoraj ból dolnej partii kręgosłupa. Jakiś dziwny ucisk promieniujący az po lewą łydkę.  emotka

rwa kulszowa?

współczuję, straszny ból
0 0