Wkurza mnie...

jankowska

#6435874 Napisano: 01.12.2017 17:15:32
Wkurza mnie Heinekenemotka

asantesana

#6435894 Napisano: 01.12.2017 17:49:11
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

bruce napisał(a):

(...) Jednak zostać tak nagle i całkiem niespodziewanie... - dajmy na to - ciachem i mega przystojnym Chińczykiem. emotka  Początkowo mnie to przeraziło, ale teraz wydało mi się dość kuszące. emotka emotka

Weź udział w konkursie na metamorfozę emotka

Tylko jak idealnie skosić oczy na skośne? emotka emotka

Ciasno zawiązać kucyk z tyłu głowy?  emotka

joan

#6435950 Napisano: 01.12.2017 19:50:40
alusia29 napisał(a):

Zadzwoniła dziś do mnie pani z Tefala, że wprawdzie ogłosili już wyniki i listę testerów w tej turze, ale jednak muszą kogoś dobrać z uczestników. Pyta czy jestem zainteresowana nadal, no to ja, że oczywiście. Po czym mi mówi, że to testowanie nie będzie przez 3 tygodnie w moim domu tak jak pisze w opisie na stronie, a kilka godzin i pan konsultant będzie w tym czasie siedział u mnie w domu i czekał aż ja sobie coś ugotuje, pooglądam, potestuję, po czym zabierze robota i papa   emotka   Podziękowałam więc pięknie za takie testowanie na czas, z oddechem konsultanta za plecami i pukającego w zegarek. Chyba kogoś tam u nich poje...bało z lekka mówiąc   emotka  
To już wiadomo, dlaczego musieli dobierać nowych uczestników. 

No bo przecież mogłabyś np. podać dla robota Tefal adres dostawy w jakimś pustostanie, tam koczowałabyś przez tydzień, żeby nie przegapić kuriera, następnie odebrałabyś przesyłkę i wyjechałabyś na Bahama, aby żyć długo i szczęśliwie. Brawo dla Tefala za spryt & przebiegłość! emotka
1 defed 0

Gość: chochliczka

#6435954 Napisano: 01.12.2017 19:57:39
Wkurza mnie moja choroba - atopowe zapalenie skóry- czy ktoś na to choruje,może mi powiedzieć jakie bierze leki itd?Wszystko mnie ciągle swedzi, cała skóra pali,piecze, nie mogę przez to spac ani nic,jak się drapie jest jeszcze gorzej ;/ Czytam różne fora na ten temat,ale ich sposoby mi nie pomagają.
0 0

Claudia77

#6435956 Napisano: 01.12.2017 20:00:08
chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie moja choroba - atopowe zapalenie skóry- czy ktoś na to choruje,może mi powiedzieć jakie bierze leki itd?Wszystko mnie ciągle swedzi, cała skóra pali,piecze, nie mogę przez to spac ani nic,jak się drapie jest jeszcze gorzej ;/ Czytam różne fora na ten temat,ale ich sposoby mi nie pomagają.

może wizyta u alergologa pomoże...u syna sprawdziło sie emolium ...
0 0

elmo

#6435960 Napisano: 01.12.2017 20:08:34
Claudia77 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

może wizyta u alergologa pomoże...u syna sprawdziło sie emolium ...

Ja miałam problemy przez pół roku, kiedy mąż wyjechał na misję pokojową... Dieta, kosmetyki, nic nie pomogło... Stres zżerał mnie od środka i wyłaził skórą... Dopiero, kiedy mąż wrócił do domu, dolegliwości minęły jak ręką odjął... 
Jeśli u Ciebie również ma to podłoże emocjonalne, to sytuacja jest beznadziejna...
0 0

mugolinka

#6435961 Napisano: 01.12.2017 20:08:37
asia575 napisał(a):

jankowska napisał(a):

Wkurza mnie Heineken emotka

Ja już tracę nadzieję emotka Codziennie piszę i nic.U mnie nic się nie sprawdza ani rymy,ani śmieszne,ani proza.Myślałam,że fajne życzenia piszę ale Heniu za nic nie chce mnie docenić emotka

ja ich zaspamowałam z zemsty  emotka  wysłałam dziś 100 prac- w sumie 5 różnych tekstów. I albo mam bana, albo jestem za głupia na ten konkurs albo mam wybitnego pecha jeśli tam faktycznie losują
0 0

cherry_coke

#6435966 Napisano: 01.12.2017 20:10:29
chochliczka napisał(a):

Ja choruję na atopowe zapalenie skóry. Teraz jest taki niesprzyjający okres, przynajmniej dla mnie. Gdy jest bardzo źle stosuję Nanobase i Cutibaza. Ale tylko krótkotrwale i miejscowo. Te mazidła mają mega ciężką konsystencję, więc raczej stosuję je na noc/w domu. Z moich obserwacji wynika, że najbardziej pogarsza sprawę woda dlatego staram się nie myć wodą z kranu przynajmniej twarzy. Mało korzystam z kosmetyków, detergentów ... 
No i tak jak piszą u góry stres robi swoje. W sumie to też zależy... ja mam azs od urodzenia. Kiedyś lekarka powiedziała, że jeśli się z tym urodziłam to nie da się wyleczyć całkiem. Można zaleczyć jedynie. Jeśli ktoś nabył chorobę w trakcie życia to może ją wyleczyć. Ale nie wiem czy to prawda.
0 0

Gość: chochliczka

#6435992 Napisano: 01.12.2017 20:48:58
cherry_coke napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Ja choruję na atopowe zapalenie skóry. Teraz jest taki niesprzyjający okres, przynajmniej dla mnie. Gdy jest bardzo źle stosuję Nanobase i Cutibaza. Ale tylko krótkotrwale i miejscowo. Te mazidła mają mega ciężką konsystencję, więc raczej stosuję je na noc/w domu. Z moich obserwacji wynika, że najbardziej pogarsza sprawę woda dlatego staram się nie myć wodą z kranu przynajmniej twarzy. Mało korzystam z kosmetyków, detergentów ... 
No i tak jak piszą u góry stres robi swoje. W sumie to też zależy... ja mam azs od urodzenia. Kiedyś lekarka powiedziała, że jeśli się z tym urodziłam to nie da się wyleczyć całkiem. Można zaleczyć jedynie. Jeśli ktoś nabył chorobę w trakcie życia to może ją wyleczyć. Ale nie wiem czy to prawda.

Ale jak mnie swędzi i buzia i ręce,nogi ,plecy to wszystko mam smarowac?
Dziekuje Wam za rady, juz nawet zaczelam brac codziennie hydroksyzyne,bo czytalam,ze to troche uspokaja i niby ugasza..Ale slabo dziala,niestety wlasnie u mnie ten okres jesienno-zimowy strasznie przechodze emotka
0 0

cherry_coke

#6435993 Napisano: 01.12.2017 20:56:53
chochliczka napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Ale jak mnie swędzi i buzia i ręce,nogi ,plecy to wszystko mam smarowac?
Dziekuje Wam za rady, juz nawet zaczelam brac codziennie hydroksyzyne,bo czytalam,ze to troche uspokaja i niby ugasza..Ale slabo dziala,niestety wlasnie u mnie ten okres jesienno-zimowy strasznie przechodze emotka

U mnie to samo. Czasami nie mogę usiedzieć w pracy tak mnie wszystko swędzi. Staram się też nosić bawełniane rzeczy. W domu luźne, żeby nic nie obcierało. Na całe ciało stosuję jeszcze Lipikar firmy La roche posay, a na twarz cetaphil. Nie stosuję raczej drogeryjnych kosmetyków. A na pękającą skórę między palcami dłoni zimą i jesienią stosuję krem ochronny z witaminą A z apteki.
0 0

ankasss

#6435997 Napisano: 01.12.2017 21:02:30
Wkurza mnie dużo pracy, i mało czasu. Jakiś idiota, który chciał mnie dziś rozjechać na pasach. I patologia...na każdym kroku. Nie wiem co się dzieje z tymi ludźmi.
0 0

Anita26

#6436101 Napisano: 02.12.2017 08:05:52
ktoś rąbnął mi telefon w sklepie emotka szkoda tylko wszystkich zdjęć, kontaktów a telefonem niech się wypcha..emotka
0 0

cherry_coke

#6436106 Napisano: 02.12.2017 08:48:13
Anita26 napisał(a):

ktoś rąbnął mi telefon w sklepie  emotka szkoda tylko wszystkich zdjęć, kontaktów a telefonem niech się wypcha.. emotka

Nie ma monitoringu? 
0 0

oryginalny80

#6436119 Napisano: 02.12.2017 10:37:33
Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. Na domiar złego zepsuł mi sie telewizor, nie umiem rozkręcić kanapy, bolą mnie plecy, łapie chyba jakieś przeziębienie i ogólnie wszystko mnie wkurza emotka
0 0

joan

#6436123 Napisano: 02.12.2017 10:50:22
oryginalny80 napisał(a):

Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. (...)

Spróbuj przeczytać obie książki Marie Kondo + pooglądać jej filmiki na YT - może coś zmieni się na lepsze emotka

I życzę wygrania nowego tv, bo najwyraźniej nadszedł na to czas emotka
1 slonko365 0

andii

#6436126 Napisano: 02.12.2017 10:57:18
joan napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. (...)

Spróbuj przeczytać obie książki Marie Kondo + pooglądać jej filmiki na YT - może coś zmieni się na lepsze emotka

Hello, 
ojeju   musza ta książka teściom fundnąć emotka  
Bo oni wolą pół chałpy dobudować niż jakiś grat wywalićemotka  
0 0

izkak

#6436127 Napisano: 02.12.2017 10:57:37
Przyzwyczaiłam się już trochę do ignorowania cebulaków z OLX, którzy stale wypisują, że dadzą "tyle i kropka", dzwonią o 5 rano, żeby zapytać czy przedmiot jest dostępny, albo umawiają się i nie przychodzą na spotkania... No cóż, mam "szczęście" to takich osobników i przyciągam ich jak magnez. Dzisiaj jednak odkryłam zupełnie nowy gatunek "Cebulak z Allegro" - koleś kupił kilka moich rzeczy przez "kup teraz" po czym napisał do mnie, że oferuje 70% ceny i zwrot prowizji, którą zabiera Allegro. Oczywiście odmówiłam i wytłumaczyłam, że transakcja jest wiążąca, a ja nie sprzedaję przedmiotów poza Allegro. Napisałam, że czekam na wpłatę całości albo niech zrezygnuje z zakupu, tak żebym mogła starać się o zwrot naliczonej prowizji. Teraz koleś mnie obraża i "straszy", że gdzieś tam mnie zgłosi do Allegro i wystawi negatywa emotka Moje pytanie brzmi: na jakim etapie rozwoju zatrzymał się mózg tej osoby? emotka
1 atyde25 0

joan

#6436135 Napisano: 02.12.2017 11:15:35
andii napisał(a):

Hello, 
ojeju   musza ta książka teściom fundnąć emotka  
Bo oni wolą pół chałpy dobudować niż jakiś grat wywalić emotka  

Książki są dwie, można je czasami taniej kupić w pakiecie, a nawet wypożyczyć z biblioteki emotka Filmiki też warto obejrzeć, bo łatwiej np. skumać zasady składania ubrań z filmiku, niż z instrukcji drukowanej emotka

Również mam w rodzinie takich "zbieraczy", jeszcze nad tym panują, ale jeśli zaniemogą... przysięgam, że im to wszystko wypier* emotka To chyba wina młodości w czasach minionych, bo człowiek nic nie miał, a teraz można mieć wszystko, więc kupujmy, póki pieniądze na koncie, ihahaaaa! Jak do tego dołożymy "przyda-sie" oraz tzw. ciuchy po domu, to człowiek dosłownie pływa w gratach emotka
1 ultrixx 0

dwaburekoty

#6436153 Napisano: 02.12.2017 12:28:13
Wkurzają mnie moje "demony przeszłości" nawiedzające mnie w nocy. Od kilku ładnych miesięcy mam prawie co noc 4 powtarzające sny. Zmieniają się krajobrazy, bohaterowie snów, ale sens snów jest ten sam. Jeden z nich już "ogarnęłam". Śniło mi się, że z jakichś powodów nie mogę skończyć studiów: a to pół roku mnie nie było w liceum, a to nie miałam zaliczonego przedmiotu , a to nie pojawiłam się na obronie.Ostatecznie okazało się, że męczy mnie jeden mało znaczący dokument, który powinnam donieść do dziekanatu mojej uczelni jakieś 4 lata temu. Mam problem z ogarnięciem 3 pozostałych: przy dwóch nie wiem o co chodzi, przy jednym wiem, ale przez wzgląd na niektóre osoby, nie jestem w skontaktować się z osobą, z którą mam niewyjaśnione sprawy. 
Kto uwalnia od takich rzeczy? Psycholog? Wróżka?\
0 0

asantesana

#6436164 Napisano: 02.12.2017 13:41:25
joan napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Ja bez książek stosuję zasadę 3P - zostawiam rzeczy Piękne, Przydatne i Pamiątkowe. Każda rzecz, która nie spełnia jednej z tych kategorii wylatuje emotka