Wkurza mnie...

cudaczek121

#6446986 Napisano: 29.12.2017 20:58:45
zarania napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Poszłam prywatnie do lekarza, zapłaciłam 50 zł, dostałam receptę na wykupienie leków po czym ją zgubiłam emotka

Cudaczku, sprawdź kieszenie kurtki, portfel i wysyp wszystko z torebki. A może w schowku w aucie lub na przednim siedzeniu?

W płaszczu sprawdzałam, torebkę przetrząsnęłam, może jeszcze jutro na spokojnie poszukam a jak nie, to po nowym roku ponownie pójdę do lekarza,ech.
0 0

cudaczek121

#6446989 Napisano: 29.12.2017 21:02:18
karolina651 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Poszłam prywatnie do lekarza, zapłaciłam 50 zł, dostałam receptę na wykupienie leków po czym ją zgubiłam emotka

Ja też kiedyś myślałam, że zgubiłam a jak sie okazało to wrzuciłam do szafki odruchowo. Przez przypadek ja znalazłam ale już przeterminowana niestety.

Nawet do domu nie zdążyłam dojechać, musiała mi z torebki wypaść w autobusie,bo często chodzę z otwartąemotka  Najgorsze,że tam są wszystkie moje dane,łącznie z peselem, mam nadzieję,że nikt nie zrobi z tego użytku,ech.
0 0

ziolko

#6446990 Napisano: 29.12.2017 21:04:19
cudaczek121 ciesz się, że tylko receptę zgubiłaś. Kto normalnie chodzi z otwartą torebką?? przecież to zaproszenie dla złodzieja!!! 

cudaczek121

#6447000 Napisano: 29.12.2017 21:23:58
ziolko napisał(a):

cudaczek121 ciesz się, że tylko receptę zgubiłaś. Kto normalnie chodzi z otwartą torebką?? przecież to zaproszenie dla złodzieja!!! 

Też nie wykluczam,że zostawiłam na recepcji u lekarza, zadzwonię we wtorek i dopytam.No masz w sumie rację- w ciągu piętnastu lat "tylko" raz zgubiłam dowód osobisty,ale karty do bankomatu ani kluczy oraz portfela jeszcze nigdy.Chodzę często z otwartą torebką, bo mam "schizo", że nie usłyszę telefonu jak będzie dzwoniłemotka  W ogóle to ostatnio stałam się taka nerwowa jakaś, gdy telefon np.wpadnie mi odruchowo gdzieś indziej w torebce niż do przegródki, w której jest zazwyczaj, to od razu drżą mi z nerwów ręce i aż czuje przyspieszone bicie swojego serca,wrr.Zupełnie nie wiem, jak to zwalczyćemotka
0 0

ace

#6447035 Napisano: 29.12.2017 22:23:10
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

przecież to zaproszenie dla złodzieja!!! 

Nie tylko, dlaczego?
To może być też zwykłe, towarzyskie zaproszenie do nawiązania pierwszego kontaktu.
Dajmy na to, dziewczę spotyka nieśmiałego, fajnego chopa. I chop z powodu nieśmiałości swej, nie jest w stanie organicznie podejść i zapytać:
- Te, lala, dasz mnie swojego numera telefona, cobyśmy mogliśmy kiedyś tam nawiązać nić pierwszego kontakta, jak poczuję, że mnie dusi zmora samotności?
Ale jak ten sam chop widzi otwartom torebkię, to zaraz sobie w gowie przekalkuluje, że to jest skierowana doń zachięta, by sobie tego numera wraz z iinemi danemi osobowemi sam był wzion bez gupiego pytania. Zgodem już ma: zgodom byo otwarcie tojebki przeca emotka

oj cebe, przerabiałam to... Tylko że mój stalker wyciągnął mi portfel z zamkniętej torebki, a później bohatersko oddał (i przy okazji wystawał pod moim oknem i wypytywał sąsiadów - na szczęście kamienicy w której już nie mieszkałam - kilka tygodni...)
0 0

dzasmina

#6447048 Napisano: 29.12.2017 22:53:57
nie sądziłam, że kiedyś to nastąpi, ale rozumiem cudaczka. ja zazwyczaj noszę otwartą torebkęemotka pcham do niej zakupy, papiery i co tam trzeba, więc muszę mieć do niej swobodny dostęp, a telefon musi mieć swoje miejsce. raz mi wyleciał z przegródki, wpadłam w panikę, że zgubiłam, dopiero jak przetrząsnęłam ten śmietnik, to go na dnie torebki znalazłam. z okazji nowego roku miałam tam zrobić porządek, ale... rozwaliła mi się tubka z klejem, a synek otworzył w niej pojemnik z brokatem i nawet mi się nie chce sprawdzać co przepadło.
hmm ale nic jeszcze nie zgubiłam, ani nikt nie skorzystał z zaproszeniaemotka nom, nie wiem czy to mnie nie wkurzaemotka

Gość: awi

#6447050 Napisano: 29.12.2017 23:10:37
a nie boicie się że ktoś coś wam wrzuci do otwartej torebki?
0 0

Gość: poprostuanette

#6447054 Napisano: 29.12.2017 23:18:22
mąż się wkurza że kiedyś mi portfel ukradną jak torebki nie będę zamykała. Jeszcze mi się nie zdarzyło zgubić portfela, kluczy czy dokumentów tylko... wczoraj czapkę... Ale dziś się znalazła u manikiurzystki w centrum handlowym emotka
0 0

dzasmina

#6447055 Napisano: 29.12.2017 23:24:39
generalnie staram się zamykać, ale jak wyjdę z domu, to zaraz mi się wydaje, ze telefon dzwoni i tak co chwilę sprawdzam, że nie opyla mi się zasuwać. jeszcze się na Marcu nie zawiodłam, oby tak zostało.

zaczytana-pola

#6447056 Napisano: 29.12.2017 23:27:53
zarania napisał(a):

cb656 napisał(a):

tomasz3 napisał(a):

nieważne ile kanałów masz to nic nie leci, a NAJLEPSZE - na jednym kanale lecie reklama i na pozostałych w tym samym czasie też- to mnie wkurza...

emotka tak, to mnie wkurza na maksa. Wszelkiego rodzaju ZMOWY i wredota wiadomych sił emotka

Od siebie dorzucę, że jak leci coś fajnego, to też jednocześnie na 2-3 kanałach. A jak nudy to na każdym.

To dorzucę coś od siebie emotka .
Wigilia- "Elf", 25.12- "Elf", 26.12- "Elf", 01.01- "Elf", 15.01- "Elf", 19.01- "Elf"
Kochany TVN, TVN7, TVN Fabuła emotka
0 0

mietowa

#6447065 Napisano: 30.12.2017 00:51:03
Że mój 2,5 latek właśnie obudził się z "drzemki", a wszystkiemu winne świąteczne rozstrojenie. Do 4-tej posiedzę jak nic, a jestem taaaka senna emotka
edit: zaczytana pola, Twoje emotki z poprzedniego postu rozbawiły moje dziecko do łez emotka . Ja też chyba się poryczę emotka
0 0

Ola1201

#6447068 Napisano: 30.12.2017 01:55:47
cb656 napisał(a):

zarania napisał(a):

Wkurza mnie Cyfrowy Polsat. Płacę 50 zł, a jak chcę coś obejrzeć w tv, to nie ma nic ciekawego.
Teraz zmieniają ofertę programową i dadzą coś w zamian za Universal Chanel. Ostatnio informowali, że zmiana programów daje możliwość zerwania umowy bez okresu wypowiedzenia i obowiązku zwrotu ulgi (zapłaty kary umownej). Tylko czy ktoś z Was orientuje się, czy można bezkarnie zerwać umowę, jeśli obecnie w pakiecie nie mam Universal Chanel (jest w pakiecie Film HD, z którego korzystałam w ramach oferty elastycznej podpisując aneks do umowy, a obecnie mam tylko Familijny Max HD).

Wszelkie tak zwane telewizje gonią w piętkę, a ich głównym celem jest wycyckanie abonenta do cna. Programy to jest chłam, powtarzany po wielokroć, odgrzewane kotlety po prostu. Jedni powielają drugich.
Dziwię się trochę, że ludzie jeszcze chcą za to dobrowolnie płacić dodatkowe pieniądze, zamiast wypiąć się na ofertę i pozostać przy naziemnej cyfrowej telewizji, w której jedyną opłatą, jest abonament. Też na marginesie, chory wynalazek emotka   ale to inna bajka.

OŚWIADCZENIE
W związku z tym, iż dobiega końca UMOWA ABONENCKA ....
polecam takie pismo napisac duzo korzystniejsze warunki proponuja!
0 0

cudaczek121

#6447100 Napisano: 30.12.2017 11:09:27
dzasmina napisał(a):

nie sądziłam, że kiedyś to nastąpi, ale rozumiem cudaczka. ja zazwyczaj noszę otwartą torebkę emotka pcham do niej zakupy, papiery i co tam trzeba, więc muszę mieć do niej swobodny dostęp, a telefon musi mieć swoje miejsce. raz mi wyleciał z przegródki, wpadłam w panikę, że zgubiłam, dopiero jak przetrząsnęłam ten śmietnik, to go na dnie torebki znalazłam. z okazji nowego roku miałam tam zrobić porządek, ale... rozwaliła mi się tubka z klejem, a synek otworzył w niej pojemnik z brokatem i nawet mi się nie chce sprawdzać co przepadło.
hmm ale nic jeszcze nie zgubiłam, ani nikt nie skorzystał z zaproszenia emotka nom, nie wiem czy to mnie nie wkurza emotka

Jakiś chłopak mi napisał na fb,że znalazł tą moją receptę.Może się facet zlituje i za kasę na 4-pak dobrego piwa i mi ją wyśle,a jak nie to 50 zł pójdzie się...
0 0

Gość: poprostuanette

#6447103 Napisano: 30.12.2017 11:14:32
cudaczek121 napisał(a):

dzasmina napisał(a):

nie sądziłam, że kiedyś to nastąpi, ale rozumiem cudaczka. ja zazwyczaj noszę otwartą torebkę emotka pcham do niej zakupy, papiery i co tam trzeba, więc muszę mieć do niej swobodny dostęp, a telefon musi mieć swoje miejsce. raz mi wyleciał z przegródki, wpadłam w panikę, że zgubiłam, dopiero jak przetrząsnęłam ten śmietnik, to go na dnie torebki znalazłam. z okazji nowego roku miałam tam zrobić porządek, ale... rozwaliła mi się tubka z klejem, a synek otworzył w niej pojemnik z brokatem i nawet mi się nie chce sprawdzać co przepadło.
hmm ale nic jeszcze nie zgubiłam, ani nikt nie skorzystał z zaproszenia emotka nom, nie wiem czy to mnie nie wkurza emotka

Jakiś chłopak mi napisał na fb,że znalazł tą moją receptę.Może się facet zlituje i za kasę na 4-pak dobrego piwa i mi ją wyśle,a jak nie to 50 zł pójdzie się...

serio robi problemy żeby oddać recepte? To po co napisał? Ja zgubiłam obrączke i zaręczynowy. napisałam na fb... Pani ją znalazła i nie chciała nic za to że ją oddała... proponowałam nagrode pieniezna a Ona ze nie. W koncu zgodziła się na zestaw herbat piemknie zapakowanych... ale chyba z 15 minut jua przekonywałam emotka
0 0

ace

#6447106 Napisano: 30.12.2017 11:24:25
poprostuanette napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

dzasmina napisał(a):

serio robi problemy żeby oddać recepte? To po co napisał? Ja zgubiłam obrączke i zaręczynowy. napisałam na fb... Pani ją znalazła i nie chciała nic za to że ją oddała... proponowałam nagrode pieniezna a Ona ze nie. W koncu zgodziła się na zestaw herbat piemknie zapakowanych... ale chyba z 15 minut jua przekonywałam emotka

A to gdzie byłaś u tego lekarza? Nie w Twoim miescie? bo jeśli tak to moze osobiście odbierzesz? Gdzieś w dogodnym miejscu dla niego...
Ja kiedyś znalazłam dowód (ten nowego rodzaju, bez adresu), ale na szczęście facet okazał sie podróżnikiem i znalazłam jego  zdjęcie w jakiejś gazecie regionalnej, tak trafiłam na jego fb bloga, podał mi adres i mu wysłałam. Tez chciał mi jakos zrekompensować mój "trud", tez nic nie chciałam, on sie upierał wiec ostatecznie stanęło na tym ze wyśle mi kartkę z podróży emotka  

tomasz3

#6447135 Napisano: 30.12.2017 14:00:03
cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Też nie wykluczam,że zostawiłam na recepcji u lekarza, zadzwonię we wtorek i dopytam.No masz w sumie rację- w ciągu piętnastu lat "tylko" raz zgubiłam dowód osobisty,ale karty do bankomatu ani kluczy oraz portfela jeszcze nigdy.Chodzę często z otwartą torebką, bo mam "schizo", że nie usłyszę telefonu jak będzie dzwonił emotka  W ogóle to ostatnio stałam się taka nerwowa jakaś, gdy telefon np.wpadnie mi odruchowo gdzieś indziej w torebce niż do przegródki, w której jest zazwyczaj, to od razu drżą mi z nerwów ręce i aż czuje przyspieszone bicie swojego serca,wrr.Zupełnie nie wiem, jak to zwalczyć emotka

Nie chce straszyć ale wczoraj oglądałem Uwaga i okazuje się że można robić oszustwa posiadając tylko dobre dane takie jak imię,nazwisko i tylko pesel.   masz to i możesz zaciągać telefonicznie pożyczek ile chcesz nawet jak dane się nie zgadzają adresowe,czy też numer dowodu- lin do reportażu: http://uwaga.tvn....ciebie,249246.html   Nawet sędzina przyznała się że ktoś na nią takie kredyty zaciągał.  A pesel teraz podaje się w wielu instytucjach,konkursach jeszcze gorzej. A jak ktoś ma nieczyste sumienie to pracownik moze wykorzystać i chulaj dusza. Takie sprawy ciągną się nieraz latami.      Bardzo mnie dziwi że jeszcze jakoś prawo w tej gestii się nie zmienia,a powinno
1 atyde25 0

Gość: amif

#6447159 Napisano: 30.12.2017 16:06:42
jutro kończy się program Wawelu z miłości do radości, więc dzisiaj postanowilam wymienic resztę pkt na kody do kina a tu zonk emotka nagroda nie może być wydana, pkt zabrało, kodów nie ma ...
1 brucee 0

cudaczek121

#6447166 Napisano: 30.12.2017 16:41:00
ace napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

dzasmina napisał(a):

A to gdzie byłaś u tego lekarza? Nie w Twoim miescie? bo jeśli tak to moze osobiście odbierzesz? Gdzieś w dogodnym miejscu dla niego...
Ja kiedyś znalazłam dowód (ten nowego rodzaju, bez adresu), ale na szczęście facet okazał sie podróżnikiem i znalazłam jego  zdjęcie w jakiejś gazecie regionalnej, tak trafiłam na jego fb bloga, podał mi adres i mu wysłałam. Tez chciał mi jakos zrekompensować mój "trud", tez nic nie chciałam, on sie upierał wiec ostatecznie stanęło na tym ze wyśle mi kartkę z podróży emotka  

Sama zaproponowałam jakąś rekompensatę za jego trud i uczciwość.W końcu mógł tą receptę po prostu wywalić do kosza i olać sprawę.On wprawdzie już musiał wracać do Lublina, gdzie mieszka,ale zaproponował,że gdy jego dziewczyna będzie z powrotem 1 lub 2 stycznia we Wrocławiu, to jakoś się zgadamy co do odbioru.Nie wiem, czy powinnam tak ryzykować,chyba jednak po nowym roku pójdę do lekarza po nową receptę, a tamtą zrealizuję jak już mi będzie ewentualnie oddana. Swoją drogą, szkoda,że nie ma czegoś takiego jak duplikat recepty.
1 ace 0

cudaczek121

#6447171 Napisano: 30.12.2017 16:58:23
tomasz3 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Też nie wykluczam,że zostawiłam na recepcji u lekarza, zadzwonię we wtorek i dopytam.No masz w sumie rację- w ciągu piętnastu lat "tylko" raz zgubiłam dowód osobisty,ale karty do bankomatu ani kluczy oraz portfela jeszcze nigdy.Chodzę często z otwartą torebką, bo mam "schizo", że nie usłyszę telefonu jak będzie dzwonił emotka  W ogóle to ostatnio stałam się taka nerwowa jakaś, gdy telefon np.wpadnie mi odruchowo gdzieś indziej w torebce niż do przegródki, w której jest zazwyczaj, to od razu drżą mi z nerwów ręce i aż czuje przyspieszone bicie swojego serca,wrr.Zupełnie nie wiem, jak to zwalczyć emotka

Nie chce straszyć ale wczoraj oglądałem Uwaga i okazuje się że można robić oszustwa posiadając tylko dobre dane takie jak imię,nazwisko i tylko pesel.   masz to i możesz zaciągać telefonicznie pożyczek ile chcesz nawet jak dane się nie zgadzają adresowe,czy też numer dowodu- lin do reportażu: http://uwaga.tvn....ciebie,249246.html   Nawet sędzina przyznała się że ktoś na nią takie kredyty zaciągał.  A pesel teraz podaje się w wielu instytucjach,konkursach jeszcze gorzej. A jak ktoś ma nieczyste sumienie to pracownik moze wykorzystać i chulaj dusza. Takie sprawy ciągną się nieraz latami.      Bardzo mnie dziwi że jeszcze jakoś prawo w tej gestii się nie zmienia,a powinno

Nie sądzę,aby ktoś, kto miałby zamiar wykorzystać moje dane osobowe w sposób nieuprawniony, próbowałby mnie odszukać na Facebooku i jeszcze do mnie pisać w sprawie mojej zguby ujawniając tym samym swoją tożsamość.
Wkurza mnie,że od jakiegoś czasu po odpaleniu laptopa w miejscu, gdzie są te "schodki" pokazujące siłę dostępu do Internetu u mnie w domu, ukazuje mi się na tym początkowo żółty trójkąt z czarnym wykrzyknikiem w środku.Przez kilka dni zanim uświadomiłam sobie,że muszę dalej tam gdzieś kliknąć Domek- połącz z siecią DOMEK i dopiero wówczas net łaskawie otwiera przede mną swoje wrota, byłam zaniepokojona,że nie mam internetu,ech.Dawniej po prostu odpalałam kompa i net się od razu pojawiał.
0 0

cudaczek121

#6447177 Napisano: 30.12.2017 17:20:30
Wkurza mnie,że jak od jakiegoś czasu chcę na forum wpisać coś odnośnie słowa p-a-r-agon, to nie mogę tego wpisać normalnie, tylko mam komunikat, że od pa-ra-go-nów jest inny wątek, tyle,że ja wcale nie zamierzam nielegalnie handlować dowodami zakupu.
0 0