Wkurza mnie...

Claudia77

#6445337 Napisano: 22.12.2017 14:19:32
koper napisał(a):

Samochód nam się popsuł  emotka  Tak tuż przed Świętami, już nawet nie o to chodzi, że znowu nieplanowane wydatki związane z naprawą, ale mechanik zajmie się nim dopiero w środę, czyli zostajemy na Święta bez samochodu. Najbliższą rodzinę mamy 100 km od domu. Cudownie  emotka

to ja Cię pocieszę, nam właśnie padł piec i brama wjazdowa, idealne wyczucie czasu...
0 0

Gość: gosia16

#6445338 Napisano: 22.12.2017 14:23:03
Jeśli ktoś czeka dzisiaj lub jutro na paczkę od DHL to może się nie doczekać https://www.rmfma...na-Swieta,38669.html
0 0

cudaczek121

#6445353 Napisano: 22.12.2017 14:54:57
aniajukej napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że dziś dostałam smsa z Kinder Bueno o wygranych biletach do kina, a przecież przy dwóch wysłanych zgłoszeniach miałam komunikaty,że kody są nieprawidłowe emotka A skoro kody są błędne, to jakim cudem można potem na nie przyznać nagrodę emotka Spróbuję jeszcze poszukać w domu,ale coś czuję,że w ramach przedświątecznych porządków i mojej złości na Kinder Bueno opakowania i paragony wylądowały w koszu, wrr.Dlaczego wokół ciągle tylko same baty,ech emotka

Ja ciągle mam w domu paragony z 2007 r. Przezorny zawsze ubezpieczony. A nuż jakaś rezerwa się trafi... emotka

Jesteś Hitem, normalnieemotka
1 aniajukej 0

pioge7

#6445425 Napisano: 22.12.2017 18:42:38
Wkurzają mnie ludzie... nie wiem jak to nazwać... ponoć potrzebujący. Wiem, że są naprawdę ludzie, którym się nie przelewa, ale wkur.... mnie źe są i tacy, którzy mogą mieć, nie chcą a jak się im pomoże to jeszcze źle. 
Pracuję w sklepie to słyszę co i jak... u nas jest kilka takich rodzin we wsi, które biorę pieniadze z mopsu bo do pracy niepójdą bo nie.  Bo za małe zarobki, a bo ciezko... No i mops im wypłaca kasę która wiadomo idzie na co...... teraz że święta nasz kochany MOPS dał im paczki, tym potrzebującym.... i co się okazało. W paczkach konserwy, sery, mąka, olej itp. Przychodzi dziś do sklepu gościu i mówi „po ch*** dali mu takie rzeczy, mogli lepiej dać 10 piw to byłby bardziej zadowlony”, kolejna opinia „napier*** jakieś kasze i oleje... mogli lepiej litr spirytusu dać.”. No dosłownie.... aż się nóż w kieszeni otwiera... a ci co potrzebują to albo nie idą do Mopsu bo się wstydzą, albo mają resztki szacunku i jakoś pracują i wiążą koniec z końcem albo nie chcą byc porównywani z nimi,.. 
z tego co wiem, (lista od proboszcza) paczki dostało 14 „rodzin”, z czego tylko 2 wiemy że żyją normalnie.. pozostałe 12 to piją albo mają tak zaniżone dochody na umowach że dostają zapomogi... i wiem , że MOPS o tych przypadkach wie, ale nic z tym nie robi kolejny rok... a nam ludziom, którzy pracują norlamie i żyją tylko się odechciewa pomocy takim osobom... dziękuje.... emotka  musiałem się wygadać. 
2 nkba, margo466 0

aurelito

#6445444 Napisano: 22.12.2017 20:12:48
wrrr KSW - ani te bilety oddać, ani podarować ani tym bardziej sprzedać - chyba zostało w ramkę oprawić. jeszcze dłużej mogli czekać z wysyłką!!
0 0

mugolinka

#6445449 Napisano: 22.12.2017 20:33:09
pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie... nie wiem jak to nazwać... ponoć potrzebujący. Wiem, że są naprawdę ludzie, którym się nie przelewa, ale wkur.... mnie źe są i tacy, którzy mogą mieć, nie chcą a jak się im pomoże to jeszcze źle. 
Pracuję w sklepie to słyszę co i jak... u nas jest kilka takich rodzin we wsi, które biorę pieniadze z mopsu bo do pracy niepójdą bo nie.  Bo za małe zarobki, a bo ciezko... No i mops im wypłaca kasę która wiadomo idzie na co...... teraz że święta nasz kochany MOPS dał im paczki, tym potrzebującym.... i co się okazało. W paczkach konserwy, sery, mąka, olej itp. Przychodzi dziś do sklepu gościu i mówi „po ch*** dali mu takie rzeczy, mogli lepiej dać 10 piw to byłby bardziej zadowlony”, kolejna opinia „napier*** jakieś kasze i oleje... mogli lepiej litr spirytusu dać.”. No dosłownie.... aż się nóż w kieszeni otwiera... a ci co potrzebują to albo nie idą do Mopsu bo się wstydzą, albo mają resztki szacunku i jakoś pracują i wiążą koniec z końcem albo nie chcą byc porównywani z nimi,.. 
z tego co wiem, (lista od proboszcza) paczki dostało 14 „rodzin”, z czego tylko 2 wiemy że żyją normalnie.. pozostałe 12 to piją albo mają tak zaniżone dochody na umowach że dostają zapomogi... i wiem , że MOPS o tych przypadkach wie, ale nic z tym nie robi kolejny rok... a nam ludziom, którzy pracują norlamie i żyją tylko się odechciewa pomocy takim osobom... dziękuje....  emotka  musiałem się wygadać. 

Doskonale Cię rozumiem.Do dziś mam przed oczami gówniarzerię, która rozbija jabłka na przystanku o mur z MOPSu właśnie za czasów z roku setek skrzynek rozdawanych na miliony sposobów właśnie tym ,,najbiedniejszym" choć mamusie i tatusie wystawali w tych km kolejkach od świtu. Mi z kolei zdarzyło się być po drugiej stronie lustra- pracowałam w GOPSie i miałam ten przywilej ,żeby wydawać ów żywność. Bitwa o karpie w Lidlu to pikuś właśnie w porównaniu o miejsce w kolejce choć tu akurat każdy dostaje bo lista jest i suma musi się zgadzać. Jednak nie wiem co gorsze czy słyszeć jak element wyklina hojność państwa czy jak pracownicy napierdzielają się ze składu ów żywności po cichu przy kawie. Był czas ,że dawali w puszkach kaszę z warzywami lub takie pulpety z makaronem. Pan pracownik ( doświadczony w średnim wieku, wiele lat pracy w środowisku) czyta skład, po każdym E wyliczanym wybucha jeszcze większym śmiechem po czym mówi ,że wziął jedną puszkę dla psa i ten nie chciał tego jeść. Lub też bierze karton mleka i śmieje się z daty ważności  ( coś koło pół roku) że jak to można mlekiem nazwać. 
1 margo466 0

pioge7

#6445464 Napisano: 22.12.2017 21:30:15
mugolinka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

z tego co wiem, (lista od proboszcza) paczki dostało 14 „rodzin”, z czego tylko 2 wiemy że żyją normalnie.. pozostałe 12 to piją albo mają tak zaniżone dochody na umowach że dostają zapomogi... i wiem , że MOPS o tych przypadkach wie, ale nic z tym nie robi kolejny rok... a nam ludziom, którzy pracują norlamie i żyją tylko się odechciewa pomocy takim osobom... dziękuje....  emotka  musiałem się wygadać. 

Doskonale Cię rozumiem.Do dziś mam przed oczami gówniarzerię, która rozbija jabłka na przystanku o mur z MOPSu właśnie za czasów z roku setek skrzynek rozdawanych na miliony sposobów właśnie tym ,,najbiedniejszym" choć mamusie i tatusie wystawali w tych km kolejkach od świtu. Mi z kolei zdarzyło się być po drugiej stronie lustra- pracowałam w GOPSie i miałam ten przywilej ,żeby wydawać ów żywność. Bitwa o karpie w Lidlu to pikuś właśnie w porównaniu o miejsce w kolejce choć tu akurat każdy dostaje bo lista jest i suma musi się zgadzać. Jednak nie wiem co gorsze czy słyszeć jak element wyklina hojność państwa czy jak pracownicy napierdzielają się ze składu ów żywności po cichu przy kawie. Był czas ,że dawali w puszkach kaszę z warzywami lub takie pulpety z makaronem. Pan pracownik ( doświadczony w średnim wieku, wiele lat pracy w środowisku) czyta skład, po każdym E wyliczanym wybucha jeszcze większym śmiechem po czym mówi ,że wziął jedną puszkę dla psa i ten nie chciał tego jeść. Lub też bierze karton mleka i śmieje się z daty ważności  ( coś koło pół roku) że jak to można mlekiem nazwać. 

No niestety tak jest,.. nie dają to jak to im źle, dają to źle bo dają to a nie to emotka  masakra... 
0 0

Niebieska_Laguna

#6445504 Napisano: 23.12.2017 09:02:24
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

niestety tak jest... nie dają to jak to im źle, dają to źle bo dają to a nie to emotka  masakra... 

Taka uwaga na marginesie mi się nasunęła...
Mało to się naczytasz choćby na tym forum narzekań, że user dostał nagrodę, której nie chciał? emotka
"I co ja teraz z tym zrobię, buuu, jakie to mnie wielkie nieszczęście spotkało!"  emotka

Ludziom nigdy nie dogodzisz, choćbyś robił pod siebie emotka  i to dotyczy praktycznie każdego środowiska, nie tylko patologii :J:

Jest pewna różnica, kiedy ktoś wyda dużo pieniędzy na produkty konkursowe, pojedzie po nie nawet na drugi koniec miasta, poświęci wiele czasu i wysiłku na zadanie konkursowe, a potem zamiast wymarzonej nagrody dostanie breloczek czy długopis.  Chociaż tak to bywa w konkursach, to człowiek ma prawo poczuć się zawiedziony.

A co innego jak ktoś nic nie robi (poza dziećmi) i oczekuje, że wszyscy będą go utrzymywać na wysokim poziomie. Nie każdy biedny jest taki, ale dla wielu to sposób na życie. Uważają, że im się należy. Tylko z jakiej racji, skoro tej pomocy nawet nie uszanują?  Czego nie dostaną to wiecznie im mało. Narzekają, że nie mają darmowego utrzymania. Cóż, każdy by tak chciał... Powinni być wdzięczni za każdą pomoc albo nie wyciągać po nią rąk. 
1 pioge7 0

stamp2

#6445609 Napisano: 23.12.2017 23:01:51
Zdolna bestio zluzuj majty emotka jutro Wigilia a Ty zamiast prezenty to karniaki rozdajesz,masz dryg do tego.Nie lepiej zająć publikowaniem konkursów w zastępstwie Pionasa?
0 0

Niebieska_Laguna

#6445612 Napisano: 23.12.2017 23:52:58
Po męczącym dniu świątecznych przygotowań chciałam się zrelaksować przy filmie... Niefortunnie wybrałam Titanica. Okazała się, że nadal wzrusza mnie tak samo, jak wtedy, gdy byłam nastolatką emotka  I zamiast cieszyć się świętami, to się poryczałam na filmie i mi smutno... emotka
2 nkba, brucee 0

pioge7

#6445628 Napisano: 24.12.2017 09:42:56
Kurcz.e.. puścili aktualizacje na telefon w nocy .... ale teraz beznadziejnie jest... miałem fajnie u góry w telefonie kontakty ulubione i teraz zniknęło... jest alfabetycznie emotka  nie da się zmienić kolejności juz w tych ulubionych a wcześniej się dało .... 
0 0

ziolko

#6445641 Napisano: 24.12.2017 11:45:24
stamp2 napisał(a):

Zdolna bestio zluzuj majty emotka jutro Wigilia a Ty zamiast prezenty to karniaki rozdajesz,masz dryg do tego.Nie lepiej zająć publikowaniem konkursów w zastępstwie Pionasa?

myślisz, że w czasie przedświątecznym ludzie będą grzecznie pisali tam, gdzie trzeba?? emotka emotka
0 0

bridget

#6445654 Napisano: 24.12.2017 13:17:56
popatrzylam z T-mobile sie konczy za kilka dni przygotwałam cos fajnego a dzis -  dodawanie zgłoszen było do wczorajemotka   emotka
0 0

maryja70

#6445695 Napisano: 24.12.2017 23:58:26
Wkurza mnie że nigdy nie wygrałam w konkursie coca cola przez smolar.
0 0

venix

#6445698 Napisano: 25.12.2017 00:16:19
maryja70 napisał(a):

Wkurza mnie że nigdy nie wygrałam w konkursie coca cola przez smolar.

A zgłoszenie wysłałaś?   emotka
Dużo ludzi gra. Trzeba mieć szczęście emotka
0 0

bezaczek7

#6445702 Napisano: 25.12.2017 02:41:35
Ze druga i kolejne strony z wyszukiwania danej frazy nie wyswietla mi sie  emotka
1 alita 0

delvitto

#6445736 Napisano: 25.12.2017 15:34:13
i znów w natłoku spraw przedświątecznych i rodzinnych nie dałam rady ogarnąć kilku konkursów emotka  zostało mi aż kilkanaście paragonów na colę w lidl ( a specjalnie jeździłam tam przez kilka dni), 2 na colę w biedronce, kilka na hoop emotka

Niebieska_Laguna

#6445755 Napisano: 25.12.2017 19:36:53
delvitto napisał(a):

i znów w natłoku spraw przedświątecznych i rodzinnych nie dałam rady ogarnąć kilku konkursów emotka  zostało mi aż kilkanaście paragonów na colę w lidl ( a specjalnie jeździłam tam przez kilka dni), 2 na colę w biedronce, kilka na hoop  emotka

Mam to samo. I jeszcze po świątecznych ucztach nie mam siły wziąć się do pisania zgłoszeń. Goście poszli, a ja zamiast tworzyć na konkursy, to sobie dokroiłam sernika...

akaska

#6445807 Napisano: 26.12.2017 12:55:48
A mnie wkurza wygrywanie kilku konków jedną fotką
https://kalendarz...zcy/?grupa_wiekowa=2
15.12 J. Poznań

zmiloscidoprzyjemnosci.pl/nagrody-tygodnia
J. A Poznań

A z forum parenting możemy dowiedzieć się, że zdjęcie zostało zrobione rok temu...
Też sobie idę dokroić sernika. Od teściowej.

Astronautka

#6445808 Napisano: 26.12.2017 13:05:45
akaska napisał(a):

A mnie wkurza wygrywanie kilku konków jedną fotką
https://kalendarz...zcy/?grupa_wiekowa=2
15.12 J. Poznań

zmiloscidoprzyjemnosci.pl/nagrody-tygodnia
J. A Poznań

A z forum parenting możemy dowiedzieć się, że zdjęcie zostało zrobione rok temu...
Też sobie idę dokroić sernika. Od teściowej.

Trzeba sprawdzić regulamin bo jak jest napisane że zdjecie ma być zrobione specjalnie na konkurs to możesz złożyć reklamację. A wejdź na jakikolwiek konkurs świąteczny na fb. Te same wiersze, opowieści i zdjęcia. Skoro coś nie jest zabronione to jest dozwolone. 
0 0