Wkurza mnie...

kalmia86

#6462630 Napisano: 12.02.2018 17:18:08
że nie mam szczęścia (i talentu) w konkursach...
0 0

synk

#6462632 Napisano: 12.02.2018 17:21:35
że regulamin sobie, a wyniki sobie...a organizator ma na to wywalone

Niebieska_Laguna

#6462639 Napisano: 12.02.2018 17:27:54
monisss napisał(a):

wszystko.. wiem ze to jest po cos.. ze pozniej bedzie dobrze.. ale teraz jest zle emotka sil mi brakuje.. 

Nie martw się kochana... U mnie teraz jest lepiej, ale niedawno przechodziłam to samo co Ty... i pewnie jeszcze nie raz będę przechodzić. Jak każdy. Takie jest życie. Musi być źle, żeby mogło być lepiej. Wiem, że trudno w to wierzyć, jak świat się wali, ale warto o tym pamiętać. 
1 dolly 0

dwaburekoty

#6462772 Napisano: 12.02.2018 20:57:53
Wkurzam się, że moja doba nie ma 48 godzin. Dojazd do pracy, praca, zakupy, poczta, dziecko, mąż, konkursy na odp****..... Eh.... Chcę mieć więcej życia w życiu. 

cudaczek121

#6462786 Napisano: 12.02.2018 21:54:41
Wkurza mnie,że grzecznie kupiłam od forumowiczki paragon na konkurs Mieszko praliny, ochoczo zasiadłam dziś do wykonania zadania konkursowego- i co widzę? Konkurs zakończył się 6 lutegoemotka  Normalnie tracę głowę emotka  Jak tak dalej pójdzie, to nic nie wygram w tym roku,wrr emotka  Nie wiem, czemu mi się ubzdurało, że konkurs ten trwa do 13 lutego,ech.

serberta

#6462793 Napisano: 12.02.2018 22:31:39
Moja twórczość konkursowa. Żenada i dno .Beznadziejne konkursy, tematy walentynkowe wywołują u mnie odruch wymiotny.  Nie wysyłam nawet zgłoszeń na kupione paragony bo mi słabo na myśl że miałabym wymyślać kolejne mialkie banały. Od jutra wyłącznie loterie ...
0 0

southlander

#6462797 Napisano: 12.02.2018 22:40:16
serberta napisał(a):

Moja twórczość konkursowa. Żenada i dno .Beznadziejne konkursy, tematy walentynkowe wywołują u mnie odruch wymiotny.  Nie wysyłam nawet zgłoszeń na kupione paragony bo mi słabo na myśl że miałabym wymyślać kolejne mialkie banały. Od jutra wyłącznie loterie ...

Dla odmiany ja się staram ile mogę sklecać niebanalne rzeczy, a tu wygrywają opcje krótkie, napisane na kolanie emotka Jak ostatnio widzę niektóre konkursy walentynkowe, to nawet wygrywają wpisy bez polskich znaków, bez interpunkcji, z licznymi błędami, bez większego sensu.
1 kumulacja 0

shineoff

#6462805 Napisano: 12.02.2018 22:59:18
southlander napisał(a):

serberta napisał(a):

Dla odmiany ja się staram ile mogę sklecać niebanalne rzeczy, a tu wygrywają opcje krótkie, napisane na kolanie emotka Jak ostatnio widzę niektóre konkursy walentynkowe, to nawet wygrywają wpisy bez polskich znaków, bez interpunkcji, z licznymi błędami, bez większego sensu.

Mnie wkurza sam temat walentynek. Ogólnie Walentynki. Konkursy walentynkowe jeszcze bardziej. Ileż można udawać jakieś miłosne wyznania, historie chwytające za serce (w 99% wymyślone i rodem z trudnych spraw), zdjęcia "zakochanych" par... Też mam odruch wymiotny. 

shineoff

#6462808 Napisano: 12.02.2018 23:07:52
Aha i najbardziej na świecie wkurza mnie wykorzystywanie zdjęć dzieci w konkursach. Moim zdaniem powinien być zakaz umieszczania wizerunków nieletnich jako prac konkursowych. Wszechobecne chwalenie się dziećmi też mnie wkurza. Tak, wiem, zaraz polecą hejty, ale musiałam to napisać.

joan

#6462811 Napisano: 12.02.2018 23:13:46
shineoff napisał(a):

Aha i najbardziej na świecie wkurza mnie wykorzystywanie zdjęć dzieci w konkursach. Moim zdaniem powinien być zakaz umieszczania wizerunków nieletnich jako prac konkursowych. Wszechobecne chwalenie się dziećmi też mnie wkurza. Tak, wiem, zaraz polecą hejty, ale musiałam to napisać.

Kiedyś na Fejsie pewna pani wyraziła swoje oburzenie na oburzenie cudze -> ona wszędzie do konkursów wrzuca zdjęcia dzieci, bo... dzieci są piękne. Nie zbijesz tego argumentu, prędzej Cię ukamienują emotka Jeśli jednak posiadasz piękny biust, możesz spróbować wklejać jego foty w komentarzach, ale nie gwarantuję, że dostaniesz nagrodę emotka

luk1990

#6462815 Napisano: 12.02.2018 23:25:47
Wkurza mnie wszystko- brak ciekawych nagrod, padl mi samochod,laptop i telefon- kumulacja nieszczesc....i jeszcze nie dostałem nowej pracy,bo usłyszałem ,że mam...za wysokie kwalifikacje i powinienem poszukać czegoś, w czym mam już doświadczenie emotka  z każdej strony wiatr w oczy ;(

shineoff

#6462816 Napisano: 12.02.2018 23:27:57
joan napisał(a):

shineoff napisał(a):

Kiedyś na Fejsie pewna pani wyraziła swoje oburzenie na oburzenie cudze -> ona wszędzie do konkursów wrzuca zdjęcia dzieci, bo... dzieci są piękne. Nie zbijesz tego argumentu, prędzej Cię ukamienują emotka Jeśli jednak posiadasz piękny biust, możesz spróbować wklejać jego foty w komentarzach, ale nie gwarantuję, że dostaniesz nagrodę emotka

Wiem, dlatego tym bardziej mnie to denerwuje, bo wiem, że większość ludzi uważa dzieci za piękne i godne najwyższych nagród. Szczególnie drażniące jest to w konkursach dedykowanych osobom dorosłym (np. gdzie można wygrać alkohol) - tam też wrzucają zdjęcia dzieci! Dzieci niet, biustu niet, zostają mi tylko loterie ;( 

dolly

#6462821 Napisano: 13.02.2018 00:12:07
shineoff napisał(a):

joan napisał(a):

shineoff napisał(a):

Wiem, dlatego tym bardziej mnie to denerwuje, bo wiem, że większość ludzi uważa dzieci za piękne i godne najwyższych nagród. Szczególnie drażniące jest to w konkursach dedykowanych osobom dorosłym (np. gdzie można wygrać alkohol) - tam też wrzucają zdjęcia dzieci! Dzieci niet, biustu niet, zostają mi tylko loterie ;( 

no chyba, że akurat nie jest piękne emotka

shineoff

#6462918 Napisano: 13.02.2018 10:51:09

no chyba, że akurat nie jest piękne  emotka

Nie wolno powiedzieć o dziecku, że nie jest piękne (a zdarzają się mniej urodziwe - i nie ma w tym nic złego, przecież mogą wyrosnąć na ładnych dorosłych), bo się zostanie zlinczowanym przez wszechobecne maDki emotka  
0 0

staszek

#6462937 Napisano: 13.02.2018 11:33:27
dolly napisał(a):

no chyba, że akurat nie jest piękne  emotka

A są i takie emotka a szczególnie po urodzeniu. No nie ma siły, noworodki są paskudne i choćby ktoś mówił że jest inaczej to nie jest. Piszę to jako matka emotka i tak, moje też były brzydkie. Na szczęście wyrosły emotka a komentarze pod zdjęciami nowonarodzonych dzieci, że piękna/y, że śliczny, że taki, że owaki... No nie!
1 dolly 0

mietowa

#6462941 Napisano: 13.02.2018 11:38:50
staszek napisał(a):

A są i takie emotka a szczególnie po urodzeniu. No nie ma siły, noworodki są paskudne i choćby ktoś mówił że jest inaczej to nie jest. Piszę to jako matka emotka i tak, moje też były brzydkie. Na szczęście wyrosły emotka a komentarze pod zdjęciami nowonarodzonych dzieci, że piękna/y, że śliczny, że taki, że owaki... No nie!

Ok, komentarze to z serdeczności, nic w tym złego emotka . Co do faktycznej urody... mój pierworodny, dziś 7-latek, oglądał niedawno swoje zdjęcia z pierwszego tygodnia życia. Patrzy, patrzy, zostawił album i rzecze: "Jezu, mamo, dobrze, że już tak nie wyglądam!" Także ten emotka .
1 ewikewikk 0

Gość: poprostuanette

#6462943 Napisano: 13.02.2018 11:43:22
zaczytana-pola napisał(a):

mietowa napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

mietowa napisał(a):

ziolko napisał(a):

mietowa napisał(a):

...że stracę stówę z konkursu, bo nie mam zamiaru przesyłać kopii dowodu osobistego. No, chyba, że zgodzą się na moją propozycję, czytaj: oświadczenie o pełnoletności w formie pisemnej. W co w sumie wątpię. 

co to za konkurs??? Nie mają prawa żądać kopii dowodu, jeśli nagroda nie przekracza wartości 760 zł!! 

Monster Munch. Chcą pierwszej strony dla potwierdzenia pełnoletności.

Monster Munch za każdym razem bierze potw pełnoletności. czy to teraz czy we wcześniejszych konkursach. Oświadczenia kiedyś nie uznawali,... przynajmniej w konkrusie straszna mina

To mnie nie przekonuje. Nie chodzi o to, że podejrzewam agencję o straszne, nomen omen, występki (choć ja raczej ogólnie z tych nieufnych, wszystko może się zdarzyć). Chodzi o to, że już niejeden raz zdarzały się afery z wyciekiem danych nawet z poważnych instytucji, agencje reklamowe to przy tym pikuś. Nie wysyłam zdjęć dokumentów i już. 

Regulamin( par. 9) wyraźnie wskazuje, że Organizator ma takie oczekiwania. Skoro jest taki zapis, nie należy spodziewać się, że nie będzie wykorzystany emotka
Też jestem przeciwniczką wysyłania skanów dokumentów, tym bardziej na mało wartościowe nagrody.

A ja jestem za sprawdzaniem laureatow... czy aby na pewno jakis slup nie wygral
0 0

zezowaty_kot

#6462984 Napisano: 13.02.2018 12:23:45
poprostuanette napisał(a):

A ja jestem za sprawdzaniem laureatow... czy aby na pewno jakis slup nie wygral

Serio uważasz, że mocno pozamazywany skan dowodu jest jakąkolwiek weryfikacją? Jakby się ktoś zawziął, to i w paint by sobie wkleił takie dane jakie by mu pasowały. Wkurza mnie niemiłosiernie, że agencja wymaga takiego skanu, bo część osób zamaże, ale spora grupa jednak wyśle tak jak jest, ze wszystkimi danymi, ze zdjęciem - to jest wyłudzanie danych. W mojej ocenie skan dowodu z zakrytymi danymi nie jest żadną formą weryfikacji, a domaganie się wysyłki takiego jak go Pan Bóg stworzył - cóż, niech organizator opowie, jak takie dokumenty zabezpiecza i gdzie je trzyma emotka

79magda

#6462998 Napisano: 13.02.2018 12:32:31
Wkurza mnie, że zezowaty_kot zmienił avatar. Na tamten jakoś przyjemniej było spoglądać... emotka

cherry_coke

#6463004 Napisano: 13.02.2018 12:36:29
zezowaty_kot napisał(a):

Serio uważasz, że mocno pozamazywany skan dowodu jest jakąkolwiek weryfikacją? Jakby się ktoś zawziął, to i w paint by sobie wkleił takie dane jakie by mu pasowały. Wkurza mnie niemiłosiernie, że agencja wymaga takiego skanu, bo część osób zamaże, ale spora grupa jednak wyśle tak jak jest, ze wszystkimi danymi, ze zdjęciem - to jest wyłudzanie danych. W mojej ocenie skan dowodu z zakrytymi danymi nie jest żadną formą weryfikacji, a domaganie się wysyłki takiego jak go Pan Bóg stworzył - cóż, niech organizator opowie, jak takie dokumenty zabezpiecza i gdzie je trzyma emotka

Przecież każdy człowiek ma nadany numer PESEL. On służy do identyfikacji człowieka. I po nim powinni wykluczać wszystkie chomiki. A nie tam dowód. Dowodu nie daję nawet dotknąć pani na poczcie, a co dopiero skan wysyłać komuś...