Wkurza mnie...

warcik

#6468519 Napisano: 01.03.2018 11:21:54
Wkurza mnie, że marzec zaczęłam w nastroju "nic już w życiu nie wygram".
0 0

shineoff

#6468523 Napisano: 01.03.2018 11:27:37
poprostuanette napisał(a):

amif napisał(a):

emotka Smolar pogubił pocztę z ostatnich dni konkursu Wawelu z Mili, wysłałam zwykłym priorytetem, regulamin nic nie pisz eo przesyłce rejestrowanej, do tej pory nie było problemu, i bon do Euro AGD poszedł się..... emotka

nigdy nie wysyłam nierejestrowanym listem... zwłaszcza jak maja to być duże nagrody. uważam że przezorny zawsze ubezpieczony. Agencje zawsze sugerują aby list był polecony... żeby nie było sytuacji że się zgubi emotka

Niekoniecznie Smolar pogubił, równie dobrze pogubić mogła poczta. Często wysyłam korespondencję, jak mi zależy na czymś to zawsze poleconym, jak wysyłam do klientów dokumenty, które mogę zduplikować w każdej chwili, to zwykłym - jak nie dojdzie, to wydrukuję i wyślę jeszcze raz. Kiedyś taki zwykły list do klienta doszedł 3 miesiące po wysłaniu (a wysyłka w obrębie jednego miasta). Także przesyłki ekonomiczne są dobre jak wysyłasz kopię czegoś, albo coś nieważnego.

A mnie wkurza, że jest zimno jak fix!
1 mia 0

Gość: poprostuanette

#6468528 Napisano: 01.03.2018 11:32:14
shineoff napisał(a):

ja do pracy ledwo dojechałam... czekając na autobus który nie przyjezdzał... owinieta w wielki szal, grubą kurtkę i patrząc na Pana który miał płaszczyk krótszy niż mój sweter pod kurtkę emotka
0 0

Gość: amif

#6468581 Napisano: 01.03.2018 12:45:58
Dziwne bo razem z moją poczta wysyłałam kumpeli i ona ma kuferek a mój bon gdzie.{dwie przesyłki dwie koperty}emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6468584 Napisano: 01.03.2018 12:52:12
amif napisał(a):

Dziwne bo razem z moją poczta wysyłałam kumpeli i ona ma kuferek a mój bon gdzie.{dwie przesyłki dwie koperty} emotka

PNie bardzo rozumiem... wysłałas 2 listy niepolecone. 1 trafił do smolara drugi nie... po prostu jeden gdzieś zaginął ale tego nei udowodnisz bo nie ma potwierdzenia nadania. każdy mógłby napisać że wysłał listem paragon ale nie doszedł. Będzie nauczka na nastepny raz... żeby wysyłać poleconym
0 0

assal

#6468587 Napisano: 01.03.2018 13:02:35
Amif: Trzy nagrody mi zaginęły w ostatnich dwóch miesiącach w czeluściach poczty. Gry i książki, ale myślałam, że będą na prezenty  emotka  Niestety, poczta nie ogarnia przesyłek i listów, a pani z okienka mi wyjaśniła, że teraz toną w bałaganie emotka  
0 0

maria1980

#6468598 Napisano: 01.03.2018 13:33:30
pioge7 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkurza mnie gościu z allegro. Kupiłem telefon u niego, szybko się rozładowywał dałem na reklamację, po reklamacji to samo... później wymienił telefon na nowy i dalej to samo... Jak wystawiłem mu negatywa to straszy sądem....
MAKABRA!

Są takie modele telefonów, w których nowa bateria nie trzyma nawet dnia. Warto przed zakupem poczytać w necie. Sama się nacięłam na 2 modele telefonów, niby tańsze ale baterie o emotka rozbić
Wg mnie negatyw był niesłuszny skoro wymieniał Ci na inny telefon

Wymienił, i to samo było... mama wzięła telefon do roboty i sie rozładował chociaż miał ponad 40% a nie używała go prawie wcale bo raz na 10 minutowej przerwie. I po pracy tel już wyłączony był. Pisałem do gościa to mi pisał że nie wierzy mi... No i mam tel co nie działa emotka  tzn działa ale nie wiadomo ile ...  j

a jaki to model telefonu? może masz włączoną jakąś aplikację "żrącą" baterię? a może nie sformatowałeś baterii jak należy? Przy pierwszych 3 ładowaniach bodajże trzeba wykonać jakiś myk żeby bateria trzymała energię. Dziwne że gościu Ci wymienił cały telefon a nie baterię. Mogłeś zażądać od gościa kasy na nową baterię i po prostu sobie ją kupić (przynajmniej ja bym tak zrobiła).

ja do swoich tel musiałam kupić zupełnie inną baterie, ciut grubsza ale trzyma 5 dni. Co prawda telefon juz dobrze się nie domyka ale mam przynajmniej spokój z ładowaniami. tak jak pisałam najlepiej przed zakupem poczytać informacje na wielu forach bo mniej nerwów jest po zakupie A nie miał gościu opcji zwrotu towaru?

Wlasnie czytałem i dość opinie fajne były. 
Mial, ale telefon używany po reklamacji i nie da się zwrócić. 
Pale już se dałem spokój z nim. Nic już mu nie pisze. Pójdę gdzieś do nas na miasto może znajdę kogoś kto mi z nim zrobi emotka  
już się odwkurzyłem emotka  nowy tydzien, nowy ja emotka  

Chyba najgorsze co można zrobić to formatować baterie . Absolutnie , w smartfonach takich rzeczy nie wolno robić (to działało w tel.komorkowych na innych bateriach) Mało tego telefon nie powinien być rozładowywany do końca ( to skraca żywotność baterii ,a czasami potrafi sie juz nie uruchomić i trzeba robić twardy reset ) . W wielu telefonach w kartach gwarancyjnych jest zapis. Żeby unikać rozładowywania telefonu) Czesto baterie trzymają krótko , bo albo są powgrywane aplikacje ,które pobierają duzo baterii (bywa ,ze człowiek nawet o tych aplikacjach nie wie)  lub telefon ma kiepski zasięg i wciąż go szuka ( z tym zasięgiem w każdym modelu telefonu jest inaczej ) . 
A mnie wkurza choroba ... tydzień czasu mnie trzyma , a o L4 mogę zapomnieć. 

Gość: amif

#6468609 Napisano: 01.03.2018 14:02:07

amif napisał(a):

Dziwne bo razem z moją poczta wysyłałam kumpeli i ona ma kuferek a mój bon gdzie.{dwie przesyłki dwie koperty} emotka

PNie bardzo rozumiem... wysłałas 2 listy niepolecone. 1 trafił do smolara drugi nie... po prostu jeden gdzieś zaginął ale tego nei udowodnisz bo nie ma potwierdzenia nadania. każdy mógłby napisać że wysłał listem paragon ale nie doszedł. Będzie nauczka na nastepny raz... żeby wysyłać poleconym

okazuje się, że nie tylko moje przesyłki zaginęły, 2 osoby z forum i taka sama sytuacja, ja typuję jednak Smolara, zwłaszcza, że odpisali że "być może" to błąd osoby segregującej pocztę, mimo, że zawsze opisuję koperty nazwą konkursu
0 0

ace

#6468668 Napisano: 01.03.2018 15:56:29

shineoff napisał(a):

ja do pracy ledwo dojechałam... czekając na autobus który nie przyjezdzał... owinieta w wielki szal, grubą kurtkę i patrząc na Pana który miał płaszczyk krótszy niż mój sweter pod kurtkę emotka

a ja dziś na rowerze jechałam do pracy emotka - w sumie jak zwykle. Ale zarówno wczoraj jak i w pon jechałam komunikacją miejską. Na rowerze zajmuje mi to 30-40min, komunikacją (40-50min), a tak w takie siarczyste mrozy, pomimo 21wieku i najnowocześniejszych taborów w pon. jechałam 1,5godz (z czego przeszłam z buta 3 przystanki (bo tramwaje nie jeździły)), a wczoraj 80min... (bo również tramwaje nie jeździły..., ostatecznie część przejechałam komunikacją miejską, 2 przystanki przeszłam z buta, a kolejne dwa przejechałam na rowerze miejskim emotka ). dziś już przeprosiłam się z rowerem i obiecałam, że go nigdy nie opuszczę emotka
A wkurza mnie jeszcze, że do krakowskich autobusów przy takich mrozach ludzie wsiadają w bikini - bo to chyba jedyny powód dlaczego trzeba tak w nich grzać emotka
0 0

norweska20

#6468687 Napisano: 01.03.2018 16:30:33
zapis w loterii Nescafe :
Każdy Uczestnik może wziąć udział w Loterii dowolną liczbę razy, pod warunkiem,że każdorazowo spełnione są warunki określone w Regulaminie. Z tym zastrzeżeniem,
że 1 (słownie: jeden) Uczestnik może wygrać maksymalnie 2 (słownie: dwie) nagrody w
Loterii, jedną z grupy nagród, o których mowa w § 5 ust. 2 pkt b)-c) poniżej i jedną Nagrodę
Główną. Natomiast z jednego adresu może wygrać maksymalnie 1 (słownie: jedna) osoba.
Nie żebym miała seryjne szczęscie w loteriach i na zapas się bała - ale jedno 100 zł na  1 adres domowy emotka
0 0

joan

#6468715 Napisano: 01.03.2018 18:07:01
norweska20 napisał(a):

zapis w loterii Nescafe : (...) z jednego adresu może wygrać maksymalnie 1 (słownie: jedna) osoba.
Nie żebym miała seryjne szczęscie w loteriach i na zapas się bała - ale jedno 100 zł na  1 adres domowy  emotka

Oj przecież wiadomo, że gdy przychodzą dwie nagrody na jeden adres, to ludziom się w d* przewraca! Biegają nago po ulicach wykrzykując wywrotowe hasła, myją nogi szamponem na porost włosów i łykają Apap na noc, choć słońce w zenicie. Na szczęście niektórzy organizatorzy dbają o jedność rodziny oraz należny szacunek wobec miru domowego... i właśnie dlatego nie możesz wygrać np. dwóch płynów do mycia naczyń. Bo by Cię zwyczajnie po* od tego dobrobytu! emotka

dolly

#6468719 Napisano: 01.03.2018 18:13:44
ace napisał(a):

shineoff napisał(a):

a ja dziś na rowerze jechałam do pracy emotka - w sumie jak zwykle. Ale zarówno wczoraj jak i w pon jechałam komunikacją miejską. Na rowerze zajmuje mi to 30-40min, komunikacją (40-50min), a tak w takie siarczyste mrozy, pomimo 21wieku i najnowocześniejszych taborów w pon. jechałam 1,5godz (z czego przeszłam z buta 3 przystanki (bo tramwaje nie jeździły)), a wczoraj 80min... (bo również tramwaje nie jeździły..., ostatecznie część przejechałam komunikacją miejską, 2 przystanki przeszłam z buta, a kolejne dwa przejechałam na rowerze miejskim emotka ). dziś już przeprosiłam się z rowerem i obiecałam, że go nigdy nie opuszczę emotka
A wkurza mnie jeszcze, że do krakowskich autobusów przy takich mrozach ludzie wsiadają w bikini - bo to chyba jedyny powód dlaczego trzeba tak w nich grzać emotka

buahahahabuabua a do mnie dzisiaj Pan w sklepie mówi "a Pani to chyba na K2 się wybiera" emotka
emotka

Gość: barcza

#6468750 Napisano: 01.03.2018 19:24:03
cb656 napisał(a):

norweska20 napisał(a):

zapis w loterii Nescafe :
Każdy Uczestnik może wziąć udział w Loterii dowolną liczbę razy, pod warunkiem,że każdorazowo spełnione są warunki określone w Regulaminie. Z tym zastrzeżeniem,
że 1 (słownie: jeden) Uczestnik może wygrać maksymalnie 2 (słownie: dwie) nagrody w
Loterii, jedną z grupy nagród, o których mowa w § 5 ust. 2 pkt b)-c) poniżej i jedną Nagrodę
Główną. Natomiast z jednego adresu może wygrać maksymalnie 1 (słownie: jedna) osoba.
Nie żebym miała seryjne szczęscie w loteriach i na zapas się bała - ale jedno 100 zł na  1 adres domowy  emotka

No i bardzo dobrze. Zachłannym hurtownikom mówimy stanowcze nie! emotka emotka

w ostatnim z Nescafe było chyba 10 nagród na osobę, nie na adres i małe saszetki do zakupu a teraz 10 zł i jedna nagroda 
0 0

Gość: barcza

#6468754 Napisano: 01.03.2018 19:29:35
joan napisał(a):

norweska20 napisał(a):

zapis w loterii Nescafe : (...) z jednego adresu może wygrać maksymalnie 1 (słownie: jedna) osoba.

Oj przecież wiadomo, że gdy przychodzą dwie nagrody na jeden adres, to ludziom się w d* przewraca! Biegają nago po ulicach wykrzykując wywrotowe hasła, myją nogi szamponem na porost włosów i łykają Apap na noc, choć słońce w zenicie. Na szczęście niektórzy organizatorzy dbają o jedność rodziny oraz należny szacunek wobec miru domowego... i właśnie dlatego nie możesz wygrać np. dwóch płynów do mycia naczyń. Bo by Cię zwyczajnie po* od tego dobrobytu! emotka

własnie dlatego wykonałam telefon do mojej córki , żeby nie grała w konkursie bo matce z racji wieku , należy się te 100 zł   
3 joan, mia, radosna 0

zaczytana-pola

#6468762 Napisano: 01.03.2018 19:40:33
joan napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Zastanawiałabym się nad tą dbałością o jedność rodziny. Gorzej, jak się chłop z babą pozabijają, bo jedno wygra, a drugie wygrać nie może. Albo co gorsze, jedno wygra, drugie wygra, regulaminu nie doczytają i nagroda przepadnie. Rozwód gwarantowany emotka

olunka

#6468778 Napisano: 01.03.2018 19:58:58
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Zastanawiałabym się nad tą dbałością o jedność rodziny. Gorzej, jak się chłop z babą pozabijają, bo jedno wygra, a drugie wygrać nie może. Albo co gorsze, jedno wygra, drugie wygra, regulaminu nie doczytają i nagroda przepadnie. Rozwód gwarantowany emotka

no albo dojdzie do separacji zeby miec inne adresyemotka

asantesana

#6468829 Napisano: 01.03.2018 21:31:15
Nie, nie mam siły się wkurzać, jest mi niewymownie smutno, że nie mam swojego mieszkania i muszę mieszkać nad sąsiadem palantem, który utrudnia mi życie każdego dnia swoją mega hałaśliwą, nieliczącą się z nikim osobą i śpiewem operowym o każdej porze dnia i nocy (ewentualnie przybijaniem gwoździ o 2 w nocy), a ja nie mogę z tym nic zrobić...
Nie, nie chcę porad typu dzwoń na policję itd., chcę tylko przytulenia i zrozumienia. emotka
0 0

mia

#6468834 Napisano: 01.03.2018 21:35:52
asantesana napisał(a):

Nie, nie mam siły się wkurzać, jest mi niewymownie smutno, że nie mam swojego mieszkania i muszę mieszkać nad sąsiadem palantem, który utrudnia mi życie każdego dnia swoją mega hałaśliwą, nieliczącą się z nikim osobą i śpiewem operowym o każdej porze dnia i nocy (ewentualnie przybijaniem gwoździ o 2 w nocy), a ja nie mogę z tym nic zrobić...
Nie, nie chcę porad typu dzwoń na policję itd., chcę tylko przytulenia i zrozumienia.  emotka

emotka emotka emotka Kiedyś się to zmieni, na pewno!
I powiedz mi to samo (może być w duchu) - choć nie chodzi o dom.emotka
1 brucee 0

asantesana

#6468836 Napisano: 01.03.2018 21:39:06
mia napisał(a):

asantesana napisał(a):

Nie, nie chcę porad typu dzwoń na policję itd., chcę tylko przytulenia i zrozumienia.  emotka

I powiedz mi to samo (może być w duchu) - choć nie chodzi o dom. emotka

To się nie zmienia 8 lat, nie wierzę już w zmiany.
Mówię Ci w duchu emotka
1 mia 0

mia

#6468838 Napisano: 01.03.2018 21:42:02
asantesana napisał(a):

mia napisał(a):

asantesana napisał(a):

I powiedz mi to samo (może być w duchu) - choć nie chodzi o dom. emotka

To się nie zmienia 8 lat, nie wierzę już w zmiany.
Mówię Ci w duchu emotka

Nie twierdzę, że sąsiad-wariat się zmieni. Zmieni się, bo kiedyś będziesz mieć własny dom. emotka Howgh!
0 0