Wkurza mnie...

nanajka81

#6466944 Napisano: 24.02.2018 07:58:36
stamp2 napisał(a):

Na początku roku słyszałem kilka razy prognozę pogody że w lutym będzie wiosna emotka nie pamiętam kto to był, bo dzisiaj serdecznie bym pogratulował tej prognozy emotka jest przepiękna wiosna -7C i śnieg.Jasnowidz to był, czy jak? emotka

a najlepsze jest to że podobno cały marzec ma być ziiiiiiimny... A jak dobrze pójdzie to i Wielkanoc będzie znowu zimowa i lany poniedziałek też... emotka
0 0

lola.lola

#6466966 Napisano: 24.02.2018 10:46:15
Wkurza mnie sytuacja na allegro.
Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają sprzedającego w następujący sposób "Czas dostawy miał wynosić max 14 dni, przesyłka doszła po 40 dniach, co do oryginalności towaru również mam zastrzeżenia, chyba podróbki." po czym dają POZYTYWNY. I w ten sposób gdy znajdę sobie odpowiednie buty, sprawdzam opinię o sprzedającym i widzę, że ma 200 pozytywnych komentarzy i 5 negatywnych decyduję się na zakup. A później po miesiącu czekania na przesyłkę zaglądam na ten profil jeszcze raz i dopiero po przeczytaniu tych wszystkich POZYTYWNYCH opinii (teoretycznie) ZADOWOLONYCH z zakupów klientów widzę jaka jest sytuacja. 

Postanowiłam wystawić tej osobie opinię NEGATYWNĄ bo nie zgadzał się czas dostawy ani sam towar (zależało mi na całych czarnych butach bez żadnych wstawek w innych odcieniach - na zdjęciach buty były "soczyście" czarne - otrzymałam wyblakłe, matowe, bardziej szare niż czarne). Sam towar pomijam, kupię drugie. Chodzi mi o czas dostawy. Po przeczytaniu regulaminu zdecydowałam się na zakup odpowiednio wcześniej bo chciałam aby buty na pewno dotarły przed planowanym wyjazdem na urlop. Dotarły dwa tygodnie później.

Tak jak wspomniałam wystawiłam negatywny komentarz bo byłam niezadowolona z zakupów. Następniedostałam od sprzedającego 7 maili z obelgami a na koniec z prośbą o usunięcie. Wszystkie zignorowałam, komentarza oczywiście nie usunęłam. 

Być może z tego powodu ludzie wolą zakupy ocenić jako pozytywne a w opisie napisać, że w zasadzie wszystko się nie zgadza ale moim zdaniem takie postępowanie tylko wprowadza innych w błąd. Szkoda.

assal

#6466974 Napisano: 24.02.2018 11:42:00
To co wszystkich mnie wkurza, czyli kolejny marny konkurs promocyjny, jaki widzę właśnie w gazetce C4.
Zrób zakupy za 40 zł, a może jeden z pięciu zestawów biżuterii trafi do ciebie? emotka
(Kupić produkty i wygrać kolejne, to jak akcja: dwa w cenie jednego emotka . To mam ciągle bez tracenia czasu na wymyślanie czegokolwiek).

Niebieska_Laguna

#6466976 Napisano: 24.02.2018 11:55:23
lola.lola napisał(a):

Wkurza mnie sytuacja na allegro.
Nie rozumiem ludzi, którzy oceniają sprzedającego w następujący sposób "Czas dostawy miał wynosić max 14 dni, przesyłka doszła po 40 dniach, co do oryginalności towaru również mam zastrzeżenia, chyba podróbki." po czym dają POZYTYWNY. I w ten sposób gdy znajdę sobie odpowiednie buty, sprawdzam opinię o sprzedającym i widzę, że ma 200 pozytywnych komentarzy i 5 negatywnych decyduję się na zakup. A później po miesiącu czekania na przesyłkę zaglądam na ten profil jeszcze raz i dopiero po przeczytaniu tych wszystkich POZYTYWNYCH opinii (teoretycznie) ZADOWOLONYCH z zakupów klientów widzę jaka jest sytuacja. 

Postanowiłam wystawić tej osobie opinię NEGATYWNĄ bo nie zgadzał się czas dostawy ani sam towar (zależało mi na całych czarnych butach bez żadnych wstawek w innych odcieniach - na zdjęciach buty były "soczyście" czarne - otrzymałam wyblakłe, matowe, bardziej szare niż czarne). Sam towar pomijam, kupię drugie. Chodzi mi o czas dostawy. Po przeczytaniu regulaminu zdecydowałam się na zakup odpowiednio wcześniej bo chciałam aby buty na pewno dotarły przed planowanym wyjazdem na urlop. Dotarły dwa tygodnie później.

Tak jak wspomniałam wystawiłam negatywny komentarz bo byłam niezadowolona z zakupów. Następniedostałam od sprzedającego 7 maili z obelgami a na koniec z prośbą o usunięcie. Wszystkie zignorowałam, komentarza oczywiście nie usunęłam. 

Być może z tego powodu ludzie wolą zakupy ocenić jako pozytywne a w opisie napisać, że w zasadzie wszystko się nie zgadza ale moim zdaniem takie postępowanie tylko wprowadza innych w błąd. Szkoda.

Ja bym te e-maile zgłosiła do Allegro, może by zablokowali tego sprzedawcę, a nawet posunęła się z tym dalej, jeśli naprawdę był to mocne obelgi. Np. skonsultowała z policją, choć wiadomo, że nie każdy ma na to czas i różnie to bywa ze zgłaszaniem takich spraw. Ale osobiście uważam, że nie powinno się dawać przyzwolenia na takie agresywne zachowanie. Dziś to e-mail w internecie, a jutro? Zaatakuje ta osoba kogoś w kolejce do kasy albo kasjerkę? Niestety, nie raz byłam świadkiem takich okropnych zachowań, aż ochrona musiała interweniować. Niektórym się wydaje, że mogą być bezkarnie agresywni emotka  
0 0

cc_investigator

#6466983 Napisano: 24.02.2018 12:06:51
stamp2 napisał(a):

Na początku roku słyszałem kilka razy prognozę pogody że w lutym będzie wiosna emotka nie pamiętam kto to był, bo dzisiaj serdecznie bym pogratulował tej prognozy emotka jest przepiękna wiosna -7C i śnieg.Jasnowidz to był, czy jak? emotka

Merytorycznie rzecz ujmując (żem geograf), pogodę naprawdę skutecznie da się prognozować na 3 dni do przodu. A my uwielbiamy tzw. prognozy długoterminowe, które mają szanse pół na pół emotka Więc się je dla nas robi emotka
0 0

Gość: awi

#6467019 Napisano: 24.02.2018 15:55:38
cb656 napisał(a):

Warto jednaj wierzyć ludowym porzekadłom, powiedzenie o kwietniu-pletniu nie wzięło się przecież z niczego emotka

Ciekawi mnie czy to powiedzenie o kwietniu-pletniu funkcjonuje w Czechach i ew. jak brzmi,  bo przecież kveten to po czesku oznacza maj :

Tu gdzie mieszkam zimy nie było, chociaż ciągle słyszę narzekania na "wielkie mrozy", dzisiaj np siarczysty mróz -4C i trochę białych plam pośniegowych, co to za zima?
0 0

masza

#6467023 Napisano: 24.02.2018 16:16:26
nanajka81 napisał(a):

stamp2 napisał(a):

a najlepsze jest to że podobno cały marzec ma być ziiiiiiimny... A jak dobrze pójdzie to i Wielkanoc będzie znowu zimowa i lany poniedziałek też... emotka

u mnie we Wielkopolsce do 10 marca tylko zimno- później juz ocieplenie
http://www.ekolog...ec,2018,caly-miesiac
0 0

pioge7

#6467188 Napisano: 25.02.2018 18:14:32
wkurza mnie gościu z allegro. Kupiłem telefon u niego, szybko się rozładowywał dałem na reklamację, po reklamacji to samo... później wymienił telefon na nowy i dalej to samo... Jak wystawiłem mu negatywa to straszy sądem....
MAKABRA!
1 lola.lola 0

pioge7

#6467262 Napisano: 26.02.2018 05:17:35
koniczynka123 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkurza mnie gościu z allegro. Kupiłem telefon u niego, szybko się rozładowywał dałem na reklamację, po reklamacji to samo... później wymienił telefon na nowy i dalej to samo... Jak wystawiłem mu negatywa to straszy sądem....
MAKABRA!

Są takie modele telefonów, w których nowa bateria nie trzyma nawet dnia. Warto przed zakupem poczytać w necie. Sama się nacięłam na 2 modele telefonów, niby tańsze ale baterie o emotka rozbić
Wg mnie negatyw był niesłuszny skoro wymieniał Ci na inny telefon

Wymienił, i to samo było... mama wzięła telefon do roboty i sie rozładował chociaż miał ponad 40% a nie używała go prawie wcale bo raz na 10 minutowej przerwie. I po pracy tel już wyłączony był. Pisałem do gościa to mi pisał że nie wierzy mi... No i mam tel co nie działa emotka  tzn działa ale nie wiadomo ile ... 
0 0

nanajka81

#6467281 Napisano: 26.02.2018 08:48:36
wkurza mnie poczta polska emotka
w styczniu wyslalam list polecony ekonomiczny - dotarl po 15 dniach bez naklejki że jest polecony. Odbiorca nie dostal zadnego awizo tylko dostal wciśnięty w skrzynkę, podarty list. Poczta na reklamację nie odpisała mimo iż minęło ponad 30 dni.

Druga sytuacja: na konkurs odesłałam paragon w czwartek rano, listem poleconym priorytetowym i oczywiście do tej pory do adresata nie dotarł a w śledzeniu przesyłki jest tylko "w transporcie". Kurde, tyle kasy się płaci za przesyłkę priorytetową po to żeby szła jak ekonomiczna? Jaki to sens??
0 0

nanajka81

#6467282 Napisano: 26.02.2018 08:50:18
pioge7 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

MAKABRA!

Są takie modele telefonów, w których nowa bateria nie trzyma nawet dnia. Warto przed zakupem poczytać w necie. Sama się nacięłam na 2 modele telefonów, niby tańsze ale baterie o emotka rozbić

Wymienił, i to samo było... mama wzięła telefon do roboty i sie rozładował chociaż miał ponad 40% a nie używała go prawie wcale bo raz na 10 minutowej przerwie. I po pracy tel już wyłączony był. Pisałem do gościa to mi pisał że nie wierzy mi... No i mam tel co nie działa emotka  tzn działa ale nie wiadomo ile ... 

a jaki to model telefonu? może masz włączoną jakąś aplikację "żrącą" baterię? a może nie sformatowałeś baterii jak należy? Przy pierwszych 3 ładowaniach bodajże trzeba wykonać jakiś myk żeby bateria trzymała energię. Dziwne że gościu Ci wymienił cały telefon a nie baterię. Mogłeś zażądać od gościa kasy na nową baterię i po prostu sobie ją kupić (przynajmniej ja bym tak zrobiła).
0 0

kumulacja

#6467285 Napisano: 26.02.2018 08:58:09
nanajka81 napisał(a):

w styczniu wyslalam list polecony ekonomiczny - dotarl po 15 dniach bez naklejki że jest polecony. Odbiorca nie dostal zadnego awizo tylko dostal wciśnięty w skrzynkę, podarty list. Poczta na reklamację nie odpisała mimo iż minęło ponad 30 dni.

Druga sytuacja: na konkurs odesłałam paragon w czwartek rano, listem poleconym priorytetowym i oczywiście do tej pory do adresata nie dotarł a w śledzeniu przesyłki jest tylko "w transporcie". Kurde, tyle kasy się płaci za przesyłkę priorytetową po to żeby szła jak ekonomiczna? Jaki to sens??

Wysłałam list polecony. Śledzę przesyłkę po 5 dniach i widzę napis: Próba doręczenia. Adresat twierdzi, że nic nie doręczono.
Po 8 dniach od wysłania idzie na pocztę i pyta o list. List sobie leży, żadnej próby doręczenia nie było i awiza też nie było, bo - jak stwierdziła pani w okienku większość listonoszy jest chorych i nie ma kto roznosić nawet awiz. Wszystko działo się w ubiegły piątek. Dobrze, że list jednak dotarł i mogłam podać numer listu poleconego adresatowi. 
0 0

anialistopad

#6467286 Napisano: 26.02.2018 09:05:59
nanajka81 napisał(a):

Poczta Ci nie odpisze olewaja reklamacje. Idz do rzecznika praw konsumenta po jego interwencji w ciagu tygodnia mialam odp i kase na konto za zagubiony list
0 0

jokan

#6467287 Napisano: 26.02.2018 09:09:17
anialistopad napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Poczta Ci nie odpisze olewaja reklamacje. Idz do rzecznika praw konsumenta po jego interwencji w ciagu tygodnia mialam odp i kase na konto za zagubiony list

moja reklamacje tez zlali, po terminie dzwonilam i dzwonilam, az podano mi numer do kobiety ktora sie reklamacjami zajmuje i powiedziala, ze dostane zwrot kasy jeszcze tego samego dnia i tak faktycznie bylo...ale ile sie nadzwonilam to moje....masakra
0 0

nanajka81

#6467289 Napisano: 26.02.2018 09:26:30
jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

moja reklamacje tez zlali, po terminie dzwonilam i dzwonilam, az podano mi numer do kobiety ktora sie reklamacjami zajmuje i powiedziala, ze dostane zwrot kasy jeszcze tego samego dnia i tak faktycznie bylo...ale ile sie nadzwonilam to moje....masakra

o matko toście mnie dobiły... no nic, to będę ich gnębić bo nie po to się tyle kasy płaci żeby przesyłki znikały i magicznie się pojawiały po xx dniach a ja cała wkurzona siedzę i próbuję się dowiedzieć co się stało z przesyłką...
0 0

pioge7

#6467292 Napisano: 26.02.2018 09:32:07
nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

MAKABRA!

a jaki to model telefonu? może masz włączoną jakąś aplikację "żrącą" baterię? a może nie sformatowałeś baterii jak należy? Przy pierwszych 3 ładowaniach bodajże trzeba wykonać jakiś myk żeby bateria trzymała energię. Dziwne że gościu Ci wymienił cały telefon a nie baterię. Mogłeś zażądać od gościa kasy na nową baterię i po prostu sobie ją kupić (przynajmniej ja bym tak zrobiła).

To telefon dla mamy taki model z klapką, żaden smartfon, nie ma aplikacji. Sprawdziłem w domu, ten najnowszy model miał 41% po wykonaniu telefonu (6minut) już 22% baterii. emotka  powiedział za drugim razem że coś w stykach kabli jest nie tak jak bateria nie działa. Za 3 razem napsiał ze mi nie wierzy... No nic. Telefon wezmę gdzieś do miasta, może ktoś mi go sprawdzi bo z tym panem nie chce już nic pisać bo on swoje (że telefon działa prawidłowo) a ja wiem swoje bo przecież używamy to wiemy jak się zachowuje. 
0 0

joan

#6467377 Napisano: 26.02.2018 12:21:43
T-Mobile dziady jedne -> nigdy nie udzieliłam im żadnej zgody na jakiekolwiek przesyłanie mi ofert od nich czy też ich badziewnych partnerów handlowych, a od rana dostałam ze 12 smsów... od T-Mobile na zlecenie BMW Sikora emotka
1 kumulacja 0

zezowaty_kot

#6467380 Napisano: 26.02.2018 12:31:11
joan napisał(a):

T-Mobile dziady jedne -> nigdy nie udzieliłam im żadnej zgody na jakiekolwiek przesyłanie mi ofert od nich czy też ich badziewnych partnerów handlowych, a od rana dostałam ze 12 smsów... od T-Mobile na zlecenie BMW Sikora emotka

Pff, do nas listonosz przyniósł rano ponad 30 kopert od timobajl emotka
1 shineoff 0

joan

#6467381 Napisano: 26.02.2018 12:34:59
zezowaty_kot napisał(a):

Pff, do nas listonosz przyniósł rano ponad 30 kopert od timobajl emotka

Zimno na dworze, możesz napalić w kominku emotka

BTW: nie wiedziałam, że BMW to takie cieniasy na rynku motoryzacyjnym, że klientów szukają poprzez smsowy spam. Muszę ich poprosić o wyjaśnienia w tej sprawie emotka
0 0

pioge7

#6467382 Napisano: 26.02.2018 12:37:00

nanajka81 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

MAKABRA!

ja do swoich tel musiałam kupić zupełnie inną baterie, ciut grubsza ale trzyma 5 dni. Co prawda telefon juz dobrze się nie domyka ale mam przynajmniej spokój z ładowaniami. tak jak pisałam najlepiej przed zakupem poczytać informacje na wielu forach bo mniej nerwów jest po zakupie A nie miał gościu opcji zwrotu towaru?

Wlasnie czytałem i dość opinie fajne były. 
Mial, ale telefon używany po reklamacji i nie da się zwrócić. 
Pale już se dałem spokój z nim. Nic już mu nie pisze. Pójdę gdzieś do nas na miasto może znajdę kogoś kto mi z nim zrobi emotka  
już się odwkurzyłem emotka  nowy tydzien, nowy ja emotka