Wkurza mnie...

cherry_coke

#6501371 Napisano: 22.06.2018 21:19:02
iszhara napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Wiem, że ludzie mają różne zainteresowania i różne rzeczy się im podobają, ale...
Przyszła koszulka z Biedry z 4Move. Super, sportowa, oddychająca, z boku wstawki materiału dziurkowanego, nawet rozmiar mojego starego... No i kuźka zachodzę w głowę kto wymyślił żeby mi pierdyknąć na tej zarąbistej koszulce podpis Nawałki. 

O tym samym dokładnie pomyślałam - a może by spróbować zastosować jakieś pranie chemiczne - bo napis jest chyba wykonany flamastrem, prawda? emotka

Już sobie wyobrażam jak prosisz w pralni żeby usunęli Ci z koszulki podpis jakiego tam Nawałki emotka  
Poza tym myślę że jakiś ślad zostanie i będzie po koszulce, a dopóki jest dobry podpis można sprzedać za dobrą cenę. 
1 iszhara 0

Just222

#6501410 Napisano: 22.06.2018 23:28:23
Wkurza mnie pewien  ą i ę ciagle wymądrzający się na forum emotka   gdzie nie wejdę, tam jego komentarze emotka

tereniagno

#6501413 Napisano: 22.06.2018 23:34:47
Nie mogę otworzyć skrzynki mailowej:emotka W związku z trwającymi pracami administracyjnymi, Twoja skrzynka jest obecnie niedostępna. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i zapraszamy ponownie później.
0 0

taalvikki

#6501414 Napisano: 22.06.2018 23:40:45
Just222 napisał(a):

Wkurza mnie pewien  ą i ę ciagle wymądrzający się na forum  emotka   gdzie nie wejdę, tam jego komentarze  emotka

a to nieładnie tak mówić o jakiejś osobie, która jest członkiem wspólnego forum i ma pozwolenie na pisanie na nim. jak coś się nie podoba, to można to ładniej ująć i napisać np. "nie podobają mi się opinie pewnego ę czy ą". atakowanie personalnie jest słabe. i... wkurzające. emotka
0 1 Just222

taalvikki

#6501415 Napisano: 22.06.2018 23:46:07
cherry_coke napisał(a):

cb656 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Po zdjęciu nie widać czy jest to zwykła bawełniana koszulka Nike czy sportowa termoaktywna, taka z wyżej półki. Wiem, o co grałam. Ubolewam, że porządna koszulka nie będzie noszona

Eeee, tego... nie, żebym się czepiał. Naprawdę tego nie rozumiem emotka
Czyli jakby była nieporządna, zwykła bawełniana, z podpisem, o którym wiedziałaś, to byłaby noszona? emotka
Ale że jest porządna, termoaktywna, z podpisem, o którym wiedziałaś, to już nie będzie noszona?
Musze się kawy napić. emotka

Nie, to jest koszulka kolekcjonerska, więc z założenia nie jest do noszenia. Zwykłej bawełnianej nie byłoby mi żal, bo mam ich na pęczki, a do biegania termoaktywna zawsze się przyda. Szczególnie, że ta ma bardzo fajny materiał i wstawki po bokach żeby człowiek się tak nie pocił i tyle. A zwykle szkoda mi kasy na takie ekstra koszulki. 

to ja już w ogóle wysiadam. ubolewamy, że nosić się nie da, ale przecież to i tak nie do noszenia, tylko kolekcjonowania. ja za głupia jednak jestem emotka

zwłaszcza, że nadal nie wiem, czemu jest nie do noszenia.
0 0

Just222

#6501418 Napisano: 22.06.2018 23:59:13
cb656 napisał(a):

Just222 napisał(a):

Wkurza mnie pewien  ą i ę ciagle wymądrzający się na forum  emotka   gdzie nie wejdę, tam jego komentarze  emotka

Prosta rada: NIE WCHODŹ na to forum emotka Unikniesz stresu, wrzodów i ogólnego fąfą emotka

Wujek "dobra rada" emotka emotka emotka
0 0

pionas

#6501421 Napisano: 23.06.2018 00:23:16
cb656 napisał(a):

To wkurzające emotka Jak można ludziom robić takie niespodzianki, by tuż po północy dodawać tyle nowych konkursów do bazy?!
pionas, czemu nie śpisz? Marsz do łóżka! emotka O tej porze to tylko emeryci i cb buszuje w necie emotka

a no po to żeby od rana mieli już w co grać emotka
lepiej po północy niż po 23 emotka
0 0

tereniagno

#6501422 Napisano: 23.06.2018 01:29:00
Wkurza mnie wszystkoemotka Zaczęło się od tego,że po południu zaliczyłam glebę,kolano zdarte i na łokciu siniec i boli.emotka
Do tej chwili nie mogę otworzyć skrzynki mailowej, bo niedostępna jest- prace administracyjne.emotka
Teraz nie działa drukarka, wydrukowałam co potrzebowałam i chciałam coś zeskanować,-komunikat-nie może wyszukać komputera(ale z komputera wydrukowała) emotka Cały czas normalnie działała, dziś jakby się uwzięła. emotka Wszystko sprawdziłam, jest zainstalowana, podłączona do komputera i nie chce skanowaćemotka
Chyba wszystko wyłączę i pójdę spać.Może rano sama się naprawiemotka
0 0

Gość: mariolakal

#6501426 Napisano: 23.06.2018 04:01:44
cb656 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie wszystko emotka Zaczęło się od tego,że po południu zaliczyłam glebę,kolano zdarte i na łokciu siniec i boli. emotka
Do tej chwili nie mogę otworzyć skrzynki mailowej, bo niedostępna jest- prace administracyjne. emotka
Teraz nie działa drukarka, wydrukowałam co potrzebowałam i chciałam coś zeskanować,-komunikat-nie może wyszukać komputera(ale z komputera wydrukowała) emotka Cały czas normalnie działała, dziś jakby się uwzięła. emotka Wszystko sprawdziłam, jest zainstalowana, podłączona do komputera i nie chce skanować emotka
Chyba wszystko wyłączę i pójdę spać.Może rano sama się naprawi emotka

Idź spać. O tej porze to tylko chorzy buszują: emeryci, co to nie mogą dospać i gupi cebe emotka

Tereniagno: rozumiem Cię doskonale... Moje "sprzęty" często wysiadają po północy i poradzić sobie nie potrafię... emotka
cb656: nie jestem chora (mam taką nadzieję), a do emerytury mi jeszcze troszkę brakuje... Znaczy się, jestem gupia... emotka
PS. Pozdrawiam serdecznie... Z racji późnej godziny i niechęci Morfeusza, który nie chce mnie wziąć w swoje objęcia, odwiedziłam ten wątek... emotka  Zazwyczaj tego nie robię żeby się nie wkurzać... emotka
0 0

agakaz2

#6501434 Napisano: 23.06.2018 07:14:53
tereniagno napisał(a):

Nie mogę otworzyć skrzynki mailowej: emotka W związku z trwającymi pracami administracyjnymi, Twoja skrzynka jest obecnie niedostępna. Przepraszamy za wszelkie niedogodności i zapraszamy ponownie później.

Mnie wkurzyła moja skrzynka na interia.
Napisało błędne hasło - jak błędne jak nie zmieniłam wr. Co się okazało musiałam na komp zalogować i potwierdzić zgody rodo bo na komórce widać nie było 
0 0

jokan

#6501442 Napisano: 23.06.2018 07:51:27
wkurzaja mnie posty na FB - wystawka świadectw z czerwonym paskiem, wyroznien, pucharow, nagrod, dyplomow...etc.

pioge7

#6501449 Napisano: 23.06.2018 08:29:04
Wkurza mnie facebook. 
Jak dodaje fajne nowości to moje konto albo wcale nie dostaje tych nowości albo na końcu, ale jak ukryć głęboko opcje wyświetlania postów po NAJNOWSZYCH to już moje konto pierwsze 
0 0

pioge7

#6501457 Napisano: 23.06.2018 10:10:00
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurza mnie facebook. 
Jak dodaje fajne nowości to moje konto albo wcale nie dostaje tych nowości albo na końcu, ale jak ukryć głęboko opcje wyświetlania postów po NAJNOWSZYCH to już moje konto pierwsze 

Na fanpage możesz określić preferencje wyświetlania. Używasz domyślnych? Korzystałeś z możliwości zmian tych ustawień?

Działa to w aplikacji mobilnej? 
0 0

ziolko

#6501532 Napisano: 23.06.2018 17:15:17
jokan napisał(a):

wkurzaja mnie posty na FB - wystawka świadectw z czerwonym paskiem, wyroznien, pucharow, nagrod, dyplomow...etc.

Tiaa.. też mnie to wkurza.
W ogóle dziwię się, jakim cudem skończyłam różne szkoły i studia BEZ udostępniania zdjęć wszystkim wokoło, nawet jeśli nie byli zainteresowani. 
Jak podstawówkę jeszcze rozumiem, tak zdjęć z obrony pracy na studiach nie rozsyłałam wszystkim mailem i nie zrobiłam zdjęcia na ścianę emotka emotka

cherry_coke

#6501538 Napisano: 23.06.2018 17:47:59
ziolko napisał(a):

jokan napisał(a):

W ogóle dziwię się, jakim cudem skończyłam różne szkoły i studia BEZ udostępniania zdjęć wszystkim wokoło, nawet jeśli nie byli zainteresowani. 
Jak podstawówkę jeszcze rozumiem, tak zdjęć z obrony pracy na studiach nie rozsyłałam wszystkim mailem i nie zrobiłam zdjęcia na ścianę  emotka emotka

A mnie wkurza to, że przez wiele lat wmawiano mi, że to 5 i 6, te wzorowe świadectwa to moja przyszłość. 

notta

#6501542 Napisano: 23.06.2018 18:17:44
cherry_coke napisał(a):

ziolko napisał(a):

jokan napisał(a):

Jak podstawówkę jeszcze rozumiem, tak zdjęć z obrony pracy na studiach nie rozsyłałam wszystkim mailem i nie zrobiłam zdjęcia na ścianę  emotka emotka

A mnie wkurza to, że przez wiele lat wmawiano mi, że to 5 i 6, te wzorowe świadectwa to moja przyszłość. 

skąd ja to znam emotka . Niestety studia i dobre oceny nie są gwarancją sukcesu i dobrej pracy emotka
Teraz liczą się "znajomości" i przygotowanie kandydata do pracy, ja to nazywam "ogarnięciem". W ostatnim tygodniu miałam 3 przedsiębiorców (branże: dziennikarstwo, 2x kultura)  na kawie, którzy szukali po znajomych sprawdzonych ludzi do pracy bo na castingi, czy czytanie CV nie mają czasu. Wolą ludzi z polecenia. Nie miałam kogo im polecić.. 

Tak na marginesie sama miałam ostatnio 3 praktykantów, którzy przychodzili do mnie na 4h (mieli być na 8h) przez 30 minut wprowadzałam ich do pracy, do tego co mają robić, patrzyli na mnie jakbym się z choinki urwała. A po godzinie ich pracy samodzielnej spali mi na stołach chyba z przemęczenia życiem emotka . Oczekiwania finansowe tych młodych osób były dla mnie kolosalne jak na ich podejście do pracy.. min. 2000zł na rękę na start (po okresie próbnym podwyżka, praca po 8h i weekendy wolne). P.s. oni na studia nie zamierzają iść bo zamiast się uczyć to wolą w domu siedzieć emotka

ziolko

#6501581 Napisano: 23.06.2018 21:40:09
@ivanotta pokolenie jednorożców rośnie... bo część rodziców uważa, że jeszcze dadzą radę utrzymać dziecko (dzieci), więc latorośle nie będą musiały pracować poniżej swojej godności i możliwości finansowych... stąd te kolosalne wymagania finansowe osób z zerowym doświadczeniem. 

Obecnie w branżach fizycznych, typu budownictwo, jest bardzo mało ludzi. Jest boom budowlany, robotnicy są rozrywani, albo mają takie terminy i ceny, że szok. Nawet ci kiepscy.
Ale jak jakiś chłopak ma iść na pomocnika budowlanego, to popracuje kilka dni i zaraz jest słaby. Część dnia pracy przesiedzi z nosem w telefonie a po tygodniu już go nie ma. 

Np. bratu za postawienie domu z poddaszem, 160 m2 po parterze jedni zażyczyli sobie 100 tys! za stan surowy otwarty. A na naszym terenie jedni klienci za podobny dom zapłacili 25-30 tys... 

cherry_coke

#6501593 Napisano: 23.06.2018 22:25:45
ziolko napisał(a):

@ivanotta pokolenie jednorożców rośnie... bo część rodziców uważa, że jeszcze dadzą radę utrzymać dziecko (dzieci), więc latorośle nie będą musiały pracować poniżej swojej godności i możliwości finansowych... stąd te kolosalne wymagania finansowe osób z zerowym doświadczeniem. 

Obecnie w branżach fizycznych, typu budownictwo, jest bardzo mało ludzi. Jest boom budowlany, robotnicy są rozrywani, albo mają takie terminy i ceny, że szok. Nawet ci kiepscy.
Ale jak jakiś chłopak ma iść na pomocnika budowlanego, to popracuje kilka dni i zaraz jest słaby. Część dnia pracy przesiedzi z nosem w telefonie a po tygodniu już go nie ma. 

Np. bratu za postawienie domu z poddaszem, 160 m2 po parterze jedni zażyczyli sobie 100 tys! za stan surowy otwarty. A na naszym terenie jedni klienci za podobny dom zapłacili 25-30 tys... 

W centralnej Polsce trzeba po niektóre materiały budowlane ustawiać się w kolejki nawet z 2 miesięcznym wyprzedzeniem. Ale nie ma się co dziwić. W moim mieście w tej chwili mieszkanie 60-70 m2 w nowym budownictwie kosztuje tyle co dom 150m2 pod miastem. No to o czym my tu mówimy. Już nie mówię o jakiś apartamentach w centrum miasta, których ceny sięgają i miliona przy metrażach 100 m2. 
0 0

zaczytana-pola

#6501603 Napisano: 23.06.2018 23:03:45
Mnie wymagania finansowe nie wkurzają. Cieszę się, że coś się zmienia. Wyżyć dzisiaj za najniższą krajową jest ciężko. Od młodych ludzi oczekuje się szybkiego usamodzielnienia się, wynajęcia mieszkania, pracowania "na siebie". A wszystko kosztuje... pamiętam jeszcze jakieś 8- 10 lat temu placiłam za pełen kosz zakupów w Tesco 300 zł. Dzisiaj za 300 zł mogę kupić 2 torby zakupów. Wszystko drożeje- zakupy, usługi, ubezpieczenia. Z czegoś trzeba na to wziąć pieniądze. A dyplom? Niestety w wielu przypadkach to tylko papierek emotka  I to mnie wkurza.
Wkurzam mnie też niedotrzymywanie terminów przez organizatorów emotka
2 kumulacja, ace 0

judytkak

#6501621 Napisano: 24.06.2018 00:29:01
Zamiast voucheru do SPA w Willi Mała Pieniawa (super obiekt, "znakomity" według booking.com) dostaliśmy zaproszenie do SANATORIUM Wielka Pieniawa  emotka   Na zaproszeniu zdjęcie siwej pary z cudownym mottem "Jesteśmy tu po to, byście czuli się dobrze mimo upływającego czasu..." emotka  Najmłodsza nie jestem, ale do sanatorium wybieram się najwcześniej za jakieś 30 lat. Ktoś też tak ma, czy tylko ja będę się z mężem kurować w Polanicy?
0 0