Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#6502212 Napisano: 25.06.2018 17:29:53
petunija1 napisał(a):

cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Córka (1o lat) na obozie dzwoniła, że 2  koleżanki wyprowadziły się z domku (...) Teraz została tylko z jedna koleżanką.
Pani z obozu ponoć nic złego w tym nie widzi.
emotka

A co jest w tym "złego"? Obawiasz się, że dziesięciolatki sprowadzą sobie chłopaków na wakujące miejsca?

cebe jak zawsze można na Ciebie liczyć. emotka
Bardzo się cieszę,że Jesteś na tym forum i służysz tak od serca radą i pomocą,bez złośliwości, uszczypliwości i skrajnej wredoty. emotka
Nie wiem czy masz dzieci,ale na pewno będziesz dla niech wspaniałym oparciem... emotka

Rozumiem Twój niepokój z punktu widzenia rodzica, córka w jakiś sposób została skrzywdzona/odrzucona/porzucona. Tyle, że każdy człowiek (nastolatek) mierzył się z takimi problemami, konfliktami w grupie i opiekunka w tym momencie nie rozwiąże tego problemu. Nawet zmuszając te dwie dziewczynki do powrotu (co byłoby krzywdzące z kolei dla nich, wszak prawo wyboru im się również należy) nie poprawiłaby komfortu Twojej córy a prawdopodobnie jedynie zaogniłaby sytuację. Twoja córka wybrała "piętro", bo inne opcje jej się nie podobały. Jej koleżanki wybrały z kolei opcję, która je satysfakcjonuje. Córka musi się też nauczyć, że są kompromisy i nikt nie jest zobowiązany przyjmować jej wyborów jako swoje.

petunija1

#6502217 Napisano: 25.06.2018 17:37:01
zezowaty_kot napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Ja to rozumiem,ale się martwię tak po ludzku.
Po prostu do domków są przydziały odgórnie i tam zawsze tak jest,że kto pierwszy ten lepszy.
Nigdy nie było problemu.Córka rok temu spała na dole i nikogo nie szantażowała,że się wyprowadzi,bo chce spać na górze.
Dla mnie to nieco dziwne,że nauczyciel pozwala na samowole i w jednym domku jest tłok a w drugim dwie osoby.
Czasem dorosły powinien wyznaczać granice,to tylko 10 latki.
Zresztą nieistotne,musi sobie poradzić a ja się pomartwię bez jej wiedzy. emotka
0 0

petunija1

#6502221 Napisano: 25.06.2018 17:40:56
cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Córka (1o lat) na obozie dzwoniła, że 2  koleżanki wyprowadziły się z domku (...) Teraz została tylko z jedna koleżanką.
emotka

A co jest w tym "złego"? Obawiasz się, że dziesięciolatki sprowadzą sobie chłopaków na wakujące miejsca?

cebe jak zawsze można na Ciebie liczyć. emotka   Bardzo się cieszę,że Jesteś na tym forum i służysz tak od serca radą i pomocą,bez złośliwości, uszczypliwości i skrajnej wredoty. :*   Nie wiem czy masz dzieci,ale na pewno będziesz dla niech wspaniałym oparciem... emotka

A mogłabyś chociaż raz zaświecić przykładem pozytywnym? I na przykład odpowiedzieć na zadane pytanie? Bo to jest pytanie - faktycznie, nie mam dzieci, dlatego zastanawiam się, co widzisz w tym złego? Możesz? Tak raz zmienić myślenie i nie doszukiwać się podtekstów (których tu nie ma) tylko zwyczajnie, jak biały człowiek odpowiedzieć rzeczowo na konkret konkretem? Postaraj się, proszę. emotka Tylu ludzi na forum nie wie najprostszych czasem rzeczy, czy ja nie mogę też czegoś czasem nie wiedzieć? Tak zwyczajnie po ludzu nie wiedzieć, nie dostrzec, nie orientowac się? I jak proszę o pomoc/wyjaśnienie, to zaraz ataki?

To nie jest mój najlepszy dzień na bycie pozytywną.
Choć kto wie,może następnym razem się uda. emotka
0 0

atyde25

#6502226 Napisano: 25.06.2018 17:44:56
Wkurza mnie moja empatia,że zawsze się przejmuję problemami nawet obcych osób.
A inni nie poświęcą nawet minuty by się przejąć mną.Życie jest trudne ale mimo wszystko dalej patrzę na nie z dawką optymizmu i uśmiechem.No czub jak malowany hahahah:P
1 androm 0

zezowaty_kot

#6502229 Napisano: 25.06.2018 17:47:14
petunija1 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Ja to rozumiem,ale się martwię tak po ludzku.
Po prostu do domków są przydziały odgórnie i tam zawsze tak jest,że kto pierwszy ten lepszy.
Nigdy nie było problemu.Córka rok temu spała na dole i nikogo nie szantażowała,że się wyprowadzi,bo chce spać na górze.
Dla mnie to nieco dziwne,że nauczyciel pozwala na samowole i w jednym domku jest tłok a w drugim dwie osoby.
Czasem dorosły powinien wyznaczać granice,to tylko 10 latki.
Zresztą nieistotne,musi sobie poradzić a ja się pomartwię bez jej wiedzy. emotka

Gdyby te dziewczynki wróciły pod przymusem to mogłyby Twojej córce dokuczać i takie podszepty, komentarze w domku wcale by jej nie pomogły. Może ona świetnie dogada się z tą dziewczynką, która została? Może ewentualnie zaproponować innym koleżankom z tego zatłoczonego domku wspólne mieszkanie? Pomyśl, że będzie to dla niej w najgorszym wypadku taka lekcja życia - ludzie z głupszych powodów są skłonni nas opuszczać. emotka

androm

#6502238 Napisano: 25.06.2018 18:05:22
cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

emotka

Petunija, nie martw się tym, będa miały więcej miejsca teraz:)

pioge7

#6502246 Napisano: 25.06.2018 18:23:47
emotka Biedronka i coca cola... tyle zgłoszeń i zero piłek emotka  
0 0

alan84

#6502349 Napisano: 25.06.2018 21:41:11
Że brak powiadomień o wiadomościach na telefon. coś się zmieniło po aktualizacji. A mam włączone powiadomienia e konkursy , o co kaman.
0 0

ziolko

#6502368 Napisano: 25.06.2018 22:10:46
Wkurzają mnie klienci, co sami nie wiedzą czego chcą.. Raz mówią tak, a za tydzień inaczej.. emotka emotka
0 0

golocia

#6502369 Napisano: 25.06.2018 22:12:06
androm napisał(a):

cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

emotka

Petunija, nie martw się tym, będa miały więcej miejsca teraz:)

Nie martw się:) to normalne zjawisko, za dzień jak im się znudzi spanie hurtem przeprowadzą się do córki, bardzo możliwe że też w wersji +++ i zamiast 4 będzie miała 10 koleżanek, które pokłócą się 3 dnia i część znów się wyprowadzi, by kolejnego dnia gdy już się stęsknią za "starymi koleżankami" wrócić na swoje miejsce- po 3-4 dniach- każdy odkrywa że najlepsze jest własne łózko:) Nie jest niczym złym zabranianie im tego żeby spały po 2-3. Po nocce, gdzie kiepsko się śpi, same dojdą do tego że własna wygoda jest priorytetem:) Wiecej zaufania!!!! Osoby, które opiekują się Twoją córką pozwalają im nabyć tych "bezcennych" spostrzeżeń i nic złego się nie dzieje:) 

kameleon1982

#6502389 Napisano: 25.06.2018 23:10:40
wkurza mnie, ze nie mam czasu, by grac w konkursach tyle ile bym chciala emotka  przez to pewnie moj spadek formy, mala skutecznosc, zniechecenie emotka

joan

#6502538 Napisano: 26.06.2018 13:22:30
Coraz ciekawsze te konki promocyjne emotka

"kup Opla i wygraj piłkę" -> http://nexteam.pl/spelnij-swoje-marzenie

Pozwolę sobie nie dodać do bazy emotka

defed

#6502541 Napisano: 26.06.2018 13:25:29
joan napisał(a):

emotka  Ale się uśmiałam, dzięki Joan!

zezowaty_kot

#6502544 Napisano: 26.06.2018 13:36:38
joan napisał(a):

Ooooooj chyba kupię emotka

Mnie wkurza drukarka. No niszczy mi dzień, życie. Moja praca jest wielce zależna od tego złośliwego sprzętu, który nie wciąga papieru, nie oddaje papieru, piszczy, że jakieś błędy, przerywa drukowanie. A jak krzyczę, że jej nienawidzę, to przychodzi mąż interweniować. I konflikt się rozrasta, bo muszę upominać męża żeby nie wchodził między mnie a moją drukarkę. emotka
2 joan, venix 0

zaczytana-pola

#6502546 Napisano: 26.06.2018 13:40:56
joan napisał(a):

Dla takiej nagrody jadę po tego Opla! emotka
1 joan 0

ziolko

#6502547 Napisano: 26.06.2018 13:46:03
joan napisał(a):

Joan, jesteś pewna, że nie jest odwrotnie?? emotka  
A na serio.. żenua.. 
1 joan 0

pioge7

#6502548 Napisano: 26.06.2018 13:47:25
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

Kup za 60 000 zł i wygraj 1 piłkę... za 500 zł emotka  co ta piłka w sobie ma że tyle warta bo chyba podpis tego pana ni jest aż tyle wiaty skoro podpis blaszczykowskiego Avanti wycenia na 45 zł emotka  i wystarczy kupić za 7zł emotka   I jeszcze 1 piłka... czytając myślałem że każdy dostanie do tego zakupu emotka  
1 joan 0

joasiunia

#6502566 Napisano: 26.06.2018 14:36:23
cb656 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

"kup Opla i wygraj piłkę"

Nonono, nie tak hop! Jeszcze trzeba napisać tekst, który porwie serce Jury i złapie za gardło emotka pozbawiając tchu, by na koniec wykrztusili: "Tej to musimy chyba piłkę napompować, zasłużyła sobie" emotka

Chciałabym to zobaczyć. Tych klientów, którzy kupili przed chwilą Opla za - dajmy na to - 90 tys. i zamiast się cieszyć z zakupu. to siedzą i rwą sobie włosy z głowy, myśląc nad tym, co tu napisać, żeby wygrać tę piłkę. Opel jak opel, niby fajny... ale ta piłka... to dopiero jest COŚ emotka
Kto wie, może ktoś się skusi i żeby zwiększyć swoje szanse na piłkę kupi nawet parę Opli? emotka

agakaz2

#6502642 Napisano: 26.06.2018 17:13:50
Niektóre osoby które są dziwne wkurzają mnie bardzo, A może to ja dziwna jestememotka
1 atyde25 0

agakaz2

#6502746 Napisano: 26.06.2018 21:17:55
Nadal ludzie na olx i ich pytania czemu to Pani sprzedajeemotka
0 0