Wkurza mnie...

budryska

#6501637 Napisano: 24.06.2018 07:54:18
Wkurzył mnie wczoraj wieczorem facet na rowerze. Wracam z zakupów samochodem, z dziećmi na pokładzie, a tu nagle ten gość zasuwa sobie ulicą, mimo zakazu i tego, że obok chodnik i ścieżka rowerowa emotka Mało tego - facet jedna ręką trzymał kierownicę, bo w drugiej miał telefon, z którego sobie coś czytał. Z naprzeciwka był duży ruch i nie dało się go tak łatwo wymiąć, wiec za jego plecami zrobił się korek.
Czy ludzie to naprawdę nie mają żadnej wyobraźni? emotka
1 joasiunia 0

babska

#6501640 Napisano: 24.06.2018 08:32:23
Wkurza nie niesłowność osób proponujących paragony. Zapłaciłam za Tyskie w Biedrze, poprosiłam o 3. Dostałam jeden.  A dziś koniec konkursu... i oryginału pewnie też nie zobaczę. 
0 1 kreatia

kreatia

#6501644 Napisano: 24.06.2018 08:51:16
budryska napisał(a):

Wkurzył mnie wczoraj wieczorem facet na rowerze. Wracam z zakupów samochodem, z dziećmi na pokładzie, a tu nagle ten gość zasuwa sobie ulicą, mimo zakazu i tego, że obok chodnik i ścieżka rowerowa emotka Mało tego - facet jedna ręką trzymał kierownicę, bo w drugiej miał telefon, z którego sobie coś czytał. Z naprzeciwka był duży ruch i nie dało się go tak łatwo wymiąć, wiec za jego plecami zrobił się korek.
Czy ludzie to naprawdę nie mają żadnej wyobraźni?  emotka

jakiś czas temu starszy Pan na skrzyżowaniu równorzędnym pomykał rowerem, w prawo nie patrząc oczywiście, ja na pierwszeństwie, zwróciłam uwagę, że jak to on mi się pod koła wtarabania, a Dziadzio oburzony: "Ale ja przecież jestem ROWEREM", czytaj: "weź się usuń kobieto, bo ja mam tu bezwzględne pierwszeństwo!" I basta. Tak będzie, dopóki w ruchu uczestniczą ludzie nie muszący znać przepisów drogowych...
1 joan 0

zaczytana-pola

#6501648 Napisano: 24.06.2018 09:26:46
Ja ostatnio jednego dnia widziałam dwa przypadki bezmyślności rowerzystów. Czerwone swiato, samochody stoją, a rowerzysta jadący po ścieżce rura do przodu, prosto w jadącego za mną suva. Stanął dęba, wywrócił się, wstał i pojechał dalej jakby nigdy nic. Później dziadek jechał rowerem po chodniku. Dobrze, że facet w samochodzie miał refleks i w porę wyhamował, gdy ten mu nagle zza krzaków wyjechał. Do tego nagminne przypadki wyjeżdżania z chodnika na ulicę wprost pod samochód, bez rozejrzenia się. emotka  
1 atyde25 0

judytkak

#6501682 Napisano: 24.06.2018 12:56:11
cb656 napisał(a):

judytkak napisał(a):

Zamiast voucheru do SPA w Willi Mała Pieniawa dostaliśmy zaproszenie do SANATORIUM Wielka Pieniawa 

A to się aby nie kwalifikuje do reklamacji?

Tak, zareklamuje nagrodę, nie mam wyjścia, do sanatorium się nie wybieram emotka
0 0

zaczytana-pola

#6501684 Napisano: 24.06.2018 13:11:12
judytkak napisał(a):

cb656 napisał(a):

judytkak napisał(a):

Zamiast voucheru do SPA w Willi Mała Pieniawa dostaliśmy zaproszenie do SANATORIUM Wielka Pieniawa 

Tak, zareklamuje nagrodę, nie mam wyjścia, do sanatorium się nie wybieram 

Dziwne, że tak zrobili. Przecież tam były zastrzeżone konkretne warunki, w tym konkretny pakiet  emotka .  Po raz kolejny cieszę się, że nie wzięłam udziału w konkursie, który kusił nagrodą emotka
0 0

tereniagno

#6501687 Napisano: 24.06.2018 13:33:52
judytkak napisał(a):

cb656 napisał(a):

judytkak napisał(a):

Tak, zareklamuje nagrodę, nie mam wyjścia, do sanatorium się nie wybieram emotka

SANATORIUM Wielka Pieniawa  jest pięknym ośrodkiem i nie tylko jako sanatorium. Przyjeżdżają też na odpoczynek ,polecam emotka
1 29renata 0

judytkak

#6501693 Napisano: 24.06.2018 13:55:03
tereniagno napisał(a):

judytkak napisał(a):

cb656 napisał(a):

judytkak napisał(a):

SANATORIUM Wielka Pieniawa  jest pięknym ośrodkiem i nie tylko jako sanatorium. Przyjeżdżają też na odpoczynek ,polecam emotka 1

Właśnie zostałam uświadomiona przez ita1987 (której bardzo dziękuję), że małym drukiem napisano: zakwaterowanie Mała Pieniawa. Moja wina! Przepraszam za zamieszanie, dzięki Wam już wiem emotka  Zaproszenie było zmyłką emotka
1 ita1987 0

mugolinka

#6501700 Napisano: 24.06.2018 16:02:42
Kruczki, drobne druczki, niedomówienia. Skuszona promocją z ME zrobiłam zakupy 22go- widziałam ,że na realizację mają 5-7 dni. Dziś dostaję maila ,że przewidziany termin realizacji to 2 lipca. Tak więc te 5-7 dni to najprawdopodobniej robocze- bo tego nie napisali jasno. I tak sprytnie za oceny mi nie zapłacą dziady
0 0

ace

#6501718 Napisano: 24.06.2018 18:40:44
kreatia napisał(a):

budryska napisał(a):

jakiś czas temu starszy Pan na skrzyżowaniu równorzędnym pomykał rowerem, w prawo nie patrząc oczywiście, ja na pierwszeństwie, zwróciłam uwagę, że jak to on mi się pod koła wtarabania, a Dziadzio oburzony: "Ale ja przecież jestem ROWEREM", czytaj: "weź się usuń kobieto, bo ja mam tu bezwzględne pierwszeństwo!" I basta. Tak będzie, dopóki w ruchu uczestniczą ludzie nie muszący znać przepisów drogowych...

oj racja. Ale to działa w dwie strony. Mnie kiedyś opieprzył (przed tym jak mnie najpierw prawie rozjechał, bo miał zieloną strzałkę) o zgrozo taksówkarz! że powinnam zsiąść z roweru i przeprowadzić przez jezdnię. Bo według niego na PRZEJEŹDZIE rowerowym tak się widocznie powinno robić....
0 0

Kiciunia21

#6501729 Napisano: 24.06.2018 19:09:46
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie ciągłe plucie piłkarzy WSZELKICH NACJI na boisku. I to zawsze wtedy, gdy operator robi zbliżenie na twarz zawodnika.
Uwzględniając bezwzględną statystykę, murawa musi tonąć w plwocinach. I wywróć się teraz ufnie twarzą w taką zaplutą murawę... emotka emotka

,,Mam tak samo, jak Ty...''
Obrzydliwe. 
1 brucee 0

joasiunia

#6501756 Napisano: 24.06.2018 20:58:30
budryska napisał(a):

To ostatnio chyba jakaś moda, żeby tak jeździć i jednocześnie coś czytać na telefonie. Mnie ostatnio minął chłopak, który kierownicy nie trzymał wcale. Za to smartfona - owszem - obsługiwał na dwie ręce. I wcale wolno nie jechał emotka Przerażają mnie tacy akrobaci, ale może dlatego, że wszystkich sądzę mierzę swoją miarą. Ja bym tak ułamka sekundy nie ujechała. Zaryłabym w chodnik szybciej, niż zdążyłabym dotknąć telefonu emotka
0 0

ziolko

#6501875 Napisano: 25.06.2018 00:21:33
joasiunia napisał(a):

To ostatnio chyba jakaś moda, żeby tak jeździć i jednocześnie coś czytać na telefonie. Mnie ostatnio minął chłopak, który kierownicy nie trzymał wcale. Za to smartfona - owszem - obsługiwał na dwie ręce. I wcale wolno nie jechał emotka Przerażają mnie tacy akrobaci, ale może dlatego, że wszystkich sądzę mierzę swoją miarą. Ja bym tak ułamka sekundy nie ujechała. Zaryłabym w chodnik szybciej, niż zdążyłabym dotknąć telefonu emotka

Wiesz... kwestia jazdy bez trzymanki to tylko sprawa treningu emotka  
Jak dostałam "damkę" na komunię, to oczywiście sporo jeździłam, bez trzymanki bałam się. 
Ale jak już miałam kilkanaście lat (13-15) to nauczyłam się emotka  Na początek puszczałam kierownicę na ułamek sekundy, później na sekundę, na kilka sekund... a później już pooooszło i jeździłam po ulicy bez trzymanki. 
Oczywiście jak zbliżałam się do skrzyżowania to zawsze "normalnie", bo w takiej sytuacji nigdy nie wiadomo, gdzie skieruje się kierownica puszczona luźno.
Tak samo jak z jazdą na rowerze poziomym. Na początku gibało mnie na wszystkie strony, nie mogłam utrzymać równowagi, a później cały spis powszechny zrobiłam na tym rowerze emotka  dodatkowe korzyści z jazdy na takim rowerze - poprawiłam sobie mięśnie ud emotka  
1 joasiunia 0

joasiunia

#6501919 Napisano: 25.06.2018 10:02:13
Boszsz... i ja znów w tym wątku. Chyba awansuję na największego frustrata na forum. Dziś chciałam napisać, jaka to wkurzająca szkoda, że piłkarze podpisują się na wygranych piłkach tak, jakby chcieli, żeby podpisu za nic się nie dało z nimi skojarzyć emotka Doszła piłka ze Stocka, a tam podpis Boruca. Kompletnie nie przypominający podpisu Boruca, który widnieje na reklamie akcji. Nawet jednej litery nie mogę zidentyfikować, a co dopiero inicjałów. Tak samo się podpisuje mój najmłodszy, 1,5 roczny syn, tyle że on nie markerem na piłce, a jedynie kredką na meblach emotka Wiem, że dużo chłopina miał piłek do podpisania, ale czy nie dałoby się trochę dokładniej? 
0 0

ameryka

#6501984 Napisano: 25.06.2018 10:51:53
W gazetce Carrefour był konkurs H&S i Gillette - miał trać do dzisiaj. Dziwne było że nie ma go na stronie Carrefour oraz Karlsbad (organizator) by dodać go do bazy.  Do wygrania smarfony i zestawy H&S i Gillettte. Nic myślę, H&S kupuje to wyślę. Wysyłam zgłoszenie a tu przychodzi sms "Uwaga informujemy, że konkurs Kup H&S i Gillette i wygraj samrtfona została odwołany z przyczyn niezależnych od nas. Bardzo przepraszamy! emotka
1 brucee 0

petunija1

#6502163 Napisano: 25.06.2018 16:30:45
Wszystko mi się dzisiaj wali. emotka

Córka (1o lat) na obozie dzwoniła,że 2  koleżanki wyprowadziły się z domku bo nie chciała jednej oddać "pietra" do spania.
Córka była pierwsza i nie wiem czemu miałaby ustąpić.
Teraz została tylko z jedna koleżanką. Pani z obozu ponoć nic złego w tym nie widzi.emotka

Los Mejores zabrało mi nagrodę,bo pomyliłam żele Palmolive -moja wina,ale niech szlag te ich fabuluse,lumiosy i galmorusy nosz kude ,pomyliłam.emotka

I dosłownie przed chwilą Itaka zadzwoniła,że wycieczka fakultatywna co zamawiałam jest 100% droższaemotka
No to nie chcę...poszukam na miejscu czegoś tańszego.emotka

Na dodatek leje...i mam generalnie dość.emotka emotka
0 0

agakaz2

#6502175 Napisano: 25.06.2018 16:45:32
petunija1 napisał(a):

Wszystko mi się dzisiaj wali. emotka

Córka (1o lat) na obozie dzwoniła,że 2  koleżanki wyprowadziły się z domku bo nie chciała jednej oddać "pietra" do spania.
Córka była pierwsza i nie wiem czemu miałaby ustąpić.
Teraz została tylko z jedna koleżanką. Pani z obozu ponoć nic złego w tym nie widzi. emotka

Los Mejores zabrało mi nagrodę,bo pomyliłam żele Palmolive -moja wina,ale niech szlag te ich fabuluse,lumiosy i galmorusy nosz kude ,pomyliłam. emotka

I dosłownie przed chwilą Itaka zadzwoniła,że wycieczka fakultatywna co zamawiałam jest 100% droższa emotka
No to nie chcę...poszukam na miejscu czegoś tańszego. emotka

Na dodatek leje...i mam generalnie dość. emotka emotka

emotka  będzie dobrze zobaczysz 

Ja na wakacjach też nie jest wesoło krucho z kasa ale staramy się dobrze bawić. 
Trochę pogoda wkurza ale na nią nie ma co liczyć cóż
1 petunija1 0

pioge7

#6502179 Napisano: 25.06.2018 16:50:18
joasiunia napisał(a):

Boszsz... i ja znów w tym wątku. Chyba awansuję na największego frustrata na forum. Dziś chciałam napisać, jaka to wkurzająca szkoda, że piłkarze podpisują się na wygranych piłkach tak, jakby chcieli, żeby podpisu za nic się nie dało z nimi skojarzyć emotka Doszła piłka ze Stocka, a tam podpis Boruca. Kompletnie nie przypominający podpisu Boruca, który widnieje na reklamie akcji. Nawet jednej litery nie mogę zidentyfikować, a co dopiero inicjałów. Tak samo się podpisuje mój najmłodszy, 1,5 roczny syn, tyle że on nie markerem na piłce, a jedynie kredką na meblach emotka Wiem, że dużo chłopina miał piłek do podpisania, ale czy nie dałoby się trochę dokładniej? 

Ciekawe jak podpisał się u mnie emotka ale najlepsze jest to że dostałem emaila że wygrałem stock 0,7 l, stock przyszedł, a dzis (po tygodniu) stock i piłka emotka  aż dziw emotka    

petunija1

#6502196 Napisano: 25.06.2018 17:12:16
cb656 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Córka (1o lat) na obozie dzwoniła, że 2  koleżanki wyprowadziły się z domku (...) Teraz została tylko z jedna koleżanką.
Pani z obozu ponoć nic złego w tym nie widzi.
emotka

A co jest w tym "złego"? Obawiasz się, że dziesięciolatki sprowadzą sobie chłopaków na wakujące miejsca?

cebe jak zawsze można na Ciebie liczyć.emotka
Bardzo się cieszę,że Jesteś na tym forum i służysz tak od serca radą i pomocą,bez złośliwości, uszczypliwości i skrajnej wredoty. emotka
Nie wiem czy masz dzieci,ale na pewno będziesz dla niech wspaniałym oparciem...emotka
0 0

dwaburekoty

#6502208 Napisano: 25.06.2018 17:26:33
tylu paragonów konkursowych to ja w życiu nie miałam. nie mam czasu grac.... moja mama zwykła mówić: jak niw urok, to sr...ka.