Wkurza mnie...

pioge7

#6502993 Napisano: 27.06.2018 12:55:29
Coraz więcej dostaję paczek (czy to z konków czy z Allegro) kurierem DHL a niestety zbytnio z panem kurierem się nie lubimy emotka emotka  a przed chwilą kolejny sms że kurier dhl przyjedzie jutro emotka
0 0

cherry_coke

#6502994 Napisano: 27.06.2018 13:00:28
pioge7 napisał(a):

Coraz więcej dostaję paczek (czy to z konków czy z Allegro) kurierem DHL a niestety zbytnio z panem kurierem się nie lubimy  emotka emotka  a przed chwilą kolejny sms że kurier dhl przyjedzie jutro  emotka

Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie jest możliwość przekierowywania przesyłek DHL do punktu odbioru i jest ich dość sporo. Nie wiem na jakim etapie jest Twoje wkurzenie na kuriera, ale tak tylko sugeruje emotka  
1 brucee 0

Urbanek

#6502996 Napisano: 27.06.2018 13:06:01
Wkurza mnie Heineken! tyle kodów, tyle kapsli, tyle piwa od początku loterii... i.... 2 piłki na początku a co niektórzy na okrągło na liście emotka
0 0

pioge7

#6502998 Napisano: 27.06.2018 13:11:27
cherry_coke napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Coraz więcej dostaję paczek (czy to z konków czy z Allegro) kurierem DHL a niestety zbytnio z panem kurierem się nie lubimy  emotka emotka  a przed chwilą kolejny sms że kurier dhl przyjedzie jutro  emotka

Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale u mnie jest możliwość przekierowywania przesyłek DHL do punktu odbioru i jest ich dość sporo. Nie wiem na jakim etapie jest Twoje wkurzenie na kuriera, ale tak tylko sugeruje emotka  

Rok temu rzucił mi przez ogrodzenie do ogródka paczkę... zamówione serce ze szkła na rocznicę ślubu rodziców z grawerem.. nie wiem czy wtedy czy nie ale serce oczywiście się potłukło... całą sytuację widział mój tata który siedział w pokoju i zbierał się do wyjścia do niego. A ten wziął rzucił paczkę i pojechał. Po złożeniu skargi paczki przychodzą niby do domu już normalnie ale towarzyszy temu taka atmosfera emotka
co do punktu odbioru... najlblizszy 12 km ode domu zamieszkania. Pracuję do 20 (od 6) punkt do 21. Nie chce mi się jechać po robocie do żabki żeby odebrać przesylke...  także taka atmosfera będzie towarzyszyć dalej póki nie zmienią kuriera emotka  wytrzymam ale wolałbym pana z gls. Idzie się z nim pośmiać i zawsze uśmiechnięty. emotka  do mojej babci mówi nawet babciu emotka    
1 brucee 0

Gość: gosia16

#6503066 Napisano: 27.06.2018 15:22:01
Kupiłam samsunga s8 na promocji w empiku i on jest z rynku europejskiegoemotka  Nie mogę znaleźć info  na stronie empik o tym fakcie.emotka
0 0

kreatia

#6503092 Napisano: 27.06.2018 16:17:43
gosia16 napisał(a):

Kupiłam samsunga s8 na promocji w empiku i on jest z rynku europejskiego emotka  Nie mogę znaleźć info  na stronie empik o tym fakcie. emotka

A to my wyszliśmy z Europy? emotka

/edit: /edit: myślałam że jest jedna, europejska. porób screeny i zwróć, masz do tego prawo
0 0

Gość: gosia16

#6503099 Napisano: 27.06.2018 16:26:03
kreatia napisał(a):

gosia16 napisał(a):

Kupiłam samsunga s8 na promocji w empiku i on jest z rynku europejskiego emotka  Nie mogę znaleźć info  na stronie empik o tym fakcie. emotka

A to my wyszliśmy z Europy?  emotka

/edit: /edit: myślałam że jest jedna, europejska. porób screeny i zwróć, masz do tego praw

Niestety,mam taką trochę niemiecką . Właśnie wyjaśniamy problem.
0 0

dwaburekoty

#6503156 Napisano: 27.06.2018 18:22:55
Wątku tesciowych ciag dalszy: przyjechala moja. na dwa tygodnie. zeby w czasie nieobecności mojej mamy zajac sie moja corka. wszystko krytykuje. wlozylam naczynia do zmywarki. ostentacyjnie wyciagnela je i umyla recznie glosno wzdychajac. ale ja to wszystko cierpie.... ja wytrzymam... zemsta jest przeciez potrawa ktora najlepiej smakuje na zimno.

ps. tak, wiem. powinnam byc wdzieczna za to ze przyjezdza opiekowac sie moim dzieckiem. dziecko w koncu cukier je i oglada telewizje. no i jest uczone zeby mowic do mnie po imieniu, bo sie tak babci podoba
0 0

kreatia

#6503167 Napisano: 27.06.2018 18:42:41
dwaburekoty napisał(a):

Wątku tesciowych ciag dalszy: przyjechala moja. na dwa tygodnie. zeby w czasie nieobecności mojej mamy zajac sie moja corka. wszystko krytykuje. wlozylam naczynia do zmywarki. ostentacyjnie wyciagnela je i umyla recznie glosno wzdychajac. ale ja to wszystko cierpie.... ja wytrzymam... zemsta jest przeciez potrawa ktora najlepiej smakuje na zimno.

ps. tak, wiem. powinnam byc wdzieczna za to ze przyjezdza opiekowac sie moim dzieckiem. dziecko w koncu cukier je i oglada telewizje. no i jest uczone zeby mowic do mnie po imieniu, bo sie tak babci podoba

ooo nie :O
Jasne, Teściowa pomaga, więc super. Ale jest u CIEBIE w domu, więc powinna się dostosować. Jak sobie nie życzysz takich smaczków, to może jakoś bardziej konkretnie spróbuj jej określić granice, bo może babeczka nie kuma, jak się mówi nie wprost - jeśli ma nie jeść słodyczy, to MA NIE JEŚĆ SŁODYCZY I KONIEC KROPKA bez dyskusji.
Uczenie mówienia po imieniu przez Babcię to w ogóle jakieś chore jest. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Rodzica emotka Co to za pomysł?
0 0

kreatia

#6503177 Napisano: 27.06.2018 18:50:50
cb656 napisał(a):

kreatia napisał(a):

Mówienie po imieniu to w ogóle jakieś chore jest emotka Co to za pomysł?

Mam inne zdanie na ten temat. Jak komu pasuje, to nic mi do tego, niech sobie mówią. Każdy rządzi u siebie.

chodziło mi o to, że Teściowa o tym nie decyduje, tylko Rodzic. Mi to nie przeszkadza, tylko w tej konkretnej sytuacji, że decyduje teściowa jest to dla mnie oburzające.
/edit: poprawiłam mój wpis, bo faktycznie był mylący.
0 0

glena

#6503443 Napisano: 28.06.2018 13:09:33
defed napisał(a):

Wkurza mnie mój C4 market. Nie mają papieru nawilżanego Velvet (Psze pani, już miesiąc nie mamy tego na półkach!), ostatnio nie mieli żeli Palmolive potrzebnych do konka, kiedyś tam nie mieli Pringlesów, gdy trwała loteria... Czy to się kiedyś zmieni? emotka
Szukam też po całym mieście sosów do makaronu Winiary, kupowałam je w Biedronce, w C4, w Kauflandzie, ale teraz na półkach brak, a obsługa nie wie o co mi chodzi i wciska mi konkurencyjne, niedobre i z brzydkim składem...  emotka

Ja dzisiaj kupiłam w Kauflandzie (nie na konkurs zresztą emotka , do "normalnego" użytku - one są naprawdę bardzo smaczne, z dobrym składem) - może i u Ciebie już wróciły na półki.
A w temacie - wkurza mnie pakowanie się do przeprowadzki, pakuję, pakuję i dalej końca nie widać... 
1 defed 0

defed

#6503456 Napisano: 28.06.2018 13:24:52
glena napisał(a):

Ja dzisiaj kupiłam w Kauflandzie

A czy ten Winiary stał na półce obok Pudliszek i innych, blisko makaronów, czy może osobno na jakimś standzie promo? Bo wczoraj przeczesałam regał z sosami w słoikach i nic nie znalazłam, cenówek też nie ma.
W BOKu też nie pomogli, powiedzieli, że mogą sprawdzić w systemie czy dany produkt jest w ofercie Kaufa, ale tylko ogólnie, bez wskazania konkretnego sklepu. Jak nie ma na regale, to nie ma. emotka
0 0

glena

#6503515 Napisano: 28.06.2018 15:08:08
defed napisał(a):

glena napisał(a):

Ja dzisiaj kupiłam w Kauflandzie

A czy ten Winiary stał na półce obok Pudliszek i innych, blisko makaronów, czy może osobno na jakimś standzie promo? Bo wczoraj przeczesałam regał z sosami w słoikach i nic nie znalazłam, cenówek też nie ma.
W BOKu też nie pomogli, powiedzieli, że mogą sprawdzić w systemie czy dany produkt jest w ofercie Kaufa, ale tylko ogólnie, bez wskazania konkretnego sklepu. Jak nie ma na regale, to nie ma. emotka

Nie na osobnym standzie, gdzieś w okolicy przetworów warzywnych (puszek i słoików), wyłuskałam go wzrokiem w przelocie i na szybko stwierdziłam, że kupuję na obiad, więc nie patrzyłam co stało obok. Kosztował 4,99. Kupiłam Boloński, ale był jeszcze z oliwkami i pieczarkami - nie kojarzę takiej wersji, ktoś wie, czy też dobra?
0 0

yreks

#6503653 Napisano: 28.06.2018 19:15:39
Urbanek napisał(a):

Wkurza mnie Heineken! tyle kodów, tyle kapsli, tyle piwa od początku loterii... i.... 2 piłki na początku a co niektórzy na okrągło na liście emotka

Przynajmniej masz pilki, u mnie 0 w kazdym konkursie/ loterii od nich.
0 0

sylzab2294

#6503656 Napisano: 28.06.2018 19:18:24
yreks napisał(a):

Urbanek napisał(a):

Przynajmniej masz pilki, u mnie 0 w kazdym konkursie/ loterii od nich.

u mnie też nic, a kapsli cała reklamówka... emotka  i to mnie wkurza emotka
0 0

androm

#6503698 Napisano: 28.06.2018 21:19:32
bruce napisał(a):

superloser napisał(a):

Wkurzaja promocje w Biedronce. Niby jest obrazkowo pokazana oferta przy produktach. Niby oferta jest ważna... n.a. kasie oferta magicznie lub standardowo nie wchodzi. Pani kierownik ze złością palcem pokazuje tablice,  gdzie jest telefon do BOK ... - bo przeciez ona tych promocji nie wymysla. Na pytanie, czy z tego BOK telepatycznie umieszczają ceny promocyjne w jej sklepie, odpowiada, że miała wczoraj wolne... to nie wie co jest na sklepie. 
Zrozumiałe, że to NAJbardziej cierpiąca grupa społecza w kraju Mieszka, powinni mieć wolne 7 dni w tygodniu...

Też mnie trafia z tymi niby ich promocjami, dziś też specjalnie poszłam z Córą i zero reklamowanych rzeczy w sklepie; nikt oczywiście nie wie, kiedy będą (o ile w ogóle).  emotka

Pamiętam jak kiedyś się pytałam gdzie jest coś tam co miało być od tego dnia (chyba takie dyfuzory zapachowe do domu, te z drewnianymi pałeczkami). Kobieta w Biedronce odpowiedziała mi, że jak nie ma, to nie przyjechały widocznie i poszła. Dobrze, że za zakrętem, dosłownie dwa metry za tą kobietą, znalazłam cały stand z tymi produktami.
Biedra ogólnie nie jest zła choć wiele zależy od sklepu, aczkolwiek obsługa jest znacznie lepsza w Lidlu. Tam zawsze interesują się jak o coś zapytasz i chcą pomóc. Takie są moje doświadczenia. Wkurza mnie więc ta obsługa w Biedrze:)

taalvikki

#6503704 Napisano: 28.06.2018 21:44:08
superloser napisał(a):

cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

Ten sos włoski ma tyle tych plasterkow  pieczarek, co Polska goli strzeliła w Rosji.

Czyli dwa grzybki w ten barszcz? emotka

Zły sos  emotka W Bolonskim nie ma pieczarek tylko w Sos Włoski Winiary. emotka  Liczone pieczarki dziś, bo są tacy co ich nie lubią. Plastrów oliwki z 4-5. Smak "nijaki" pomidor.

się tak właśnie zdziwiłam, że w bolońskim pieczarków ktoś żąda. ale we włoskim też? tu już nie wiem, bo nie wiem, co to polski sos włoski. po ostatniej wycieczce do Włoch, stwierdzam, że sos włoski to gęsty, pomidorowy sos, czasami z niewielkimi kawałkami mięsa mielonego, który i tak jest tylko małym dodatkiem do makaronu i sera. więc... wkurzają mnie te dziwne nazwy, które nie mają nic wspólnego z prawdziwymi. na pocieszenie powiem, że przecież nie trzeba tego kupować, hehehehe. udał mi się żart, prawda? emotka
0 1 venix

asiatko

#6503740 Napisano: 28.06.2018 22:40:04
zezarłam całe Pringlesy, 850 kalorii, iść spać czy to wybiegać?

cudaczek121

#6503750 Napisano: 28.06.2018 22:58:10
asiatko napisał(a):

ja mam podobnie z chipsami Lays. Natomiast chipsy Crunchips już mi tak nie za bardzo podchodzą. Dziś z kolei sama zjadłam całą czekoladę Wedla truskawkową, a w głowie zakołatała mi myśl: Poczuj dziecięcą radość z Wedlem emotka No rzeczywiście wróciły mi siły witalne i radość życia po zeżarciu całej tabliczki wspomnianej czekoladyemotka
0 0

androm

#6503752 Napisano: 28.06.2018 22:59:42
asiatko napisał(a):

drugie trzeba zjeść:)
0 0