Wkurza mnie...

stamp2

#6516224 Napisano: 04.08.2018 13:42:09
kumulacja napisał(a):

pioge7 napisał(a):

brzydki zapach z lodówki....
umyta już na 10 stronę a śmierdzi jak nie wiem emotka
 ocet soda... nic nie pomaga

Może gdzieś wpadła krewetka?
http://atrapa.net/chains/karnisz.htm

emotka
0 0

calliope

#6516229 Napisano: 04.08.2018 14:11:43
asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Lejemy i woda wychodzi z żółtym płynem... śmierdzącym płynem... i cały czas tak jest emotka  kur... lodówka ma 2 lata.... emotka  nie chce wyjsć ten zapach emotka  

No to lejcie do skutku, aż zacznie wypływać czysta woda, nie ma wyjścia, grunt to wiedzieć gdzie jest źródło zapachu, a to już za Wami emotka

Może to głupie pytanie ale którędy ta brudna woda spłynie? emotka Popatrzyłam u siebie to też przydałoby się wyczyścić ten otwór.
0 0

asantesana

#6516233 Napisano: 04.08.2018 14:30:10
calliope napisał(a):

asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

emotka Lejemy i woda wychodzi z żółtym płynem... śmierdzącym płynem... i cały czas tak jest emotka  kur... lodówka ma 2 lata.... emotka  nie chce wyjsć ten zapach emotka  

No to lejcie do skutku, aż zacznie wypływać czysta woda, nie ma wyjścia, grunt to wiedzieć gdzie jest źródło zapachu, a to już za Wami emotka

Może to głupie pytanie ale którędy ta brudna woda spłynie? emotka Popatrzyłam u siebie to też przydałoby się wyczyścić ten otwór.

Musisz poszukać w instrukcji, często jest to wysuwana tacka na dole, bywa że ten otwór zatyka się nawet brudem na zewnątrz lodówki, tam za kratownicą, trzeba ja wtedy ściągnąć i przetkać jakimś drutem - może tak trzeba zrobić pioge7, ale to chyba lepiej zostawic fachowcom. Ale do normalnego czyszczenia, jeśli nie śmierdzi wystarczy ten otwor wyczyścić głębiej nawet szmatką nawleczoną na drut.
0 0

calliope

#6516235 Napisano: 04.08.2018 14:44:02
asantesana napisał(a):

Musisz poszukać w instrukcji, często jest to wysuwana tacka na dole, bywa że ten otwór zatyka się nawet brudem na zewnątrz lodówki, tam za kratownicą, trzeba ja wtedy ściągnąć i przetkać jakimś drutem - może tak trzeba zrobić pioge7, ale to chyba lepiej zostawic fachowcom. Ale do normalnego czyszczenia, jeśli nie śmierdzi wystarczy ten otwor wyczyścić głębiej nawet szmatką nawleczoną na drut.

emotka Dzięki asantesana, lodówka całe szczęście nie śmierdzi ale często zbiera się niestety woda na tych dolnych półkach z szufladami na warzywa. Trochę patyczkiem higienicznym pogrzebałam w tym otworze, ale chyba właśnie najlepiej będzie jak poszukam tej instrukcji bo może producent ma jakiś swoje zalecenia.

pioge7

#6516247 Napisano: 04.08.2018 15:46:03
asantesana napisał(a):

calliope napisał(a):

asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Rozkręcać nie chce bo się na tym nie znamy do końca..... byłem u kuzynki po strzykawki z igłą. Opowiedziałem co i jak i powiedziała że widocznie jakaś bakteria tam jest (śmierdzi jak jakieś zgniłe jajko). Ona przyszły lekarz to myśle że na tym się zna (bakteria). Powiedziała tak jak ty... wypłukać żeby wychodziła sama woda, wlać płyn dezynfekujący, tak zrobiłem.... nie wychodzi nic żółtego, wlałeś płyn.. niby coś mniej ale dalej śmierdzi ale myślę ze w 10 minut bakteria nie zniknie... także czekamy emotka  

asantesana

#6516263 Napisano: 04.08.2018 18:08:03
pioge7 napisał(a):

asantesana napisał(a):

calliope napisał(a):

asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Rozkręcać nie chce bo się na tym nie znamy do końca..... byłem u kuzynki po strzykawki z igłą. Opowiedziałem co i jak i powiedziała że widocznie jakaś bakteria tam jest (śmierdzi jak jakieś zgniłe jajko). Ona przyszły lekarz to myśle że na tym się zna (bakteria). Powiedziała tak jak ty... wypłukać żeby wychodziła sama woda, wlać płyn dezynfekujący, tak zrobiłem.... nie wychodzi nic żółtego, wlałeś płyn.. niby coś mniej ale dalej śmierdzi ale myślę ze w 10 minut bakteria nie zniknie... także czekamy emotka  

No to teraz porozstawiaj kawę na talerzykach, powinno wciągnąć resztki zapachu.
0 0

pioge7

#6516266 Napisano: 04.08.2018 18:31:51
asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

asantesana napisał(a):

calliope napisał(a):

asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

No to teraz porozstawiaj kawę na talerzykach, powinno wciągnąć resztki zapachu.

Wszystko jest. I kawa, i soda i ocet i woda i brzydki zapach tez.... 
0 0

asantesana

#6516267 Napisano: 04.08.2018 18:34:53
pioge7 napisał(a):

No to jeśli do jutra nie zniknie, to pozostaje Wam fachowiec i rozkręcenie tyłu emotka
0 0

stamp2

#6516271 Napisano: 04.08.2018 20:22:38
emotka deszcz co to takiegoemotka ?Ja wiem tylko co to jest Afryka i Saharaemotka emotka emotka emotka
1 brucee 0

kumulacja

#6516277 Napisano: 04.08.2018 20:42:05
stamp2 napisał(a):

emotka deszcz co to takiego emotka ?Ja wiem tylko co to jest Afryka i Sahara emotka emotka emotka emotka

Deszcz poleje ... niespodziewanie ... w każdy weekend sierpnia emotka
1 brucee 0

calliope

#6516280 Napisano: 04.08.2018 21:02:23
U mnie po 18:00 była taka półgodzinna ulewa to może i do niektórych z Was przejdzie emotka
1 brucee 0

pioge7

#6516287 Napisano: 04.08.2018 21:43:04
asantesana napisał(a):

pioge7 napisał(a):

No to jeśli do jutra nie zniknie, to pozostaje Wam fachowiec i rozkręcenie tyłu emotka

Chyba tak emotka  do tej pory nic nie pomogło.... 
0 0

mama2006

#6516296 Napisano: 04.08.2018 22:45:22
calliope napisał(a):

U mnie po 18:00 była taka półgodzinna ulewa to może i do niektórych z Was przejdzie emotka

do mnie doszło. Zagrzmiało, 5 minut popadało. I chyba koniec.

Gość: kermit

#6516332 Napisano: 05.08.2018 11:33:51
agakaz2 napisał(a):

Wkurza mnie komentarz dobijający człowieka, ktoś kto mnie mnie zna ocenia mnie po wpisach. No gratuluję tej osobie 

emotka
A tu tak a propos
https://www.e-konkursy.info/forum/cos-wam-sie-nie-podoba-piszcie/strona/179
0 0

mia

#6517584 Napisano: 08.08.2018 17:35:59
Chyba tegoroczny rekord nad morzem - dzisiaj 36 st. w cieniu... emotka To już nawet nie Chorwacja, to Afryka.
Generalnie lubię upały, ale: a) wszystko ma swoje granice, b) nie ma już czym oddychać, bo jeszcze wiatr się jakoś przestał wysilać, c) i najgorsze - SUSZA od początku wakacji poza jednym półdniowym deszczem; nawet burz brak!emotka
2 jokan, nkba 0

mia

#6517589 Napisano: 08.08.2018 17:52:30
cb656 napisał(a):

mia napisał(a):

Chyba tegoroczny rekord nad morzem - dzisiaj 36 st. w cieniu... emotka To już nawet nie Chorwacja, to Afryka.
Generalnie lubię upały, ale: a) wszystko ma swoje granice, b) nie ma już czym oddychać, bo jeszcze wiatr się jakoś przestał wysilać, c) i najgorsze - SUSZA od początku wakacji poza jednym półdniowym deszczem; nawet burz brak! emotka

Uważaj, o czym marzysz (jak mówi chińskie przysłowie) bo wykraczesz emotka już zapowiadają kataklizm burzowy na początek weekendu - chmury kłębiaste na 10 km wysokie i 60 litrów wody na metr kwadratowy emotka

To znów nie u mnie... emotka Tradycyjnie zaleje Gdańsk. emotka
A te litry (wody nie wódy) to by się teraz tu zacnie przydały... emotka

agakaz2

#6517614 Napisano: 08.08.2018 18:35:09
szkoda że zdjęcia nie mogę dodać bo tu temperatura powietrza wskazuje 88 chyba już termometr padł. 
jednak wkurza mnie brak deszczu chociaż troszeczkę niech spadnie
0 0

mkrzysiek

#6517619 Napisano: 08.08.2018 18:48:44
Wkurzają mnie upały 29st. w pokoju przy otwartym oknie.
0 0

ola120

#6517622 Napisano: 08.08.2018 19:01:27
Wkurza mnie konkurs Red bulla z biedronki
2 mia, domel 0

agniehaha89

#6517701 Napisano: 09.08.2018 06:39:21
Wkurza mnie, że ostatnio jest coraz więcej graczy, którzy w konkursach wrzucają nie swoje zdjęcia z lewych profili. Niedługo hasło "jestem konkursowiczem" będzie oznaczało "jestem oszustem" i to tylko przez kilka osób, które nie potrafią grać fair play.