Wkurza mnie...

79magda

#6514577 Napisano: 30.07.2018 18:30:19
Również brzydzę się plagiatorami i tym, ze ktoś się lubi „zainspirować”, ale akurat w kontekście tego konkursu nie do końca mogę się zgodzić z zaistnieniem zjawiska. Temat jest tak wąski, słów tak niewiele, ze naprawdę można to zrobić bezwiednie, zwłaszcza, jeżeli nie wszystkim się chce śledzić zgłoszenia już dodane.
1 kreatia 0

edi999a

#6514649 Napisano: 31.07.2018 00:15:18
Wkurza mnie,że po wypełnieniu formularza w Cheetos wyskakuje mi błąd "Kod, który wpisałeś jest niepoprawny".  Jakim cudem? To nowa paczka.
0 0

moskala22

#6514655 Napisano: 31.07.2018 06:44:36
superloser napisał(a):

edi999a napisał(a):

Wkurza mnie,że po wypełnieniu formularza w Cheetos wyskakuje mi błąd "Kod, który wpisałeś jest niepoprawny".  Jakim cudem? To nowa paczka.

Zle przepisane

ja tak miałam jak przepisałam kod małymi literami, odświeżyłam stronę, wpisałam dużymi i przeszło
0 0

defed

#6514714 Napisano: 31.07.2018 10:37:02
Jak można malować markerem po kocie?emotka (jeśli to pies, to przepraszam, nie znam się, ale nie o to chodzi)  emotka emotka
Zdjęcie w galerii www.chwilezpupilem.pl, aktualnie strona 2 z 4, podpisane: Kokos, 1 LAT
0 0

stamp2

#6514721 Napisano: 31.07.2018 10:42:49
defed napisał(a):

Jak można malować markerem po kocie? emotka (jeśli to pies, to przepraszam, nie znam się, ale nie o to chodzi)  emotka emotka
Zdjęcie w galerii www.chwilezpupilem.pl, aktualnie strona 2 z 4, podpisane: Kokos, 1 LAT

czyli mówisz że lepiej by było farbą?emotka emotka tez tak myśleemotka
0 0

agakaz2

#6514726 Napisano: 31.07.2018 10:44:20
Wtrącanie rodzinki w moje życie emotka eh brak słów
0 0

stamp2

#6514729 Napisano: 31.07.2018 10:46:05
żaremotka -nic tylko bierz i smołe gotujemotka emotka emotka
0 0

cherry_coke

#6514827 Napisano: 31.07.2018 13:18:25
Wkurza mnie, że pomimo istnienia ochrony danych osobowych kurierzy często wraz z konkursowymi paczkami z dokumentów zwrotnych wiedzą co wygrywamy, ile to jest warte, a do tego w pakiecie dostają całe nasze dane osobowe. O ile większość kurierów jest w miarę normalna o tyle mam dość komentarzy, które przestają być miłe, a stają się wścibskie. Oczywiście nie chcę generalizować, bo z wieloma kurierami dogaduje naprawdę świetnie i są zawsze pomocni, za to są wyjątki, które sprawiają, że dostaję białej gorączki. 

Niebieska_Laguna

#6514835 Napisano: 31.07.2018 13:26:34
cherry_coke napisał(a):

Wkurza mnie, że pomimo istnienia ochrony danych osobowych kurierzy często wraz z konkursowymi paczkami z dokumentów zwrotnych wiedzą co wygrywamy, ile to jest warte, a do tego w pakiecie dostają całe nasze dane osobowe. O ile większość kurierów jest w miarę normalna o tyle mam dość komentarzy, które przestają być miłe, a stają się wścibskie. Oczywiście nie chcę generalizować, bo z wieloma kurierami dogaduje naprawdę świetnie i są zawsze pomocni, za to są wyjątki, które sprawiają, że dostaję białej gorączki. 

Mam to samo... Na protokołach, które oni odbierają są wszystkie informacje, pomijając, że mają do nich wgląd, to mi się zdarzyło, że sąsiedzi wypytywali kurierów co tak do mnie przywożą, a kurier oczywiście powiedział. Była też sytuacja, że kurier sam poszedł do sąsiadki i powiedział jej, że ma do mnie paczkę z taką i siaką nagrodą i czy może to u niej zostawić. Co oczywiście moim sąsiadom nie daje spokojnie spać już od kilku lat skąd te nagrody emotka  Ale osobiście wolałabym takie informacje zachować dla siebie, niestety raczej nie ma na to rozwiązania, firmy kurierskie nic sobie z tego nie robią. Można im to zgłaszać do woli. Dopóki nie nagrasz, że kurier kopie Twoją paczkę i nie napiszą o tym portale internetowe, to nie ma co liczyć, że wyciągną jakieś konsekwencje z zachowania pracownika.

defed

#6514836 Napisano: 31.07.2018 13:30:23
stamp2 napisał(a):

defed napisał(a):

Jak można malować markerem po kocie? emotka (jeśli to pies, to przepraszam, nie znam się, ale nie o to chodzi)  emotka emotka

czyli mówisz że lepiej by było farbą? emotka emotka tez tak myśle emotka

Nie, piszę że markerem po kocie, zamiast np. po ścianie, w zeszycie, na własnym pustym łbie itd... emotka
0 0

cherry_coke

#6514845 Napisano: 31.07.2018 13:41:39
Niebieska_Laguna napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Mam to samo... Na protokołach, które oni odbierają są wszystkie informacje, pomijając, że mają do nich wgląd, to mi się zdarzyło, że sąsiedzi wypytywali kurierów co tak do mnie przywożą, a kurier oczywiście powiedział. Była też sytuacja, że kurier sam poszedł do sąsiadki i powiedział jej, że ma do mnie paczkę z taką i siaką nagrodą i czy może to u niej zostawić. Co oczywiście moim sąsiadom nie daje spokojnie spać już od kilku lat skąd te nagrody emotka  Ale osobiście wolałabym takie informacje zachować dla siebie, niestety raczej nie ma na to rozwiązania, firmy kurierskie nic sobie z tego nie robią. Można im to zgłaszać do woli. Dopóki nie nagrasz, że kurier kopie Twoją paczkę i nie napiszą o tym portale internetowe, to nie ma co liczyć, że wyciągną jakieś konsekwencje z zachowania pracownika.

Może należałoby zwrócić uwagę, ale do agencji konkursowej. Przecież dokumenty zwrotne mogłyby być w kopercie, którą otwiera odbiorca, wypełnia, wkłada i zakleja. Jak będę miała taką sytuację w najbliższym czasie to zaatakuję agencję. Zobaczymy co powiedzą. 

azaflora

#6514853 Napisano: 31.07.2018 13:52:19
stamp2 napisał(a):

żar emotka -nic tylko bierz i smołe gotuj emotka emotka emotka

chyba wszędzie tak jest emotka , przelotne burze, deszcze, a zaraz po nich wszystko odparowuje, łaźnia parowa. Rano myłam włosy i nadal są mokre emotka
Nawet moja podstawka chłodząca pod laptop zastrajkowałaemotka
0 0

kawazczekolada

#6514856 Napisano: 31.07.2018 13:55:53
azaflora napisał(a):

stamp2 napisał(a):

żar emotka -nic tylko bierz i smołe gotuj emotka emotka emotka

chyba wszędzie tak jest emotka , przelotne burze, deszcze, a zaraz po nich wszystko odparowuje, łaźnia parowa. Rano myłam włosy i nadal są mokre emotka
Nawet moja podstawka chłodząca pod laptop zastrajkowała emotka

Jest lato więc i jest gorąco. Wole takie lato niż zimę emotka  Zresztą ja zawsze byłam ciepłolubna więc teraz jest mi super w taką pogodę emotka
0 0

monnikk

#6514869 Napisano: 31.07.2018 14:14:04

cherry_coke napisał(a):

Mam to samo... 

Ja też. Ostatnio kurier przywiózł żel dove z imieniem dziecka i się dowiedziałam, że: znowu udało się coś wygrać, ale trochę mała wartość więc w sumie to słabo, z drugiej strony za darmo, więc może być. Takie rozważania pod płotem.

pikantny

#6514922 Napisano: 31.07.2018 15:58:38

cherry_coke napisał(a):

Nie rozumiem czepiania sie listonoszy czy kurierów. Ma dane to widzi, przeciez im nie zabronisz. Skoro masz z tym taki problem to:
A) przestan grac (jest miliony ludzi, ktorym to nie przeszkadza i nie wymyslaja sobie problemu)
B) napisz do wszystkich agencji, ze do Ciebie listy zwrotne maja przychodzic w zalakowanej kopercie 
C) przeprowadz sie z dala od sasiadow (w koncu bedziesz miala spokoj, bo oni tacy wscibscy są przeciez...)

taalvikki

#6514926 Napisano: 31.07.2018 16:17:03
pikantny napisał(a):

Nie rozumiem czepiania sie listonoszy czy kurierów. Ma dane to widzi, przeciez im nie zabronisz. Skoro masz z tym taki problem to:
A) przestan grac (jest miliony ludzi, ktorym to nie przeszkadza i nie wymyslaja sobie problemu)
B) napisz do wszystkich agencji, ze do Ciebie listy zwrotne maja przychodzic w zalakowanej kopercie 
C) przeprowadz sie z dala od sasiadow (w koncu bedziesz miala spokoj, bo oni tacy wscibscy są przeciez...)

tak samo, jak niektórym nie daje spokojnie spać myśl o tym, że sąsiad nie może spokojnie spać. emotka  naprawdę przeszkadza Wam to, co sąsiad sobie pomyśli? 
0 0

assal

#6514928 Napisano: 31.07.2018 16:20:18
Mnie wkurza, że teraz kurierzy, tak oficjalnie, nie mogą już zostawiać paczek/listów u sąsiadów.
Na szczęście, poza jednym, z pozostałymi jestem ugadana emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6514934 Napisano: 31.07.2018 16:38:58
taalvikki napisał(a):

tak samo, jak niektórym nie daje spokojnie spać myśl o tym, że sąsiad nie może spokojnie spać. emotka  naprawdę przeszkadza Wam to, co sąsiad sobie pomyśli? 

Osobiście cenie sobie prywatność i nie życzę sobie tego, żeby kurier rozpowiadał jaka zawartość paczek do mnie przychodzi. Tak ciężko to zrozumieć? Jeśli ktoś ma ochotę to może sobie nawet mieszkać w przeszklonym domu albo zamontować kamery. Ale ja wolę swoje sprawy zachować dla siebie i mogę mieć do tego milion powodów.

ameryka

#6514946 Napisano: 31.07.2018 17:13:53
Z Mc donald's nagrody (jedzenie, picie) wg regulaminu do dzisiaj odbiór, lecz kupony dzisiaj zniknęły. 
0 0

atyde25

#6514967 Napisano: 31.07.2018 18:15:40
W dzisiejszych czasach człowiek człowiekowi wilkiem.I sąsiad może nagle zastosować zasadę ludzie listy piszą.Bo taka go zawiść i zazdrość będzie po nocach zjadać.A podobno to nasz piękny kraj jest na 1 miejscu w ilości donosów obywatelskich.Do instytucji różnej maści.Wkurza mnie nadmierna papierologia wszędzie.Do głupich badań do prawa jazdy papierów jak do prowadzenia samolotu:P A i tak te badania są robione od czapy moim skromnym zdaniem.I nawet ślepy oszuka.
1 brucee 0