Wkurza mnie...

cudaczek121

#6560851 Napisano: 04.01.2019 11:44:19
ziolko napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że list polecony wysłany do mnie 18 grudnia 2018 roku z Urzędu Wojewódzkiego we Wrocławiu do Długołęki (jakieś 17 kilometrów) tak idzie do mnie już od tego dnia i do tej pory nie dotarł emotka Byłam u siebie na poczcie już kilka razy i panie mówią,że na pewno nic nie przyszło.Dopiero dzisiaj miałam możliwość rano podjechać osobiście do tego urzędu i uzyskałam kopię interesującego mnie dokumentu (odwoływałam się z umiarkowanego stopnia niepełnosprawności i tu akurat na szczęście czekała na mnie pozytywna decyzja).To jest skandal po prostu,co ta Poczta Polska wyczynia.

Jak minęło 14 dni od wysłania (liczone od dnia następnego po wysłaniu) to można składać reklamację na nieterminowe dostarczenie przesyłki. 
Niestety nie dotyczy to dni ustawowo wolnych od pracy, a przecież w międzyczasie były Święta i Nowy Rok.. Czyli dziś jest chyba 9 czy 10 dzień roboczy... O ile dobrze policzyłam.
https://www.poczt.../przesylka-polecona/

No mam nadzieję,że na dniach mi przyślą już to oryginalne pismo, bo chciałam złożyć wniosek o zasiłek pielęgnacyjny.Wątpię, czy na podstawie kserokopii orzeczenia mi przyznają zasiłek.
0 0

ziolko

#6560852 Napisano: 04.01.2019 11:45:50
cudaczek121 - nie wiem, nie znam się na zasiłkach. 
Zawsze możesz złożyć reklamację. Jeśli masz numer nadania... 
0 0

cudaczek121

#6560856 Napisano: 04.01.2019 11:48:34
ziolko napisał(a):

cudaczek121 - nie wiem, nie znam się na zasiłkach. 
Zawsze możesz złożyć reklamację. Jeśli masz numer nadania... 

Spoko, dzięki.Ojciec ze swoją wspólniczką już się niepokoili, bo nie wiadomo było, jak księgowy ma za mnie naliczać dofinansowanie z PFRONemotka
0 0

cudaczek121

#6560952 Napisano: 04.01.2019 13:51:31
Mam telefon LG Mini.Nie ściągam na niego żadnych aplikacji, usunęłam już wszystkie pliki, zdjęcia przerzuciłam na laptopa, pousuwałam wszystkie smsy.Mimo to nadal mam komunikat,że pamięć sim pełna i nie mogę odebrać wiadomości. Od czasu do czasu wyjmuję baterię z tego telefonu,ale to nic nie pomagaemotka Obawiam się,że czeka mnie wymiana telefonu na nowy,wrr. Umowę w Plusie na abonament mam do 2020 roku,ale i tak teraz już zdaje się nie ma tak fajnie,że nowy telefon za złotówkę, tylko trzeba dodatkowo ze 30 parę złotych płacić do abonamentu.Polecacie może jakiś fajny telefon, bez zbędnych udziwnień tak do 700 złotychemotka No może jedynie,żeby aparat miał przyzwoity w miarę emotka
1 myla 0

kreatia

#6560954 Napisano: 04.01.2019 13:53:16
cudaczek121 napisał(a):

Mam telefon LG Mini.Nie ściągam na niego żadnych aplikacji, usunęłam już wszystkie pliki, zdjęcia przerzuciłam na laptopa, pousuwałam wszystkie smsy.Mimo to nadal mam komunikat,że pamięć sim pełna i nie mogę odebrać wiadomości. Od czasu do czasu wyjmuję baterię z tego telefonu,ale to nic nie pomaga emotka Obawiam się,że czeka mnie wymiana telefonu na nowy,wrr. Umowę w Plusie na abonament mam do 2020 roku,ale i tak teraz już zdaje się nie ma tak fajnie,że nowy telefon za złotówkę, tylko trzeba dodatkowo ze 30 parę złotych płacić do abonamentu.Polecacie może jakiś fajny telefon, bez zbędnych udziwnień tak do 700 złotych emotka No może jedynie,żeby aparat miał przyzwoity w miarę emotka

pisze, że pamięć sim pełna, czyli smsy nie zapisują Ci się w pamięci telefonu, a w pamięci karty sim, która jest bardzo ograniczona. wystarczy w opcjach zmienić miejsce zapisu smsów i będzie git emotka

Gość: kasiaj110

#6561194 Napisano: 05.01.2019 15:28:45
Mam okropnego doła emotka   - źle sypiam- nie potrafię zasnąć a rano wstaję półprzytomna.... czuję się samotna emotka . Wewnętrznie pusta!!! Wypaliłam się …  
0 0

FBbeata7

#6561199 Napisano: 05.01.2019 15:48:11
kasiaj110 napisał(a):

Mam okropnego doła emotka   - źle sypiam- nie potrafię zasnąć a rano wstaję półprzytomna.... czuję się samotna emotka . Wewnętrznie pusta!!! Wypaliłam się …  

Spoko, to pewnie depresja jesienno-zimowa z powodu braku światła słonecznego, polecam spacery i witaminę D3. Powinno pomóc.Nie należy przejmować się wygranymi lub niewygranymi, wysyłać zgłoszenia z umiarem.Czasem 15 lat trzeba czekać na wygranie samochodu, ale czasem się taki prezent zdarzy,wiem coś na ten temat.
0 0

cherry_coke

#6561200 Napisano: 05.01.2019 15:48:20
kasiaj110 napisał(a):

Nie jestem żadnym psychologiem czy coś, ale może początek roku to dobry moment żeby odkreślić to, co było grubą kreską i zacząć coś nowego. Na psychiczny reset polecam sport. Wyrzuca człowiek z siebie wtedy wszystko co w nim siedzi i od razu lepiej się śpi. Może warto zapisać się na jakieś zajęcia, żeby mieć motywację. Ale jak nie masz ochoty to mogą też być ćwiczenia przed telewizorem.
Jeśli się wypaliłaś to odpal w sobie nową petardę. Kup dobrą książkę, kup sobie kwiaty, idź do kawiarni na dobrą kawę czy herbatę, idź na spacer. Sprawiaj sobie małe przyjemności. Każdy z nas ma takie momenty w życiu, kiedy jest mega źle. Ale gwarantuje Ci, że przyszłość przyniesie coś dobrego w Twoim życiu. 

Niebieska_Laguna

#6561202 Napisano: 05.01.2019 16:18:18
Taką czekoladę kupiłam dzisiaj w Biedronce. Doopiero w domu zauważyłam, że była otwarta i ktoś zjadł z niej jeden pasek... Co Ci ludzie mają w głowach. 
1 brucee 0

pioge7

#6561205 Napisano: 05.01.2019 16:44:14
Niebieska_Laguna napisał(a):

Taką czekoladę kupiłam dzisiaj w Biedronce. Doopiero w domu zauważyłam, że była otwarta i ktoś zjadł z niej jeden pasek... Co Ci ludzie mają w głowach. 

obawiam się, że nie mają nic emotka jedna wielka pustka emotka

aurelito

#6561356 Napisano: 06.01.2019 20:21:44
aaaaaaaaa  czy tylko ja taka sierota???? najpierw zakupy w biedronce na Milkę, po powrocie na jednym z paragonów co?? A no  promocja!!! ależ się ucieszyłam gdy zobaczyłam zamiast 10 zł całe 8,76 emotka  ;( teraz patrzę i zamiast systemowego wysłałam im nr obok daty !!!! o ja popierdzielona po wsze czasy! niech mi ta czekolada chociaż w  boczki nie pojdzie emotka
0 0

notta

#6561362 Napisano: 06.01.2019 20:46:09
superloser napisał(a):

aurelito napisał(a):

aaaaaaaaa  czy tylko ja taka sierota???? najpierw zakupy w biedronce na Milkę, po powrocie na jednym z paragonów co?? A no  promocja!!! ależ się ucieszyłam gdy zobaczyłam zamiast 10 zł całe 8,76 emotka  ;( teraz patrzę i zamiast systemowego wysłałam im nr obok daty !!!! o ja popierdzielona po wsze czasy! niech mi ta czekolada chociaż w  boczki nie pojdzie emotka

Nie Ty pierwsza i pewnie nie ostatnia emotka  
Mogli napisać "numer systemowy" - ale wtedy, by nikt w obrazek nie klikał.

U mnie też jeden strzał poszedł ze złym numerem paragonu.. emotka   karlsbad mocno pilnuje tych numerów? 
0 0

aurelito

#6561363 Napisano: 06.01.2019 20:47:31

ivanotta napisał(a):

superloser napisał(a):

aurelito napisał(a):

superloser napisał(a):

o już mi lepiej emotka  widzę, że nie tylkko ja taka zdolna emotka  he he 
jeszcze zostaje ta nieszczęsna promocja wrrrrr

1 notta 0

prosiaczek

#6561367 Napisano: 06.01.2019 21:08:51
 Wkurza mnie nieuczciwosć i bezczelność organizatorów konkursów na fanpejdżach i to wcale nie krzakowych bylejakich, tlko całkiem konkretnym Nestle na 422000 fanów.  Organizator ewidentnie żarty sobie robi, bo wg regulaminu rozstrzygnięcie konkursu na zdjęcie Mikołaja miało być 20 grudnia, tydzień temu jeszcze na pytania ludzi kiedy wyniki odpowiadali "już za chwileczkę, już za momencik" a obecnie nawet nie odpowiadają. Przy czym po drodze ogłosili jeszcze ze 3 konkursy. Buce i tyle!
0 0

Halszka

#6561373 Napisano: 06.01.2019 22:28:16
bruce napisał(a):

emotka  Ja ostatnio mam też takiego pecha, że prawie wszystko, co kupuję, jest już "nadgryzione/nadpite".  emotka  Normalnie nawet chemię (płynne środki czystości np.) muszę przed ich skasowaniem sprawdzać, bo także zdarzyły mi się poodkręcane i ulane. emotka  A, co gorsza, odkrywałam to dopiero po powrocie z zakupów, kiedy całe siaty miałam już mocno zabrudzone.  emotka

A ja wczoraj tj  5.01 w zamrażarce Biedronki ujrzałam schab z data do spożycia do 31.12.2018!! emotka
Jejq, niejeden by pewnie awanturę wszczął a ja grzecznie oddałam w ręce pracownicy „ To chyba tutaj nie powinno leżeć?” „ ah! Tak, dziękuje”.. 
wciaz sprawdzam daty, a jak tego sporadycznie nie zrobię to się nadzieje.. 
2 ziolko, brucee 0

ziolko

#6561379 Napisano: 06.01.2019 23:11:32
bruce napisał(a):

emotka  Ja ostatnio mam też takiego pecha, że prawie wszystko, co kupuję, jest już "nadgryzione/nadpite".  emotka  Normalnie nawet chemię (płynne środki czystości np.) muszę przed ich skasowaniem sprawdzać, bo także zdarzyły mi się poodkręcane i ulane. emotka  A, co gorsza, odkrywałam to dopiero po powrocie z zakupów, kiedy całe siaty miałam już mocno zabrudzone.  emotka

Trochę długi wpis, ale polecam przeczytać emotka  emotka   NIE mój emotka  

https://www.faceb.../10214999597958113 

notta

#6561628 Napisano: 07.01.2019 20:27:06
Wkurza mnie konkursowa cisza. Celowo piszę konkursowa bo loterie promocyjne mało mnie jarają. W nowym roku postanowiłam sobie, że będę lepiej ogarniać i będę bardziej zorganizowana. Cały czas mam jeszcze zapał, a tutaj jest póki co 3 razy mniej konkursów promocyjnych. Czyli będzie spora konkurencja. 
Przeglądam sobie świeże gazetki na kolejny tydzień, a tam pustki. Żadnych fajnych zapowiedzi. Pewnie zacznie się coś dopiero na Walentynki a do tego czasu mój noworoczny zapał konkursowy już się skończy emotka

luckymen

#6561632 Napisano: 07.01.2019 20:53:58
Wkurza mnie, że ktoś próbował mnie dziś w nieelegancki sposób wykluczyć z udziału w konkursie emotka
https://dziennikz...bombowym/ar/13790103

tereniagno

#6561650 Napisano: 07.01.2019 22:50:39
Dziś ostatni dzień konkursu Woseba w ITM. Pojechałam specjalnie kupić kawę.
Kupiłam, cena na szczycie 15.39, wysłałam zgłoszenie i ok. zadowolona.
Teraz patrzę, na paragonie jest "KAWA MIEL.MOCCA FI na kwotę 14,99 emotka emotka emotka
zawsze u nich w sklepie mam jakąś przygodeemotka
albo nie naliczą rabatu  w promocji, albo wciągnie paragon i nie wydrukuje, dziś znowu ten przypadek.emotka emotka emotka
0 1 azalia111

mama-l-k-m

#6561653 Napisano: 08.01.2019 00:12:27
Wkurza mnie że po cudownym 3 dniowym weekendzie w górach nagle dzieci się rozkładają. Potencjał I wymiotował, Potencjał II wieczorem zaczął kaszleć a teraz tak szczekał że trzeba było dziecko z łóżka wyciągać i inhalować emotka
Do tego moje auto zastrajkowało albo obraziło się że w góry pojechaliśmy męża samochodem a nie jak zawsze moim i po 3 dniach nieużywania zwyczajnie nie odpaliło. Rano dzieciom zrobiłam wagary i nie puściłam do przedszkola bo szkoda było mi ich rano budzić ale kiedy całą 3 zapakowałam aby jechać po pieczywo i drobne zakupy to auto zakaszlało i zostało w garażu.. 
Wrr a jeszcze nie udało mi się dziś pojechać na fitness i całą tą złą energię wyrzucić z siebie a jak tak bardzo lubię poniedziałkowe zajęcia.. urlop za 5mc, ślub koleżanki za 5mc a ja właśnie zajadam się pierniczkami w czekoladzie.. do tego coś czuję  że do końca tygodnia to raczej się wyrwę najwyżej z dziećmi do lekarza niż na jakiś dłuższy spacer...
0 0