Wkurza mnie...

tadziuuu

#6559856 Napisano: 31.12.2018 10:44:50
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie, że ekipa budowlana wycofała nam się w dniu, w którym mieliśmy pisać umowę. Teraz jesteśmy w cimnej... Jak znaleźć nową ekipę w trzy miesiące?  emotka emotka

obdzwoń inne ekipy. Ekipom też wypadają zlecenia z różnych powodów. Śmiało można im się zadeklarować że mogą dzwonić jak im coś wypadnie emotka tak właśnie trafiłem z remontem mieszkania w tym roku na przełomie lipca i sierpnia czyli w środku sezonu.

ziolko

#6559871 Napisano: 31.12.2018 12:09:52
bruce napisał(a):

Wkurza mnie moja własna głupota...  emotka emotka  Noszszsz... kurczę!  emotka  Kiedy ja wreszcie przestanę się nabierać na te "poszukiwania pilnie krwi dla chorego dziecka znajomej znajomych... ple-ple-ple..., podaj dalej!" emotka emotka

Zanim "podasz dalej" to wrzuć w google i sprawdź, czy to faktycznie ktoś potrzebujący.. czy jednak spam. Ja tak robię.

"Najlepsze" jest to, że nawet moja lekarka przesłała mi jeden łańcuszek "na wszelki wypadek". Chodziło o modlitwę za chorych na raka czy coś takiego. Sprawdziłam w necie i okazało się, że to jednak łańcuszek.
Odpisałam jej, że tak czy siak się pomodlę, ale nie prześlę dalej łańcuszka.
A ona na to, że woli nie ryzykować, bo coś tam było napisane, że jak się nie prześle dalej, to spotka nieszczęście.
I pomyśleć, że to niby osoba inteligentna, ale nawet takie się nabierają... 
1 brucee 0

joan

#6559899 Napisano: 31.12.2018 14:20:09
bruce napisał(a):

Wkurza mnie moja własna głupota...  emotka emotka  Noszszsz... kurczę!  emotka  Kiedy ja wreszcie przestanę się nabierać na te "poszukiwania pilnie krwi dla chorego dziecka znajomej znajomych... ple-ple-ple..., podaj dalej!" emotka emotka

bruce napisał(a):

emotka  Już się staram, przezornie, pytać tych znajomych, kiedy tylko to od nich dostaję: "czy ręczysz, że to od Twojej znajomej, na pewno?" - czytam w odpowiedzi: "tak, ręczę", a potem - jak zawsze - "przepraszam, nie wiedziałam/-łem"...  emotka emotka

Kiedy... oto jest pytanie emotka Pewnie dopiero wtedy, gdy znajdziesz się przez owo udostępnianie niesprawdzonych treści w nieciekawej sytuacji emotka

Ja z kolei niczego nie puszczam dalej bez sprawdzenia stanu faktycznego, min. poprzez wejście na post pierwotny. A jeśli coś wydaje się oszustwem, dodatkowo od razu zgłaszam.

Oczywiście możemy pomyśleć o bliźnich "Ale ci ludzie som gupi, lajkujo i udostępniajo posty oszustów, frayeren na maxa!" Tylko że MY udostępniając cokolwiek, w pewnym sensie nadajemy temu cechy wiarygodności, napędzając tym samym chorobliwą spiralę i stając się współwinnymi całej tej szopki.

Na koniec dodam, że mam pewną znajomą, wspaniałego człowieka, ale zupełnie pogubionego w kwestii tego, co jest w necie prawdą, a co fejkiem. Nie wnikam w to, jakie kto ma na swojej fejsbuczowej tablicy memy polityczne czy cytaty o życiu, ale moja znajoma udostępniała tak fejkowe goowna, że aż nie nadążałam jej tego wszystkiego tłumaczyć. W końcu napisała mi uprzejmie & w pięknych słowach, żebym się odp*. Bo to, co ona udostępnia, to jej sprawa. Włączyłam więc ukrywanie wszystkich wpisów tej znajomej. I obie mamy spokój. The end.

tereniagno

#6559973 Napisano: 31.12.2018 19:04:01
Wkurza mnie,że koniec roku-Sylwester, a ja chora i kiepsko rozpocznę Nowy Rok emotka
0 0

zdolnabestia

#6560023 Napisano: 01.01.2019 10:37:12
Wczoraj przeczytałam na tablicy znajomej post - łańcuszek o tym, żeby nie przekazywać dalej świecących wierszyków i animowanych życzeń noworocznych, bo mogą zawierać wirusy, coś w ten deseń. Sprawdziłam historię czatu z nią, a tam od niej świecące życzenia bożonarodzeniowe...

bandit

#6560374 Napisano: 02.01.2019 18:35:31
Wkurza mnie podejście sklepu DEICHMANN do reklamacji obuwia #$#$#!$!
buty zakupione 30.11.2017 w zeszłym sezonie zimowym, używane 3 miesiace, wyciągnięte teraz po 2 tygodniach widzę że się odkleja podeszwa w jednym bucie na długosci 3 cm
reklamacja i co ? - dowiaduje się że to normalne zużycie obuwia i zmiany powstałe w dordze użytkowania ,
nosz k...#@$@#$#@, po prostu mam pecha do 1 roku przyjmuje się że wada istniała w obuwia od początku , no ale kto ubiera  buty zimowe w lato żeby sprawdzić czy są ok
ale powiedziałem sobie nie odpuszczę, potrakuję to jako kolejny konkurs etapowy:
- reklamacja - lipa przegrałem
- teraz rzecznik konsumenta + rzeczoznawca + sąd -> zobaczymy kto wygra tą rundę
1 joan 0

kawazczekolada

#6560382 Napisano: 02.01.2019 19:09:11
bandit napisał(a):

buty zakupione 30.11.2017 w zeszłym sezonie zimowym, używane 3 miesiace, wyciągnięte teraz po 2 tygodniach widzę że się odkleja podeszwa w jednym bucie na długosci 3 cm
reklamacja i co ? - dowiaduje się że to normalne zużycie obuwia i zmiany powstałe w dordze użytkowania ,
nosz k...#@$@#$#@, po prostu mam pecha do 1 roku przyjmuje się że wada istniała w obuwia od początku , no ale kto ubiera  buty zimowe w lato żeby sprawdzić czy są ok
ale powiedziałem sobie nie odpuszczę, potrakuję to jako kolejny konkurs etapowy:
- teraz rzecznik konsumenta + rzeczoznawca + sąd -> zobaczymy kto wygra tą rundę

Mojej znajomej na reklamacje obuwia do biegania odpisali: reklamacja nieuznana poniewaz obuwie przeznaczone jest do biegania a nie chodzenia (znajoma zaznaczyła że podeszwa sie odkleiła w drodze jak jej syn szedł do szkoły)
1 1mariusz 0

edzia21

#6560386 Napisano: 02.01.2019 19:14:19
bandit napisał(a):

walka z wiatrakami...ale życzę powodzenia emotka
0 0

Gość: gosia16

#6560388 Napisano: 02.01.2019 19:17:48
kawazczekolada napisał(a):

bandit napisał(a):

Mojej znajomej na reklamacje obuwia do biegania odpisali: reklamacja nieuznana poniewaz obuwie przeznaczone jest do biegania a nie chodzenia (znajoma zaznaczyła że podeszwa sie odkleiła w drodze jak jej syn szedł do szkoły)

Mój mąż usłyszał że za dużo chodził w butach.Mogli napisać, że to bibeloty do postawienia na meble,a nie do chodzenia.

ziolko

#6560389 Napisano: 02.01.2019 19:18:28

bandit napisał(a):

No popatrz.. to mój mąż założył jednego dnia buty, drugiego chciał je wyczyścić a tam obcas oderwany  emotka  zaniósł do reklamacji i odpisali mu, że to "w wyniku użytkowania"emotka  Idziemy do rzecznika.
1 kumulacja 0

kalmia86

#6560396 Napisano: 02.01.2019 19:37:48
Wkurza mnie, że przed samym końcem roku spadł mi telefon i cały wyświetlacz szlag trafił. Dzień przed tym feralnym wydarzeniem zerwał mi się uchwyt mojego obaga! No i do tego słabo z konkursami promocyjnymi!
0 0

faworek

#6560397 Napisano: 02.01.2019 19:41:27
kawazczekolada napisał(a):

bandit napisał(a):

haha jakie uzasadnienie, to tak jakby użyć żelu pod prysznic w wannie ;D 
w temacie: w sumie nic mnie nie wkurza, zaczynam praktykować od Nowego Roku zasadę "miej wyj***, a będzie Ci dane" emotka  

isiulka

#6560399 Napisano: 02.01.2019 19:43:17
ziolko napisał(a):

bandit napisał(a):

No popatrz.. to mój mąż założył jednego dnia buty, drugiego chciał je wyczyścić a tam obcas oderwany  emotka  zaniósł do reklamacji i odpisali mu, że to "w wyniku użytkowania" emotka  Idziemy do rzecznika.

Dziewczyny jak macie możliwość to złóżcie reklamacje w innym sklepie Deichman. Mi kiedyś dopiero za 3 razem rozpatrzyli , a usmiejecie się ze skrajnie różnych uzasadnień.
0 0

ziolko

#6560404 Napisano: 02.01.2019 19:56:47
@isiulka - jak to w innym? przecież to nie sklep bezpośrednio odpowiada, tylko jakiś ich rzeczoznawca czy ktoś tam, jak buty są wysłane do naprawy.
Nie mam pisma przy sobie, ale tak mi się wydaje.

Aaaa.. dodam, ze buty męża były w CCC a nie Deichmannie.
W Deichmannie zawsze reklamacje uwzględnione, łącznie ze zwrotem kasy emotka  
0 0

luk1990

#6560406 Napisano: 02.01.2019 20:02:18
ziolko napisał(a):

isiulka - jak to w innym? przecież to nie sklep bezpośrednio odpowiada, tylko jakiś ich rzeczoznawca czy ktoś tam, jak buty są wysłane do naprawy.

Przecież to bez różnocy,czy to CCC,czy Deichmann- w tych pseudosklepach za reklamacje odpowiada kierownik,który jest niby przeszkolony do wydawania opinii- buty nie są nigdzie wysyłane- wiem z autopsji xd 
Wszystko zależy od tego,jaki jest akurat "przykaz" z góry- odrzucać,czy przyjmować także tak jak isiulka pisze- w jednym sklepie odrzucą to może w innym przyjmą,bo kierownik dla świętego spokoju puści....

aurorcia

#6560407 Napisano: 02.01.2019 20:05:20
ziolko napisał(a):

isiulka - jak to w innym? przecież to nie sklep bezpośrednio odpowiada, tylko jakiś ich rzeczoznawca czy ktoś tam, jak buty są wysłane do naprawy.

Mój brat jakiś czas temu miał taką samą sytuację w CCC, wrócił do domu i na ich tablicy na fb zamieścił zdjęcie butów, opis i skan odrzuconej reklamacji, Reakcja natychmiastowaemotka  na drugi dzień wrócił do sklepu, oddali kasę i po sprawie.
0 0

Czterdziecha

#6560409 Napisano: 02.01.2019 20:08:05
isiulka napisał(a):

ziolko napisał(a):

bandit napisał(a):

No popatrz.. to mój mąż założył jednego dnia buty, drugiego chciał je wyczyścić a tam obcas oderwany  emotka  zaniósł do reklamacji i odpisali mu, że to "w wyniku użytkowania" emotka  Idziemy do rzecznika.

Dziewczyny jak macie możliwość to złóżcie reklamacje w innym sklepie Deichman. Mi kiedyś dopiero za 3 razem rozpatrzyli , a usmiejecie się ze skrajnie różnych uzasadnień.

Ja kupiłam córce buty z bocznym zamkiem na zimę 2.11.2018 a 22.11.218 oddałam na reklamację ,niestety reklamację odrzucili emotka Powód zamek który zepsuł się w butach zimowych-( odpruł się i zrobiła się z niego sprężynka) jestem w stanie sama naprawić....
0 0

cleo25

#6560410 Napisano: 02.01.2019 20:12:34
Wkurzyłam się dzisiaj w CCC.  Kupiłam torebkę, patrzę na matkę, cena 59.99. Podchodzę do kasy, a pani mówi 119.99, bo trzeba patrzeć na cenę przy czeskiej fladze  emotka , bo tam jest PLN.  Nosz kurde. Ciśnienie mi skoczyło i ją zwróciłam. Ale zastanawiam się  czy gdzieś nie interweniować w tej sprawie. Miał ktoś taka sytuację ? A tak wyglądała metka :

cleo25

#6560420 Napisano: 02.01.2019 20:33:53
8superloser napisał(a):

cleo25 napisał(a):

Wkurzyłam się dzisiaj w CCC.  Kupiłam torebkę, patrzę na matkę, cena 59.99. Podchodzę do kasy, a pani mówi 119.99, bo trzeba patrzeć na cenę przy czeskiej fladze   emotka , bo tam jest PLN. Nosz kurde. Ciśnienie mi skoczyło i ją zwróciłam. Ale zastanawiam się  czy gdzieś nie interweniować w tej sprawie. Miał ktoś taka sytuację ?

Chyba waluta obowiązuje. Ale jak się uprzesz to możesz w Polsce zapłacić 59.99 CZK to chyba Ci 10zl wyjdzie  emotka
Idz do kantoru  emotka

Tylko zauważ, że przy polskiej fladze jest waluta BGN ( czyli lew bułgarski), a korona czeska jest przy fladze Chorwacji. No czeski film  emotka
1 kumulacja 0

androm

#6560426 Napisano: 02.01.2019 20:50:08
na pewno federacja konsumenta musiała by na to zaregować, wprowadzanie w błąd i to celowe (bo wiedzą)

a mi kiedyś o kozakach zimowych czeska sieć sklepów w Polsce, gdy sie normalnie rozkleiły, odpisała, że to dlatego, że miały kontakt z wodą, a to jest nieprawidłowe użytkowanie (kozaki zimowe...)
i robiłą to pani kierownik, odrzucali wszystko jak leci pisząc takie głupoty (miałam od nich wiele butów, nie uznano żadnych), na polubowny nie idą więc tylko w sąd się można bawić
u rzecznika kiedyś byłam, niestety, zero realnej pomocy i strata czasu
wkurza mnie...łamanie praw Konsumenta i to, że państwo na to pozwala, firmy z obcym kapitałem robią kasę na robieniu nas w wiecie co.
1 brucee 0