Wkurza mnie...

nswe69

#6561768 Napisano: 08.01.2019 12:28:38
Wkurza mnie, gdy czekając na Milkę na konkursowy numer oddzwania infolinia Develey emotka  ech, marzenia prysły... emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6561830 Napisano: 08.01.2019 15:44:07
bruce napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Taką czekoladę kupiłam dzisiaj w Biedronce. Doopiero w domu zauważyłam, że była otwarta i ktoś zjadł z niej jeden pasek... Co Ci ludzie mają w głowach.  

emotka  Ja ostatnio mam też takiego pecha, że prawie wszystko, co kupuję, jest już "nadgryzione/nadpite".  emotka  Normalnie nawet chemię (płynne środki czystości np.) muszę przed ich skasowaniem sprawdzać, bo także zdarzyły mi się poodkręcane i ulane. emotka  A, co gorsza, odkrywałam to dopiero po powrocie z zakupów, kiedy całe siaty miałam już mocno zabrudzone.  emotka

Ja co prawda widziałam już jak ludzie podjadają winogrona czy mandarynki w sklepie emotka  ale pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby ktoś otworzył czekoladę, zjadł kawałek i to zamaskował... teraz też będę już ostrożniejsza.
1 brucee 0

ziolko

#6561838 Napisano: 08.01.2019 15:56:31

Ja co prawda widziałam już jak ludzie podjadają winogrona czy mandarynki w sklepie  emotka  ale pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby ktoś otworzył czekoladę, zjadł kawałek i to zamaskował... teraz też będę już ostrożniejsza.

Czytałaś ten artykuł, co podałam linka? emotka  
1 notta 0

Gość: awi

#6561958 Napisano: 08.01.2019 21:58:37
Wkurza mnie, że słodycze które zdarza mi się czasami kupować  są coraz słodsze, wręcz niejadalne. Mam wrażenie że składają się wyłącznie z jakiegoś ekstraktu cukrowego + trochę śmieci pozbieranych z podłogi emotka

taalvikki

#6561965 Napisano: 08.01.2019 22:18:35
awi napisał(a):

Wkurza mnie, że słodycze które zdarza mi się czasami kupować  są coraz słodsze, wręcz niejadalne. Mam wrażenie że składają się wyłącznie z jakiegoś ekstraktu cukrowego + trochę śmieci pozbieranych z podłogi emotka

też to mam. myślałam, że tylko mi odbiło, ale wychodzi na to, że nie. rzadko kiedy natykam się na prawdziwie smaczne słodycze. większość zapycha po pierwszym ugryzieniu. emotka
1 ziolko 0

ziolko

#6561977 Napisano: 08.01.2019 23:14:15
taalvikki napisał(a):

awi napisał(a):

też to mam. myślałam, że tylko mi odbiło, ale wychodzi na to, że nie. rzadko kiedy natykam się na prawdziwie smaczne słodycze. większość zapycha po pierwszym ugryzieniu. emotka

Dodają mój "ulubiony" syrop glukozowo-fruktozowy. Do tego masa oleju palmowego. Nie wiem, czy oni idą na ilość czy na wagę? bo cukier dość tani... Niektóre są bardzo przesłodzone, a wystarczy popatrzeć na skład produktu, żeby zobaczyć, ile jest ukrytego cukru.
Słodycze słodyczami, ale ketchupy i korniszony też są przesłodzone!!! emotka

Dziś byłam w Lidlu i natknęłam się na produkty firmy Balviten, czyli bez glutenu. Z ciekawości zerknęłam na skład. Muffinki na pierwszym miejscu mają cukier. W 100 g produktu - 33 g cukru.
MASAKRA.

Nawet jak robię jakieś ciasta, a teraz rzadko piekę, to zawsze mocno ograniczam ilość cukru. Kto normalny daje do biszkoptu z 4 jajek 1,5 szklanki cukru???? emotka     emotka   Ja daję niecałe pół i dla mnie jest optymalnie słodki.
Robię torty dla rodziny i zawsze im smakują, bo nie są tak przesłodzone, jak te kupne i są ciekawsze smakowo emotka   emotka  nieskromnie mówiąc emotka   

ola120

#6561978 Napisano: 08.01.2019 23:21:29
Mnie dzisiaj, niestety dużo rzeczy wkurza
0 0

ziolko

#6561979 Napisano: 08.01.2019 23:22:31
achh... wkurza mnie, że nie mogę wygrać forsy... oprócz ostatnich 24 zł w lotto. A tak pustki totalne emotka emotka
1 kumulacja 0

anet

#6562127 Napisano: 09.01.2019 13:28:18
Sposób, w jaki będzie zorganizowana loteria Raffaello emotka .
0 0

jokan

#6562130 Napisano: 09.01.2019 13:35:56
anet napisał(a):

Sposób, w jaki będzie zorganizowana loteria Raffaello emotka .

znowu wiekszosc nagrod zostanie u nich?
0 0

anet

#6562133 Napisano: 09.01.2019 13:41:23
jokan- pamiętasz, podobnie było w poprzedniej takiej loterii, z samochodami..ehh. Ja to w ogóle się cieszyłam, że to konkurs będzie bo z opakowania promocyjnego nie wynikało jednoznacznie, że to loteria..
Chyba,że na końcu będzie losowanie z niewydanych nagród.
1 tadziuuu 0

jokan

#6562135 Napisano: 09.01.2019 13:47:13
anet napisał(a):

jokan- pamiętasz, podobnie było w poprzedniej takiej loterii, z samochodami..ehh. Ja to w ogóle się cieszyłam, że to konkurs będzie bo z opakowania promocyjnego nie wynikało jednoznacznie, że to loteria..
Chyba,że na końcu będzie losowanie z niewydanych nagród.

nie czytalam regulaminu emotka ale mi sie cos obilo o uszy o ostatnim ich konkursie emotka dlatego warto na to zwrocic uwage
0 0

Niebieska_Laguna

#6562236 Napisano: 09.01.2019 17:49:26
ziolko napisał(a):

Ja co prawda widziałam już jak ludzie podjadają winogrona czy mandarynki w sklepie  emotka  ale pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby ktoś otworzył czekoladę, zjadł kawałek i to zamaskował... teraz też będę już ostrożniejsza.

Czytałaś ten artykuł, co podałam linka? emotka  

Tak emotka  Wygląda na to, że babcia-degustatorka przeniosła się w moje rejony emotka  
1 brucee 0

ela

#6562242 Napisano: 09.01.2019 18:03:31
wkurza mnie to ,że biedronka nabija ludzi w bambuko 
ide po milke pisze kup 2 a zapłacisz za jedna 6.99( normalna cena 11.99 ). Zadowolona kupuję jedną za 11.99 , w drodze do domu juz układam odpowiedz , siadam do laptopa  odpowiedz napisałam , wpisuję dane z paragonu a tu ZONK milka 300 g  1x 11.99 minus 5 zł   wychodzi 6.99 , noż ku... mogłam przy kasie sprawdzić .... 
Ale dlaczego mi ten rabat nabiło skoro kupiłam jedna 
0 0

Gość: buziolek

#6562249 Napisano: 09.01.2019 18:14:53
ela napisał(a):

ide po milke pisze kup 2 a zapłacisz za jedna 6.99( normalna cena 11.99 ). Zadowolona kupuję jedną za 11.99 , w drodze do domu juz układam odpowiedz , siadam do laptopa  odpowiedz napisałam , wpisuję dane z paragonu a tu ZONK milka 300 g  1x 11.99 minus 5 zł   wychodzi 6.99 , noż ku... mogłam przy kasie sprawdzić .... 

Do dzisiaj jest promocja, przy zakupach za min 99 zł, milka po 6.99 zł
0 0

ela

#6562259 Napisano: 09.01.2019 18:42:58
buziolek napisał(a):

ela napisał(a):

Do dzisiaj jest promocja, przy zakupach za min 99 zł, milka po 6.99 zł

to sie załapałam  ..... tym bardziej się wkurzam  , bo miałam wziąć tę milkę na osobny paragon .....eh 
0 0

cudaczek121

#6562270 Napisano: 09.01.2019 19:26:46
Zapewne niektórzy z Was pamiętają moje wkurzenie sprzed kilku dni dotyczące przesyłki pocztowej, która szła z Wrocka do Długołęki od 18 grudnia minionego już roku.Kilkukrotne wizyty na poczcie u mnie nie przyniosły rezultatu.Tak się złożyło,że dziś ojciec mnie podwoził do domu,więc poprosiłam go,aby mnie zawiózł na pocztę do sąsiedniego Mirkowa. Pani szuka i szuka mojego listu i nie ma,niestety. Mówi mi, że listonosze się buntują, bo za mało zarabiają, więc nie ma kto listów nosić i muszę niby czekać kilka kolejnych dni na tego listonosza.Bardzo ją poprosiłam grzecznie,że zostawię swój adres i numer telefonu, niech do mnie zadzwoni, gdy sprawa się wyjaśni. O godzinie 18.36 Pani z poczty dzwoni do mnie na komórkę i mnie informuje,żebym pojechała jutro do Urzędu Wojewódzkiego, w którym składałam odwołanie od decyzji (tego dotyczył list) i poprosiła o numer nadania przesyłki, to się dowiem, gdzie list utknął. Po czym o 18:49 ta sama kobieta dzwoni do mnie ponownie z info,że "oni mnie bardzo przepraszają, list faktycznie utknął w Mirkowie, tylko koleżanka włożyła go do innego rewiru"emotka emotka Ta babeczka pracowała kiedyś u mnie w Długołęce, może dlatego mnie tak zupełnie nie olała.Mam przyjechać sobie jutro na pocztę Mirków, bo u mnie ten list będzie dopiero w poniedziałek- tak mi pani powiedziała.Jak Boga kocham, gdybym wiedziała,że takie cyrki będą z tym listem, to bym wzięła urlop godzinowy w pracy i osobiście pojechała odebrać tą decyzję z urzędu.Ale w grudniu akurat mieliśmy w pracy masakrycznie zmasakrowaną masakrę i bezwzględny zakaz urlopów,ech.No,ale z drugiej strony jakby przesyłka jakaś szła do mnie np. z Krakowa i gdzieś tam na ichniejszej poczcie się zawieruszyła, to co- oznaczałoby to,że musiałabym do Krakowa zrobić sobie przymusową, nieplanowaną wycieczkęemotka

pioge7

#6562345 Napisano: 10.01.2019 08:31:26
Pomyliłem w zgłoszeniu milki Jakuba Wolnego z Tomkiem Wolnym z Pytania na śniadanie emotka
na początku pisałem o Kubie a na sam koniec napisałem że będę Tomkowi kibicować... makabra emotka  
1 brucee 0

tadziuuu

#6562352 Napisano: 10.01.2019 09:13:03
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Pomyliłem w zgłoszeniu milki Jakuba Wolnego z Tomkiem Wolnym z Pytania na śniadanie  emotka
na początku pisałem o Kubie a na sam koniec napisałem że będę Tomkowi kibicować... makabra emotka  

Nie martw się...  emotka A nóż-widelec ma tak na drugie? emotka  Poza tym przekonana jestem, że jest sporo zgłoszeń z większymi błędami.  emotka

to mi przypomniało błąd jak w konkursie WEDLA pisałem jaki to WAWEL jest najlepszy i najwspanialszy emotka
2 brucee, pioge7 0

nanajka81

#6562364 Napisano: 10.01.2019 09:43:06
bruce napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Pomyliłem w zgłoszeniu milki Jakuba Wolnego z Tomkiem Wolnym z Pytania na śniadanie  emotka

Nie martw się...  emotka A nóż-widelec ma tak na drugie? emotka  Poza tym przekonana jestem, że jest sporo zgłoszeń z większymi błędami.  emotka

to mi przypomniało błąd jak w konkursie WEDLA pisałem jaki to WAWEL jest najlepszy i najwspanialszy emotka

emotka  Ja tak za dawnych, szkolnych czasów, wyjaśniałam "zaokrąglanie" ocen, aby pocieszyć: "No przecież dwója, a dwója plus, to prawie to samo. A dwója plus niewiele się różni od trójki na szynach. No, a trójka z jednym czy dwoma minusami, to prawie to samo. Z kolei - trójka minus, czy cała - to taka nieduża różnica. Cała trója, a ta z plusem, to prawie to samo. Z kolei wiadomo, że trója plus to prawie czwórka na szynach. Jeden minus, czy dwa przy czwórce - to niewielka różnica... itd.". W ten sposób spokojnie wytłumaczyłam, że dwója ma takie samo znaczenie, jak piątka.  emotka

haha ja podobnie wyjaśniałam tyle że jak np dostawałam +2 to prosiłam nauczyciela aby wpisał =3 bo przeciez to "prawie to samo ale ladniej wyglada" emotka
2 brucee, anet 0