Wkurza mnie...

asantesana

#6664860 Napisano: 09.12.2019 11:39:20
anialistopad napisał(a):

superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ostatni raz wyslalam komus paczke za pobraniem. No kur...co za ludzie zamawiaja,a pozniej nie odbieraja paczki. A ty sobie plac za paczke w dwie strony i czekaj na nia ponad 2 tygodnie ,az wroci z powrotem do ciebie. Nie wie co ludzie mają  w głowach nie chcesz nie zamawiaj i nie truj du...by ci szybko wyslac. Taki debil tylko blokuje innych ,bo ktos mogl to kupić 

A dlaczego za pobraniem?
Bo kupujący Ci NIE ufa ...
Ale Ty ufasz jemu... 

Bo tak sie uparl ,ze on chce za pobraniem i na pewno odbierze 

To ucz się uporu od własnych klientów emotka  Ja zawsze proszę o zaliczkę na poczet wysyłki, a cenę za towar wpisuję jako kwotę pobrania. Jeśli ktoś nie chce wpłacić tych 20 zł, to wiadomo z kim ma się do czynienia i niech jelenia szuka gdzie indziej.

kukuleczka

#6664861 Napisano: 09.12.2019 11:44:12
jokan napisał(a):

anialistopad napisał(a):

superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ostatni raz wyslalam komus paczke za pobraniem. No kur...co za ludzie zamawiaja,a pozniej nie odbieraja paczki. A ty sobie plac za paczke w dwie strony i czekaj na nia ponad 2 tygodnie ,az wroci z powrotem do ciebie. Nie wie co ludzie mają  w głowach nie chcesz nie zamawiaj i nie truj du...by ci szybko wyslac. Taki debil tylko blokuje innych ,bo ktos mogl to kupić 

A dlaczego za pobraniem?
Bo kupujący Ci NIE ufa ...
Ale Ty ufasz jemu... 

Bo tak sie uparl ,ze on chce za pobraniem i na pewno odbierze 

ja przyjelam zasade: NIE wysylam za pobraniem chocby sie palilo i walilo komus...wystarczy troche doswiadczenia z odbiorem osobistym: tak na 100% rezerwuje, na 100% przyjde....a potem osoba sie wogole nie odzywa albo zmysla jakis glupi pretekst ze nie moze oraz nie podejmuje rozmowy odnosnie odbioru w innym terminie....niestety ludziom sie w glowach poprzewracalo a bedzie jeszcze gorzej emotka

mam dokładnie tak samo. Nie wysyłam za pobraniem. Koniec kropka. Wychodzę z założenia, że jak ktoś chce kupić to kupi. Oczywiście rozumiem też drugą stronę bo oszustw nie brakuje, więc proponuję nawet sprzedaż przez allegro jak się boi, bo ja nie mam nic do ukrycia. I cisza...

A co do rezerwacji to u mnie 10/10 przypadków jeśli ktoś chciał rezerwować to tego nie kupował. W międzyczasie ktoś inny pisał, że chce i jest zdecydowany a ja głupia pisałam, że zarezerwowany i jak tamta osoba nie kupi to odstąpię. Efekt? Osoba rezerwująca nie odpisywała, a ta druga już kupiła u kogoś innego. Już się nauczyłam i piszę wprost - nie rezerwuję, kto pierwszy ten lepszy i jak nie ty to ktoś inny kupi. Działa!!

Niebieska_Laguna

#6665044 Napisano: 09.12.2019 21:47:30
Wkurzają mnie firmy kurierskie. Wybieram "lepszą", płacę dodatkowo za odbiór przesyłki w konkretnym dniu, a kuriera nie ma od dwóch dni. W biurze obsługi klienta nic sobie z tego nie robią. Jakby nie mieli żadnego wpływu na pracę kuriera, mogę sobie napisać skargę, która i tak niczego nie zmieni, bo kurier powie, że był po paczkę a nikogo nie było w domu. Strasznie mnie to denerwuje, że nie przykładają się do jakości świadczonych usług i mają klienta w poważaniu. W dodatku nie mam żadnej alternatywy, bo to już kolejny przewoźnik na którym się zawodzę. A w dodatku ja muszę świecić oczami i tłumaczyć się dlaczego paczka nie została wysłana. Już ostatni raz zamawiam kuriera do domu, bo jak człowiek sam nie zawiezie paczki do punktu nadania, to na kuriera można tygodniami czekać.
0 0

androm

#6665046 Napisano: 09.12.2019 21:52:11
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurzają mnie firmy kurierskie. Wybieram "lepszą", płacę dodatkowo za odbiór przesyłki w konkretnym dniu, a kuriera nie ma od dwóch dni. W biurze obsługi klienta nic sobie z tego nie robią. Jakby nie mieli żadnego wpływu na pracę kuriera, mogę sobie napisać skargę, która i tak niczego nie zmieni, bo kurier powie, że był po paczkę a nikogo nie było w domu. Strasznie mnie to denerwuje, że nie przykładają się do jakości świadczonych usług i mają klienta w poważaniu. W dodatku nie mam żadnej alternatywy, bo to już kolejny przewoźnik na którym się zawodzę. A w dodatku ja muszę świecić oczami i tłumaczyć się dlaczego paczka nie została wysłana. Już ostatni raz zamawiam kuriera do domu, bo jak człowiek sam nie zawiezie paczki do punktu nadania, to na kuriera można tygodniami czekać.

Może napisz co to za wspaniała firma tak Cię traktuje.
0 0

Niebieska_Laguna

#6665048 Napisano: 09.12.2019 21:59:07
androm napisał(a):

Niestety DPD, kiedyś nie miałam zarzutów, a ostatnio już któryś raz z rzędu muszę się po kilka dni dopraszać odbioru paczki. A jak już odbiorą, to potem wędruje po całej Polsce i dochodzi z opóźnieniem.
0 0

androm

#6665052 Napisano: 09.12.2019 22:12:35

androm napisał(a):

Niestety DPD, kiedyś nie miałam zarzutów, a ostatnio już któryś raz z rzędu muszę się po kilka dni dopraszać odbioru paczki. A jak już odbiorą, to potem wędruje po całej Polsce i dochodzi z opóźnieniem.

dpd "lepszą"? to chyba najtańsza firma jaka istnieje. Oni idą w ilość, nie w jakość.
Lepiej, ale i drożej w DHL choć wiadomo, że dużo zależy lokalnie, od kuriera.
0 0

madeleine89

#6665060 Napisano: 09.12.2019 22:43:42
androm napisał(a):

androm napisał(a):

dpd "lepszą"? to chyba najtańsza firma jaka istnieje. Oni idą w ilość, nie w jakość.
Lepiej, ale i drożej w DHL choć wiadomo, że dużo zależy lokalnie, od kuriera.

To prawda dużo zależy od kuriera. DPD u mnie jest super, bo i pan jest super. w GLS była porażka. Potrafiłam dostawać maila, że przesyłka doręczona, chociaż byłam w domu, a przesyłki ani widu ani słychu. Potem zmienił się kurier i wszystko cudownie! Natomiast to samo DPD u mojej mamy, u której też nadaję paczki to również dno. Kurier wpisuje, że był, chociaż nie był. Reklamacja ok, ale kurier i tak przyjedzie dzień później....

Wkurza mnie chorowanie moich córek. Starsza przeszła sepsę, więc na byle katar reaguję panicznie emotka
0 0

joan

#6665379 Napisano: 10.12.2019 21:54:51
Wklepywanie konkursów/loterii bez uwzględniania godzin emotka

"e. zgłosi się do Loterii (zwane dalej: „Zgłoszeniem”) za pośrednictwem strony internetowej Loterii www.mojtauron.pl na zasadach określonych w Regulaminie, w okresie od godziny 10:00:00 dnia 21 października 2019 roku do godziny 10:00:00 dnia 10 grudnia 2019"

cudaczek121

#6665382 Napisano: 10.12.2019 22:09:53
Wkurza mnie,że wczoraj nasza lodowka po 17 latach posługi odmówiła posługi.Mama ok 23 mnie woła,abym szybko przyszła do kuchni, bo drzwiczki lodówki się po prostu oderwaly i mama ledwo trzymała je w rękach!Musiałam wszystkie produkty z bocznej polki wsadzić do środka.Obecnie mam lodówkę okleina taśma klejąca.Czy jest gdzieś obecnie konkurs z lodówkami do wygrania, ewentualnie ze zwrotem za zakup?
0 0

marionzzz

#6665384 Napisano: 10.12.2019 22:18:34
no to sie wkurzylam - czekam na bony do Intermarche ze Smolara -cieszylam sie, ze na swieta jak znalazl a tu sie dzis dowiedzialam, ze Intermarche w Warszawie zamykaja emotka  Taki dobry sklep konkursowy. O na co mi te bony teraz beda??
0 0

monkakk

#6665390 Napisano: 10.12.2019 22:33:15
marionzzz napisał(a):

no to sie wkurzylam - czekam na bony do Intermarche ze Smolara -cieszylam sie, ze na swieta jak znalazl a tu sie dzis dowiedzialam, ze Intermarche w Warszawie zamykaja emotka  Taki dobry sklep konkursowy. O na co mi te bony teraz beda??

Ten na Ursynowie?
0 0

marionzzz

#6665400 Napisano: 10.12.2019 22:53:37
monkakk napisał(a):

marionzzz napisał(a):

Ten na Ursynowie?

tak emotka
0 0

monkakk

#6665401 Napisano: 10.12.2019 23:06:05
[quote=

marionzzz napisał(a):

monkakk napisał(a):

marionzzz napisał(a):

monkakk napisał(a):

marionzzz napisał(a):

marionzzz] no to sie wkurzylam - czekam na bony do Intermarche ze Smolara -cieszylam sie, ze na swieta jak znalazl a tu sie dzis dowiedzialam, ze Intermarche w Warszawie zamykaja emotka  Taki dobry sklep konkursowy. O na co mi te bony teraz beda??

Masz może informację co teraz tam będzie?

0 0

pati12b

#6665432 Napisano: 11.12.2019 08:40:06
joan napisał(a):

"e. zgłosi się do Loterii (zwane dalej: „Zgłoszeniem”) za pośrednictwem strony internetowej Loterii www.mojtauron.pl na zasadach określonych w Regulaminie, w okresie od godziny 10:00:00 dnia 21 października 2019 roku do godziny 10:00:00 dnia 10 grudnia 2019"

A co? Przez 1,5 miesiąca nie miałaś czasu, żeby się zgłosić?
Tym bardziej, że tam można było to zrobić tylko raz, bez paragonów, wymyślania wierszyków itp.? Regulamin był utajniony? Złe daty wpisane w opisie konkursu?
W temacie: wkurzają mnie ludzie, którzy nie zadają sobie trudu przeglądania regulaminów konkursów, w których chcą wziąć udział.
p.s. Tak, to ja dodałam tę loterię i odechciewa mi się dodawania do bazy czegokolwiek.

caramela

#6665454 Napisano: 11.12.2019 09:58:27
Wkurza mnie, że od ponad miesiąca  złapałam doła i zamiast coraz lepiej, jest tak samo źle... a o konkursach nie wspomnę, bo tu jest tragedia ; (
0 0

reniii

#6665462 Napisano: 11.12.2019 10:14:22
pati12b napisał(a):

joan napisał(a):

Tym bardziej, że tam można było to zrobić tylko raz, bez paragonów, wymyślania wierszyków itp.? Regulamin był utajniony? Złe daty wpisane w opisie konkursu?
W temacie: wkurzają mnie ludzie, którzy nie zadają sobie trudu przeglądania regulaminów konkursów, w których chcą wziąć udział.
p.s. Tak, to ja dodałam tę loterię i odechciewa mi się dodawania do bazy czegokolwiek.

Nikt nikogo nie zmusza do dodawania konkursów, ale przecież można dodać je precyzyjnie, to nic nikogo nie kosztuje a zaoszczędzi czas tym wszystkim, którzy chcą wziąć udział w konkursie a nie mają na tyle czasu aby czytać wszystkie regulaminy od A do Z. Mnie też wkurza, że konkursy są specjalnie skrócone z winy dodawajacych je osób albo z winy organizatorów, którzy samowolnie skracają sobie terminy na zgłoszenia o godzinę lub dzień pomimo, że w regulaminie inaczej jest napisane.
0 0

cudaczek121

#6665464 Napisano: 11.12.2019 10:19:05
Wkurza mnie,że wysłałam do jednej osoby z naszego forum 28 listopada bon 100 do Auchan poleconym priorytetem.29 listopada przesyłka z bonem dotarła do niej, co potwierdziła 3 grudnia.Miałam w zamian za to dostać 4 bilety do kina.Użytkowniczka twierdziła,że ma tylko 3 bilety, bo 4-ty gdzieś posiała i nie może znaleźć.No to jej napisałam,aby mi wysłała chociaż te 3 bilety, a ten jeden najwyżej później.Jest mi naprawdę bardzo przykro,że ja jakoś to zorganizowałam,aby przesyłka dotarła do niej następnego dnia pocztą polską,a bilety dla mnie mailem jakoś do tej pory nie dotarłyemotka
2 brucee, androm 0

joan

#6665468 Napisano: 11.12.2019 10:26:22
pati12b napisał(a):

joan napisał(a):

I tutaj się właśnie różnimy, bo jak mam coś zrobić na odpier*, to wolę tego wcale nie robić. I jakoś zawsze dodaję godzinę trwania konkursu do bazy, nie szkoda mi wklepać tych paru znaków więcej. A za błędy & niedociągnięcia przepraszam, bo do ludzi nieomylnych się nie zaliczam emotka

PS: Wszystkie regulaminy trwających akcji czytam i spisuję.
Bez odbioru.

zdolnabestia

#6665505 Napisano: 11.12.2019 12:04:21
Każdy, kto przeczytał regulamin konkursu i znalazł nieprawidłowość typu zła data w naszej bazie czy niepodana godzina - może to zgłosić przez guzik BŁĄD. Zostanie to poprawione.
1 maverick 0

joan

#6665506 Napisano: 11.12.2019 12:07:47
zdolnabestia napisał(a):

Każdy, kto przeczytał regulamin konkursu i znalazł nieprawidłowość typu zła data w naszej bazie czy niepodana godzina - może to zgłosić przez guzik BŁĄD. Zostanie to poprawione.

I zawsze tak zgłaszam, ale wczoraj błąd zauważyłam dopiero po zakończeniu loterii, więc zmiana w opisie / tytule by nic nie dała emotka