Wkurza mnie...

Claudia77

#6682790 Napisano: 14.02.2020 14:16:13
Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam...

takaja86

#6682811 Napisano: 14.02.2020 14:54:18
Claudia77 napisał(a):

Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten  emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam...

Gratuluję odwagi i uważam że wspaniała postawa, podziwiam i ja także w takich sytuacjach zawsze reaguje. A wyzywa innych tylko człowiek slaby
1 Claudia77 0

bonitta

#6682813 Napisano: 14.02.2020 14:58:08
chochliczka napisał(a):

Dostalam parag0n mk cafe wklepalam.Po czym zobaczylam, ze na konkurs ma byc ziarnista, a nie miel9na za 10 ziko aaa

Ziarnista w Lidlu kosztuje 6,99 emotka  
0 0

Claudia77

#6682816 Napisano: 14.02.2020 15:04:19
takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Dzisiaj wyszłam z siebie i stanęłam obok, jestem tak roztrzęsiona...byłam na zakupach w Rossmanie i zbiegowisko zrobiło się przy witrynie i słychać było tylko krzyki na zasadzie gówniaro uspokój się, no to podchodzę do okna za tłumem i widzę stoi facet nad dzieckiem ( dziewczynka trzy lata ), mała płacze w wniebogłosy w wózku, obok mamusia i dwoje jeszcze dzieci, a ten  emotka emotka szarpie za głowę to maleństwo i krzyczy na nią. Wszyscy stoja, patrzą i kiwają głowami, no masakra, więc jak nie wystartowałam z tego sklepu i mówię do faceta - czy uważa Pan, że w ten sposób uspokoi Pan dziecko? A spier on do mnie - moje dziecko! więc zagroziłam, że wezwę policję - oczywiście wyzwał mnie od najgorszych itd. itd. więc powiedziałam mu, że mam nadzieję, że jak będzie stary i niedołęzny to mała zrobi z nim tak samo. Poużywał se na mnie - pogratulowałam kobiecie męża i ojca i jej jako matce! Jednego żałuję, że nie wezwałam policji - następnym razem zrobię to najpierw zanim się wtrącę. Mówię wam, jestem tak roztrzęsiona - jak można, też przeszłam wiele z moimi dziećmi, ale nie wyobrażam sobie, by tak ich szarpać i wyzywać! A najlepsze, jak wróciłam do sklepu do ludzie komentowali, że biedne dzieci itd., to jeszcze z nerwów ich ochrzaniłam, że nikt nie reagował oprócz mnie, bo jakby zobaczył więcej ludzi to by mu faja zmiękła....muszę się napić melisy. bo nie wytrzymam...

Gratuluję odwagi i uważam że wspaniała postawa, podziwiam i ja także w takich sytuacjach zawsze reaguje. A wyzywa innych tylko człowiek slaby

Dziękuję, ale mi to się płakać chce po prostu. Nie rozumiem ludzi i tego świata....
0 0

takaja86

#6682822 Napisano: 14.02.2020 15:21:11
Claudia77 napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Dziękuję, ale mi to się płakać chce po prostu. Nie rozumiem ludzi i tego świata....

Też tak mamtym bardziej, że moja córka też ma aktualnie 3 lata i ja nigdy jej nie uderzyłam. Uważam, że lepiej przytulić porozmawiać wytłumaczyć niż bic. przemoc Rodzi przemoc
1 Claudia77 0

takaja86

#6682824 Napisano: 14.02.2020 15:25:01
Dzieci często reagują złością krzykiem w sytuacjach gdy się czegoś boją, jeszcze nie potrafia nazwać swoich emocji więc próbuje w taki sposób zasygnalizować, że coś się dzieje, a bicie ich niczego nie rozwiąże ani niczego nie nauczy. 
1 Claudia77 0

Claudia77

#6682830 Napisano: 14.02.2020 15:53:34
takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

takaja86 napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

Też tak mamtym bardziej, że moja córka też ma aktualnie 3 lata i ja nigdy jej nie uderzyłam. Uważam, że lepiej przytulić porozmawiać wytłumaczyć niż bic. przemoc Rodzi przemoc

mój starszy syn w tym wieku miał ataki histerii - pół biedy w domu - z bezsilności i by nie stracić cierpliwości zamykałam się w łazience i czekałam, aż mu przejdzie i o dziwo działało, bo widział, że nie ma audytorium to odpuszczał, gorzej było w sklepie jak leżał na podłodze - odchodziłam i też czekałam i w końcu przestał i nie było wtedy tabletów - a dziś się wszystko zwala na te gry i tablety - taki po prostu miał etap...

ReneK

#6682995 Napisano: 14.02.2020 23:56:52
Wkurza mnie bezsilnosc i brak Szczęścia w Loterii bramek Prince Polo!
Ale jeszcze bardziej kiedy czytam ze szczęście dość często dopisuje  niejakiemu p.Jackowiemotka 3 dzienne! I Już kilka wygranych od 3 lutego !cóż za Fuks! emotka
No chyba że to za każdym razem "INNY"Jacek!emotka
To zwracam Honor!....
I przerzucam wątek WKURZA MNIE!na MĘŻA!ktory Naprawde dziś mnie wkurzył!dobrze ze już spi!wrrrr.....emotka
1 brucee 0

anialistopad

#6683002 Napisano: 15.02.2020 00:29:09
Claudia 77 brawo tez bym tak postąpiła . Tylko nie wiem czy znając siebie w końcu z nerwów bym nie trzepnela gościa  po  łbie .  Całkiem niedawno  opieprzyłam babkę w autobusie , bo wyzywała swojego synka. Chłopczyk miał może ze 4 lata i widać,ze chory .nie wiem autyzm  czy coś podobnego i  krzyczał.,piszczał, a ta pinda  wyzywała go od małych debili  i itp . Ludzie słuchają i nikt nie reaguje. Dopiero jak się odezwałam to zaczęli komentować  .A starsza  babka  powiedziała ,ze już nie pierwszy raz ona tak wyzywa tego chłopczyka . 

Claudia77

#6683009 Napisano: 15.02.2020 06:40:47
anialistopad napisał(a):

Claudia 77 brawo tez bym tak postąpiła . Tylko nie wiem czy znając siebie w końcu z nerwów bym nie trzepnela gościa  po  łbie .  Całkiem niedawno  opieprzyłam babkę w autobusie , bo wyzywała swojego synka. Chłopczyk miał może ze 4 lata i widać,ze chory .nie wiem autyzm  czy coś podobnego i  krzyczał.,piszczał, a ta pinda  wyzywała go od małych debili  i itp . Ludzie słuchają i nikt nie reaguje. Dopiero jak się odezwałam to zaczęli komentować  .A starsza  babka  powiedziała ,ze już nie pierwszy raz ona tak wyzywa tego chłopczyka . 

Brawo! Reagujmy - nie bądźmy jak te marionetki, co wszystko widzą, słyszą, a potem lament, że znowu ktoś skrzywdził dziecko czy kogokolwiek innego!

zielonaszpilka

#6683030 Napisano: 15.02.2020 10:25:12
Dziękuję wszystkim, którzy reagują w takich sytuacjach, jak przemoc wobec dzieci. Ja zawsze boję się tylko jednego - że po mojej interwencji rodzic jeszcze bardziej się wkurzy i dziecku dostanie się w domu, "bo przez ciebie jakaś baba się mnie czepiała". Dużo o tym czytałam i szukałam i gdybym  musiała zainterweniować to posłuchałabym rad z Bloga Ojca https://www.blogojciec.pl/dzieci/jak-reagowac/ czyli 
  1. Obniż poziom agresji.
  2. Pokaż, że widzisz co się dzieje.
  3. Daj pomocną radę.
To trudne. Bo gdy nawet czytam o takiej sytuacji to mi się dłonie zaciskają w pięści i mam jak najgorsze myśli wobec sprawcy. Ale z tyłu głowy mam cały czas, że to dziecko wróci z tym rodzicem do domu. Nie chcę wtedy dolewać oliwy do ognia, bo to nic nie da. Nawet jak przy mnie przestanie to może wyładować się w domu emotka  Dlatego jeśli zdarzy mi się taka sytuacja, to będę próbować wykorzystać rady z tej strony.
Niemniej uważam, że warto reagować, bo dla tego dziecka możemy być jedyną osobą, która kiedykolwiek stanie w jego obronie. A to już dużo.

Wkurza mnie, że tyle dzieci jest krzywdzonych emotka

bandit

#6683086 Napisano: 15.02.2020 15:30:31
Witam
wkurza moją żonę miesiąc LUTY - lipa w wygranych jak diabli jakbyśmy się cofneli 4 lata wstecz emotka
styczeń rewelacja - górka nigdy takiej nie mieliśmy 
chyba w ramach wyrównania luty musi być kiepski 
ehh
idę robić konkursy i loterie dalej 

pozdrawiam

ewikewikk

#6683805 Napisano: 17.02.2020 19:45:38
Życie kontra niewybaczalne pomysły...
https://www.faceb...5I2oXclYCKEh_w57MFKQ
0 0

koper

#6683829 Napisano: 17.02.2020 21:20:21
koniczynka123 napisał(a):

Wkurza mnie jak ktoś prosi o wyrażenie opinii, a po ich wyrażeniu sypią się narzekania... emotka   

Przyjaciele z e-konków, ?! hmm... 

To zupełnie jak z trójkami klasowymi. Gdy na pierwszym zebraniu w szkole wybiera się trójkę klasową to nie ma chętnych. W końcu znajdą się jakieś osoby, które dla wspólnego dobra wszystkich dzieci zgodzą się poświęcać swój czas, żeby coś organizować, kupować, pomagać, wymyślać itp. 
A potem, cała rzesza innych rodziców, która do trójki nigdy nawet się nie zgłaszała, teraz ma najwięcej do powiedzenia. Dlaczego tak to zostało zrobione, lepiej by było inaczej. Dlaczego to zostało kupione, trzeba było co innego. Dlaczego akurat tu zostało to kupione, przecież lepiej by było tam zrobić te zakupy. Dlaczego wtedy zostało to zorganizowane, inny termin byłby dużo lepszy itp.
Czyli tak w skrócie. Wy się tym zajmijcie, ale zróbcie to w dokładnie taki sposób, jaki jest według mnie najlepszy. 

zabcia0410

#6683858 Napisano: 17.02.2020 23:27:38
A mnie wkurzają te bezsensowne komentarze na temat zakupu wieńca-jest zbiórka na wieniec-taki jest cel wyraźnie określony w temacie,wiadomo też co zrobią dziewczyny z nadwyżką- chcesz się dołożyć wpłać,masz inny pomysł na uczczenie pamięci Amif zrób to indywidualne lub załóż nowy temat i tam szukaj poparcia.Dziewczyny podjęły się tego absorbującego zadania i wielka chwała im za to!Uważam ,że to One też powinny mieć ten przywilej wyboru fundacji na cel której zostaną przekazane pozostałe środki.Do dyskusji i krytyki zawsze jest wielu chętnych,do konkretnej pracy tłumów nie widać! amen

zabcia0410

#6683863 Napisano: 17.02.2020 23:42:22
superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

A mnie wkurzają te bezsensowne komentarze na temat zakupu wieńca-jest zbiórka na wieniec-taki jest cel wyraźnie określony w temacie,wiadomo też co zrobią dziewczyny z nadwyżką- chcesz się dołożyć wpłać,masz inny pomysł na uczczenie pamięci Amif zrób to indywidualne lub załóż nowy temat i tam szukaj poparcia.Dziewczyny podjęły się tego absorbującego zadania i wielka chwała im za to!Uważam ,że to One też powinny mieć ten przywilej wyboru fundacji na cel której zostaną przekazane pozostałe środki.Do dyskusji i krytyki zawsze jest wielu chętnych,do konkretnej pracy tłumów nie widać! amen

Dlaczego odmienne podejscie do tematu jest dla ciebie ‘bezsensowne’?
Wkurzaja sterotypy...  

przeczytaj ze zrozumieniem
pozdrawiam
0 0

nanajka81

#6683887 Napisano: 18.02.2020 07:10:21
superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

Wkurzaja sterotypy...  

pozdrawiam

Przeczytane ... regulaminy konkursow sie zmieniaja nawet w trakcie trwania promocji, prawo sie zmienia nawet pagoda. Czasami mozna zamiast standardowego wienca z kwiatami, ktorych dni sa już odliczone, kreatywnie podejsc do tematu. Ale rozumie, ze to tradycja. I lepiej jest wysłac kuriera na cmentarz niż zrobić inaczej. 

inaczej czyli jak? Jakieś sensowne propozycje? Bo wpłacić te 200 zl na szczytny cel czyli powiedzmy na jakąś fundację to kasa też się tam rozejdzie i nikt nie będzie pamiętał że jakieś pieniądze przyszły. Ponad rok temu w okolicy była zbiórka na skomplikowaną operację serca dziecka które miało się urodzić. Wielkie festyny, zaangażowanie, prasa, 360 tysięcy do uzbierania bo serce będzie ratowane w świecie. Nazbierali. Dziecko po urodzeniu miało operację, po niespełna miesiącu zmarło... Happy endu brak.
2 donia7, brucee 0

bluszczowelove

#6683888 Napisano: 18.02.2020 07:24:19
nanajka81 napisał(a):

superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

Wkurzaja sterotypy...  

pozdrawiam

Przeczytane ... regulaminy konkursow sie zmieniaja nawet w trakcie trwania promocji, prawo sie zmienia nawet pagoda. Czasami mozna zamiast standardowego wienca z kwiatami, ktorych dni sa już odliczone, kreatywnie podejsc do tematu. Ale rozumie, ze to tradycja. I lepiej jest wysłac kuriera na cmentarz niż zrobić inaczej. 

inaczej czyli jak? Jakieś sensowne propozycje? Bo wpłacić te 200 zl na szczytny cel czyli powiedzmy na jakąś fundację to kasa też się tam rozejdzie i nikt nie będzie pamiętał że jakieś pieniądze przyszły. Ponad rok temu w okolicy była zbiórka na skomplikowaną operację serca dziecka które miało się urodzić. Wielkie festyny, zaangażowanie, prasa, 360 tysięcy do uzbierania bo serce będzie ratowane w świecie. Nazbierali. Dziecko po urodzeniu miało operację, po niespełna miesiącu zmarło... Happy endu brak.

Co do zbiórki na fundację dla chorych dzieci to się nie zgadzam - zawsze warto coś dać - i próbować ratować ludzkie życie. Nie zawsze jest happy end ale się zdarza. A co do wieńca : nie znałam Amif ale się dołożyłam, bo uważam że to bardzo fajna inicjatywa.  Pamiętam, że jak moja babcia zmarła to bardzo dużo osób przysłało wieńce, dali na msze choć ich nie było na pogrzebie. To był bardzo miły gest - który nam uświadomił jak bardzo babcia była ceniona przez innych ludzi. emotka  W tym temacie zgadzam się w pełni z @zabcia0410. Jak komuś wieniec nie pasuje to nie musi się dokładać. 

aneta411

#6683890 Napisano: 18.02.2020 07:47:19
superloser napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

A mnie wkurzają te bezsensowne komentarze na temat zakupu wieńca-jest zbiórka na wieniec-taki jest cel wyraźnie określony w temacie (...)

Wkurzaja sterotypy...  

Przepraszam, że się wtrącę... Twój pomysł albo pomysły wielu innych osób może nie są bezsensowne. Może według wielu osób fajniejsze. Jak napisała zabcia0410 - załóż nowy temat, zajmij się zbiórką i całą organizacją. Bo dziewczyny zajęły się wieńcem. Od początku był zamysł kupna wieńca i wpłaty reszty pieniędzy na jakąś fundację. To jest ZBIÓRKA DOBROWOLNA. Czyli składa się kto chce, kto popiera pomysł. I tyle. Ale nikt nikomu nie broni  organizowania innych inicjatyw. Ja jestem wdzięczna organizatorkom tej zbiórki. Dziewczyny podjęły się zadania, poświęcają swój czas i ogarniają temat zakupu wieńca i przekazania nadwyżki na szczytny cel. A Ty czy ktokolwiek inny mogą prowadzić inną zbiórkę. Nie piszę tego złośliwie. Jedna zbiórka nie wyklucza drugiej czy kolejnej.

Gość: kermit

#6683895 Napisano: 18.02.2020 08:25:50
A czy możecie po prostu przestać się kłócić? To jest zwyczajnie przykre, że nawet w przypadku takiej sytuacji wybucha spór. "Ciszej nad tą trumną..." please