Wkurza mnie...

kukuleczka

#6680229 Napisano: 05.02.2020 21:34:17
wkurza mnie, że nigdzie nie mogę znaleźć promocyjnego Rafaello.
Wyjazd do SPA to jedno z moich konkursowych marzeń, dlatego mam zamiar wziąć udział, ale jak? W Tesco nie ma, w Auchanie nie ma, w Biedronce nie ma, w osiedlowym sklepiku mnóstwo czekoladek i pierdół walentynkowych ale Rafaello "normalne". Aaa.. i jeszcze byłam w Rossmanie- rowniez brak emotka
Może to jakiś znak aby nie grała bo nie wygram? emotka
0 0

joan

#6680231 Napisano: 05.02.2020 21:43:16
kukuleczka napisał(a):

wkurza mnie, że nigdzie nie mogę znaleźć promocyjnego Rafaello.
Wyjazd do SPA to jedno z moich konkursowych marzeń, dlatego mam zamiar wziąć udział, ale jak? W Tesco nie ma, w Auchanie nie ma, w Biedronce nie ma, w osiedlowym sklepiku mnóstwo czekoladek i pierdół walentynkowych ale Rafaello "normalne". Aaa.. i jeszcze byłam w Rossmanie- rowniez brak emotka
Może to jakiś znak aby nie grała bo nie wygram? emotka

Spokojnie, zaraz Walentynki - będzie wysyp Raffaello w każdym sklepie...

Gość: chochliczka

#6680271 Napisano: 06.02.2020 08:59:29
Victoria33 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Jestem wsciekla na bank.Kobieta miala mi przesunac rate na przyszly miesiac,a cofnela na teraz i to na dzien szybciej.Niby napisala reklamacje,ale platnosc mam do jutra i ni3 mam kasy.W banku niby mowili,ze do jutra rozpatrza,a facet na infolinii mowil,ze na pewno nie,maja na to 14 dni.Kurcze przez niedoinformowanego pracownika siedze i sie denerwuje co mam zrobic.echh

W banku jest monitoring. Najlepiej zgłosić to dyrektorowi oddziału. Działania pracownicy mogły być (niestety) celowe - plan.
Ja do banku z każdą sprawą wybieram się z osobą towarzyszacą, żeby w razie czego mieć świadka. Niestety takie podłe czasy.
Po swoich negatywnych przeżyciach z pewnym bankiem (z aniołem w logo), stałam się bardziej ostrożna. A tak w ogóle, by nie paść ofiarą manipulacji przed każdą wizytą powtarzam sobie: "Pamiętaj, że bankier będzie udawał twojego przyjaciela, ale ty wiedz, że to twój wróg". Przepraszam jeżeli ktoś poczuł się urażony.

tylko,ze ta kobieta ktora mnie zle poinstruowala to bylo na chatie banku- bylam zalogowana i z nią pisałam- ale jej dane wszystko jest.
0 0

escada

#6680610 Napisano: 06.02.2020 18:18:22
nie ma to jak kupić ketchup na konkurs dzień po zakończeniu konkursu, wrrrr

ReneK

#6680672 Napisano: 06.02.2020 22:21:34
Komisja w Oddziale Zus o Swiadczenie Rehabilitacyjne!Prawdziwa Szopka!Pamietajcie jak coś Was boli to Wam się tylko wydajeemotka tak się dzisiaj dowiedziałam!emotka
Jesli ktos korzystal kiedys z takiego dobrodziejstwa na podreperowanie zdrowia i to za Swoje Pieniądze które wraz ze skladakami wpływaja na konto Zus!To wie ze Słowo WKURZA MNIE!BRZMI NAPRAWDE ŁAGODNIE!emotka

mia

#6680686 Napisano: 06.02.2020 23:43:48
escada napisał(a):

Nie ma to jak go kupić dwa tygodnie temu, ustawić centralnie na stole w kuchni, żeby przypominał o napisaniu hasła, zaznaczyć sobie konkurs na zielono... a i tak przegapić koniec! emotka

FBilona

#6680698 Napisano: 07.02.2020 07:22:49
Nie napisał(a):

escada napisał(a):

Nie ma to jak go kupić dwa tygodnie temu, ustawić centralnie na stole w kuchni, żeby przypominał o napisaniu hasła, zaznaczyć sobie konkurs na zielono... a i tak przegapić koniec! emotka

Nie wiem co gorsze. Przegapienie czy zakup na dzień przed rozpoczęciem konkursu. Tak oto kupiłam rexone bo widziałam co chciałam widzieć  czyli źle datę eeeh
0 0

bluszczowelove

#6680699 Napisano: 07.02.2020 07:24:37
FBilona napisał(a):

Nie napisał(a):

escada napisał(a):

Nie wiem co gorsze. Przegapienie czy zakup na dzień przed rozpoczęciem konkursu. Tak oto kupiłam rexone bo widziałam co chciałam widzieć  czyli źle datę eeeh

Ja widziałam Rexone, kupiłam rexone a w domu okazało się że to Dove ;(

sylzab2294

#6680786 Napisano: 07.02.2020 12:17:23
rene napisał(a):

Komisja w Oddziale Zus o Swiadczenie Rehabilitacyjne!Prawdziwa Szopka!Pamietajcie jak coś Was boli to Wam się tylko wydaje emotka tak się dzisiaj dowiedziałam! emotka
Jesli ktos korzystal kiedys z takiego dobrodziejstwa na podreperowanie zdrowia i to za Swoje Pieniądze które wraz ze skladakami wpływaja na konto Zus!To wie ze Słowo WKURZA MNIE!BRZMI NAPRAWDE ŁAGODNIE! emotka

znam to z autopsji... U mnie skończyło się na odwołaniu... I cieszę się, że trafiłam na specjalistę w dziedzinie mej choroby, bo inaczej pewnie nic z tego nie było...
Wkurza mnie, że dzień za dniem ucieka, a tu same loterie... A jak już jest konkurs, to z nagrodami w ilościach co kot napłakał, albo z takimi, że koszta przewyższają nagrodę niemalże...

patyk

#6680966 Napisano: 07.02.2020 23:44:01
Wkurza mnie, że niektórzy kiedy kupią sobie dobry sprzęt do zdjęć od razu uważaja się za fotografa.... 
Dzięki takiej jednej, która mnie zwodzi z terminem sesji rodzinnej (cały czas jej "coś" wyskakuje) zamiast sesji niemowlęcej będę mieć dla dziecka sesje po roczku..... Boże znowu pokutuje za swój brak stanowczości i tego że kierowałam się dobrym sercem a nie swoim i rodziny dobrem. A te miesiące już nie wrócą. Płakać mi się chce na swoj brak umiejętności tupnięcia nogą. Już chyba do końca życia będe osoba która można zwodzic, myslalam że z wiekiem mi przejdzie ale chyba to "dobre" wychowanie będzie się za mną ciągnąć już do końca. emotka

Cytrusek

#6680969 Napisano: 08.02.2020 00:18:57
Wkurza mnie radio Eska (które bardzo lubię). Kilka razy dziennie sms. Niech te kokosy już się skończą. Nie pamiętam, kiedy do nich coś pisałam, a kilka sms-ów dziennie przychodzi. A ja głupia myślę, że coś wygrałam.
0 0

Gość: chochliczka

#6681012 Napisano: 08.02.2020 14:22:39
chcialam dzis wyslac zgloszenie na milke  Tesco i taki komuninikat
W niedzielę rejestracja nie jest możliwa – dzień wolny od handlu, zapraszamy w kolejny powszedni dzień.niedlugo będą decydowac za m,nie kiedy do wc mam chodzic ;/
0 0

prosiaczek

#6681015 Napisano: 08.02.2020 14:26:35
Ciekawe, że to Karlsbad, któremu w Listopadzie nie przeszkadzało zaczynać konka z dziennymi w dzień wolny od handlu...
1 kumulacja 0

assal

#6681019 Napisano: 08.02.2020 15:01:21
Tylko że dziś sobota emotka  Tez siadłam w końcu do Milki emotka
0 0

bianka33

#6681029 Napisano: 08.02.2020 15:29:28
assal napisał(a):

Tylko że dziś sobota emotka  Tez siadłam w końcu do Milki  emotka

Pewnie potem jak zwykle się tego wyprą emotka  Według regulaminu dzisiejszy dzień jest dniem do zbierania zgłoszeń i są przypisane do niego nagrody, ale w końcu:  Nagrody niewydane w ramach opisanej powyżej procedury pozostają własnością Organizatora.
W przypadku tej agencji nic mnie nie zdziwi. Są bardzo nieprofesjonalni. Już któryś raz z rzędu zwracam im uwagę, że w konkursie ze skoczkami, mają nieaktualną listę Biedronek. I nie raczą z tym nic zrobić. Na liście są biedronki, którym zmieniła się nazwa ulicy lub numerek.

Już nie wspomnę o tym, że kiedyś po prostu nie wydali mi nagrody, choć przeszłam pozytywną weryfikację. W pewnym momencie po prostu zerwali ze mną kontakt, choć nagroda podobno miała zostać wysłana. Ale nie chciało mi się już nimi kłócić, bo był to tylko bon.

Szkoda tylko, że sponsorzy nie reagują na takie uwagi i dalej nawiązują z nimi współpracę. Dla takiej agencji to zielone światło, że konsument się nie liczy, a oni mogą robić co chcą.
0 0

rare85

#6681031 Napisano: 08.02.2020 15:41:59
A czy ktoś wyjaśni mi ten zapis: "Nadesłane zgłoszenia zostaną podzielone na 30 zbiorów odpowiadających każdemu z dni sprzedaży promocyjnej (bez niedziel, kiedy możliwość rejestracji jest wyłączona), z każdego zbioru Komisja dokona wyboru pięciu najlepiej wykonanych zadań konkursowych" - to jak podzielą to według daty z paragonu, czy będzie brana pod uwagę data zgłoszenia?

Też chciałam wysyłać zgłoszenia, ale dla Karlsbadu sobota to niedziela..
0 0

asantesana

#6681035 Napisano: 08.02.2020 15:54:59
rare85 napisał(a):

A czy ktoś wyjaśni mi ten zapis: "Nadesłane zgłoszenia zostaną podzielone na 30 zbiorów odpowiadających każdemu z dni sprzedaży promocyjnej (bez niedziel, kiedy możliwość rejestracji jest wyłączona), z każdego zbioru Komisja dokona wyboru pięciu najlepiej wykonanych zadań konkursowych" - to jak podzielą to według daty z paragonu, czy będzie brana pod uwagę data zgłoszenia?

Też chciałam wysyłać zgłoszenia, ale dla Karlsbadu sobota to niedziela..

Zawsze liczy się data zgłoszenia.

prosiaczek

#6681057 Napisano: 08.02.2020 18:48:01
Nie zaczailam że dziś sobota... No nieźle emotka
0 0

kukuleczka

#6681091 Napisano: 08.02.2020 22:37:03
Typowa konwersacja z olx
" czy sprzeda pani za X zł z wysyłką. Jeśli tak to biorę od razu"
Zgadzam się. Po czym przez 2 wieczory odpisuję na pytania, które odpowiedzi można uzyskać czytając opis to jeszcze szereg innych, powiedziałabym abstrakcyjnych typu "czy będzie mi to pasować do pokoju pomalowanego na niebiesko?", "czy zmieszczę się w tą kurtkę?" "czy dostanę u pani 2 lata gwarancji?" (pytanie do rzeczy za 15zł)
Po odpowiedzi na te wszystkie wyczerpujące pytania, pada magiczne "a to ja jednak podziękuję"

emotka emotka emotka

Niebieska_Laguna

#6681168 Napisano: 09.02.2020 13:31:45
bruce napisał(a):

kukuleczka napisał(a):

Typowa konwersacja z olx
" czy sprzeda pani za X zł z wysyłką. Jeśli tak to biorę od razu"
Zgadzam się. Po czym przez 2 wieczory odpisuję na pytania, które odpowiedzi można uzyskać czytając opis to jeszcze szereg innych, powiedziałabym abstrakcyjnych typu "czy będzie mi to pasować do pokoju pomalowanego na niebiesko?", "czy zmieszczę się w tą kurtkę?" "czy dostanę u pani 2 lata gwarancji?" (pytanie do rzeczy za 15zł)
Po odpowiedzi na te wszystkie wyczerpujące pytania, pada magiczne "a to ja jednak podziękuję"

emotka emotka emotka

Ja mam podobne sytuacje, ale - z propozycjami zamiany (choć wyraźnie jest napisane, że to oferta sprzedaży), na dodatek - moje nowe, firmowe zabawki na "używane krótko, lecz bez pudełek". Nic nie daje tłumaczenie, że nie.  emotka

Ja już na wstępie blokuję takie osoby. Może to niekulturalnie, ale inaczej się nie da. Szkoda czasu na nich. Zawsze staram się dodać jak najbardziej szczegółowy i przejrzysty opis. Zajmuje to dosyć dużo czasu, a jak ktoś nawet nie zada sobie trudu, aby to przeczytać, tylko pyta niegrzecznie o rzeczy zawarte już w ogłoszeniu i żąda natychmiastowej odpowiedzi, to od razu dziękuję za rozmowę i blokuję. I tak zawsze znajdzie się ktoś, kto kupi. Dla mnie to nie wróży nic dobrego, jeśli ktoś jest niby zainteresowany zakupem, a nawet nie przeczyta dokładnie ogłoszenia albo nie przyjmuje do wiadomości tego, co jest tam napisane. To w większości naciągacze, którzy szukają okazji. Więc blokuję bez wyrzutów sumienia. Tym bardziej, że potrafią być bezczelni. Kiedyś, gdy nie zgodziłam się na niekorzystną ofertę, mężczyzna groził mi, że zgłosi mnie do OLX, że mam wystawiony produkt, a nie chcę go sprzedać. I faktycznie to chyba zrobił, bo zdjęli mi ogłoszenie i miałam tam informację, że zgłoszone za sprzedaż leków czy coś w tym stylu. A leki to oczywiście nie były. To mnie nauczyło, żeby wszystkie takie podejrzane, roszczeniowe i agresywne osoby blokować już na wstępie. Szkoda czasu i nerwów.