Wkurza mnie...

antylopia

#6700933 Napisano: 04.05.2020 22:24:18
opisy produktów w lidlu. kupiłam przyprawy kamis na loterie a tam na paragonie : "pietruszka", kupiłam przyprawe prymat na loterie a tam "przyprawa kurczak"
1 maryam 0

aempe

#6700947 Napisano: 04.05.2020 23:13:26
superloser napisał(a):

aempe napisał(a):

kupiłem w Lidlu 2x kaktus shake - bez kodów na patyczkach emotka

Jaka data?

chociaz kurcze, na opakowaniu nie bylo napisane "shake". Poza tym identyczne opakowanie jak to zielone "shake"...
0 0

Gość: mariolakal

#6700952 Napisano: 05.05.2020 00:44:55
Wkurza mnie heineken, żywiec, warka, a to jedyny rodzaj alkoholu jaki spożywam... emotka
1 ReneK 0

nanajka81

#6700955 Napisano: 05.05.2020 07:18:26
superloser napisał(a):

aempe napisał(a):

superloser napisał(a):

aempe napisał(a):

Jaka data?

chociaz kurcze, na opakowaniu nie bylo napisane "shake". Poza tym identyczne opakowanie jak to zielone "shake"...

jakos nikt nie chwali sie wygranymi w Kaktusach
Jakas masakra w tych bramkach, gdzie dzienne nagrody w setkach sztuk.
Ps. Nie sa takie zle te lody emotka

taaa ja też takie kupiłam, identyczne jak na plakacie ale bez napisu, kodu brak. Takie nie biorą udziału w konkursie. Drogie były bo 2.90 ale choć dobre. Tyle że wqrzylam się że to nie te konkursowe
0 0

nataliii

#6701025 Napisano: 05.05.2020 12:41:47
nanajka81 napisał(a):

superloser napisał(a):

aempe napisał(a):

superloser napisał(a):

aempe napisał(a):

Jaka data?

jakos nikt nie chwali sie wygranymi w Kaktusach
Jakas masakra w tych bramkach, gdzie dzienne nagrody w setkach sztuk.
Ps. Nie sa takie zle te lody emotka

taaa ja też takie kupiłam, identyczne jak na plakacie ale bez napisu, kodu brak. Takie nie biorą udziału w konkursie. Drogie były bo 2.90 ale choć dobre. Tyle że wqrzylam się że to nie te konkursowe

U mnie obok w groszku są. Data: 03.2022

nanajka81

#6701086 Napisano: 05.05.2020 15:42:45
wqrza mnie że sklep w którym robię zakupy wystawia na półkę przeterminowane produkty a ja dopiero w trakcie ich spożywania zauważam że produkt jest 2-3 miesiące po terminie.. już zjadłam tak baton Wawela (termin do stycznia) i wypiłam oshee (termin do lutego) oba produkty kupione kilka dni temu...
0 0

ameryka

#6701149 Napisano: 05.05.2020 17:35:00
w Kaufland ostatnio kupiona czekolada Allen Gold ważna do 11.2019 więc nie tylko małe sklepy mają przeterminowane towary
0 0

patyk

#6701161 Napisano: 05.05.2020 18:00:33
Oczywiście, że to nie kwestia powierzchni sklepu tylko personelu. Znam wiele zarówno wielkopowierzchniowych jak i maleńkich które mają notorycznie przeterminowane rzeczy na półkach. To jest kwestia kierownictwa i personelu. Znam też sklepy gdzie personel jest tak zorganiziwany że nie ma opcji na przeterminy. 
Ewentualnie jest opcja, że w tym sklepie wcześniej jeździł przedstawiciel np id Wawelu i to on pilnował dat, a ostatnio nie przyjechał i leży baton po dacie na półce. Też ostatni który kupiłam z Wawelu był ze stycznia, też niestety się zorientowałam przy jedzeniu,emotka
0 0

androm

#6701167 Napisano: 05.05.2020 18:50:44
nanajka81 napisał(a):

wqrza mnie że sklep w którym robię zakupy wystawia na półkę przeterminowane produkty a ja dopiero w trakcie ich spożywania zauważam że produkt jest 2-3 miesiące po terminie.. już zjadłam tak baton Wawela (termin do stycznia) i wypiłam oshee (termin do lutego) oba produkty kupione kilka dni temu...

zgłoś do PIH i zaczną zwracać uwagę na daty
1 nanajka81 0

ikropka

#6701185 Napisano: 05.05.2020 20:21:53
wygrałam 30 do empiku od żywca i nie przyszło ani potwierdzenie zgłoszenia ani info o wygranej ani bon. Czyli po ptokach emotka
0 0

ikropka

#6701210 Napisano: 05.05.2020 22:09:42
superloser napisał(a):

ikropka napisał(a):

wygrałam 30 do empiku od żywca i nie przyszło ani potwierdzenie zgłoszenia ani info o wygranej ani bon. Czyli po ptokach emotka

Moze mail masz z bledem  emotka

o właśnie doszły emotka

taalvikki

#6701214 Napisano: 05.05.2020 22:34:00
androm napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

a mnie ciekawi, czy spożywając te rzeczy odczuwacie jakąś różnicę. bo ja zazwyczaj w ogóle. toż na większości jest napis: "najlepiej spożyć przed", a nie "po tej dacie nie można".
0 0

sasaaabp

#6701223 Napisano: 06.05.2020 00:14:24
Inaczej kupić świadomie produkt przeterminowany i z odpowiednią obniżoną ceną, a inaczej, gdy w domu dowiadujesz sie, że w cenie pewnie 100 % kupiłeś przeterminowaną rzecz emotka Także nie dziwię się, że wkurzyło to osobę, która o tym napisała

nanajka81

#6701227 Napisano: 06.05.2020 07:46:33
sasaaabp napisał(a):

Inaczej kupić świadomie produkt przeterminowany i z odpowiednią obniżoną ceną, a inaczej, gdy w domu dowiadujesz sie, że w cenie pewnie 100 % kupiłeś przeterminowaną rzecz emotka Także nie dziwię się, że wkurzyło to osobę, która o tym napisała

no dokładnie teraz będę musiała więcej czasu w sklepie spędzać żeby sprawdzać czy termin ważności jest prawidłowy bo skoro dwa razy się nacięłam to pewnie więcej takich produktów tam jest.
0 0

jokan

#6701232 Napisano: 06.05.2020 08:47:56
wkurzaja mnie "nowe" pomysly rzadu emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6701233 Napisano: 06.05.2020 08:59:53
taalvikki napisał(a):

androm napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

a mnie ciekawi, czy spożywając te rzeczy odczuwacie jakąś różnicę. bo ja zazwyczaj w ogóle. toż na większości jest napis: "najlepiej spożyć przed", a nie "po tej dacie nie można".

Ja nie odczuwam żadnej emotka  Jak przegapię jakąś datę ważności, to niczego nie wyrzucam, tylko od razu spożywam. Na napojach roślinnych też jest zawsze informacja, żeby po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni, a u mnie takie otwarte potrafi stać z dwa tygodnie i się nie psuje. 

dwaburekoty

#6701278 Napisano: 06.05.2020 12:14:54
Niebieska_Laguna napisał(a):

taalvikki napisał(a):

androm napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Ja nie odczuwam żadnej emotka  Jak przegapię jakąś datę ważności, to niczego nie wyrzucam, tylko od razu spożywam. Na napojach roślinnych też jest zawsze informacja, żeby po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni, a u mnie takie otwarte potrafi stać z dwa tygodnie i się nie psuje. 

producenci muszą coś "wrzucić" na opakowanie.
Dodatkowo, co innego walory smakowe, a co innego wartości odżywcze (np. witamina E utlenia się baaaardzo szybko).
0 0

patyk

#6701284 Napisano: 06.05.2020 12:31:11
Wkurza mnie, że z rozpędu kupiłam parodontax na konkurs w Crf, dopiero później zobaczyłam że organizatorem jest Smolar (u którego mi nie idzie, delikatnie mówiąc), a zestaw produktow który jest do wygrania to "aż" cała pasta i szczoteczka, poprostu szaleństwo emotka
Wkurza mnie konkurs Bref gdzie nie podaje się numeru paragonu, i narzucają zakup aż dwóch dość drogich konkretnych produktów, niedługo to będzie wymóg: "kup po jednym produkcie z całego  naszego asortymentu, następnie idąc do kasy wykonaj piruet i podskok, poproś kasjera aby zrobił o tym adnotację na rachunku, następnie wykonaj zdjęcie jak wykorzystujesz w domu nasze produkty, napisz o tym rymowankę, a my wybierzemy 3 osoby które wygrają zestaw produktow... "

jokan

#6701289 Napisano: 06.05.2020 12:40:37
a góralki znowu to samo nagradzają....rowery, kosmos, łódki, kóło i krzyżyk, gra w klasy.....emotka emotka

ziolko

#6701329 Napisano: 06.05.2020 14:13:40
taalvikki napisał(a):

androm napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

To zależy, o jaki produkt chodzi. 
Bo jeśli mąka czy inne produkty trwałe, to ok (pod warunkiem, że nie ma moli), ale jeśli np. czekolada, to już czuć różnicę. W przypadku czekolady gorszej jakości, nawet 2 miesiące do terminu już czuć emotka  ale to też zależy od warunków przechowywania, temperatury itp. W takich przypadkach jest biały nalot i czekolada ma inny posmak.
Z mięsem trzeba uważać, ale np. sery, jogurty, masło można kupować po terminie. Szczególnie sery pleśniowe emotka  warunek - nie mogą mieć wzdętych wieczek
0 0