Wkurza mnie...

estrelitta

#7308036 Napisano: 23.10.2025 13:43:59
samdej napisał(a):

rufus napisał(a):

A ja kupilem czekolade i ciastka zamiast drugiej czekolady emotka

Pocieszę, nie Ty jeden 😛

i ja także, kurde....
0 0

Anisu

#7308336 Napisano: 24.10.2025 14:58:14
FBsebastian3 napisał(a):

Koteczka rasowa. Przez 7 lat  miała ją młoda dziewczyna,której wcisnęła ją jej szefowa. Miala inne zwierzaki. Żywiona chyba tylko suchą karmą. Musiała ją wydać bo z chłopakiem zrobiło się za dużo zwierząt i problem z wynajmem mieszkania. Niedowaga straszna. Sam puch i kości. Wzięla ją z ogłoszenia córka. Na uszach stawała i taka karma, i specjalna,i puszeczki. Nic do przodu. Po niej zeżarła wszystko moja kotka,która wrąbie wszystko. Dostałam koteczke na ponad miesiąc do siebie. Myślę sobie cosik jeść ją nauczę. No i co? NIC. Niejadek i tyle. Nie mam już pomysłów jak ją zachęcić do jedzienia i zebychoc troche przybrała

8 lat temu adpotowałam kotkę, nie miała apetytu,  i po o wnikliwych badaniach u weta  okazało się, że ma epilepsję, dostała leki. Jadła coraz gorzej i zero apetytu, pewnie przez te leki.  Ostatnio pogorszył jej się stan wątroby i nerek. Dostała suplement, wyniki się poprawiły, ale dalej apetytu zero, Pól roku temu wet polecił mi takie małe puszeczki, w środku taki płyn, z drobinkami kupiłam 10 sztuk , jedna koło 8 zł. no i jej to dawałam, pół puszeczki dziennie. To pół puszeczki jadła cały dzień na początku. Było cięzko, bo oczywiscie nie chciała jeść. Ale po 8 puszeczkach stał się jakiś cud. Zaczęła coraz więcej jeść. Przestałam jej to dawać. bo teraz je 4 razy tyle co jadła i ma coraz większy apetyt.

Gość: cb656

#7308381 Napisano: 24.10.2025 15:52:03
Anisu napisał(a):

...po 8 puszeczkach stał się jakiś cud. Zaczęła coraz więcej jeść. Przestałam jej to dawać. bo teraz je 4 razy tyle co jadła i ma coraz większy apetyt.

I to wkurza? emotka Dziwne...
0 0

zezowaty_kot

#7308384 Napisano: 24.10.2025 16:03:44
estrelitta napisał(a):

samdej napisał(a):

rufus napisał(a):

Pocieszę, nie Ty jeden 😛

i ja także, kurde....

Jakby co, to Tarczyński też ma parówki z szynki. Wiem, bo kupiłam zamiast berlinek w stokrotce. Całkiem spory zapas emotka
1 kumulacja 0

stokrotka238

#7308390 Napisano: 24.10.2025 16:27:23
zezowaty_kot napisał(a):

Całkiem

zezowaty_kot napisał(a):

estrelitta napisał(a):

samdej napisał(a):

rufus napisał(a):

Pocieszę, nie Ty jeden 😛

i ja także, kurde....

Jakby co, to Tarczyński też ma parówki z szynki. Wiem, bo kupiłam zamiast berlinek w stokrotce. Całkiem spory zapas emotka

Nie przejmuj się bardzo dobre są 😜

A w temacie wkurza mnie żaba
1. Poszłam po lody magnum nie było
2. Kupiłam okropna princessę kokosową, a konkurs podobno dopiero od 29tegoemotka
3. Miałam kupić sos i makaron i zapomniałam, a niestety do najbliższej żaby mam 10km

Poza tym poszłam do Hebe kupić Bielendę na konkurs, dobrałam jeszcze kilka rzeczy, a że miałam kupon rabatowy to mi tak zrabatowalo, że paragon do wyrzucenia 
Postanowiłam poddawać rzeczy i kupić tak by mieć za te 30zl to z  kolei tamte rzeczy wziąć na drugi paragon, ale  rabat już mi przepadł...ehh 😭

Anisu

#7308423 Napisano: 24.10.2025 17:20:13
cb656 napisał(a):

Anisu napisał(a):

...po 8 puszeczkach stał się jakiś cud. Zaczęła coraz więcej jeść. Przestałam jej to dawać. bo teraz je 4 razy tyle co jadła i ma coraz większy apetyt.

Nie wkurza, to była odpowiedź w temacie kota niejadka, ze warto próbować, bo nawet 8 letni kot  moze zacząć jeść  emotka
0 0

sylzab2294

#7308428 Napisano: 24.10.2025 17:27:54
estrelitta napisał(a):

samdej napisał(a):

rufus napisał(a):

Pocieszę, nie Ty jeden 😛

i ja także, kurde....

i ja... emotka
0 0

FBsebastian3

#7308436 Napisano: 24.10.2025 17:41:08
Anisu napisał(a):

FBsebastian3 napisał(a):

Koteczka rasowa. Przez 7 lat  miała ją młoda dziewczyna,której wcisnęła ją jej szefowa. Miala inne zwierzaki. Żywiona chyba tylko suchą karmą. Musiała ją wydać bo z chłopakiem zrobiło się za dużo zwierząt i problem z wynajmem mieszkania. Niedowaga straszna. Sam puch i kości. Wzięla ją z ogłoszenia córka. Na uszach stawała i taka karma, i specjalna,i puszeczki. Nic do przodu. Po niej zeżarła wszystko moja kotka,która wrąbie wszystko. Dostałam koteczke na ponad miesiąc do siebie. Myślę sobie cosik jeść ją nauczę. No i co? NIC. Niejadek i tyle. Nie mam już pomysłów jak ją zachęcić do jedzienia i zebychoc troche przybrała

8 lat temu adpotowałam kotkę, nie miała apetytu,  i po o wnikliwych badaniach u weta  okazało się, że ma epilepsję, dostała leki. Jadła coraz gorzej i zero apetytu, pewnie przez te leki.  Ostatnio pogorszył jej się stan wątroby i nerek. Dostała suplement, wyniki się poprawiły, ale dalej apetytu zero, Pól roku temu wet polecił mi takie małe puszeczki, w środku taki płyn, z drobinkami kupiłam 10 sztuk , jedna koło 8 zł. no i jej to dawałam, pół puszeczki dziennie. To pół puszeczki jadła cały dzień na początku. Było cięzko, bo oczywiscie nie chciała jeść. Ale po 8 puszeczkach stał się jakiś cud. Zaczęła coraz więcej jeść. Przestałam jej to dawać. bo teraz je 4 razy tyle co jadła i ma coraz większy apetyt.

Co to za puszeczki?
0 0

#7308441 Napisano: 24.10.2025 18:02:46
Anisu napisał(a):

cb656 napisał(a):

Anisu napisał(a):

Nie wkurza, to była odpowiedź w temacie kota niejadka, ze warto próbować, bo nawet 8 letni kot  moze zacząć jeść  emotka

Nie wiem czy wiesz, ale dokonałaś tego wpisu w topie WKURZA MNIE, ech... emotka
0 0

Anisu

#7308443 Napisano: 24.10.2025 18:13:55
cb656 napisał(a):

Anisu napisał(a):

cb656 napisał(a):

Anisu napisał(a):

Nie wiem czy wiesz, ale dokonałaś tego wpisu w topie WKURZA MNIE, ech... emotka

Ehhh, wiem. Ktoś pisal w temacie wkurza mnie,  ze kot nie je to odpowiedziałam tez w tym temacie
0 0

#7308554 Napisano: 25.10.2025 11:09:57
Wkurzam się sam na siebie, że jakoś dziwnie nic mnie dziś nie wkurza, wwrrr... emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

radosna

#7308557 Napisano: 25.10.2025 11:21:36
cb656 napisał(a):

Wkurzam się sam na siebie, że jakoś dziwnie nic mnie dziś nie wkurza, wwrrr... emotka emotka emotka emotka emotka

Odkurz mieszkanie, wytrzep dywany.
Wtedy na pewno będziesz "wkurzany".

PS. Wkurzają mnie beznadziejne nagrody gorszego rzędu np. "unikalne" skarpetki emotka

atyde25

#7309083 Napisano: 28.10.2025 00:57:19
Przez te wasze wygrane przypomniały mi się konki z gazet wysyłanie kartek pocztowych a potem 0700.
Jakie ja miałam jazdy przez to 0700 z fona stacjonarnego bo to drogie było.
Tak jestem dinozaurem. Edytko dzwoniłaś na 0700 taki rachunek nie to nie ja hahahhah:P To były setki złotych  wtedy to był majątek. Miałam przez to tak przechlapane.
0 0

zaczytana-pola

#7309165 Napisano: 28.10.2025 11:41:15
Wkurzają mnie zakupy w Biedronce. Środek tygodnia na prowincji. Trzy wózki, w tym dwa połamane. Alejki zastawione, nie da się przejechać wózkiem. Jedna kasa otwarta. Kolejka na pół sklepu. Wybieram samoobsługową. Babeczka z kasy ogarnia też samoobsługowe. Własna torba? Obsługa sprawdzi torbę. Czekam 5 minut. Skanuję zakupy. Znów obsługa. Ogórki w folii to level hard dla kamery. Czekałam 11 minut. Na obsługę. Zakupy z dojazdem powinny zająć max 30 minut. Wróciłam do domu po godzinie.

#7309175 Napisano: 28.10.2025 12:35:36
atyde25 napisał(a):

...przypomniały mi się konki z gazet wysyłanie kartek pocztowych a potem 0700.
Tak jestem dinozaurem...

To możemy sobie ręce podać, też to pamiętam. emotka
Ergo? Też jestem dinożarłem, ech... emotka Jako ciekawostkę dorzucę, że z powodu sporej dość różnicy wieku w pewnym środowisku nabyłem ksywkę JASZCZUREK, że niby taki właśnie dinożarł hihi... emotka

W temacie: wkurza mnie, że te czasy minęły i to środowisko się rozsypało, ech... emotka

stokrotka238

#7309218 Napisano: 28.10.2025 14:27:28
[quote=

atyde25]Przez te wasze wygrane przypomniały mi się konki z gazet wysyłanie kartek pocztowych a potem 0700.
Tak jestem dinozaurem. Edytko dzwoniłaś na 0700 taki rachunek nie to nie ja hahahhah:P To były setki złotych  wtedy to był majątek. Miałam przez to tak przechlapane.

Ale chociaż coś wygrywałaś??
0 0

gregory04

#7309302 Napisano: 28.10.2025 18:43:52
Wkurzają mnie ceny zakupów konkursowych: kup kosmetyki za min. 49zł, kup produkty Whiskas za min. 50zł, kup dwa produkty Lovela-40zł emotka  coraz droższe paragony-coraz mniejsza chęć na branie udziału w tych konkursach.

snowflake

#7309404 Napisano: 29.10.2025 09:02:57
A mnie wkurza moje nieogarnięcie emotka  nakupuję tych produktów a potem zapominam wziąć udział w konkursie  emotka
2 magdapz, mia 0

basiag

#7309409 Napisano: 29.10.2025 09:17:18
snowflake napisał(a):

A mnie wkurza moje nieogarnięcie emotka  nakupuję tych produktów a potem zapominam wziąć udział w konkursie  emotka

nie nazwałałabym tego sklerozą a raczej "zmęczeniem materiału". Po tylu latach przebywania w tych klimatach zwyczajnie się już nie chce podejść do wysyłania mimo posiadania paragonu, więc się odwleka, odwleka ... aż termin mija. Ale zgadzam się, to złości później emotka  Też tak miewam emotka  albo na ostatnią chwilę puszczam byle co byle się paragon nie zmarnował.
Może już żeśmy swoje wygrali ?? emotka

Gość: sloma_i_buty

#7309437 Napisano: 29.10.2025 10:36:05
basiag napisał(a):

snowflake napisał(a):

nie nazwałałabym tego sklerozą a raczej "zmęczeniem materiału". Po tylu latach przebywania w tych klimatach zwyczajnie się już nie chce podejść do wysyłania mimo posiadania paragonu, więc się odwleka, odwleka ... aż termin mija. Ale zgadzam się, to złości później emotka  Też tak miewam emotka  albo na ostatnią chwilę puszczam byle co byle się paragon nie zmarnował.
Może już żeśmy swoje wygrali ?? emotka

Moim zdaniem to też kwestia niesprzyjającej pogody, zmiany czasu na zimowy i marketingowego obciążenia.
Wchodzę do sklepu w październiku i widzę dekoracje świąteczne. Zastanawiam się, co się stało? Czasami czuję się jak niedźwiedź, który wpadł w tryb depresyjno-zimowy 15 lat temu, dopiero się obudził i dziwi się, że na czas Adwentu należy kupić 5 kalendarzy i 50 dekoracji. Już nie czeka się na prezent, bo ten kalendarz jest jego formą.
Przestałam rozumieć tego rodzaju konsumpcjonizm, więc i trudniej pisać mi o świętowaniu, który ma jakiś wymiar parareligijny.
1 ZetZ 0