Wkurza mnie...

ankasss

#7309450 Napisano: 29.10.2025 11:16:30
Wkurza mnie brak wygranych i brak czasu. I dwójka chorych i marudnych maluchów. Czekam na wyniki Kinder, może chociaż jakoś mi osłodzą ten ciężki  dzień.
0 0

ankasss

#7309451 Napisano: 29.10.2025 11:16:33
Wkurza mnie brak wygranych i brak czasu. I dwójka chorych i marudnych maluchów. Czekam na wyniki Kinder, może chociaż jakoś mi osłodzą ten ciężki  dzień.
0 0

ankasss

#7309452 Napisano: 29.10.2025 11:16:34
0 0

zaczytana-pola

#7309515 Napisano: 29.10.2025 13:24:37
Jacobs pogłębiło moją konkursową depresję.

atyde25

#7309543 Napisano: 29.10.2025 14:56:16
W każdym wątku będę tak, kawę Nescafe 200 g sobie kupisz w okazyjnej cenie przy zakupie 2 słoików jedne 19,99 zeta. No i co zrobiłam kupiłam dziś a promo tylko w piątek 31.10.25. I co dziś kupiłam 2 słoiki po 36,99 zł i co znowu w piątek kupię to 4 po 200g.
emotka Całe zakupy mi staruszek jakiś siedział na plecach bo pewnie myślał, że coś zerknie co w promo cenowych.
A ja się nadaje akurat nawet kawy nie umiem kupić po promo cenie. Już byłam krok by kierowniczkę wołać dobrze ,że w apce Biedry sprawdziłam. Mam dość idę gotować. Jakby co kostkarka czeka nawet do 150 opuszczę emotka
0 0

snowflake

#7309660 Napisano: 30.10.2025 00:43:33
basiag napisał(a):

nie nazwałałabym tego sklerozą a raczej "zmęczeniem materiału". Po tylu latach przebywania w tych klimatach zwyczajnie się już nie chce podejść do wysyłania mimo posiadania paragonu, więc się odwleka, odwleka ... aż termin mija. Ale zgadzam się, to złości później emotka  Też tak miewam emotka  albo na ostatnią chwilę puszczam byle co byle się paragon nie zmarnował.
Może już żeśmy swoje wygrali ?? emotka

Już wygrali? Czegoś takiego w ogóle nie biorę pod uwagę emotka po prostu następnym razem zamiast iść na małą drzemkę regeneracyjną - najpierw powysyłam zgłoszenia  emotka  to raczej wszystko inne po trochę - coraz więcej problemów w życiu, mniej czasu, jesienny nastrój, durne konkursy z durnymi pytaniami i durnymi nagrodami  emotka

sloma_i_buty napisał(a):

Moim zdaniem to też kwestia niesprzyjającej pogody, zmiany czasu na zimowy i marketingowego obciążenia.
Wchodzę do sklepu w październiku i widzę dekoracje świąteczne. Zastanawiam się, co się stało? Czasami czuję się jak niedźwiedź, który wpadł w tryb depresyjno-zimowy 15 lat temu, dopiero się obudził i dziwi się, że na czas Adwentu należy kupić 5 kalendarzy i 50 dekoracji. Już nie czeka się na prezent, bo ten kalendarz jest jego formą.
Przestałam rozumieć tego rodzaju konsumpcjonizm, więc i trudniej pisać mi o świętowaniu, który ma jakiś wymiar parareligijny.

To to to emotka  ale się nie poddam...w pianę dmuchnęłam emotka
A propos dekoracji, do kilku sklepów w ogóle przestałam chodzić. Nie przemawia do mnie ich polityka. Kiedyś jeszcze czekali do Wszystkich Świętych a teraz od początku października nas atakują z bożonarodzeniowym asortymentem "żeby każdy sobie zdążył kupić" ( taki komentarz widziałam na profilu jednego w tych sklepów gdy ktoś zapytał po co tak wcześnie takie rzeczy promują) emotka
1 elemelex 0

elemelex

#7309666 Napisano: 30.10.2025 06:07:28
Oj tak zmęczenie materiału. Nie wiem który już raz mam wymyśleć odpowiedź na pytanie o uśmiech, jak dbasz o uśmiech, jak pasta do zębów zmienia twoje życie w pasmo szczęsliwości. Za każdy razem inaczej, kreatywniej. Kuku na muniu dostać można emotka  Natomiast dziś się wyspałam więc mam nadzieję na przebłysk geniuszu xD
0 0

nanajka81

#7309670 Napisano: 30.10.2025 07:15:32
elemelex napisał(a):

Oj tak zmęczenie materiału. Nie wiem który już raz mam wymyśleć odpowiedź na pytanie o uśmiech, jak dbasz o uśmiech, jak pasta do zębów zmienia twoje życie w pasmo szczęsliwości. Za każdy razem inaczej, kreatywniej. Kuku na muniu dostać można emotka  Natomiast dziś się wyspałam więc mam nadzieję na przebłysk geniuszu xD

Jeżeli to konkurs organizowany przez Rossmanna to cokolwiek tam napiszesz to będzie dobrze bo oni nagradzają jakieś losowe zgłoszenia, niekoniecznie konkursowiczów emotka
0 0

elemelex

#7309685 Napisano: 30.10.2025 08:39:57
nanajka81 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Jeżeli to konkurs organizowany przez Rossmanna to cokolwiek tam napiszesz to będzie dobrze bo oni nagradzają jakieś losowe zgłoszenia, niekoniecznie konkursowiczów emotka

Ostatnio napisałam cokolwiek i też nie wyszło hehehe. Bolała mnie głowa i napisałam coś bzdurnego.
0 0

atyde25

#7309787 Napisano: 30.10.2025 14:37:38
Nie dość , że mnie oskubali na 10 zeta to muszę przejrzeć wszystkie paragony od 5 października w poszukiwaniu Orbity.
A do tego wczoraj kupiłam gumy nawet nie mając pojęcia, że jakieś promo jest z nimi związane . Jestem wiedźma jednak ,dzieci czekam na was jutro   emotka  Jak mnie dzieci zwiodą to ja serio wybuchnę
0 0

atyde25

#7310081 Napisano: 31.10.2025 15:41:42
Tak wiem za dużo postów i tak dalej. Ale serio poczułam się takim nieudacznikiem życiowym.
Kobieta prowadzi już 2 Żabki, miała salon z robieniem paznokci padł no ale to trudna branża. Ja teraz patrzę bo tam jej matka obsługuje a ona jeszcze dziecko urodziła tak na oko nawet miesiąca maluch nie ma. Kiedy to wszystko jak no jak.
Ja życie podstawowe ledwo ogarniam i tak kiepsko.
0 0

tomasz3

#7310109 Napisano: 31.10.2025 16:34:43
atyde25 napisał(a):

Tak wiem za dużo postów i tak dalej. Ale serio poczułam się takim nieudacznikiem życiowym.
Kobieta prowadzi już 2 Żabki, miała salon z robieniem paznokci padł no ale to trudna branża. Ja teraz patrzę bo tam jej matka obsługuje a ona jeszcze dziecko urodziła tak na oko nawet miesiąca maluch nie ma. Kiedy to wszystko jak no jak.

Trochę szczęścia większego i spokoju zapewnia nam nie porównywanie się do innych (łatwo powiedzieć bo każdy z nas to robi)- natomiast zawsze porównujemy się dziwnym trafem do osób które mają lepiej. A duża część osób ma gorzej i to znacznie i też nie panuje nad swoim życiem,ciałem, są bardzo nieszczęśliwi.
Uważam więc że najważniejsze to to że się przeżyło kolejny dzień i cieszmy się z tego co według nas (a nie innych ) jest fajne emotka  naprawdę warto karmić siebie samego częściej tym co zrobiłem dobrze emotka  Nie każdy jest taki sam, nie każdy z bardzo różnych względów moze rozwinąć swój potencjał bardziej. Ja sie ciesze osobiscie z małych rzeczy,fakt czasem dopadają myśli że w ogóle siedzę w miejscu bo boję się różnych rzeczy albo rzucenia się na głęboką wodę- u mnie polityka małych kroków i mam pełne prawo tak mieć. Każdy według siebie ale co dużo daje? otaczanie się dobrymi ludzmi którzy nie krytykują i nie oceniają Ciebie na każdym kroku. Trzymaj się!

sergrazyna

#7310114 Napisano: 31.10.2025 16:43:09
Konkursy na facebooku - w regulaminie zakaz wykorzystywania wizerunku dzieci, główna nagroda - zdjęcie z wizerunkiem dziecka
1 kumulacja 0

zaczytana-pola

#7310200 Napisano: 31.10.2025 21:34:28
Ten tydzień konkursowo mnie doklepał. Zupełnie nic. Na 20 ostatnio rozwiązanych konkursów - nic. Zero. Czas chyba na L4 od tej roboty.
1 kumulacja 0

Znana

#7310204 Napisano: 31.10.2025 21:42:33
Zdarza się, takie życie - poznać smak rozczarowania 😉
0 0

bianka33

#7310207 Napisano: 31.10.2025 21:49:03
Kot... ma legowisko przy kaloryferze, miejsce na miękkiej kanapie, ale musi spać na biurku, opierając się o laptopa, zasłaniając klawiaturę emotka
1 kumulacja 0

magdapz

#7310260 Napisano: 01.11.2025 01:19:48
snowflake napisał(a):

A mnie wkurza moje nieogarnięcie emotka  nakupuję tych produktów a potem zapominam wziąć udział w konkursie  emotka

O! Ja mam to samo. Kupie, kupie i potem 90% nie gram bo zapominam, bo gdzies zapodzialam paragon. I taki ze mnie gracz.
1 snowflake 0

Gość: sloma_i_buty

#7310302 Napisano: 01.11.2025 13:39:09
tomasz3 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Trochę szczęścia większego i spokoju zapewnia nam nie porównywanie się do innych (łatwo powiedzieć bo każdy z nas to robi)- natomiast zawsze porównujemy się dziwnym trafem do osób które mają lepiej. A duża część osób ma gorzej i to znacznie i też nie panuje nad swoim życiem,ciałem, są bardzo nieszczęśliwi.
Uważam więc że najważniejsze to to że się przeżyło kolejny dzień i cieszmy się z tego co według nas (a nie innych ) jest fajne emotka  naprawdę warto karmić siebie samego częściej tym co zrobiłem dobrze emotka  Nie każdy jest taki sam, nie każdy z bardzo różnych względów moze rozwinąć swój potencjał bardziej. Ja sie ciesze osobiscie z małych rzeczy,fakt czasem dopadają myśli że w ogóle siedzę w miejscu bo boję się różnych rzeczy albo rzucenia się na głęboką wodę- u mnie polityka małych kroków i mam pełne prawo tak mieć. Każdy według siebie ale co dużo daje? otaczanie się dobrymi ludzmi którzy nie krytykują i nie oceniają Ciebie na każdym kroku. Trzymaj się!

Myślę, że wielu z nas wychowywało się w kulturze porównań. Zakompleksieni rodzice potrafią stawiać nierealistyczne oczekiwania wobec swojego dziecka. Niektórzy są po prostu niedojrzali do roli rodzica, ale i tak po alkoholu stwierdzą, że oni założyli rodzinę i wychowali dzieci na ludzi. Z porównywaniem spotkałam się już w przedszkolu. Odstawałam finansowo, byłam za gruba i miałam zeza (zaklejanie oka). Wyrobiłam pewne schematy unikowe, które po 20 latach zamieniły się w gniew, bo pierwszy, drugi, trzeci facet - on chce blondi z niebieskimi oczami - ja w to wchodzę, bo przecież matka nie protestowała, jak ojciec przyklejał się do jej kuzynki i przekraczał nie tylko normy dobrego smaku.
Przeczytałam już tyle artykułów i w żadnym nie znalazłam rozwiazania, jak przestać porównywać się w tej kwestii, jak uwierzyć, że z moimi cechami można założyć rodzinę, ale nie patorodzinę. Byłam w prywatnej galerii sztuki, gdy spontanicznie obce dziecko przybiegło i przytuliło się do mnie. To było miłe.
Teraz jestem na etapie wyzwalania gniewu, więc na związek nie jestem gotowa, a zegar biologiczny zaczął przyspieszać. Randki online odpadają, boję się wyśmiania, przekroczenia granic (czasem mnie zamraża, zamiast aktywować ucieczkę).
Co do atyde25 - zobacz, jak dobra jesteś w robieniu zakupów konkursowych. Robisz to od wielu lat, nie rezygnujesz i zawsze masz o czym napisać po powrocie ze sklepu. Mimo kryzysów ciągniesz ten wózek entyrok.

Wszystkiego dobrego, zwłaszcza dla tych, co czują się niedostateczni! Trzymajcie się, bo życie macie tylko jedno. Dzisiejsza melancholia niech Was motywuje do jak najlepszego życia w zgodzie z samym sobą.

basiag

#7310308 Napisano: 01.11.2025 14:06:15
atyde25 napisał(a):

Nie dość , że mnie oskubali na 10 zeta to muszę przejrzeć wszystkie paragony od 5 października w poszukiwaniu Orbity.
A do tego wczoraj kupiłam gumy nawet nie mając pojęcia, że jakieś promo jest z nimi związane . Jestem wiedźma jednak ,dzieci czekam na was jutro   emotka  Jak mnie dzieci zwiodą to ja serio wybuchnę

Chętni Ci swoje podeślę emotka  siedzą mi ciągle na plecach i zastanawiam się jak je skutecznie zrzucić, a nie są to "małe szkraby" tylko "stare konie" majace swoje mieszkania. Chyba przeoczyłam czas kiedy trzeba było pępowinę odciąć emotka
0 0

ziolko

#7310352 Napisano: 01.11.2025 20:00:42
sergrazyna napisał(a):

Konkursy na facebooku - w regulaminie zakaz wykorzystywania wizerunku dzieci, główna nagroda - zdjęcie z wizerunkiem dziecka

Zgłoś reklamację i wstaw punkt z ICH regulaminu
0 0