Wkurza mnie...

mio

#2934226 Napisano: 11.12.2009 02:02:38
to przykre ze ludzie oceniaja ludzi ze wsi tak jednoznacznie wiesniaki brudasy chamy buraki i jescze inne... sama mam dziadkow na wsi i nie ma nic piekniejszego jak jechac zwlaszca latem na wies... powietrze jest inne az chce sie oddychac. Kolo domu moich dziadkow jest las, rzeka mozna sie w lato kapac bo jest czysciutko, wokol same dzialeczki ludzie z wielkich miast tu przyjezdzaja na cale wakacje. Nawet w zime jest przyjemnie wyjsc zobaczyc choinki cale w sniegu. Moje najpiekniejsze wspomnienia z dziecinstwa wiaza sie wlasnie z wsia. Ludzie z miasta moga byc takimi samymi prostakami jak ludzie ze wsi
0 0

Gość: marmoladella

#2934256 Napisano: 11.12.2009 02:12:43
Wreszcie dostałam kosz z Kasi... A raczej koszyczek. Gdzie w nim ten słoik miodu, który widać na zdjęciu strony mojeciasto.pl?? Zdenerwowałam się, bo to miniaturowy 50g słoiczek, który ma ewidentne ślady otwierania i jest opróżniony prawie do połowy! emotka Konfitury też mają ślady otwierania, ale trudno stwierdzić, czy coś z nich ubyło, czy nie... Choć jeśli porównać z fotografią na stronie, to trochę tak emotka Laseczki cukrowe też są mniejsze niż miały być, maleńkie.
Przesadzam, czy ktoś jeszcze miał takie doświadczenie, a nie czuje się ani odrobinę oszukany?
0 0

zaczytana-pola

Gość: moniaainom

#2934333 Napisano: 11.12.2009 02:43:42
awi napisał(a):

a ja bym chciała pić kawę siedząc na własnych schodach a wokół mnie wielkie niebieskie NIC i smród powietrza bez spalin emotka

Co to jest wiocha w przenośni, nigdy tego nie kumałam

Kiedy ktos mowi wiocha, przed oczami staja mi obrazy miejskich chlopcow, obcietych na niemodne juz irokezy, siedzacy w pierdzacych (pseudo tuning) samochodach z muzyka na maxa i udajacych bogow mody emotka Do tego panienki wylansowane w kiczowatym stylu, z ochydna tapeta na twarzy, w bialych kozaczkach i mini torebkach (te tez twierdza, ze sa trendy). Co do ludzi ze wsi- zazdrosze im, ze nie musza ogladac tego buractwa, choc pewnie i u nich sie tacy znajda.
0 0

Gość: dianek

#2934359 Napisano: 11.12.2009 02:53:40
a mnie wkurza to śmierdzące, szare miasto w którym królują żule i snoby emotka emotka emotka w tramwajach śmierdzi i wiecznie jest mgła... ale jeszcze 2 lata... i zamieszam choćby w namiocie na działce (chociaż to już mam) w kotlinie żywieckiej... z widokiem na Babią Górę, Pilsko, Jezioro Żywieckie, Skrzyczne... gdzie tylko lekki powiew powietrza, szum drzew i śpiew ptaków... eh... emotka
ide na poczte... powdychać bagiennego powietrza które przez wawelskiego smoka zostało skazane na wieczny zapach siarki, ołowiu i całego syfu z polski południowej...

jeszcze mnie na uczelni uświadomili co siedzi w tej dolinie... wszystkie prądy powietrzne tu stają... syf słowaków i wschodniego śląska tutaj... blech, aż mi nie dobrze jak widzę te tabele co mamy w powietrzu emotka tylko dwa miejsca w polsce są gorsze...
0 0

Gość: ola2493

#2934480 Napisano: 11.12.2009 03:42:10
ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie KNORR:

http://www.knorr....a-z-serkow-topionych

http://www.kobiet...-serowa-z-grzankami/

A co Ciebie w tym wkurza?
0 0

katmich

#2934482 Napisano: 11.12.2009 03:43:58
dianek napisał(a):

a mnie wkurza to śmierdzące, szare miasto w którym królują żule i snoby emotka emotka emotka w tramwajach śmierdzi i wiecznie jest mgła... ale jeszcze 2 lata... i zamieszam choćby w namiocie na działce (chociaż to już mam) w kotlinie żywieckiej... z widokiem na Babią Górę, Pilsko, Jezioro Żywieckie, Skrzyczne... gdzie tylko lekki powiew powietrza, szum drzew i śpiew ptaków... eh... emotka
ide na poczte... powdychać bagiennego powietrza które przez wawelskiego smoka zostało skazane na wieczny zapach siarki, ołowiu i całego syfu z polski południowej...

jeszcze mnie na uczelni uświadomili co siedzi w tej dolinie... wszystkie prądy powietrzne tu stają... syf słowaków i wschodniego śląska tutaj... blech, aż mi nie dobrze jak widzę te tabele co mamy w powietrzu emotka tylko dwa miejsca w polsce są gorsze...

pochodzę z Żywca.. a mieszkam w śmierdzącej Warszawie.. wzdycham do moich beskidów żywieckich cudnych, pachnących i pięknych
emotka
0 0

Gość: lelic

#2934501 Napisano: 11.12.2009 03:50:19
rimmel mnie wkurzył emotka emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#2934509 Napisano: 11.12.2009 03:52:48
ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie KNORR:

To samo zdjęcie...
0 0

#2934527 Napisano: 11.12.2009 03:56:44
ilonar2301 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie KNORR:

To samo zdjęcie...

Aaaaa nie zwróciłam uwagi tylko przepisy przeczytałam.
0 0

zaczytana-pola

#2934532 Napisano: 11.12.2009 03:57:25
ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie KNORR:

To samo zdjęcie...

emotka myślałam, że Twoje, bo też Ola
0 0

#2935076 Napisano: 11.12.2009 07:27:21
ilonar2301 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

ola2493 napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

Wkurza mnie KNORR:

To samo zdjęcie...

emotka myślałam, że Twoje, bo też Ola

Nie,raczej wystrzegam się klikanych emotka
0 0

Gość: cobra176

#2935112 Napisano: 11.12.2009 07:40:12
moze olcia95i to tak naprawdę RUA CASTILHO pod przykrywką? emotka
0 0

Gość: cb656Old

#2935162 Napisano: 11.12.2009 07:54:56
marmoladella napisał(a):

Wreszcie dostałam kosz z Kasi... A raczej koszyczek. Gdzie w nim ten słoik miodu, który widać na zdjęciu strony mojeciasto.pl?? Zdenerwowałam się, bo to miniaturowy 50g słoiczek, który ma ewidentne ślady otwierania i jest opróżniony prawie do połowy! emotka Konfitury też mają ślady otwierania, ale trudno stwierdzić, czy coś z nich ubyło, czy nie... Choć jeśli porównać z fotografią na stronie, to trochę tak emotka Laseczki cukrowe też są mniejsze niż miały być, maleńkie.
Przesadzam, czy ktoś jeszcze miał takie doświadczenie, a nie czuje się ani odrobinę oszukany?

Dostałem to samo. Jest to, co na zdjęciu. najbardziej cieszę z się z płyty - muzynia jest śliczna! Słoiczki są małe, to fakt, bardziej zasługują na miano próbek.... Nie przeszkadza mi to emotka Moje słoiczki nie były otwierane, na pewno. Łatwo sprawdzić - po otwarciu słychać charakterystyczny klang dekompersji (zawartość słoiczków jest pasteryzowana). Nie wzięłaś pod uwagę pewnie perspektywy, w której wykonano zdjęcie - rzeczywiście, sprawia wrażenie duuuużego kosza, ale to jest złudzenie optyczne. Taka sztuczka (jako fotograf, wiem, co mówię, możesz mi wierzyć na słowo).
Chyba przesadzasz.... Ja nie czuję się oszukany emotka
0 0

#2935207 Napisano: 11.12.2009 08:12:08
Wkurza mnie, że nie moge się dostać na konkurs Kasi mojeciasto. Wciąż wyskakuje mi Oj! Link uszkodzony emotka
Też tak macie? Wcześniej nia miałam problemów.
0 0

Gość: grusia

#2935224 Napisano: 11.12.2009 08:17:58
U mnie to samo.
0 0

Gość: marmoladella

#2935266 Napisano: 11.12.2009 08:34:41
cb656 napisał(a):

marmoladella napisał(a):

Dostałem to samo. Jest to, co na zdjęciu. najbardziej cieszę z się z płyty - muzynia jest śliczna! Słoiczki są małe, to fakt, bardziej zasługują na miano próbek.... Nie przeszkadza mi to emotka Moje słoiczki nie były otwierane, na pewno. Łatwo sprawdzić - po otwarciu słychać charakterystyczny klang dekompersji (zawartość słoiczków jest pasteryzowana). Nie wzięłaś pod uwagę pewnie perspektywy, w której wykonano zdjęcie - rzeczywiście, sprawia wrażenie duuuużego kosza, ale to jest złudzenie optyczne. Taka sztuczka (jako fotograf, wiem, co mówię, możesz mi wierzyć na słowo).
Chyba przesadzasz.... Ja nie czuję się oszukany emotka

Dzięki za odpowiedź i za uspokojenie! Właśnie miałam wątpliwości, czy nie przesadziłam z reakcją. Wiem, co to perspektywa, bo rysowałam kiedyś sporo, jednak zapamiętane wyobrażenie po obejrzeniu zdjęcia zrobiło swoje. Mój słoiczek konfitur i miodu były otwierane, w to nie wątpię, bo miały oderwane zabezpieczenia w postaci naklejki emotka Ten fakt tak mnie nakręcił.
0 0

mio

#2935300 Napisano: 11.12.2009 08:49:27
wkurza mnie ze dziecko pomazało swój fotelik do karmienia długopisem (Galileo Coneco - jakby ktoś chciał) emotka który ma tylko pół roku corka w nim 2 razy siedziala i jest jescze na gwarancji a miałam zamiar jutro go wystawić na aukcje emotka bede teraz musiala spuscic z ceny emotka emotka emotka
moze ktos wie jak wywabic plamy z dlugopisu na takiej jakby ceracie? emotka
0 0

#2935310 Napisano: 11.12.2009 08:52:31
mio napisał(a):

wkurza mnie ze dziecko pomazało swój fotelik do karmienia długopisem (Galileo Coneco - jakby ktoś chciał) emotka który ma tylko pół roku corka w nim 2 razy siedziala i jest jescze na gwarancji a miałam zamiar jutro go wystawić na aukcje emotka bede teraz musiala spuscic z ceny emotka emotka emotka

Spróbuj chusteczkami nawilżanymi emotka Jak masz dziecko to pewnie masz i te chusteczki. Świetnie ścierają długopis, tylko mogą wgłębienia zostać. Na to już rady nie ma.
0 0

zaczytana-pola

#2935317 Napisano: 11.12.2009 08:53:33
mio napisał(a):

Spróbuj sokiem z cytryny lub zmywaczem do paznokci, jeśli nie wywabi tej ceratki.
0 0