Wkurza mnie...

isiulka

#3041347 Napisano: 21.01.2010 09:44:34
polec napisał(a):

A Ty się hamuj koleżanko, bo troche przeginasz. Skoro masz inne zdanie to ok, ale to nie powód mnie obrażać.

Dzięki tedance za słowa otuchy!

Hahaha dziewczyno ja przeginam?? To nie ja swoje dziecko chce wyrzucić przez balkon i pisze o tym na publicznym forum. A to żebyś szła do psychiatry to mówiłam całkiem serio i tu nie ma się co obrażać, bo to lekarz jak każdy inny.
0 0

Gość: tedance

#3041357 Napisano: 21.01.2010 09:46:32
isiulka napisał(a):

tedance napisał(a):

isiulka napisał(a):

polec napisał(a):

Szkoda gadać. Troche mam za dużo obowiązków, jestem zła, zmęczona, wykończona.Chcialam zrobić studia podyplomowe. Rok na nie chodziłam, ale nie ze wszystkim sie wyrabiałam na czas. Wiadomo, ja sama, małe dziecko (macierzyństwo to jakiś koszmar!!!!), jutro kolejny egzamin, uczyć sie nie mam jak , bo bachor nie chce spac, a ja najchętrniej to bym go wyrzuciła przez balkon!!!.
I to nie jedyny, mnóstwo zaległości, w domu ciągle jest coś do zrobienia. Do tego zapalenie płuc, juz 4 antybiotyk w ciągu ostatnich 30 dni kaszel. Wyleżeć sie nie mam jak, bo przy dziecku to zapomnij!.
Nie wiem w takich momentach to m sie żyć odechciewa!. I to wszystko do 31 stycznia, bo inaczej studia niestety trafi szlag, więc na marne cała moja praca!!!!.

Ej ja jestem mega nie kompatybilna z dziećmi. Ale tekst typu najchętniej to bym wyrzuciła Bachora przez balkon! to zdrowe przegięcie. Dziewczyno ty nie na studia tylko do psychiatry idź!!

To najlepsza wersja tego co mam Tobie do powiedzenia emotka więc to doceń i przemyśl.

A Ty nie bądź taka hej do przodu, bo Cię z tyłu zabraknie emotka

Dziewczyno idź, poszukaj mózgu, potem zapukaj to może pogadamy.

Ale jak zapukam, to się echo tylko rozniesie... emotka

Oluś(emotka ) ja myślę, że polec tak naprawdę kocha swoje dziecko, tylko jest po prostu nerwowa i sfustrowana, a jak człowiek jest wściekły, to mało brakuje, żeby powiedział o jedno słowo za dużo emotka
0 0

ja-sylwia

#3041382 Napisano: 21.01.2010 09:50:10
tedance napisał(a):

isiulka napisał(a):

tedance napisał(a):

isiulka napisał(a):

polec napisał(a):

Szkoda gadać. Troche mam za dużo obowiązków, jestem zła, zmęczona, wykończona.Chcialam zrobić studia podyplomowe. Rok na nie chodziłam, ale nie ze wszystkim sie wyrabiałam na czas. Wiadomo, ja sama, małe dziecko (macierzyństwo to jakiś koszmar!!!!), jutro kolejny egzamin, uczyć sie nie mam jak , bo bachor nie chce spac, a ja najchętrniej to bym go wyrzuciła przez balkon!!!.
I to nie jedyny, mnóstwo zaległości, w domu ciągle jest coś do zrobienia. Do tego zapalenie płuc, juz 4 antybiotyk w ciągu ostatnich 30 dni kaszel. Wyleżeć sie nie mam jak, bo przy dziecku to zapomnij!.
Nie wiem w takich momentach to m sie żyć odechciewa!. I to wszystko do 31 stycznia, bo inaczej studia niestety trafi szlag, więc na marne cała moja praca!!!!.

Ej ja jestem mega nie kompatybilna z dziećmi. Ale tekst typu najchętniej to bym wyrzuciła Bachora przez balkon! to zdrowe przegięcie. Dziewczyno ty nie na studia tylko do psychiatry idź!!

To najlepsza wersja tego co mam Tobie do powiedzenia emotka więc to doceń i przemyśl.

A Ty nie bądź taka hej do przodu, bo Cię z tyłu zabraknie emotka

Dziewczyno idź, poszukaj mózgu, potem zapukaj to może pogadamy.

Ale jak zapukam, to się echo tylko rozniesie... emotka

Oluś(emotka ) ja myślę, że polec tak naprawdę kocha swoje dziecko, tylko jest po prostu nerwowa i sfustrowana, a jak człowiek jest wściekły, to mało brakuje, żeby powiedział o jedno słowo za dużo emotka

racja w nerwach można wszystko powiedzieć ale powiedzieć a napisać to dwie różne rzeczy bo jak sie cos pisze to sie nad tym myśli. A za własnym dzieckiem to sie powinno nawet w ogien skoczyć
0 0

avatea

#3041417 Napisano: 21.01.2010 09:57:05
Czasem się pisze by rozładować napięcie... niektórym pomaga...
0 0

Gość: katjen27

#3041427 Napisano: 21.01.2010 10:00:14
polec napisał(a):

Dobra, bo mnie zaraz zlinczujecie. Nikt tak naprawdę nie do końca wie, jaką mam sytuacje. jest jak jest. Ja jestem wzburzona, bo mój syn normalnie o tej ghodzinie śpi, za dnia się ucze, w nocy też. Staje na głowie, więc bez takich. Godze wszytsko sumiennie, najlepiej jak potrafię. A dzisiaj się jakoś wszystko posypało,więc każdy może mieć gorszy dzień.
Więc niech od razu matki polki obecne i przyszłe na mnie nie wsiadają i robią ze mnie psychopatkę i potwora, troche przesada.

Hm, ujmę to tak; cenzura wiedzą te, co mają naście lat i próbują tu dywagować na temat wychowania dzieci (czy tych mniejszych, czy trochę większych).

Czasem lepiej za dużo powiedzieć (nawet dosadnie), niż zrobić cokolwiek (nawet minimalnie)...

Taa, jestem nieco nerwowa i w ogóle - ale moja córa ma już 5 lat, jest bystra i nie da sobie w kaszę dmuchać. Mimo kilku klapsów (uzasadnionych zresztą) moja córa samodzielnie deklaruje, ze kocha mamę - bardzo, bardzo na świecie (bynajmniej nie wymuszam na niej takowych wyznań) emotka

I wszystko gra.

polec, życzę cierpliwości (której uczę się do tej pory), życzliwości (od podłego społeczeństwa) i wytrwałości (bo, w końcu, dasz radę) emotka

0 0

kalisto1986

#3041446 Napisano: 21.01.2010 10:02:38
polec nie obraz sie tym co ci napisze ale az mnie powalilas na plecy emotka
Z jednej strony rozumiem cie wiem jak to jest jak ma sie mase problemow na glowie , tysiac rzeczy by trzeba zalatwic a czasu wciaz malo,
wiem tez jak to jest miec baaaaardzo zywe dziecko , uwiesz mi na slowo, tak samo wiem jak to jest uczyc sie po nocach i jeszcze jak dziecko nie chce spac.
Ale nie rozumiem jak można nazwać swoej dziecko BACHOR . Wiem że kochasz swoje dziecko, ale rozluznij sie przejdz sie na spacer lub cokolwiek zrob zeby sie odstresowac bo naprawde to ze dziecko jest nieznosne tez wplywa twoje zachowanie a sledze i nie ja jedna codziennie forum i codziennie lub prawie codziennie czytam jak strasznie wkurza cie twoje dziecko.
Wiem ze to nie my jestesmy od pouczania ale niestety to jest forum publiczne co tutaj piszemy wiemy ze moze byc skomentowane a co innego mruczec pod nosem a co innego wypisywac takei rzeczy na forum.
I takie teksty nas matek polek tak rażą ze az sie slabo robi emotka
0 0

avatea

#3041472 Napisano: 21.01.2010 10:07:06

Czasem lepiej za dużo powiedzieć (nawet dosadnie), niż zrobić cokolwiek (nawet minimalnie)...

to są bardzo trafne słowa... nieraz też się wydrę ale wole wygadać czy wykrzyczeć (czytaj nawrzucać np Panu i Władcy) ale fizycznie nic nie zrobię...
i o to chodzi... że nawet w skrajnym wyczerpaniu czy nerwach tych, których kochamy za balkon nie wyrzucimy... emotka
0 0

isiulka

#3041488 Napisano: 21.01.2010 10:11:38
emanuela24 napisał(a):

polec
- nie ukrywajmy przesadziłaś - bo mało jaka matka choćby nie wiem co nie napisała że wyrzuciłaby (swojego) bachora przez balkon
- więc proponuję melisę (może nerwosol czy coś w tym stylu) to na dzisiaj i może nuta refleksji co np by było gdyby to akurat Twoje dziecko teraz miało zapalenie płuc ( sama często mam dosyć mojego gzuba i mam ochotę uciec chociaż na dzień - ot cała prawda o macierzyństwie ) no i refleksji nad tym kim jest ten mały człowiek dla Ciebie ?? piszesz że wychowujesz go sama - więc to on jest Ci najbliższą osobą - najbliższą rodziną, tym co masz najcenniejszego - dodam na świat sam się nie prosił (okrutne ale prawdziwe)

porada na jutro : (wnioskuję że skoro sama dziecko wychowujesz to na ojca liczyć nie do końca można) tak więc : zaangażować instytucję zwaną babcią - skoro one nie mogą - wariant drugi koleżanki - zapewne studiując masz kilka dobrych - zwykła ludzka prośba - zaopiekuj się moim dzieckiem przez 3 godziny - w ciągu 3 godzin sumiennej nauki uwierz nauczysz się więcej niż przez 12 z piszczącym dzieckiem ( bardzo ważne jest to aby zdać sobie sprawę z tego że dziecko wyczuwa nastroje matki i na nie reaguje - wynik taki że nastrój ma taki sam jak mama - mama krzyknie dziecko to przeżywa - przeżywa z frustracji zaczyna być nieznośne, psocić się itd teraz Cie zadziwię dziecko nie psoci sie po to aby sie popsocić i zezłościć matkę ale to dziecko w ten sposób woła MAMO TU JESTEM KOCHAJ MNIE!!!)

jutro mamy 22 - jeśli co drugi dzień uda Ci się załatwić kogoś do małego (licząc od jutra) to masz 5 dni - razy tylko te 3 godzinki już daje 15

nie ma sytuacji bez wyjścia - czasami ludzie zwyczajnie nie potrafią prosić o pomoc i taki z tego wynik, frustracja (i zaległości - bo nie powiesz że sie wczoraj dowiedziałaś że studiujesz!!!) rośnie, rośnie człowiek pęka i mówi (pisze) tak okrutne rzeczy że aż czytać tego się nie da emotka

ale spokojnie - dasz rade - wystarczy nuta pozytywnego myślenia - spójrz na swoje dziecko przecież dla niego ( niej) to robisz czyż nie??
no i konieczne zabraknąć nie może dobrej woli !!! i umiejętności szukania pomocy

życzę powodzenia i rozwagi w nazywaniu swojej pociechy

w temacie - wkurza mnie to że właśnie w złości ludzie potrafią mówić tak okrutne rzeczy ;/ aż serce pęka

Oooo właśnie oto mi chodziło emotka tlyko że ja jestem bardzo wylewna emotka

w temacie wkurza mnie, że jest zimno emotka
0 0

sss199

#3041506 Napisano: 21.01.2010 10:16:19
Bez urazy, ale dziwni z was ludzie.
Żeby prywatne brudy wywlekać na publicznym forum,
żalić się obcym ludziom jak to jest komuś źle w życiu. Ja rozumiem pogadać o takich sprawach ze znajomymi, ale nie rzucać takie informacje obcym ludziom. Bo kogo to obchodzi, że komuś tam coś się nie udaję , jak człowieka nie zna, a na dodatek ma własne problemy, którymi na pewno nie będzie dzielił się z obcymi ludźmi.

Wkurza mnie, że ciągle nie ma wyników konkursów, które pokończyły się w grudniu.
0 0

zaczytana-pola

#3041512 Napisano: 21.01.2010 10:17:58
A z tego całego wkurzania się zachciało mi się nawet śmiać z twardej wody, którą w domciu ma avatea emotka emotka

ale i tak wkurza mnie mróz za oknem i to, że w weekend ma być - 19 stopni
0 0

Gość: tedance

#3041525 Napisano: 21.01.2010 10:20:34
sss199 napisał(a):

żalić się obcym ludziom jak to jest komuś źle w życiu. Ja rozumiem pogadać o takich sprawach ze znajomymi, ale nie rzucać takie informacje obcym ludziom. Bo kogo to obchodzi, że komuś tam coś się nie udaję , jak człowieka nie zna, a na dodatek ma własne problemy, którymi na pewno nie będzie dzielił się z obcymi ludźmi.

Wkurza mnie, że ciągle nie ma wyników konkursów, które pokończyły się w grudniu.

Halo halo, niejeden OBCY wysłucha z większą uwagą i bardziej pomoże niż znajomy. A jeśli ktoś nie ma znajomych albo ma samych pseudoznajomych to co? Ma się powiesić, bo nie ma komu się zwierzyć, a nie wytrzymuje dusić w sobie wszystkiego? emotka
0 0

kalisto1986

#3041534 Napisano: 21.01.2010 10:22:33
tedance napisał(a):

sss199 napisał(a):

Halo halo, niejeden OBCY wysłucha z większą uwagą i bardziej pomoże niż znajomy. A jeśli ktoś nie ma znajomych albo ma samych pseudoznajomych to co? Ma się powiesić, bo nie ma komu się zwierzyć, a nie wytrzymuje dusić w sobie wszystkiego? emotka

emotka popieram slowa tedance w 100 % czasem latwiej jest wygadac sie osobie z pozoru obcej niz komus bliskiemu , sama tak mam i bardzo mi to pomaga emotka
no ale bez przesady emotka
0 0

zaczytana-pola

#3041554 Napisano: 21.01.2010 10:26:43
emanuela24 napisał(a):

sss199 napisał(a):

hm... słuchaj skoro sama wychowuje dziecko to raczej nie ma czasu na imprezy, wychodzenie do klubów czy do znajomych na kawcie żeby poplapować - mając dziecko świat wygląda trochę inaczej - i zadziwi Cie to - właśnie ludzie którzy chcą się wygadać najchętniej robią to wśród obcych ( np psychoanalityk, psychiatra, terapeuta itd) hm.. i właśnie takie wygadanie daje najlepsze rezultaty - skłania do przemyśleń ??
fakt - któremu nikt nie zaprzeczy zrobiła to pod wpływem bardzo złych emocji i wyszło jak wyszło

w temacie wkurza mnie że za każdym razem jak toczy się jakaś dyskusja znajdzie się ktoś kto wypala teksty na temat prywatności - a co ubyło komuś że się tu wyżalił ?? przecież nie podpisała się imieniem, nazwiskiem i adresem emotka

Zgadzam się w 100 % z tym, że znajdzie się ktoś, kto wypala takie teksty. To wkurzające. Jeśli kogoś razi w oczy to, że ktoś chce się wygadać to lepiej, żeby nie komentował tego, że wyciąga swoje brudy. To sprawa indywidualna tej osoby i tyle.
0 0

Gość: stokrotka60

#3041703 Napisano: 21.01.2010 10:51:04
polec nawet po najbardziej upojnej nocy trzeba założyć gacie na cenzura i się zmierzyć z prawdziwym życiem emotka
0 0

smsowicz

#3041710 Napisano: 21.01.2010 10:51:37
Że przez chorobę nie zagrałem i nie zagram w wielu konkursach. emotka Mam hasło do konkursu Co zrobić, żeby wyglądać anielsko pięknie - zachorować na ospę wietrzną emotka
0 0

kalisto1986

#3041748 Napisano: 21.01.2010 10:56:53
smsowicz napisał(a):

Że przez chorobę nie zagrałem i nie zagram w wielu konkursach. emotka Mam hasło do konkursu Co zrobić, żeby wyglądać anielsko pięknie - zachorować na ospę wietrzną emotka

pociesz sie ze nie jestes sam emotka tez jestem raczej uziemiona i gram tylko w to na co namowie meza lub sasiadke zeby mi kupili emotka
0 0

izoldaaa6

#3041749 Napisano: 21.01.2010 10:57:01
jak mnie wkurza zaniżanie głosów w konkach klikanych, myślałam że w miarę uczciwi ludzie są - jak łatwo można się zawieść nawet na takim głupstwie emotka
0 0

kalisto1986

#3041760 Napisano: 21.01.2010 10:59:25
izoldaaa6 napisał(a):

jak mnie wkurza zaniżanie głosów w konkach klikanych, myślałam że w miarę uczciwi ludzie są - jak łatwo można się zawieść nawet na takim głupstwie emotka

marudzisz emotka bo zamiast klikanych wez sie za inne lub biegaj czesciej sasiadce po zakupy konkursowe emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#3041763 Napisano: 21.01.2010 10:59:55
izoldaaa6 napisał(a):

Zgadzam się! To potrafi wkurzyć.
0 0

smsowicz

#3041766 Napisano: 21.01.2010 11:00:07
kalisto1986 napisał(a):

smsowicz napisał(a):

pociesz sie ze nie jestes sam emotka tez jestem raczej uziemiona i gram tylko w to na co namowie meza lub sasiadke zeby mi kupili emotka

1. Gorączka i złe samopoczucie też jest przeszkodą.
2. Nikogo nie wyśle bardzo daleko i nikt mi nie nabije 100 paragonów. Już przy proszeniu o 1 paragon mam już dość.
0 0