Wkurza mnie...

ciasssteczko

#3117201 Napisano: 16.02.2010 10:39:32
natie napisał(a):

nadal jestem wsciekla bo tlumacze i tlumacze emotka

łączę się w bólu tłumacza emotka

ale bardziej wkurzają mnie sople, których się boję - jeśli nawet nie spadną mi na głowę z dachu to zginę pod kołami samochodów, ponieważ chodniki są nieodśnieżone to przechodnie aby uniknąć niebezpieczeństwa muszą chodzić po jezdni emotka
0 0

monia24

#3117220 Napisano: 16.02.2010 10:48:56
ciasssteczko napisał(a):

natie napisał(a):

nadal jestem wsciekla bo tlumacze i tlumacze emotka

łączę się w bólu tłumacza emotka

ale bardziej wkurzają mnie sople, których się boję - jeśli nawet nie spadną mi na głowę z dachu to zginę pod kołami samochodów, ponieważ chodniki są nieodśnieżone to przechodnie aby uniknąć niebezpieczeństwa muszą chodzić po jezdni emotka

oj z tymi soplami i chodnikami to prawda

ale w moim mieście firma która odśnieża dostała karę w wysokości 25 000 zł za niewywiązanie się z umowy - masakra normalnie emotka
0 0

lala82

#3117252 Napisano: 16.02.2010 10:55:42
A mnie wqrzają odśnieżone chodniki. Biorę z domu sanki, bo pod blokiem pełno śniegu, przechodzę kawałek i okazuje się, że dalej są odśnieżone i nie mam jak dziecka ciągnąć.
0 0

Gość: awi

#3117278 Napisano: 16.02.2010 11:09:24
lala82 napisał(a):

A mnie wqrzają odśnieżone chodniki. Biorę z domu sanki, bo pod blokiem pełno śniegu, przechodzę kawałek i okazuje się, że dalej są odśnieżone i nie mam jak dziecka ciągnąć.

Podłączam się do Twojego wkurzenia. Jestem przeciwniczką niszczenia chodników i ulic solą! Białe chodniki zimą są ok i nie są groźne
0 0

mio

#3117281 Napisano: 16.02.2010 11:12:55
awi napisał(a):

lala82 napisał(a):

Podłączam się do Twojego wkurzenia. Jestem przeciwniczką niszczenia chodników i ulic solą! Białe chodniki zimą są ok i nie są groźne

biale chodniki sa ok?
emotka i nie sa grozne? moja babcia wlasnie na takim bieluskim niegroznym nieodsniezonym chodniczku zlamala reke co w jej wieku sie bedzie zrastalo latami
odsniezac posypywac piaskiem bo zwlaszca starszym ludziom jest ciezko w zime
0 0

lala82

#3117287 Napisano: 16.02.2010 11:15:55
mio napisał(a):

awi napisał(a):

lala82 napisał(a):

biale chodniki sa ok?
emotka i nie sa grozne? moja babcia wlasnie na takim bieluskim niegroznym nieodsniezonym chodniczku zlamala reke co w jej wieku sie bedzie zrastalo latami

No to aby było sprawiedliwie, to po jednej stronie ulicy niech odśnieżają, to starsi będą zadowoleni i dzieci będą szczęsliwe
0 0

mio

#3117298 Napisano: 16.02.2010 11:24:29
chyba dla sanek są górki albo jakies parki ktorych sie nie odsnieza, a chodniki są dla przechodniów
0 0

kalisto1986

#3117304 Napisano: 16.02.2010 11:30:14
lala82 napisał(a):

mio napisał(a):

awi napisał(a):

lala82 napisał(a):

biale chodniki sa ok?

No to aby było sprawiedliwie, to po jednej stronie ulicy niech odśnieżają, to starsi będą zadowoleni i dzieci będą szczęsliwe

mnie właśnie wkurzają niesamowicie nie odśnieżone chodniki.
Mam problemy z chodzeniem i ostatnio jak musiałam jechać na uczelnie przez brodzenie w śniegu myślałam że usiądę na środku i dalej nie dojde emotka
też mam dziecko i uważam że na sankach można jeździć choćby po trawniku a chodniki powinny być tak odśnieżone aby nikt nie miał problemu z poruszaniem się, to samo jak widze mamy z maluchami w wózkach aż szlak trafia biedne umęczone bo na chodnikach mase śniegu.
Nie wiem jak u was ale u nas jest tragedia z śniegiem na chodnikach
0 0

#3117310 Napisano: 16.02.2010 11:50:03
mio współczuję Twojej Babci, może nie powinna chodzić sama, a z drugiej strony zima wymaga odpowiednich butów i odzieży. Niewiele osób używa obuwia z antypoślizgową podeszwą, raz tylko tej zimy widziałam osobę która miała na zwykłe buty nałożone specjalne nakładki... Cóż u nas taka zima zdarza się raz na kilka lat, więc nawet trudno byłoby znaleźć dobre zimowe buty a i pieniędzy na takie fanaberie żal

Asfalt strasznie się niszczy od soli, wiosną będziemy łamać sobie kopytka na dziurawych chodnikach i ulicach...
0 0

kalisto1986

#3117312 Napisano: 16.02.2010 11:57:40
awi napisał(a):

mio współczuję Twojej Babci, może nie powinna chodzić sama, a z drugiej strony zima wymaga odpowiednich butów i odzieży. Niewiele osób używa obuwia z antypoślizgową podeszwą, raz tylko tej zimy widziałam osobę która miała na zwykłe buty nałożone specjalne nakładki... Cóż u nas taka zima zdarza się raz na kilka lat, więc nawet trudno byłoby znaleźć dobre zimowe buty a i pieniędzy na takie fanaberie żal

Asfalt strasznie się niszczy od soli, wiosną będziemy łamać sobie kopytka na dziurawych chodnikach i ulicach...

no tak ale tu nie chodzi o brak soli tylko o warstwy śniegu, bo gdyby je odśnieżyć zdecydowanie łatwiejsze byłoby chodzenie. Starsi ludzie też muszą sie poruszać, są ludzie na wózkach i z wózkami i zima jaka by nie była nie może zmuszać ich do pozostania w domu.
Dlatego ja wiedząc po sobie, że przez śnieg musze nie raz zrezygnować z wyjścia uważam, że chodniki powinny być dostosowane do pieszych
0 0

Gość: twix4

#3117313 Napisano: 16.02.2010 11:59:54
mio napisał(a):

wkurzyl mnie dzis oj wkurzyl emotka sprzedawca na allegro!zamowilam dezodorant apteczny za 45zl moze nie wiele ale jak na dezodorant to sporo i wypelnilam formularz opcji odstawy piszac zeby mi wyslal na inny adres niz mam w allegro i napisal ze wysle. dzis sie dowiaduje ze pacan wyslal na adres ktory mam w allegro i malo tego! jakies plastry wyszczuplajace!!! emotka ja przy swoich 49kg plasty wyszczuplajace... i to sporo tansze niz moj dezodorant !tyle na niego czekalam! jestem zla i smutna bo musze jechac tyle kilometrow zeby odebrac te plastry ktorych wcale nie chcialam i jescze im odsylac o ile laskawie sie zgodza wymienic emotka
ehhh az mi lepiej ze sie wypisalam emotka

o kurcze! To nie ma opcji, napisz mu ładny komentarz... ale wcześniej obarcz go kosztami przesyłki itp. no co za pacan, serio! emotka
0 0

leona

#3117314 Napisano: 17.02.2010 12:02:44
Parę zim temu odwiedzając wiejskie okolice widziałam przemyślną staruszkę, która zimą posypywała oblodzoną drogę sypiąc przed sobą piaskiem trzymanym w podwiniętym fartuchu. Widać wyszła z zasady słusznej umiesz liczyć, licz na siebie.
0 0

#3117321 Napisano: 17.02.2010 12:26:13
kalisto1986 napisał(a):

awi napisał(a):

no tak ale tu nie chodzi o brak soli tylko o warstwy śniegu, bo gdyby je odśnieżyć zdecydowanie łatwiejsze byłoby chodzenie. Starsi ludzie też muszą sie poruszać, są ludzie na wózkach i z wózkami i zima jaka by nie była nie może zmuszać ich do pozostania w domu.
Dlatego ja wiedząc po sobie, że przez śnieg musze nie raz zrezygnować z wyjścia uważam, że chodniki powinny być dostosowane do pieszych

Kalisto ja dzisiaj wróciłam z głuchej wsi, gdzie drogi są białe i idzie się po nich łatwiej niż po solonych chodnikach - czarnych, ale śliskich jak diabli, bo pokrytych cieniutką warstewką lodu i nierównych. Dochodząc do domu brnęłam po kostki w słonej mieszaninie śniegu i błota, rzeczywiście było to uciążliwe tak że wiem o czym mówisz. Taka breja powinna zostać usunięta, jasne. Ale np. w górskich miejscowościach, w Norwegii i Szwajcarii drogi i chodniki są białe przez całą zimę, jest to utwardzony śnieg, zauważyłam w jednym miejscu, że sypali drobniutkie kamyczki, które wrzynały się w lód. Lepiej już posypać nieodśnieżoną drogę piaskiem zamiast solą, która niszczy asfalt, buty, nadwozia samochodów, przesiąka do wód gruntowych niszczy drzewa i środowisko...
Nie jestem wrogiem odśnieżania błotno-śnieżnej brei tylko niszczenia wszystkiego za pomocą soli

0 0

kalisto1986

#3117326 Napisano: 17.02.2010 12:33:53
u nas chyba nie stosuja raczej soli na chodnikach , ba nic nie stosują emotka
też uważam, że niech sobie snieg będzie ale jak jest twardy a u nas niestety tak nie jest przez co normalnie jest ciężko chodzić nie mówiąc juz osobą starszym czy z wózkiem z dzieckiem.
U mojej babci przed domem dzieciaki zawsze jeździły na sankach i tak rozjeżdzały ulice że robiła się ślizgawica , później zaczela sypać przed dom popiół z pieca emotka szybko musiały dzieciaki zmienić rejony bo za chiny nie dało sie ślizgać emotka
0 0

#3117328 Napisano: 17.02.2010 12:46:10
Popiół! Przypomniałaś mi zimową zmorę mojego dzieciństwa emotka
Na mnie już czas no chyba że Mariola zrobi jakiś konkurs
0 0

Gość: agava

#3117330 Napisano: 17.02.2010 12:50:23
awi napisał(a):

Popiół emotka Już Popielec, zdaje się emotka Zaraz załaduję kilka wiader popiołu i rano będę sypać wszystkich tych, którzy mnie wkurzają - z wiadra, jak na śmigus dyngus emotka
0 0

Gość: kala405

#3117350 Napisano: 17.02.2010 06:29:25
agava napisał(a):

awi napisał(a):

Popiół emotka Już Popielec, zdaje się emotka Zaraz załaduję kilka wiader popiołu i rano będę sypać wszystkich tych, którzy mnie wkurzają - z wiadra, jak na śmigus dyngus emotka

dobry pomysł ze 2 wiadra po nocy powinny w piecu być emotka zaraz jade z synem do logopedy i sie kuźwa znów nasłucham ze dziecko nie przygotowane wrrr tylko co poradzic jak dla niego wszystko wazniejsze tylko nie cwiczenia, wogóle sie nie skupia na tym co robi i mówi emotka
0 0

Gość: beciala

#3117409 Napisano: 17.02.2010 07:08:43
kala405 napisał(a):

agava napisał(a):

awi napisał(a):

dobry pomysł ze 2 wiadra po nocy powinny w piecu być emotka zaraz jade z synem do logopedy i sie kuźwa znów nasłucham ze dziecko nie przygotowane wrrr tylko co poradzic jak dla niego wszystko wazniejsze tylko nie cwiczenia, wogóle sie nie skupia na tym co robi i mówi emotka

nie martw się , każde dziecko jest inne , z moim też było ciężko, ale systematyczna praca, głównie w formie zabawy, przyniosła jednak efekty i teraz mówi idealnie emotka
a już myślałam, że te ćwiczenia będą trwały wiecznie ... emotka
0 0

Agnes

#3117438 Napisano: 17.02.2010 07:25:43
kalisto1986 napisał(a):

u nas chyba nie stosuja raczej soli na chodnikach , ba nic nie stosują emotka
też uważam, że niech sobie snieg będzie ale jak jest twardy a u nas niestety tak nie jest przez co normalnie jest ciężko chodzić nie mówiąc juz osobą starszym czy z wózkiem z dzieckiem.
U mojej babci przed domem dzieciaki zawsze jeździły na sankach i tak rozjeżdzały ulice że robiła się ślizgawica , później zaczela sypać przed dom popiół z pieca emotka szybko musiały dzieciaki zmienić rejony bo za chiny nie dało sie ślizgać emotka

stosują sól
osobiscie widziałam faceta z wiadrem soli sypiącym chodniki wkurza mnie to bardzo piasek jest 100 razy lepszy przynajmniej na butach nie widać.
0 0

avatea

#3117703 Napisano: 17.02.2010 08:29:51