Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ciasssteczko
Postów 1381
Data rejestracji 31.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
łączę się w bólu tłumacza
ale bardziej wkurzają mnie sople, których się boję - jeśli nawet nie spadną mi na głowę z dachu to zginę pod kołami samochodów, ponieważ chodniki są nieodśnieżone to przechodnie aby uniknąć niebezpieczeństwa muszą chodzić po jezdni
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oj z tymi soplami i chodnikami to prawda
ale w moim mieście firma która odśnieża dostała karę w wysokości 25 000 zł za niewywiązanie się z umowy - masakra normalnie
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
lala82
Postów 316
Data rejestracji 19.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: awi
Podłączam się do Twojego wkurzenia. Jestem przeciwniczką niszczenia chodników i ulic solą! Białe chodniki zimą są ok i nie są groźne
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
biale chodniki sa ok?
odsniezac posypywac piaskiem bo zwlaszca starszym ludziom jest ciezko w zime
lala82
Postów 316
Data rejestracji 19.10.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No to aby było sprawiedliwie, to po jednej stronie ulicy niech odśnieżają, to starsi będą zadowoleni i dzieci będą szczęsliwe
mio
Postów 658
Data rejestracji 24.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mnie właśnie wkurzają niesamowicie nie odśnieżone chodniki.
Mam problemy z chodzeniem i ostatnio jak musiałam jechać na uczelnie przez brodzenie w śniegu myślałam że usiądę na środku i dalej nie dojde
też mam dziecko i uważam że na sankach można jeździć choćby po trawniku a chodniki powinny być tak odśnieżone aby nikt nie miał problemu z poruszaniem się, to samo jak widze mamy z maluchami w wózkach aż szlak trafia biedne umęczone bo na chodnikach mase śniegu.
Nie wiem jak u was ale u nas jest tragedia z śniegiem na chodnikach
Asfalt strasznie się niszczy od soli, wiosną będziemy łamać sobie kopytka na dziurawych chodnikach i ulicach...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego ja wiedząc po sobie, że przez śnieg musze nie raz zrezygnować z wyjścia uważam, że chodniki powinny być dostosowane do pieszych
Gość: twix4
o kurcze! To nie ma opcji, napisz mu ładny komentarz... ale wcześniej obarcz go kosztami przesyłki itp. no co za pacan, serio!
leona
Postów 513
Data rejestracji 27.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kalisto ja dzisiaj wróciłam z głuchej wsi, gdzie drogi są białe i idzie się po nich łatwiej niż po solonych chodnikach - czarnych, ale śliskich jak diabli, bo pokrytych cieniutką warstewką lodu i nierównych. Dochodząc do domu brnęłam po kostki w słonej mieszaninie śniegu i błota, rzeczywiście było to uciążliwe tak że wiem o czym mówisz. Taka breja powinna zostać usunięta, jasne. Ale np. w górskich miejscowościach, w Norwegii i Szwajcarii drogi i chodniki są białe przez całą zimę, jest to utwardzony śnieg, zauważyłam w jednym miejscu, że sypali drobniutkie kamyczki, które wrzynały się w lód. Lepiej już posypać nieodśnieżoną drogę piaskiem zamiast solą, która niszczy asfalt, buty, nadwozia samochodów, przesiąka do wód gruntowych niszczy drzewa i środowisko...
Nie jestem wrogiem odśnieżania błotno-śnieżnej brei tylko niszczenia wszystkiego za pomocą soli
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też uważam, że niech sobie snieg będzie ale jak jest twardy a u nas niestety tak nie jest przez co normalnie jest ciężko chodzić nie mówiąc juz osobą starszym czy z wózkiem z dzieckiem.
U mojej babci przed domem dzieciaki zawsze jeździły na sankach i tak rozjeżdzały ulice że robiła się ślizgawica , później zaczela sypać przed dom popiół z pieca
Na mnie już czas no chyba że Mariola zrobi jakiś konkurs
Gość: agava
Popiół
Gość: kala405
dobry pomysł ze 2 wiadra po nocy powinny w piecu być
Gość: beciala
nie martw się , każde dziecko jest inne , z moim też było ciężko, ale systematyczna praca, głównie w formie zabawy, przyniosła jednak efekty i teraz mówi idealnie
a już myślałam, że te ćwiczenia będą trwały wiecznie ...
Agnes
Postów 3055
Data rejestracji 27.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
stosują sól
osobiscie widziałam faceta z wiadrem soli sypiącym chodniki wkurza mnie to bardzo piasek jest 100 razy lepszy przynajmniej na butach nie widać.
avatea
Postów 1348
Data rejestracji 23.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
http://avatea.blo...-zaskoczyl_idab.html
https://www.vinte...4347-fartuszekdeluxe
https://zapaska.eu
https://www.youtube.com/@AvateaEdyta