Wkurza mnie...

Gość: kamel

#3292333 Napisano: 13.04.2010 11:33:04
kolastynka napisał(a):

Wkurza mnie że mój konkursowy telefon milczy jak zaklęty.

mnie też - zepsuł się cholera czy co ? nawet smsy z konków z gratulacjami nie przychodzą emotka
0 0

zdolnabestia

#3292337 Napisano: 13.04.2010 11:34:08
emanuela24 napisał(a):

frezja napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Moja koleżanka zajadała się kiedyś czereśniami ze świadomością dodatkowego mięsa. Mało tego, robaczki wygrzebywała z czereśni i wciągała je osobno emotka emotka emotka

w truskawkach tez mozna znalezc takie biale emotka

ej obrzydziliście mi dzisiaj już wszystko - od przypraw przez mąki, kasze kończąc na owocach emotka
a już mam obrzydzenie do michałków bo akcjach z przed roku (? dwóch ?)
jeszcze trochę poczytam i nic nie będę jadła ;/

Cóż, przynajmniej wszyscy schudniemy i będziemy piękni emotka
Dziś dokładnie oblukałam paczkę otrąb przed otwarciem, tak jakoś wyszło....
0 0

Gość: natie

#3292423 Napisano: 13.04.2010 11:57:26
potworkaa napisał(a):

może nie wkurza ale irytuje mnie trochę to, że rodziny zmarłych w Smoleńsku dostaną po 40 tys. odszkodowania i pogrzeb odbędzie się na koszt rządu i państwa. Ja wiem, że to straszna tragedia, że tam było wiele matek, ojców, dzieci...ale nie lubię niesprawiedliwości. Gdy zawalił się dach podczas wystawi gołębi czy gdy w przepaść spadł autokar w Grenoble - też zginęło nagle kilkadziesiąt osób - wielokrotnie matka z dziećmi albo całe rodziny. I te osoby dostały po 2 -3 tys. od państwa i jeszcze po roku się musiały dopominać. Może tacy ludzie zrobili dla kraju mniej, może nie pisali ustaw i nie piastowali kierowniczych stanowisk ale mieszkaja w zawalajacych sie domach, nie mają za co żyć. Im o wiele bardziej te pieniądze by się przydały - bo kasa życia nikomu nie zwróci bez względu na warstwę społeczną a im te kilkanaście tysięcy pozwoliło by po prostu przeżyć i przetrwać.
emotka

a ja bym wolala miec mame i tate a nie 40 tys..

bez sensu sa dla mnie takie komentarze.
0 0

Gość: asiunia2

#3292430 Napisano: 13.04.2010 11:59:01
no i oni byli w pracy tam a nie dla przyjemności..tak myślalam że odszkodowania to będą spore
0 0

Gość: potworkaa

#3292508 Napisano: 13.04.2010 12:22:34
natie napisał(a):

potworkaa napisał(a):

może nie wkurza ale irytuje mnie trochę to, że rodziny zmarłych w Smoleńsku dostaną po 40 tys. odszkodowania i pogrzeb odbędzie się na koszt rządu i państwa. Ja wiem, że to straszna tragedia, że tam było wiele matek, ojców, dzieci...ale nie lubię niesprawiedliwości. Gdy zawalił się dach podczas wystawi gołębi czy gdy w przepaść spadł autokar w Grenoble - też zginęło nagle kilkadziesiąt osób - wielokrotnie matka z dziećmi albo całe rodziny. I te osoby dostały po 2 -3 tys. od państwa i jeszcze po roku się musiały dopominać. Może tacy ludzie zrobili dla kraju mniej, może nie pisali ustaw i nie piastowali kierowniczych stanowisk ale mieszkaja w zawalajacych sie domach, nie mają za co żyć. Im o wiele bardziej te pieniądze by się przydały - bo kasa życia nikomu nie zwróci bez względu na warstwę społeczną a im te kilkanaście tysięcy pozwoliło by po prostu przeżyć i przetrwać.
emotka

a ja bym wolala miec mame i tate a nie 40 tys..

bez sensu sa dla mnie takie komentarze.

to jest chyba logiczne, że bliscy są ważniejsi niż pieniądze. Zresztą napisałam, że żadna kwota nie zwróci życia nikomu - wystarczy ze zrozumieniem przeczytać. Chodzi mi raczej o to, że znam rodzinę która straciła bliskich podczas wystawy gołębi i te, które straciły bliskich pod Smoleńskiem..i statusy materialne tych rodzin się diametralnie różnią emotka i nie zaprzeczam, że nie powinni dostać żadnych pieniążków ale dla mnie to chore, że jedni dostają tysiąc a drudzy czterdzieści razy tyle.

Do Smoleńska niektórzy też pojechali z pielgrzymką bo mieli tam rodziny (tyle, że pełnili w życiu zawód polityka czy piastowali jakies kierownicze stanowiska w Państwie). W pracy byli funkcjonariusze BOR i Prezydent -bo miał przemawiać, itd.
0 0

Gość: polec

#3292518 Napisano: 13.04.2010 12:28:28
Prezydent i prezydentowa mają być pochowani a Wawelu. Nie mam nic przeciwko i absolutnie mnie to nie wkurza, tylko tak sobie myślę, co Oni mieli wspólnego z Krakowem ??. Wiem, wim wola rodziny itd. Ale przecież Prezydent był też prezydentem W-wy, budował Świątynie Opatrzności Bożej, są Powązki i inne, a tu ni z gruszki ni z pietruszki Wawel.
Nie rozumiem....
0 0

joka

#3292519 Napisano: 13.04.2010 12:29:59
wkurza mnie ze niepotrafie rzucic palenia,wkurza mnie bolaca reka chyba od myszki, wkurza mnie jakas wirusówka,wkurza mnie ze rozwalili mi wjazd i niemam jak wyjechac z domu bo remontuja droge emotka
0 0

#3292520 Napisano: 13.04.2010 12:31:10
polec napisał(a):

Prezydent i prezydentowa mają być pochowani a Wawelu. Nie mam nic przeciwko i absolutnie mnie to nie wkurza, tylko tak sobie myślę, co Oni mieli wspólnego z Krakowem ??. Wiem, wim wola rodziny itd. Ale przecież Prezydent był też prezydentem W-wy, budował Świątynie Opatrzności Bożej, są Powązki i inne, a tu ni z gruszki ni z pietruszki Wawel.
Nie rozumiem....

tym bardziej po całej akcji miesiąc temu, kiedy Krakowianie odmówili prezydentowi honorowego obywatelstwa...
0 0

Gość: nineczka17

#3292525 Napisano: 13.04.2010 12:33:39
polec napisał(a):

polec napisał(a):

Nie rozumiem....

tym bardziej po całej akcji miesiąc temu, kiedy Krakowianie odmówili prezydentowi honorowego obywatelstwa...

ja jestem zdziwiona bardzo że nie na Powązkach emotka
0 0

#3292540 Napisano: 13.04.2010 12:40:55

Gość: agulecece

#3292555 Napisano: 13.04.2010 12:45:21
polec napisał(a):

Nie rozumiem....

też uważam ze to lekkie przegięcie
0 0

chmurka

#3292558 Napisano: 13.04.2010 12:46:15
Moim zdaniem Prezydent powinien być pochowany w Warszawie a nie na Wawelu. emotka
0 0

Gość: js28

#3292562 Napisano: 13.04.2010 12:46:28
asiunia2 napisał(a):

no i oni byli w pracy tam a nie dla przyjemności..tak myślalam że odszkodowania to będą spore

w pracy to był tylko prezydent, BOR-owcy i załoga samolotu, reszta nie musiała lecieć.
0 0

zaczytana-pola

#3292567 Napisano: 13.04.2010 12:48:23
chmurka napisał(a):

Moim zdaniem Prezydent powinien być pochowany w Warszawie a nie na Wawelu. emotka

Też zastanawiam się dlaczego akurat Wawel. Myślałam, że para prezydencka zostanie pochowana na Powązkach.
0 0

#3292568 Napisano: 13.04.2010 12:48:30
agulecece napisał(a):

polec napisał(a):

Nie rozumiem....

też uważam ze to lekkie przegięcie

Szczerze ?, uważam ten pomysł za forsowany an siłę i mega chybiony, tym bardziej, że jeszcze miesiąc temu podpisywano petycje przeciwko nadaniu Lechowi Kaczyńskiemu honorowego obywatelstwa Krakowa!
0 0

Gość: kolastynka

#3292573 Napisano: 13.04.2010 12:50:34
polec napisał(a):

Nie rozumiem....

Też nie rozumiem skąd im się ten Kraków przyplątał. Jest tyle miejsc z którymi byli bardziej związani i które były związane z nimi
0 0

chmurka

#3292574 Napisano: 13.04.2010 12:50:37
ilonar2301 napisał(a):

chmurka napisał(a):

Też zastanawiam się dlaczego akurat Wawel. Myślałam, że para prezydencka zostanie pochowana na Powązkach.

Moja rodzinaka była w szoku jak im powiedziałam o tym fakcie i powiedzieli że się pewnie przesłyszałam
emotka
0 0

martu18

#3292575 Napisano: 13.04.2010 12:50:43
wkurza mnie, że nie mam maszynki z Ajaxu emotka
0 0

zaczytana-pola

#3292580 Napisano: 13.04.2010 12:51:51
chmurka napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

chmurka napisał(a):

Moja rodzinaka była w szoku jak im powiedziałam o tym fakcie i powiedzieli że się pewnie przesłyszałam
emotka

http://www.gadu-g...u-obok-krolow-polski
0 0

Gość: potworkaa

#3292581 Napisano: 13.04.2010 12:52:03
co do tego pochowania to o miejscu się nie wypowiadam...ale tak sobie myślę, że w Krakowie to chyba nawet będzie organizacyjnie ciężej z tym wszystkim. Jednak Warszawa non stop przyjmuje jakiś ważnych gości, mogliby ich przewieźć potem do Pałacu Prezydenckiego, itd...
0 0