Allegro.pl - bez linków

asiam

#1526169 Napisano: 06.05.2008 04:09:38
kamil17 napisał(a):

dostałęm dzisiaj spieprz***,od gieni z poczty , za to że list który wysyłałem (polecony) koperta była z tyłu zaklejona taśmą przeźroczystą emotka emotka zaklejałem tak zawsze na wszelki wypadek żby nikt tego nie otwierał ,a dzisiaj dostałem ochrzan i powiedziała że potem będzie na nich że tam grzebali emotka kompletna wariatka
Jezu jak ja nienawidzę POCZTY POLSKIEJ !!! emotka emotka emotka

Następnym razem zapytaj Panią czy nie byłoby prościej gdyby na tej taśmie przybiła stempelek przyjmując przesyłkę zamiast się denerwować.
Nie ma przepisu,który mówi o tym,że nadawca nie może dodatkowo zabezpieczyć przesyłki.
0 0

Gość: AgaAga

#1526190 Napisano: 06.05.2008 04:19:36
Uwaga.
Oszuści na allegro.

Nie wiem, czy było jużo tym, ale na wszelki wypadek napiszę.

Po zakończonych transakcjach zdarza się , że przychodzi maila wyglądający jak z allegro z danymi i numerem konta, a jest od oszusta.

Sprawdzić można to tylko przez kontakt ze Sprzedającym albo tak:

Jeśli e-mail o zakończeniu oferty sprzedaży, został wysłany z innej domeny niż allegro.pl (adres wygląda inaczej niż @allegro.pl) - z pewnością nie pochodzi od serwisu.
Tyle, że oszuści na ogół ZAWSZE maskują swój prawdziwy adres wpisując nazwę powiadomienia@allegro.pl. Pod taką właśnie nazwą przychodzą te listy.
W takim przypadku należy wtedy otworzyć dany list (nacisnąć na niego dwa razy w kliencie pocztowym), zaznaczyć pole od, prawy przycisk myszy, właściwości i zobaczymy wtedy pod nawzą, spod jakiego adresu naprawdę przyszedł dany list.

0 0

kamil17

#1528803 Napisano: 07.05.2008 06:13:54
melisa napisał(a):

kamil17 napisał(a):

dostałęm dzisiaj spieprz***,od gieni z poczty , za to że list który wysyłałem (polecony) koperta była z tyłu zaklejona taśmą przeźroczystą emotka emotka zaklejałem tak zawsze na wszelki wypadek żby nikt tego nie otwierał ,a dzisiaj dostałem ochrzan i powiedziała że potem będzie na nich że tam grzebali emotka kompletna wariatka
Jezu jak ja nienawidzę POCZTY POLSKIEJ !!! emotka emotka emotka

doskonale cię rozumiem, ja nie wiem jak można być tak tępym, żeby nie rozumieć o jakie zaklejenia mają pretensję odbiorcy przesyłek. Mają pretensję o to, że koperty są porwane i zaklejone przez pocztę, na tych zaklejeniach są zazwyczaj znaczki i stemple PP, poza tym doskonale można poznać kto zaklejał kopertę: nadawca czy ten co grzebał na poczcie. PP się pluje o te taśmy na kopertach, po to, żeby nie wykorzystywać kopert po raz n-ty na przykład, tylko, żeby im kabzę nabijać za koperty i opakowania paczek. Może zmień pocztę? Ja tak robię jak mi jakaś nie pasuje, mam nawet tabelkę, co na której poczcie mogę wysłać emotka

wydaje mi się że ją właśnie szlak trafia że nie kupuje nowej koperty tylko wykorzystuje starą , oczywiscie ze zmienie ta pocztę mam taką jedną gdzie mi każą kopertę przyjma
0 0

Gość: melisa

#1528948 Napisano: 07.05.2008 07:33:20
asiam napisał(a):

Następnym razem zapytaj Panią czy nie byłoby prościej gdyby na tej taśmie przybiła stempelek przyjmując przesyłkę zamiast się denerwować.
Nie ma przepisu,który mówi o tym,że nadawca nie może dodatkowo zabezpieczyć przesyłki.

Ja pytałam, Pani odpowiedziała mi tylko, że jak przyjmie taką kopertę zaklejoną taśmą to jej po premii polecą. Czułam się okropnie winna, że przeze mnie straci premię, więc już nic nie powiedziałam, bo kobitka była bardzo sympatyczna i zawsze z uśmiechem mnie wita, na dodatek pretensji nie ma jak jej wszystkie kwitki sprzed okienka zabieram.
0 0

Gość: chochliczka

#1528956 Napisano: 07.05.2008 07:35:27
melisa napisał(a):

asiam napisał(a):

Ja pytałam, Pani odpowiedziała mi tylko, że jak przyjmie taką kopertę zaklejoną taśmą to jej po premii polecą. Czułam się okropnie winna, że przeze mnie straci premię, więc już nic nie powiedziałam, bo kobitka była bardzo sympatyczna i zawsze z uśmiechem mnie wita, na dodatek pretensji nie ma jak jej wszystkie kwitki sprzed okienka zabieram.

hm na mojej poczcie wystarczy parafka przy tasmie i nic nie mowia.a z jakiej racji ma miec pretensje ze jej kwitki zabierasz sprzed okienka?przeciez masz do tego prawo emotka
0 0

#1529892 Napisano: 08.05.2008 08:42:02
chochliczka napisał(a):

hm na mojej poczcie wystarczy parafka przy tasmie i nic nie mowia.a z jakiej racji ma miec pretensje ze jej kwitki zabierasz sprzed okienka?przeciez masz do tego prawo emotka

Prawo nie obejmuje deficytu w materiałach biurowych na danej poczcie. Na jednej z moich poczt nie ma np. zwykłych kopert, są tylko bąbelkowe. Nie ma ich już od pół roku. Centrala im nie dostarcza, więc kupują w pobliskiej księgarni, hurtowni i sprzedają zamiast po 10 gr (te od centrali) to po 30gr. Deficyt często obejmuje też druki np. na paczkę, czy list polecony. Kiedyś na innej poczcie poprosiłam o 10 druków na paczkę, dała mi 1. Zobaczyłam, że przed okienkiem stoją aż dwa więc je zgarnęłam, na co oburzona Gienia potraktowała to jako przestępstwo wymierzone przeciw innym klientom Poczty Polskiej i najlepiej osadziła by mnie w więzieniu na lat 10. emotka
0 0

kamil17

#1536447 Napisano: 10.05.2008 07:27:25
melisa napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Prawo nie obejmuje deficytu w materiałach biurowych na danej poczcie. Na jednej z moich poczt nie ma np. zwykłych kopert, są tylko bąbelkowe. Nie ma ich już od pół roku. Centrala im nie dostarcza, więc kupują w pobliskiej księgarni, hurtowni i sprzedają zamiast po 10 gr (te od centrali) to po 30gr. Deficyt często obejmuje też druki np. na paczkę, czy list polecony. Kiedyś na innej poczcie poprosiłam o 10 druków na paczkę, dała mi 1. Zobaczyłam, że przed okienkiem stoją aż dwa więc je zgarnęłam, na co oburzona Gienia potraktowała to jako przestępstwo wymierzone przeciw innym klientom Poczty Polskiej i najlepiej osadziła by mnie w więzieniu na lat 10. emotka

ja dzisiaj miałęm podobnie w kauflandzie , byłem na zakupach cały koszyk zakupów, a baba dała mi tylko 1 jednorazową siateczkę (myślę sobie co kurna jest rozumiem ze dbamy o środowisko ale jak ja to teraz zabiore do chałupy), no to jej mówie czy nie mogła by mi dac trochę więcej siateczek - dodała mi 2 , no to napakowałem na hama żeby się jak najwięcej zmieściło ,patrze ale nadal pół koszyka nie spakowane, w końcu jej chamsko powiedziałem czy da mi kilka siateczek i pozwoli mi się spakować coś tam odburkła ,już miałem iść na nią skargę złożyć do Punktu Obaługi Klienta ,ale wątpie że by to coś dało <wredna baba> emotka emotka emotka wiem że mają teraz ograniczenia ,bo klienci podobno brali te siatki do domu,ale bez przesady na cały wózek 3 jednorazówki emotka
0 0

kamil17

#1536452 Napisano: 10.05.2008 07:29:42
co do giniek na poczcie, powiem wam szczerze że cięzko spotkać jakąś normalną , większość uważa się jakby były tam niezbędne i jakby poczta nie była w stanie bez nich normalnie funcjonować, jedno jest pewne, dopóki będa monopolistami będą mieli wszystkich w nosie, (podobnie jak do niedawna TP s.a , teraz już na szczęscie nie jestesmy od niej zalezni.
0 0

#1537312 Napisano: 11.05.2008 10:28:06
kamil17 napisał(a):

...dopóki będa monopolistami będą mieli wszystkich w nosie, (podobnie jak do niedawna TP s.a , teraz już na szczęscie nie jestesmy od niej zalezni.

ja niestety jestem jeszcze zależna od TP i został mi jeszcze blisko rok emotka

Nie wiem czy konkurencja dla PP zmieniła by coś na lepsze. Przykład InPostu - tańszego, ale równie awaryjnego co PP raczej zachęcający nie jest. Tak samo jak z zakładami energetycznymi. Niby masz prawo wyboru od kogo chcesz ciągnąć prąd a w praktyce to już są dość spore koszty przewyższające oszczędność na tańszym prądzie.
0 0

Gość: mirek1818

#1542793 Napisano: 13.05.2008 11:30:23
jak zrobić aukcje prywatną emotka emotka
0 0

Gość: szunia

#1542799 Napisano: 13.05.2008 11:32:23
mirek1818 napisał(a):

od ostatniej zmiany regulaminu, jakoś tak koniec kwietnia/początek maja, nie ma już możliwości wstawiania aukcji prywatnych
0 0

Gość: zzgredzikk

#1542801 Napisano: 13.05.2008 11:32:34
mirek1818 napisał(a):

28 kwietnia zmienili regulamin i już niemożna aukcji prywatnych
0 0

Gość: mirek1818

#1542803 Napisano: 13.05.2008 11:33:49
dzięki bo ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę emotka emotka
0 0

Gość: ktoskcies

#1545099 Napisano: 14.05.2008 07:35:40
Hm tez ostatnio chcialem wystawić aukcje prywatna, po duuużo niższej cenie za jakis towar... no i wchodze w zakladke moje allegro, sprzedaje... klikam zmiany... i szukam... szukam... sobie mysle no nie, gdzie to jest... szukam dalej, wnikam patrze... sekundy mijaja, minuty... sobie mysle no nie ktos kupi zaraz to ode mnie za darmo i lipa, szybko zakonczylem aukcji... i od tego czasu wiem ze gdzies aukcje prywatną wcięło. emotka
0 0

ziolko

#1551967 Napisano: 16.05.2008 05:26:02
http://www.allegr...tal_nierdzewna_.html

widzicie cene przesyłki? emotka
0 0

kamil17

#1551972 Napisano: 16.05.2008 05:27:17
ziolko napisał(a):

http://www.allegr...tal_nierdzewna_.html

widzicie cene przesyłki? emotka

chyba emotka