Allegro.pl - bez linków

Gość: nineczka17

#2665877 Napisano: 17.09.2009 07:32:04
visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

gocha26 napisał(a):

no właśnie, a samo allegro coś pomoże, bo mój mąż to od razu chce na policję lecieć, ale ja to bym się wstrzymała

najpierw spróbuj tym sposobem... a na policję pójdziejsz po tym, jak Allegro coś odpowie

allegro nic nie powie, chyba tylko tyle, by sprobowac sie jakos skontaktowac z tym kims. w zasadzie to umywaja rece i kaza zglaszac na policje- wiem, bo tak bylo jak mnie oszukano na ok. 3000. dla allegro najwazniejsze, by im placic kase na czas i tylko tyle chyba.

zgadza sie allegro kaze dogadac sie ze sprzedajacym i oni nic z tym nie robia,wazne bysmy placili im za korzystanie z allegro reszta ich nie interesuje,pisalam kiedys skarge na nieuczciwego sprzedawce kazali mi sie z nim dogadac i tyle emotka
0 0

ziolko

#2665886 Napisano: 17.09.2009 07:37:52
nineczka17 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

gocha26 napisał(a):

no właśnie, a samo allegro coś pomoże, bo mój mąż to od razu chce na policję lecieć, ale ja to bym się wstrzymała

najpierw spróbuj tym sposobem... a na policję pójdziejsz po tym, jak Allegro coś odpowie

allegro nic nie powie, chyba tylko tyle, by sprobowac sie jakos skontaktowac z tym kims. w zasadzie to umywaja rece i kaza zglaszac na policje- wiem, bo tak bylo jak mnie oszukano na ok. 3000. dla allegro najwazniejsze, by im placic kase na czas i tylko tyle chyba.

zgadza sie allegro kaze dogadac sie ze sprzedajacym i oni nic z tym nie robia,wazne bysmy placili im za korzystanie z allegro reszta ich nie interesuje,pisalam kiedys skarge na nieuczciwego sprzedawce kazali mi sie z nim dogadac i tyle emotka

ale jak można sie dogadać, skoro nie ma z nim kontaktu?? emotka
0 0

Gość: nineczka17

#2665895 Napisano: 17.09.2009 07:43:48
ziolko napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

gocha26 napisał(a):

ale jak można sie dogadać, skoro nie ma z nim kontaktu?? emotka

trzeba zgłaszac i pisac do allegro by wiedzieli co sie dzieje,ale oni z allegro zawsze pisza by probowac samemu dogadac sie ze sprzedawca ,a ja liczylam ze mi pomoga z tym oszustem nic nie pomogli
0 0

visserarthur

#2665909 Napisano: 17.09.2009 07:47:43
ziolko napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

gocha26 napisał(a):

no to można zgłosić równolegle - tu i tu... i w ten sposób będzie ok.. poza tym nie pamiętam za bardzo, ale chyba allegro ma jakiś program ochrony kupujących do 500 zł wartości zakupów? nie jestem pewna a nie mam czasu szukać

tak, jest ten program- zwracaja niby do 10.000 zl, ale zeby z niego skorzystac trzeba zglosic na policje i miec dokument wydany na policji, ze zostalo wszczete postepowanie... ja z niego nie skorzystalem, bo facet oddal kase jak rozpoczelo sie postepowanie, ale moja kolezanka skorzystala z tego programu... czekala jakies 60 dni... wiec troche dlugo
0 0

Gość: gocha26

#2665920 Napisano: 17.09.2009 07:50:09
Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy:
zapłacił za towar, ale go nie otrzymał;
otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie.
no właśnie
później dokładniej regulamin przeczytam
0 0

Gość: krzyszu

#2667330 Napisano: 17.09.2009 01:43:13
Mam problema emotka
Sprzedałem na allegro takie coś: http://www.allegr...p;string=bonifikarta Właśnie dostałem telefon ze niestety do dnia dzisiejszego kupujący nie otrzymał przesyłki. Chciałbym się poradzić bo jeśli się niemyle to bede musiał w protokole reklamacyjnym napisać co było w przesyłce. To mogę napisać poprostu bonifikarta wartosć 40zł?
0 0

Gość: coring

#2667338 Napisano: 17.09.2009 01:45:05
krzyszu napisał(a):

Mam problema emotka
Sprzedałem na allegro takie coś: http://www.allegr...p;string=bonifikarta Właśnie dostałem telefon ze niestety do dnia dzisiejszego kupujący nie otrzymał przesyłki. Chciałbym się poradzić bo jeśli się niemyle to bede musiał w protokole reklamacyjnym napisać co było w przesyłce. To mogę napisać poprostu bonifikarta wartosć 40zł?

a nie sprzedawales przypadkiem koperty a gratis bonifikarta? emotka
0 0

#2667345 Napisano: 17.09.2009 01:48:32
coring napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Mam problema emotka

1 grosz+bonifikarta emotka no to kurde PP mi zwróci 1 grosz emotka emotka
0 0

Gość: coring

#2667355 Napisano: 17.09.2009 01:52:56
krzyszu napisał(a):

coring napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Mam problema emotka

1 grosz+bonifikarta emotka no to kurde PP mi zwróci 1 grosz emotka emotka

mozesz napisac karta rabatowa... no chyba ze ci na tym groszu bardziej zalezy emotka emotka emotka
0 0

#2667375 Napisano: 17.09.2009 01:58:48
To nie jest śmieszne emotka A tak wogóle to na list polecony reklamacje można składać po 14 dniach a na polecony priorytet? Też po 14 dniach?
0 0

ziolko

#2667394 Napisano: 17.09.2009 02:02:37
krzyszu napisał(a):

To nie jest śmieszne emotka A tak wogóle to na list polecony reklamacje można składać po 14 dniach a na polecony priorytet? Też po 14 dniach?

tak, bo różnie bywa z tymi przesyłkami...
co do koperty to ogólnie kosztuje 5 groszy emotka
następnie... oprócz wartości przesyłki zwracają też wartość znaczków, czyli np polecony priorytet kosztował 4,30 to zwaracają wartość tego, co było w kopercie, np ta bonifikarta 40 zł plus 4,30 = 44,30 zł
0 0

#2667417 Napisano: 17.09.2009 02:13:24
Tylko największy problem jest w tym, że bonifikarta właściwie jest za darmo więc czy w przypadku wpisania w protokole reklamacyjnym bonifikarta To czy zwrócą mi te 40zł?
0 0

ziolko

#2667438 Napisano: 17.09.2009 02:21:32
krzyszu napisał(a):

Tylko największy problem jest w tym, że bonifikarta właściwie jest za darmo więc czy w przypadku wpisania w protokole reklamacyjnym bonifikarta To czy zwrócą mi te 40zł?

to napisz karta doładowująca emotka
0 0

annna84

#2667458 Napisano: 17.09.2009 02:29:06
krzyszu napisał(a):

Jak jest za darmo skoro sprzedałeś ją za 40 zł. Oni nie wnikają w takie rzeczy. Ja jak ostatnio składałam reklamację to nie pisałam co było w środku, a w żądaniach wpisywałam odszkodowanie ustawowe.
0 0

#2667505 Napisano: 17.09.2009 02:44:58
ziolko napisał(a):

krzyszu napisał(a):

też o tym pomyślałem emotka
annna84 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Jak jest za darmo skoro sprzedałeś ją za 40 zł. Oni nie wnikają w takie rzeczy. Ja jak ostatnio składałam reklamację to nie pisałam co było w środku, a w żądaniach wpisywałam odszkodowanie ustawowe.

w McDonaldzie dają je za darmo emotka
0 0

kinga1

#2667561 Napisano: 17.09.2009 03:11:20
krzyszu napisał(a):

ziolko napisał(a):

krzyszu napisał(a):

też o tym pomyślałem emotka
annna84 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

w McDonaldzie dają je za darmo emotka

to czemu sprzedajesz ja za 40zł emotka
0 0

Gość: melisa

#2671324 Napisano: 18.09.2009 03:05:55
kinga1 napisał(a):

bo lud jest ciemny i nie wnika w takie szczegóły emotka

A ja mam teraz takie pytanie. Mam kod licencyjny na jakieś oprogramowanie (kod/licencja wygrany w konkursie), czy mogę ten kod odsprzedać na allegro? To jest taki sam kod, jak się instaluje jakąś pełną wersję programu (klucz). Nie wiem tylko, czy mogę zbyć prawa do tego kodu, ktoś mi poradzi?
0 0

Gość: ulaaa

#2677023 Napisano: 21.09.2009 07:21:09

ziolko

#2677043 Napisano: 21.09.2009 07:27:32
ulaaa napisał(a):

http://www.allegr...m.php?item=748167266

tyle czasu na forum.... TUTAJ NIE UMIESZCZA SIE LINKÓW DO AUKCJI emotka
0 0

ziolko

#2677045 Napisano: 21.09.2009 07:28:13
melisa napisał(a):

kinga1 napisał(a):

bo lud jest ciemny i nie wnika w takie szczegóły emotka

A ja mam teraz takie pytanie. Mam kod licencyjny na jakieś oprogramowanie (kod/licencja wygrany w konkursie), czy mogę ten kod odsprzedać na allegro? To jest taki sam kod, jak się instaluje jakąś pełną wersję programu (klucz). Nie wiem tylko, czy mogę zbyć prawa do tego kodu, ktoś mi poradzi?

spróbuj poczytać w regulaminie w dziale rzeczy zabronione... bo nie jestem pewna, czy można..

0 0