Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: ninka28
Jeśli chce się sprawdzić gdzie jest paczka z poczty można dzwonić na ich infolinię i powiedzą po nr nadania gdzie w danym dniu jest przesyłka - dotyczy tylko paczek - listy nie są monitorowane.
Zarówno jak coś my wysyłamy i jak na paczkę czekamy. nr z tel kom 043 842 06 00
0 801 333 444 z tel. stacjonarnych bynajmniej takie były jakiś mc temu na stronie poczty powinny być te info.
toudikot
Postów 1091
Data rejestracji 20.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: melisa
Sprawę odpowiedzialności za list zwykły należy ustalać przed wysłaniem przesyłki i dokładnie upewnić się czy Kupujący zrozumiał, że jeśli przesyłka zostanie nadana listem zwykłym, a list nie dojdzie, Sprzedawca nie ponosi odpowiedzialności za taką przesyłkę, ponieważ nie ma możliwości rejestracji takiej przesyłki.
W tym konkretnym przypadku musisz próbować dojść do porozumienia z Kupującym i wytłumaczyć, że zażyczył sobie przesyłki zwykłej na własne ryzyko.
Może jednak niech przejdzie się na pocztę. Czasem listonosz nie zostawi (u mnie często jak nikogo nie ma w domu, nie zostawia zwykłych)... różnie to bywa.
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
zgadzam się... lepiej wtedy zaznaczyć, że w razie, gdy list nie dojdzie to jest na ryzyko kupującego, zasugerować troszkę droższą przesyłkę listem poleconym, ale w razie kłopotów można jej szukać i mieć odszkodowanie.
Chyba, że w aukcji miałeś podane tylko i wyłącznie zwykłe listy....
toudikot
Postów 1091
Data rejestracji 20.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mialam podane wszystkie opcje, lacznie z poleconymi, niestety kupujacy wybral przesylke zwykla
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
następnym razem podawaj ceny przesyłek poleconych i paczek a w opcji inne wpisz, że możesz wysłać zwykłą przesyłkę nierejstrowaną ale NA ODPOWIEDZIALNOŚÆ KUPUJ¡CEGO - z reguły działa i wybierają polecone a Ty jesteś kryta w razie zaginięcia
dysia
Postów 2021
Data rejestracji 06.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: gocha26
kupiłam FRITZ BOXa, wpłaciłam kasę i nie ma
facet nie odbiera telefonu, a wcześniej sam dzwonił bo ja zapomniałam zapłacić i się przypomniał
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie żartuj
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
a myślałam że zawsze będzie ok bo wszystkich sprawdzam dokładnie
ten miał pozytywy same, nie dużo, ale miał
monia24
Postów 4198
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kurcze a może chory w szpitalu leży albo coś
a sygnał masz czy telek w ogole wyłączony???
Wczoraj poczta się włączyła - nagrał się że tylko sms - wiec wysłałam wiadomość.
Dzisiaj tel wyłączony. Wysłałam e-maila że do tej pory nie otrzymałam przesyłki. Zobaczę jutro. Powinien się odezwać, tzn mam nadzieję że się odezwie
monia24
Postów 4198
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no zaczekaj, ale kurcze coś dosyć długo to trwa
Ja nawet tak sobie myślę, że rzeczywiście różne przypadki po ludziach chodzą i naprawdę może w szpitalu lub gorzej i nie chcę wyjść na kogoś, kto się niepotrzebnie czepia, ale prawie 300 zł przelałam.
monia24
Postów 4198
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
czasami jest tak, że oszuści są na Allegro jakiś czas, mają niby pozytywne komentarze ale wszystko jest lipne, po znajomości. A faktycznie jak już mają jakąś opinię, to wtedy zaczynają oszukiwać na potęgę... wtedy wystawiają wiele aukcji bo bardzo okazyjnych cenach, ludzie kupują, wpłacają kasę i zostają z niczym.. ostatnio słyszałam w radio o takim przypadku, że kilka osób do 25 roku życia coś takiego robiło, byli winni ludziom ok 120 tys..
więc jak nic nie da zgłaszaj sprawę do Allegro i ewentualnie później na policję.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
najpierw spróbuj tym sposobem... a na policję pójdziejsz po tym, jak Allegro coś odpowie
visserarthur
Postów 4161
Data rejestracji 09.10.2006
Punkty karne 3
Konkursy dodane
allegro nic nie powie, chyba tylko tyle, by sprobowac sie jakos skontaktowac z tym kims. w zasadzie to umywaja rece i kaza zglaszac na policje- wiem, bo tak bylo jak mnie oszukano na ok. 3000. dla allegro najwazniejsze, by im placic kase na czas i tylko tyle chyba.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
no to można zgłosić równolegle - tu i tu... i w ten sposób będzie ok.. poza tym nie pamiętam za bardzo, ale chyba allegro ma jakiś program ochrony kupujących do 500 zł wartości zakupów? nie jestem pewna a nie mam czasu szukać