Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: koza.k90

#5745343 Napisano: 27.09.2013 20:37:28
możliwe, że prawda leży pośrodku
0 0

Gość: nice

#5745346 Napisano: 27.09.2013 20:48:30
Co do takich zgłoszeń, gdzie się wszystko wpisuje do formularza i to tak dużo danych zawsze mam obawy. Czy dobrze mejla wpisałam, datę, nr telefonu, nip, nr paragonu itp itd. I muszę przyznać, że mam na tym punkcie obsesję. Sprawdzałam to po kilka razy jak już wpisałam. Chyba po cztery razy co najmniej. I ani jednego błędu u mnie nie było. Wszystko zweryfikowane poprawnie. W I tygodniu wygrałam i w III. Jedyne o czym nie pomyślałam to o tym, że nie spisywałam sobie jakie to były nr paragonów i później miałam problem z ustaleniem, które to były. Miałam jakieś takie przekonanie, że organizator powie które zgłoszony (nr paragonu) wygrał. Ale tak nie było. To, że organizator nie ogłaszał zaraz po weryfikacji listy nagrodzonych też nie było dobrym wyjściem. Mógł chociaż poinformować tych co nie zweryfikowano poprawnie, że przepada im nagroda i z jakiego tytułu (ale takich metod prawie nikt z organizatorów nie stosuje) A ja tego nie znoszę. Bo potem poinformowani już z list rezerwowych i co? Nie wiem jak w tym Cifie było ale tam były rezerwy i organizator nagradzał z rezerwy więc co by miał za cel odrzucać i dawać rezerwę. Nie liczyłam ile na liście jest zwycięzców w każdym tygodniu. Powinno być 100 jak dobrze pamiętam. Więc jak po tyle jest, to z pewnością nagrody nie pozostaną u organizatora. No nie wiem sama co o tym myśleć. Jakoś nigdy z tą firmą IQ nie było problemów.
0 0

visserarthur

#5745351 Napisano: 27.09.2013 21:01:30
Ja myślę, że to bardzo możliwe, że to błąd systemu, bo te zgłoszenia przez stronę często nawalają: W jednym konkursie system zsumował mi zgłoszenia z dwóch dni jako jeden (zadzwonili, żeby dosłać, to im wysłałem, mimo, że mówiłem, że zgłoszenia były w inny dzień, ale już mi i tak te paragony potrzebne nie były, to się w dyskusję nie wdawałem głębszą). W drugim zaś dzwoniła do mnie agencja, że należą mi się nagrody 2, a wysłałem paragony na jedną (nagrody były dzienne), to kobieta sama przyznała, że system jej źle przeliczał, bo pokazywał sumę, mimo, że zaznaczała, by pokazywało dany dzień. Pierwszy przypadek bliższy cifowi, drugi mniej, ale w obu przypadkach zgłoszenia przez internet, więc jak widać błędy bywają.
Ps: Z cifa przychodziły potwierdzenia na maila przyjęcia zgłoszenia- mogły w tym potwierdzeniu przychodzić od razu wszystkie wpisane dane (tak jak to w niektórych konkursach bywa) i każdy miałby dowód...
0 0

joan

#5745358 Napisano: 27.09.2013 21:11:05
eciepecie napisał(a):

(...) Stawiam na błąd systemowy. (...)

Też to obstawiam; pamiętajmy jednak, że to organizator odpowiada za prawidłową obsługę konkursu, a nie klient. Bo w wypowiedziach pracowników IQ widzę próbę zepchnięcia odpowiedzialności na... no właśnie: na co? Na to, że klienci w stanie upojenia alkoholowego wklepywali dane? Że zioło palili? Jakoś nikt z IQ nie zdziwił się, że etap po etapie wpływały zgłoszenia z roku 2023. Co więcej, z oczami wbitymi w sufit czekano na paragony z taką datą, a potem ojeju jeju, zdziwienie, że się daty nie zgadzają. Normalnie opad szczęki! Mogli od razu poprawić błędy w formularzu, ale cóż... emotka
0 0

#5745361 Napisano: 27.09.2013 21:13:43
albo wyeliminować paragony z datami nie odpowiadającymi regulaminowi i nie byłoby problemu
0 0

visserarthur

#5745363 Napisano: 27.09.2013 21:22:03
koza.k90 napisał(a):

albo wyeliminować paragony z datami nie odpowiadającymi regulaminowi i nie byłoby problemu

No właśnie o tym dzisiaj pisałem- wylosowali, protokół podpisali, smsy wysłali i co? Skoro rzeczywiście były lata jak np. 2034 to od razu powinno być odrzucone, a zwycięzca niepoinformowany i myślałby, że po prostu nie wygrał. Oczywiście ktoś mógł mieć paragon z 2034 roku emotka , ale nie spełniał on warunków tej loterii, najwyżej przyda się do tej w 2034 roku...
0 0

#5745367 Napisano: 27.09.2013 21:26:32
Ja tak w ogóle nie lubię zgłoszeń internetowych. Nawet jak jest możliwość przez internet i przez sms to wolę smsem. Zawsze mam potwierdzenie co i jak wpisałam. Którego dnia i o której godzinie. I jak jest nr paragonu to też mam jaki. A tak to generalnie nie mam nic. Bo rzadko jednak organizatorzy dają zwrotną informację z pełnymi danymi. Obecnie wkurza mnie Milka, bo też nie ma żadnego info kiedy się co wysłało emotka emotka A ostatnio jak słałam na monstera w Kaufie to ten formularz też dziwne komunikaty miał. Wprowadziłam wszystko (na początku rejestracja - mejl tel i hasło) potem nr paragonu potem zgłoszenie. A potem co? Znowu okno z nr paragonu, więc znowu wpisałam to samo, a potem dalej zgłoszenie i powtórzyłam. emotka A na końcu dostrzegłam u góry taki jakieś info że mam 2 zgłoszone paragony. Masakra. Jakby nie mogli po zgłoszeniu dać info chociażby Dziękujemy lalala... I tym sposobem chyba zgłoszenie do bani emotka
Nie cierpię, gdy nie ma info że zgłoszenie zostało przyjęte albo choćby dziękujemy
0 0

Gość: polarniczka

#5745368 Napisano: 27.09.2013 21:27:27
http://www.wprost...rywac-konkursy/?pg=0

tu jest fajny artykuł dla "rozładowania" negatywnych emocji warto poczytać
0 0

#5745370 Napisano: 27.09.2013 21:29:13
polarniczka napisał(a):

to już dawno czytaliśmy emotka emotka
0 0

joan

#5745371 Napisano: 27.09.2013 21:29:24
nice - akurat z Grafem nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie, 2x mi pomogli. A mogli powiedzieć, że mnie mają w d* emotka Więc na Twoim miejscu bym sęe nie martwiła emotka
0 0

Gość: size

#5745373 Napisano: 27.09.2013 21:29:41
joan napisał(a):

Też to obstawiam (błąd systemowy);
pamiętajmy jednak, że to organizator odpowiada za prawidłową obsługę konkursu, a nie klient. Bo w wypowiedziach pracowników IQ widzę próbę zepchnięcia odpowiedzialności na... no właśnie: na co?

Ja stawiam na system rozsypany, nawet myślałam, ze może wirusa złapali (jesień emotka ) Dzisiaj takie czasy, że nikt do "chorób" woli się nie przyznawać.
Poczekałabym na poniedziałkowe odpowiedzi, myślę, że jak niewygodnie było się przyznać do swoich niedyspozycji, po takich interwencjach będą musieli. I mając na uwadze zarówno dobro IQ jak i firm towarzyszących, uwzględnią reklamacje. Za dużo pomyłek i za dużo dowodów na ich potwierdzenie.
0 0

Gość: polarniczka

#5745378 Napisano: 27.09.2013 21:35:00
nice napisał(a):

polarniczka napisał(a):

to już dawno czytaliśmy emotka emotka

wiem wiem emotka
0 0

bridget

#5745393 Napisano: 27.09.2013 22:00:21
emotka poczytałam sobie ten watek i mam takiego nerwa na ten konkurs, jestem w trakcie pisania reklamacji, skorzystałam z wielu Waszych pomocnych rad, upust moich nerwów dałam na stronie cifa...:/ emocje, emocje, emocje...
czyli najlepiej do kogo słac? emailem czy poczta?czy czekac do poniedziałku? czy wypada wszytskie 3 osoby podłaczyc pod 1 reklamacje? mnie , meza i mame?
0 0

onlyrybka

#5745396 Napisano: 27.09.2013 22:01:13
Otrzymał już ktoś konsole ps vita z konkursu "Mam kota na punkcie mleka" ? Były maile, że nagrody wyślą we wtorek, a do dziś nie doszły emotka
0 0

visserarthur

#5745411 Napisano: 27.09.2013 22:21:22
bridget napisał(a):

emotka poczytałam sobie ten watek i mam takiego nerwa na ten konkurs, jestem w trakcie pisania reklamacji, skorzystałam z wielu Waszych pomocnych rad, upust moich nerwów dałam na stronie cifa...:/ emocje, emocje, emocje...
czyli najlepiej do kogo słac? emailem czy poczta?czy czekac do poniedziałku? czy wypada wszytskie 3 osoby podłaczyc pod 1 reklamacje? mnie , meza i mame?

Poczekaj, bo na ewentualną reklamację masz czas do końca października, a czy w jednej reklamacji to lepiej nie- 3 osobne listy polecone, a treść daj w każdym taką samą.
0 0

#5745422 Napisano: 27.09.2013 22:46:53
visserarthur napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

No właśnie o tym dzisiaj pisałem- wylosowali, protokół podpisali, smsy wysłali i co? Skoro rzeczywiście były lata jak np. 2034 to od razu powinno być odrzucone, a zwycięzca niepoinformowany i myślałby, że po prostu nie wygrał. Oczywiście ktoś mógł mieć paragon z 2034 roku emotka , ale nie spełniał on warunków tej loterii, najwyżej przyda się do tej w 2034 roku...

a ja mam sklep, w którym autentycznie gość ma problemy z kasą i dzisiaj mam datę 27.06.2023

ale bałabym się grać z takim paragonem
0 0

#5745423 Napisano: 27.09.2013 22:49:58
nice napisał(a):

Ja tak w ogóle nie lubię zgłoszeń internetowych. Nawet jak jest możliwość przez internet i przez sms to wolę smsem. Zawsze mam potwierdzenie co i jak wpisałam. Którego dnia i o której godzinie. I jak jest nr paragonu to też mam jaki. A tak to generalnie nie mam nic. Bo rzadko jednak organizatorzy dają zwrotną informację z pełnymi danymi. Obecnie wkurza mnie Milka, bo też nie ma żadnego info kiedy się co wysłało emotka emotka A ostatnio jak słałam na monstera w Kaufie to ten formularz też dziwne komunikaty miał. Wprowadziłam wszystko (na początku rejestracja - mejl tel i hasło) potem nr paragonu potem zgłoszenie. A potem co? Znowu okno z nr paragonu, więc znowu wpisałam to samo, a potem dalej zgłoszenie i powtórzyłam. emotka A na końcu dostrzegłam u góry taki jakieś info że mam 2 zgłoszone paragony. Masakra. Jakby nie mogli po zgłoszeniu dać info chociażby Dziękujemy lalala... I tym sposobem chyba zgłoszenie do bani emotka
Nie cierpię, gdy nie ma info że zgłoszenie zostało przyjęte albo choćby dziękujemy

spoko

też miałam taką "wpadkę" w jednym z poprzednich konków, ale Graf jest w porzo

nie chcieli drugiego paragonu, bilety wydali
0 0

onlyrybka

#5745424 Napisano: 27.09.2013 22:54:46
koza.k90 napisał(a):

a ja mam sklep, w którym autentycznie gość ma problemy z kasą i dzisiaj mam datę 27.06.2023

ale bałabym się grać z takim paragonem

Sprzedawca powinien się bardziej bać emotka
0 0

bridget

#5745435 Napisano: 27.09.2013 23:10:13
visserarthur napisał(a):

bridget napisał(a):

Poczekaj, bo na ewentualną reklamację masz czas do końca października, a czy w jednej reklamacji to lepiej nie- 3 osobne listy polecone, a treść daj w każdym taką samą.

oki to poczekam, jeszcze jakiś czas. emotka
0 0

Gość: bruce

#5745489 Napisano: 28.09.2013 10:16:02
joan napisał(a):

nice - akurat z Grafem nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie, 2x mi pomogli. A mogli powiedzieć, że mnie mają w d* emotka Więc na Twoim miejscu bym sęe nie martwiła emotka

Ja się w tym roku nacięłam na grafa i to bardzo poważnie. Absolutnie bezczelnie złamał swój własny regulamin, a osoby odpowiedzialne za konkurs wyjechały sobie na przedłużone w nieskończoność wczasy i oczywiście nikt inny nie był w stanie ich zastąpić. Z inną koleżanką z tego forum zaczęłyśmy do nich wydzwaniać, ja jeszcze zagroziłam mu sądem, jeśli nie dostarczą nam nagrody, już sporo po terminie. A wówczas nieoczekiwanie dostałam telefon od innego laureata, który mnie uspokajał, abym się tak nie denerwowała, tylko cierpliwie czekała, bo on "sporo tam wygrał, ale zawsze w grafie na główne nagrody czekał cierpliwie, nawet kilka miesięcy po regulaminowym terminie, i zawsze do niego te główne docierały". Z ciekawości przejrzałam w necie i inne jego wygrane: nie tylko, jak się okazało, graf przyznawał temu panu główne, mega wypasione nagrody konkursowe, ale i inne agencje mu ich nie skąpiły. Niestety, z niektórymi konkursami tak jest, że laureaci nagród głównych z góry są już upatrzeni... W przypadku tego Cifa również utwierdzam się w przekonaniu, że to mógł być błąd systemowy, jednak zgadzam się całkowicie z Joan - za takie błędy też odpowiada organizator, nie uczciwy klient/laureat. Klient dopełnił wszystkich formalności.
0 0