Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

isiulka

#5745490 Napisano: 28.09.2013 10:20:10
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

nice - akurat z Grafem nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie, 2x mi pomogli. A mogli powiedzieć, że mnie mają w d* emotka Więc na Twoim miejscu bym sęe nie martwiła emotka

Ja się w tym roku nacięłam na grafa i to bardzo poważnie. Absolutnie bezczelnie złamał swój własny regulamin, a osoby odpowiedzialne za konkurs wyjechały sobie na przedłużone w nieskończoność wczasy i oczywiście nikt inny nie był w stanie ich zastąpić. Z inną koleżanką z tego forum zaczęłyśmy do nich wydzwaniać, ja jeszcze zagroziłam mu sądem, jeśli nie dostarczą nam nagrody, już sporo po terminie. A wówczas nieoczekiwanie dostałam telefon od innego laureata, który mnie uspokajał, abym się tak nie denerwowała, tylko cierpliwie czekała, bo on "sporo tam wygrał, ale zawsze w grafie na główne nagrody czekał cierpliwie, nawet kilka miesięcy po regulaminowym terminie, i zawsze do niego te główne docierały". Z ciekawości przejrzałam w necie i inne jego wygrane: nie tylko, jak się okazało, graf przyznawał temu panu główne, mega wypasione nagrody konkursowe, ale i inne agencje mu ich nie skąpiły. Niestety, z niektórymi konkursami tak jest, że laureaci nagród głównych z góry są już upatrzeni... W przypadku tego Cifa również utwierdzam się w przekonaniu, że to mógł być błąd systemowy, jednak zgadzam się całkowicie z Joan - za takie błędy też odpowiada organizator, nie uczciwy klient/laureat. Klient dopełnił wszystkich formalności.

A skad ten laureat miał twój nr telefonu?

Ja grafie tez nie raz sie na glowna zalapalam, wiec nie dopatrywalabym sie spisku. Koles pewnie ma dobre teksty, dlatego duzo wygrywa. Tutaj na forum tez takich mamy emotka
0 0

joan

#5745491 Napisano: 28.09.2013 10:23:41
Bruce - sama nie wtiem, jak to skomentować emotka
0 0

Gość: bruce

#5745492 Napisano: 28.09.2013 10:27:33
isiulka napisał(a):

Szukałam wszystkich laureatów w necie, aby zapytać, czy mają swoje nagrody, czy może tylko ja jedna nie dostałam jej, podałam im moje dane, ale on długo milczał i nie odpowiedział mi, dopiero potem zadzwonił.
isiulka napisał(a):

Ja grafie tez nie raz sie na glowna zalapalam, wiec nie dopatrywalabym sie spisku. Koles pewnie ma dobre teksty, dlatego duzo wygrywa. Tutaj na forum tez takich mamy emotka

Ja też raz miałam to szczęście, całkiem nieoczekiwanie. Sęk w tym, że jego wcale nie obchodziło terminowe opóźnienie wysyłki nagrody.
A czy Ty też dostałaś swoją nagrodę od grafa z ponad miesięcznym opóźnieniem? Czy ta firma faktycznie stosuje takie zasady?

joan napisał(a):

Bruce - sama nie wtiem, jak to skomentować emotka

:D Ja też! Po prostu: tego nie da się skomentować! Takie czasy! emotka
0 0

Gość: ksantypa

#5745541 Napisano: 28.09.2013 12:57:24
odpowiesz z loterii CIFA

Mamy zaznaczoną Panią jako laureatkę z podanego przez Panią nr telefonu. Nagroda jest dla Pani przygotowana i otrzyma ją Pani w przyszłym tygodniu.

Co do pozostałych dwóch zgłoszeń możemy przekazać tylko czysto informacyjne, że mamy w systemie zgłoszone przez Panią dwa różne nr NIP nie pokrywające się z danymi na przesłanych paragonach.

Rozumiemy Pani rozczarowanie, wiemy że takie błędy się zdarzają, dlatego zachęcamy do złożenia reklamacji na drodze formalnej określonej w regulaminie.

Jest to jedyna forma wiążąca. Na podstawie takiej reklamacji komisja jeszcze raz sprawdzi zgłoszenie i udzieli wyczerpujących wyjaśnień.

Co do drugiej kwestii o którą Pani pytała, e-mail zawiera tylko potwierdzenia zgłoszenia danych natomiast nie ma możliwości w loterii poprawiania danych jeżeli wyśle się je z błędem.

Mamy nadzieję, że powyższe informacje były pomocne.

Jeżeli chciałaby Pani uzyskać większej ilości informacji nt. sposobu składania reklamacji, pozostajemy do dyspozycji po nr telefonu i mailem.
no tak ale skoro nie bylo tych danych w emailu nie wiedzialam ze ewentulanie sa zle i juz wiecej nie gralam bo i tak 2 nagrod na jedne dane nie mozna bylo wygrac
.Skoro Organizator nie trzyma sie regulaminu to dlazcego ja mam sie go scisle trzymac.Nie chcą pzryjąć do wiadmomości , że cos nie halo u nich -zczytali dane z paragonu porownali z tym co maja na wydruku i dalej nie móżdzyli
0 0

#5745588 Napisano: 28.09.2013 15:18:42
Ksantypa, mam nadzieję, że się uda i wszystko pójdzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i innych uczciwych laureatów! emotka

eciepecie napisał(a):

bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

Ja też raz miałam to szczęście, całkiem nieoczekiwanie. Sęk w tym, że jego wcale nie obchodziło terminowe opóźnienie wysyłki nagrody.
A czy Ty też dostałaś swoją nagrodę od grafa z ponad miesięcznym opóźnieniem
? Czy ta firma faktycznie stosuje takie zasady?

Raz (przed kilku laty) zdarzyło mi się wygrać w Grafie bony. Miałem tę nieprzyjemność, że też dłuuugo czekałem na ich przysłanie i to dopiero po molestowaniu telefonicznym i przypominaniu się. Za trzecim razem ruszył cenzura. Pamiętam nazwisko tego gostka - KUJAWA. Wyjątkowo nonszalanckie podejście do tematu konkursu. Jakbym to ja się narzucał i ich prosił: "zróbcie konkurs, hej, ja chcę". Nie. To oni zrobili sami z siebie i nagłośnili akcję w sklepach, a ja (łaskawie emotka ) wziąłem udział. A później proszenie.... Ale to ewidentnie cechy człowieka, który tym się zajmował i miał wszystko w nosie - na zasadzie: szef kazali, to robię, ale mi się nie chce. Więc trzeba było poganiać bacikiem.
Od tamtej pory mam do Grafa uprzedzenie. Mam cichą nadzieję, że ten Kujawa już tam nie pracuje. Lewus jakich mało. emotka
P.S. W końcu bony dotarły. Wszystkie, niczego nie brakowało.

Ja właśnie bardzo jestem ciekawa, co mi odpisze Isiulka, bo może ten graf ma taki zwyczaj i ja się niepotrzebnie rzucam. emotka emotka
Co do Twojej wypowiedzi, Drogi Eciepecie, to dzięki bardzo za wpis, bo to faktycznie potwierdza regułę, że "oni tam widocznie tak mają"; "mój" lewus akurat inaczej się nazywa, ale działa bardzo podobnie. emotka
Ja tu po prostu chciałabym na marginesie wyjaśnić jedną rzecz - gdyby organizator uczciwie wpisał do swojego regulaminu, że nagrody dostarcza - czy ja wiem? - na przykład do końca grudnia 2014 emotka roku, to ja istotnie nie mam prawa się denerwować, siedzę cicho, bo sama taki regulamin zaakceptowałam i muszę to zrozumieć - organizator ma jeszcze sporo czasu i działa w granicach prawa. W końcu uczestnik nie ustala regulaminu, tylko organizator. Gdyby uczestnik chociaż o jeden dzień złamał regulamin, konsekwencje byłyby wiadome. Jednak skoro otrzymałam dnia 12 lipca wiadomość z grafa, że mam wygraną wycieczkę i ona dotrze do mnie na pewno do końca lipca tego roku, co mi regulamin gwarantował, no to chyba mam prawo spodziewać się możliwości wyjazdu na nią z rodziną w sierpniu tego roku. Niestety, ale wakacje szkolne mają narzucone terminy i ich odłożyć ani przełożyć nie można, dziecka nie zwolnię z lekcji w październiku, bo graf zawala swoje konkursy... A tu nadchodzi wrzesień, pan odpowiedzialny za konkurs z grafa bawi wciąż na wczasach, pani z Coca Coli - też, no i szukaj wiatru w polu! To ja się pytam, czemu musiałam płacić za wczasy rodzinne, aby gdziekolwiek wybyć z bliskimi, skoro miałam mieć cudem wygrane wczasy za friko?! Ano temu, że kolejny organizator złamał regulamin swego konkursu.
Tutaj w przypadku cifa widzę podobną prawidłowość: za ewidentny swój błąd organizator próbuje obciążyć winą uczciwych laureatów. emotka
0 0

Gość: ksantypa

#5745596 Napisano: 28.09.2013 15:42:18
własnie to mnie wkurza- organizator tłumaczy ze to loteria , że muszą ściśle trzymać sie litery regulaminu tylko z prozy życia widać , że tylko uczestnika owy regulamin obowiązuje
0 0

Gość: koza.k90

#5745608 Napisano: 28.09.2013 16:37:57
bruce, eciepecie ma rację

jeśli voucher ma długi termin i będziesz mogła go wykorzystać w przyszłe wakacje, to jeszcze można przeboleć

gorzej jeśli nie doczekasz wakacji i trzeba będzie na siłę realizować lub sprzedać sporo taniej

wtedy bym się wkurzyła na maksa
0 0

#5745609 Napisano: 28.09.2013 16:39:45
emotka Dobra, dobra, Drogi Eciepecie... emotka emotka
Klient niczego nie wskóra sam. A, jak się okazało, część laureatów wcale nie była zaskoczona ani oburzona takim postępowaniem grafa, co z kolei mnie zdumiało. emotka W przypadku cifa jest więcej osób, a wiadomo - pozew zbiorowy ma zawsze sporą szansę przebicia.

Ksantypo, zgadzam się całkowicie! I to mnie wpienia maksymalnie! Taka samowolka ze strony coraz większej ilości organizatorów! emotka
koza.k90 napisał(a):

bruce, eciepecie ma rację

jeśli voucher ma długi termin i będziesz mogła go wykorzystać w przyszłe wakacje, to jeszcze można przeboleć

gorzej jeśli nie doczekasz wakacji i trzeba będzie na siłę realizować lub sprzedać sporo taniej

wtedy bym się wkurzyła na maksa

Wywalczyłyśmy dłuższy termin, ale tak być nie powinno!
0 0

rkvi

#5745616 Napisano: 28.09.2013 16:59:14
Czy otwiera Wam się link z Algidy do uzupełnienia danych na Jengę? Nijak nie mogę go otworzyć.
0 0

#5745618 Napisano: 28.09.2013 17:04:37
rkvi napisał(a):

Czy otwiera Wam się link z Algidy do uzupełnienia danych na Jengę? Nijak nie mogę go otworzyć.

Miałam to samo, wymaż znak równości z tyłu - kombinowałam i pomogło. emotka Jednak na wszelki wypadek napisz im też o tym na FB, gdyby coś było nie tak.
0 0

rkvi

#5745622 Napisano: 28.09.2013 17:15:06
bruce napisał(a):

rkvi napisał(a):

Miałam to samo, wymaż znak równości z tyłu - kombinowałam i pomogło. emotka Jednak na wszelki wypadek napisz im też o tym na FB, gdyby coś było nie tak.

Dzięki za podpowiedź bruce, niestety u mnie nie zadziałał Twój sposób. Pisałam im o tym, ale na razie cisza.
0 0

#5745674 Napisano: 28.09.2013 19:57:35
rkvi napisał(a):

Dzięki za podpowiedź bruce, niestety u mnie nie zadziałał Twój sposób. Pisałam im o tym, ale na razie cisza.

O, przykro mi bardzo. emotka Mnie odpowiedzieli, że wysyłają poprawiony link, ale go ostatecznie nie przesłali. Na FB sporo osób skarżyło się, że mają problemy z tym formularzem.
0 0

isiulka

#5745805 Napisano: 29.09.2013 11:21:44
bruce napisał(a):

Ksantypa, mam nadzieję, że się uda i wszystko pójdzie dobrze. Trzymam kciuki za Ciebie i innych uczciwych laureatów! emotka

eciepecie napisał(a):

bruce napisał(a):

isiulka napisał(a):

A czy Ty też dostałaś swoją nagrodę od grafa z ponad miesięcznym opóźnieniem
? Czy ta firma faktycznie stosuje takie zasady?

Raz (przed kilku laty) zdarzyło mi się wygrać w Grafie bony. Miałem tę nieprzyjemność, że też dłuuugo czekałem na ich przysłanie i to dopiero po molestowaniu telefonicznym i przypominaniu się. Za trzecim razem ruszył cenzura. Pamiętam nazwisko tego gostka - KUJAWA. Wyjątkowo nonszalanckie podejście do tematu konkursu. Jakbym to ja się narzucał i ich prosił: "zróbcie konkurs, hej, ja chcę". Nie. To oni zrobili sami z siebie i nagłośnili akcję w sklepach, a ja (łaskawie emotka ) wziąłem udział. A później proszenie.... Ale to ewidentnie cechy człowieka, który tym się zajmował i miał wszystko w nosie - na zasadzie: szef kazali, to robię, ale mi się nie chce. Więc trzeba było poganiać bacikiem.
Od tamtej pory mam do Grafa uprzedzenie. Mam cichą nadzieję, że ten Kujawa już tam nie pracuje. Lewus jakich mało. emotka
P.S. W końcu bony dotarły. Wszystkie, niczego nie brakowało.

Ja właśnie bardzo jestem ciekawa, co mi odpisze Isiulka, bo może ten graf ma taki zwyczaj i ja się niepotrzebnie rzucam. emotka emotka
Co do Twojej wypowiedzi, Drogi Eciepecie, to dzięki bardzo za wpis, bo to faktycznie potwierdza regułę, że "oni tam widocznie tak mają"; "mój" lewus akurat inaczej się nazywa, ale działa bardzo podobnie. emotka
Ja tu po prostu chciałabym na marginesie wyjaśnić jedną rzecz - gdyby organizator uczciwie wpisał do swojego regulaminu, że nagrody dostarcza - czy ja wiem? - na przykład do końca grudnia 2014 emotka roku, to ja istotnie nie mam prawa się denerwować, siedzę cicho, bo sama taki regulamin zaakceptowałam i muszę to zrozumieć - organizator ma jeszcze sporo czasu i działa w granicach prawa. W końcu uczestnik nie ustala regulaminu, tylko organizator. Gdyby uczestnik chociaż o jeden dzień złamał regulamin, konsekwencje byłyby wiadome. Jednak skoro otrzymałam dnia 12 lipca wiadomość z grafa, że mam wygraną wycieczkę i ona dotrze do mnie na pewno do końca lipca tego roku, co mi regulamin gwarantował, no to chyba mam prawo spodziewać się możliwości wyjazdu na nią z rodziną w sierpniu tego roku. Niestety, ale wakacje szkolne mają narzucone terminy i ich odłożyć ani przełożyć nie można, dziecka nie zwolnię z lekcji w październiku, bo graf zawala swoje konkursy... A tu nadchodzi wrzesień, pan odpowiedzialny za konkurs z grafa bawi wciąż na wczasach, pani z Coca Coli - też, no i szukaj wiatru w polu! To ja się pytam, czemu musiałam płacić za wczasy rodzinne, aby gdziekolwiek wybyć z bliskimi, skoro miałam mieć cudem wygrane wczasy za friko?! Ano temu, że kolejny organizator złamał regulamin swego konkursu.
Tutaj w przypadku cifa widzę podobną prawidłowość: za ewidentny swój błąd organizator próbuje obciążyć winą uczciwych laureatów. emotka

No aż takiego opoźnienia u mnie nigdy nie mieli, raz zdarzyło się że przyszła nagroda podstawowa, a na główną się czekało ale to max tydzień dłużej. No i z Ajaxu dawna promocja, to tam faktycznie były duże opóźnienia (3 miesiace)ale to dlatego, że tam się wybierało samemu nagrody (odkurzacz, mikrofalowka , albo maszynka do miesa) i było dużo pomyłek. Z tym , że zawsze była informacja od organizatora, że jest opóźnienie.
0 0

Gość: monika124

#5745820 Napisano: 29.09.2013 12:13:29
Kurcze tak sobie poczytałam i w szoku jestem. Do tej pory GRAF, był według mnie najlepszą agencję. Zero problemów, zawsze szli laureatowi na rękę.
Raz miałam problem z nieaktywnymi bonami, gdzie ewidentnie zawinił Intersport - załatwili od ręki.
Zawsze nagrody docierały ostatniego dnia wg regulaminu, sporadycznie było to maksymalnie 2-3 dni po tym terminie.
W dodatku sporo znajomych ma równie pozytywne doświadczenia z Grafem...
0 0

#5745924 Napisano: 29.09.2013 19:35:04
eciepecie napisał(a):

No ale co na to poradzisz?! Nic.

Fakt. Jestem bezradna... emotka

isiulka napisał(a):

No aż takiego opoźnienia u mnie nigdy nie mieli

Wielkie dzięki, ja tutaj też czytałam sporo pozytywnych ocen tej firmy. Cóż, kolejni, którzy się po prostu "popsuli". emotka

monika124 napisał(a):

Kurcze tak sobie poczytałam i w szoku jestem. Do tej pory GRAF, był według mnie najlepszą agencję.

Dokładnie! Też byłam w sporym szoku.
0 0

mahuska

#5745948 Napisano: 29.09.2013 20:05:17
isiulka napisał(a):

bruce napisał(a):

joan napisał(a):

nice - akurat z Grafem nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie, 2x mi pomogli. A mogli powiedzieć, że mnie mają w d* emotka Więc na Twoim miejscu bym sęe nie martwiła emotka

Ja się w tym roku nacięłam na grafa i to bardzo poważnie. Absolutnie bezczelnie złamał swój własny regulamin, a osoby odpowiedzialne za konkurs wyjechały sobie na przedłużone w nieskończoność wczasy i oczywiście nikt inny nie był w stanie ich zastąpić. Z inną koleżanką z tego forum zaczęłyśmy do nich wydzwaniać, ja jeszcze zagroziłam mu sądem, jeśli nie dostarczą nam nagrody, już sporo po terminie. A wówczas nieoczekiwanie dostałam telefon od innego laureata, który mnie uspokajał, abym się tak nie denerwowała, tylko cierpliwie czekała, bo on "sporo tam wygrał, ale zawsze w grafie na główne nagrody czekał cierpliwie, nawet kilka miesięcy po regulaminowym terminie, i zawsze do niego te główne docierały". Z ciekawości przejrzałam w necie i inne jego wygrane: nie tylko, jak się okazało, graf przyznawał temu panu główne, mega wypasione nagrody konkursowe, ale i inne agencje mu ich nie skąpiły. Niestety, z niektórymi konkursami tak jest, że laureaci nagród głównych z góry są już upatrzeni... W przypadku tego Cifa również utwierdzam się w przekonaniu, że to mógł być błąd systemowy, jednak zgadzam się całkowicie z Joan - za takie błędy też odpowiada organizator, nie uczciwy klient/laureat. Klient dopełnił wszystkich formalności.

Ja tam też nie widzę spisku, skoro ja szara Ola wygrałam tak piękną czerwoną nagrodę.
A tydzień później oryginalną meczową piłkę z ABC
Tylko jakoś w tym roku mi tam nie idzie hehe, ale nie zawsze św Jana będzie
0 0

#5745999 Napisano: 29.09.2013 22:29:49
mahuska napisał(a):

Ja tam też nie widzę spisku, skoro ja szara Ola wygrałam tak piękną czerwoną nagrodę.
A tydzień później oryginalną meczową piłkę z ABC
Tylko jakoś w tym roku mi tam nie idzie hehe, ale nie zawsze św Jana będzie

Jak najbardziej, jest to spory argument ZA uczciwością grafa, i oczywiście serdecznie Ci gratuluję, ja też o żadnym spisku tutaj nie wspominałam (chociaż już kolejna osoba podkreśla, że spisku w tym nie widzi emotka - ja bym nie nazwała tego spiskiem, to po prostu normalne działanie wielu organizatorów współczesnych konkursów, niestety... emotka - spójrzmy chociażby na wątek poświęcony pewnej "agencji innej niż wszystkie" czy "czarnej liście"); fakt faktem jednakże, iż wielu konkursowiczów skarżyło się tutaj na naszym forum na błędnie działającą aplikację konkursową podczas podejmowanych prób zgłaszania przez nich odpowiedzi na ten konkurs grafa. Podobno mieli pisać reklamacje w tej sprawie. Graf w tym konkursie zawalił już podczas rozpoczęcia konkursu, a potem tylko brnął dalej... emotka
Co do omawianego powyżej przypadku z Cifem, też niby nie ma spisku, ale są ewidentnie pokrzywdzeni i oszukani przez organizatora laureaci, których nagle wykreślono z listy zwycięzców, najprawdopodobniej przez błąd systemowy.
0 0

Gość: lazaj007

#5746118 Napisano: 30.09.2013 11:00:46
czy odpisali dzisiaj do kogos z IQ?
0 0

mahuska

#5746125 Napisano: 30.09.2013 11:04:28
Ksantypa- dzięki o informacji z cifa ( trmin wysyłki nagród ) emotka
0 0

Gość: aneczkar10

#5746127 Napisano: 30.09.2013 11:08:35
lazaj007 napisał(a):