Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

mariwanna

#5767847 Napisano: 06.11.2013 16:58:56
xpac napisał(a):

Pytanie do osób, które wygrały ramki w Raffaello. Dostałem takiego maila "Byśmy mogli Ci ją wysłać, potrzebujemy wypełnionego oraz podpisanego przez Ciebie formularza, który znajduje się w załączniku." czy ten załącznik należy wydrukować, wypełnić, zeskanować i wysłać na adres email, czy też wysłać pocztą do ich siedziby??

też się zastanawiam. ja wydrukowałam, podpisałam i zeskanowałam
0 0

notta

#5767851 Napisano: 06.11.2013 17:04:39
fragles napisał(a):

ace napisał(a):

polarniczka napisał(a):

ivanotta napisał(a):

mam pytanie własnie walczę z organizatorem bo właśnie dostałam informację że nas dyskwalifikują za brak paszportów.. Czy to jest normalne? Ja już jestem w drodze załatwiać dokumenty, wolne wybrane a w regulaminie nie ma takiej opcji że za brak tych dokumentów mogą nas wykopać.. co robić emotka ?!

po piersze czemu się przyznawaliście, że nie macie? trzeba było nic nie mówić, powołaj się na regulamin i napisz reklamację

pewnie i tak musialaby sie przyznac bo podejzewam ze potrzebowali nr paszpotów...
Wiem, że w wiekszosci konkursó gdzie jest do wygrania wycieczka poza Europe pisze ze laureat musi posiadac paszport w momecie przestapienia do konkursu, ale tu jak nic takiego nie ma to nie maja prawa wdg mnie Cie zdyskwalfikowac....

Nie chcę się wdawać w dłuższą dyskusję, ale mogą co chcą emotka I tak robią, bo większość jest zadowolona z Grafa emotka Dużo się ciekawych rzeczy można dowiedzieć jak się zbiorą nawet tylko 2 osoby przez nich poszkodowane. A regulaminy są tak konstruowane nie bez powodu, nie ma daty, wartości, terminu itp. itd., a jest to niezgodne z wieloma przepisami. Tyle, że wycieczka mija, a cała sprawa trwa. Jak to czyta ktoś z Pepsi to może podeśle nam prawnika za free w ramach dbania o wizerunek Coca-Coli emotka

sytuacja wygląda tak że wnioski o paszport złożone, termin niby do 19.11 o odbiór przyśpieszony, ale mamy złożyć oświadczenia że bierzemy na siebie odpowiedzialność również tą finansową jeżeli paszporty do tego terminu nie dojdą.. paranoja emotka
0 0

Gość: aha1111

#5767853 Napisano: 06.11.2013 17:08:07
myszania napisał(a):

Gracie zapewne w konkach na stworzenie kolaży.
W jakich programach tworzycie te koleże? Help!

wpisz w googlach twoje zapytanie, jest mnostwo darmowych programow emotka
0 0

mallina

#5767873 Napisano: 06.11.2013 17:25:56
aha1111 napisał(a):

myszania napisał(a):

Gracie zapewne w konkach na stworzenie kolaży.
W jakich programach tworzycie te koleże? Help!

wpisz w googlach twoje zapytanie, jest mnostwo darmowych programow emotka

np. GIMP
0 0

wanderlust

#5767880 Napisano: 06.11.2013 17:33:28
ivanotta napisał(a):

sytuacja wygląda tak że wnioski o paszport złożone, termin niby do 19.11 o odbiór przyśpieszony, ale mamy złożyć oświadczenia że bierzemy na siebie odpowiedzialność również tą finansową jeżeli paszporty do tego terminu nie dojdą.. paranoja emotka

Są jakieś tymaczasowe paszporty wydawane szybciej..Ale nie wiem czy na nich można tak daleko wyruszyć.. Trzymam kciuki, niech wszystko pójdzie po dobrej myśli i spędzicie super urlop emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5767886 Napisano: 06.11.2013 17:42:16
rosik93 napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Są jakieś tymaczasowe paszporty wydawane szybciej..Ale nie wiem czy na nich można tak daleko wyruszyć.. Trzymam kciuki, niech wszystko pójdzie po dobrej myśli i spędzicie super urlop emotka

Kurde, iva zamiast się cieszyć z super wygranej musisz się teraz martwić paszportami... To nie do pomyślenia, co ten organizator wyprawia ? Nie wiem, czy tam był jakiś termin wyjazdu, ale nawet gdyby był to nie mogą go przełożyć ? Powinnaś teraz pluskać się w szampanie, a nie denerwować się na zapas... GRATKI OGROMNIASTE !!! emotka
0 0

notta

#5767889 Napisano: 06.11.2013 17:44:57
Mam mieszane uczucia, a mój luby chce zrezygnować bo nie ma tyle kasy by pokryć ewentualnie koszty odstąpienia od nagrody przez nie dotrzymanie terminów..
0 0

asantesana

#5767893 Napisano: 06.11.2013 17:55:50
ivanotta napisał(a):

Mam mieszane uczucia, a mój luby chce zrezygnować bo nie ma tyle kasy by pokryć ewentualnie koszty odstąpienia od nagrody przez nie dotrzymanie terminów..

A czy w regulaminie była mowa o pokrywaniu kosztów, przeciez to do licha Twoja nagroda i jak chcesz to możesz sobie nią pupe podetrzeć, możesz przed wyjazdem złamać noge, zajść w ciążę itp. itd., jakim prawem oni chca od Ciebie pokrywania kosztów - przeciez nie ma obowiązku jechania, jak chcesz mozesz leżeć w lóżku i nigdzie nie jechać. Ja bym chyba to gdzies opisała, jak słowo daję...

Ps. przy wjeździe do wielu krajach pozaeuropejskich trzeba mieć paszport ważny min. 6 miesięcy, prawdopodobnie tak jest też z Brazylią - czy w regulaminie było to zaznaczone?
0 0

Gość: aga67

#5767896 Napisano: 06.11.2013 17:57:04
ivanotta napisał(a):

Moim zdaniem paszporty beda na czas albo nawet troche wczesniej.Trzymam kciuki i nie poddawajcie sie emotka
0 0

Gość: alamak

#5767900 Napisano: 06.11.2013 17:58:34
Czy ktoś wie do kiedy jest gwarancja na playstation z Kiory (stokrotka)???

iva - trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5767906 Napisano: 06.11.2013 18:03:08
ivanotta napisał(a):

udajcie się do miejskiego rzecznika praw konsumenta jest przy każdym Urzędzie Miasta, weź regulamin może Ci podpowie co robić
0 0

notta

#5767914 Napisano: 06.11.2013 18:13:57
polarniczka napisał(a):

ivanotta napisał(a):

udajcie się do miejskiego rzecznika praw konsumenta jest przy każdym Urzędzie Miasta, weź regulamin może Ci podpowie co robić

kiedyś byłam u niego, ale powiedział mi że bez publicznego przyrzeczenia nagrody nie podejmuje się. Poczekamy do jutra i zobaczymy co będzie.
0 0

koper

#5767918 Napisano: 06.11.2013 18:25:05
asante napisał(a):

Ps. przy wjeździe do wielu krajach pozaeuropejskich trzeba mieć paszport ważny min. 6 miesięcy, prawdopodobnie tak jest też z Brazylią - czy w regulaminie było to zaznaczone?

Ważny jeszcze co najmniej 6 m-cy, a nie ważny co najmniej od 6 m-cy. Wydany teraz będzie ważny jeszcze 10 lat, więc będzie ok emotka
0 0

Gość: rogalino

#5767921 Napisano: 06.11.2013 18:28:48
asante napisał(a):

ivanotta napisał(a):

A czy w regulaminie była mowa o pokrywaniu kosztów, przeciez to do licha Twoja nagroda i jak chcesz to możesz sobie nią pupe podetrzeć, możesz przed wyjazdem złamać noge, zajść w ciążę itp. itd., jakim prawem oni chca od Ciebie pokrywania kosztów - przeciez nie ma obowiązku jechania, jak chcesz mozesz leżeć w lóżku i nigdzie nie jechać. Ja bym chyba to gdzies opisała, jak słowo daję...

ja np. gdy wygralem wycieczke do Maroko, rowniez musialem podpisac oswiadczenie ze jezeli sie nie stawie na lotnisku lub ktos z mojej druzyny, to ponosze koszty calej wyprawy, wiec chyba oni rzadza w takich wypadkach, bo pewnie to dla nich reklama, gdy np pozniej wstawia zdjecie z wyjazdu czy cos
0 0

asantesana

#5767940 Napisano: 06.11.2013 18:58:55
koper napisał(a):

asante napisał(a):

Ważny jeszcze co najmniej 6 m-cy, a nie ważny co najmniej od 6 m-cy. Wydany teraz będzie ważny jeszcze 10 lat, więc będzie ok emotka

Oczywiście że nie od 6 miesięcy, to akurat było dla mnie oczywiste (choć można różnie zinterpretować to co napisałam), chodziło mi o to, że ja np. mam paszport, ale ważny jeszcze 5 miesięcy. W przypadku wygranej miałabym taki sam problem jak Iva (sprawdziłam, aby wyjechać do Brazylii trzeba miec paszport ważny minimum 180 dni od daty powrotu z tego kraju). Czyli organizator nie zaznaczając tego w regulaminie (czyli że nie będzie czasu na ewentualne wyrobienie paszportu)naraził sporą grupę osób (tych nieposiadających i posiadajacych kończący się paszport) na utratę nagrody.
0 0

slonecznik1309

#5767951 Napisano: 06.11.2013 19:25:28
a megaloteria dała jakos znac komus?
0 0

benasia

#5768022 Napisano: 06.11.2013 21:17:21
niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tym Tchibo - można wygrać kilka filiżanek, ale czy wszystkie można podać na ten sam nr tel i osobę? I druga sprawa czy jak sie wygra na 1 nr tel to na drugi dzień przychodzi na tel kilka smsow jesli np wysle 3 zgłoszenia? z góry dziękuję za odp
0 0

dzasmina

#5768023 Napisano: 06.11.2013 21:22:18
benasia napisał(a):

niech mi ktoś wyjaśni jak to jest z tym Tchibo - można wygrać kilka filiżanek, ale czy wszystkie można podać na ten sam nr tel i osobę? I druga sprawa czy jak sie wygra na 1 nr tel to na drugi dzień przychodzi na tel kilka smsow jesli np wysle 3 zgłoszenia? z góry dziękuję za odp

możesz wygrać 6 kompletów na ten sam tel/osobę. dostajesz tyle smsów, ile razy wygrasz, nawet tego samego dnia.
0 0

claudia

#5768025 Napisano: 06.11.2013 21:28:30
dzasmina napisał(a):

benasia napisał(a):

możesz wygrać 6 kompletów na ten sam tel/osobę. dostajesz tyle smsów, ile razy wygrasz, nawet tego samego dnia.

Potwierdzam, już jestem na liście zwycięzców 6-krotnie, posłałam jednego dnia 3 zgłoszenia, następnego kolejne 3, a gdy przyszły eski, wysłałam w jednej kopercie 6 paragonów i 6 oświadczeń emotka i jest ok.
0 0

Gość: mariolakal

#5768026 Napisano: 06.11.2013 21:29:42
asiabuczkowska napisał(a):

a megaloteria dała jakos znac komus?

No właśnie... Ja też czekam z bólami, czy ktoś z moich znajomych wygrał ???
0 0